VITAMÍNY, MINERÁLY A KLOUBNÍ VÝŽIVA

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 58, 59, 60  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - VITAMÍNY, MINERÁLY A KLOUBNÍ VÝŽIVA  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> VITAMÍNY, MINERÁLY A KLOUBNÍ VÝŽIVA
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bara

PříspěvekZaslal: čt září 26, 2013 1:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:
Riku napsal:
Tyjo Ronnie, já bych to do pusy asi nestrčil už kvůli barvě ale jsem na to zvědavý!

No já snědl 4 za posledních asi 30 minut a jedl bych dál...

John Chipsa napsal:
super a úrčité vím i značku :-D Sortiment se pěkně rozrůstá....

Pavel je prostě šikovnej, no... :)

Lipo se vrátilo Ještě udělat ty autíčka atd jak se z toho PEZky vytlačovaly
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Riku

PříspěvekZaslal: čt září 26, 2013 1:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:
Riku napsal:
Tyjo Ronnie, já bych to do pusy asi nestrčil už kvůli barvě ale jsem na to zvědavý!

Nedělej mi chutě, já se zrovna málem udusil tím céčkem 1000mg od extrifitu, jak nejsou potažený tak to je hardcore někdy to polknout

jestli to bude dobře chutnat tak i ty divný barvy odpustím
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
John Chipsa

PříspěvekZaslal: čt září 26, 2013 2:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bara napsal:
Ronnie napsal:
Riku napsal:

John Chipsa napsal:
super a úrčité vím i značku :-D Sortiment se pěkně rozrůstá....

Pavel je prostě šikovnej, no... :)

Lipo se vrátilo Ještě udělat ty autíčka atd jak se z toho PEZky vytlačovaly

Jo Baro, přesně to jsem si taky vybavil :-), když jsem vyděl tu barvu...no tak to jsem zvědavej.... Doufám, že to bude ve velkém balení :-D když to martin tak mlsá
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: pá říjen 04, 2013 7:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chtěl bych doporučit nějakou kloubní výživu a kdy jí dávkovat - Na snídani mám asi 150g vloček se skoro půl litrem mléka a chvilku potom dávám V52 od extrifitu, tak nevím, kdybych to kloubní výživu dal ještě s tím ráno, tak jestli se to vůbec stráví
Riku

PříspěvekZaslal: pá říjen 04, 2013 7:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jedu po druhé animal flex, protože prvně mi velmi pomohl. K tomu jsem začal jíst tvaroh podle Budwig báby (tvaroh + lněný olej + rozemletý lněný semínka).

edit:
Přemýšlím, že ještě nasadím k tomu nějakou želatinu.

Animal flex můžeš brát kdy chceš. Nebo bych zkusil flex 4 joints. Ale animal flex je fakt dobrej

Naposledy upravil Riku dne pá říjen 04, 2013 7:56 pm, celkově upraveno 2 krát
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: pá říjen 04, 2013 7:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Riku napsal:
Já jedu po druhé animal flex, protože prvně mi velmi pomohl. K tomu jsem začal jíst tvaroh podle Budwig báby (tvaroh + lněný olej + rozemletý lněný semínka).

Animal Flex není v mé cenové relaci Spíš jestli se vyplatí obyčejná želatina např. od extrifitu - ta je levná
Riku

PříspěvekZaslal: pá říjen 04, 2013 7:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak zkus ten tvaroh podle báby budwigové.
No gelatina nevím jak funguje, někdo mi říkal, že aby to mělo nějaký účinek, tak bys musel přijmout minimálně 10g želatiny denně, to je hodně kapslí. Zda těch 1000mg doporučených výrobcem stačí, to nevím.
Tom3

PříspěvekZaslal: pá říjen 04, 2013 9:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kolagen=zaklad (napr. veprovej, nevim jestli se dela i jinej ale asi jo) jako prevence postaci cca 10g, rozdelenych do mensich davek.
Pokud s chces priplatit, potom glukosamin, chondroitin a msm. Presny davkovani na mg si uz ale nepamatuju
Riku

PříspěvekZaslal: čt říjen 17, 2013 7:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když teda 10g kolagenu, to bych musel třeba tohoto https://obchod.ronnie.cz/s-2831-gela-1000-mg.html sníst 20 kapslí denně? Nebo je ty kolagenní bílkovina něco jinýho než hydrolyzát koleganu?

