|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Bara

|
Zaslal: čt září 26