Jsem teda našel na jednom webu 1kg pytel hydrolyzátu kolagenu typu II za cca 260Kč, jenže neumím si představit jak bych to pil, to musí bejt hnus
Tom3

PříspěvekZaslal: čt říjen 17, 2013 7:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja prave ten pytel mam.. je to kentus jak prase, ale da se to
MAST3R

PříspěvekZaslal: čt říjen 17, 2013 8:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DiamonD123 napsal:
Riku napsal:

Animal Flex není v mé cenové relaci Spíš jestli se vyplatí obyčejná želatina např. od extrifitu - ta je levná

Hehe se mi líbí jak tu každej hrotí nakopávače, proteiny
a já nevim co a pak není ochotnej dát 700,- za kloubní vyživu... neříkám, že neseženeš něco levnějšího, ale mám s AF výborné zkušenosti (nejen já), takže radši dám 700 něco díky čemu budu moc cvičit a nebudou mě bolet klouby, než si za 1k koupit protein s tím, že některé cviky pro mě budou utrpení...
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: čt říjen 17, 2013 9:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:
DiamonD123 napsal:
Riku napsal:

Hehe se mi líbí jak tu každej hrotí nakopávače, proteiny
a já nevim co a pak není ochotnej dát 700,- za kloubní vyživu... neříkám, že neseženeš něco levnějšího, ale mám s AF výborné zkušenosti (nejen já), takže radši dám 700 něco díky čemu budu moc cvičit a nebudou mě bolet klouby, než si za 1k koupit protein s tím, že některé cviky pro mě budou utrpení...

Koupil jsem nakonec tohle https://obchod.ronnie.cz/s-1058-glukosamin-chondroitin-gelatina-zdarma.html a asi to budu dávkovat 4 a 4 od každého aby mi to vydrželo na 50 dnů
Riku

PříspěvekZaslal: pá říjen 18, 2013 9:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak ví tady někdo rozdíl mezi hydrolyzovaným kolagenem a želatinou? nebo je to to samé? Moc z toho co jsem vygooglil chytrej nejsem
Mates-daoc

PříspěvekZaslal: pá říjen 18, 2013 9:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Riku napsal:
Tak ví tady někdo rozdíl mezi hydrolyzovaným kolagenem a želatinou? nebo je to to samé? Moc z toho co jsem vygooglil chytrej nejsem

zkusím ti pomoct ale je to lehký

Kolagen je bílkovina živočišného původu, která je součástí živých organismů, vyskytuje se ve vazivových tkáních (kůže, šlachy, vazy, klouby, vlasy) a v kostech. Kostní kolagen se také nazývá osein. Všude tam, kde se kolagen v živočišných organismech vyskytuje, je stavební hmotou, tvoří jednak pevná a pružná vlákna, pak se jedná o tzv. kolagen I. typu. Ostatní kolagen, který tvoří výplň mezi pevnými kolagenními vlákny, vytváří měkkou mazovitou strukturu, tzv. kloubní maz, se nazývá kolagenem II. typu. Společně s kolagenem II. typu se v měkkých vazivových tkáních vyskytuje také chondroitin a glukosamin.

hydrolyzovaný kolagen

Kolagen v nativní (přirozené) formě je také znám jako želatina. V případě želatiny se jedná o částečně denaturovanou živočišnou bílkovinu, jejíž délka molekulových řetězců je větší než 100.000 daltonů. Díky tomu poskytuje želatina svou základní vlastnost a tou je schopnost tvořit za určitých podmínek gel. Z běžného života pak známe želatinu v podobě aspiků, želatinových bonbonů, případně želatinových kapslí a řadě dalších potravinářských výrobků.
Aby bylo možné kolagen použít a aby bylo dosaženo co možná nejvyšší využitelnosti, prochází procesem tzv. hydrolýzy, která má za úkol co možná nejvíce zkrátit molekulové řetězce, čímž se odbourá želírující schopnost a zvýší se stravitelnost, tedy i využitelnost kolagenu v lidské výživě. Hydrolýza se zpravidla provádí tak, že do kolagenového roztoku jsou přidány enzymy (proteázy), které štěpí bílkoviny. Po skončení enzymatického štěpícího procesu se tento termicky zastaví, kolagen se horkovodně doextrahuje a sprejově usuší, čímž získá svoji poměrně dobrou rozpustnost ve studené vodě.

Jediným určitým negativním projevem hydrolýzy, tedy zkrácení molekulových řetězců je to, že čím kratší řetězce jsou, tím je chuť kolagenu slanější a hořčí. Naopak pro efektivitu znamenají co nejkratší molekulové řetězce vyšší stravitelnost, tedy využitelnost pro člověka.

snad jsem ti pomohl ,
Riku

PříspěvekZaslal: pá říjen 18, 2013 9:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tohle jsem taky našel, ale pořád nechápu rozdíl mezi hydrolyzátem želatiny a hydrolyzátem kolagenu, jsem debil

co jsem se tady dočetl je, že kolage = želatina a hydrolyzovaný kolagen je lépe vstřebatelný. Ale rozdíl mezi hydrolyz. kolagenem a hydrolyz. želatinou pořád nechápu

ale i tak dík za odpověď
V 52 Vita Complex Forte | Extrifit
Oblíbený produkt s vitamíny, minerály a dalšími látkami.
485 Kč
Multivitamin Complex Forte | Survival
Přípravek s vitamíny a minerály s dokonale vyváženým složením.
299 Kč
Nexgen Pro Multivitamin + Digestive Enzymes | Reflex Nutrition
Prémiový all-in-one multivitamín a multiminerál s trávicími enzymy.
599 Kč

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - VITAMÍNY, MINERÁLY A KLOUBNÍ VÝŽIVA Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 58, 59, 60  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: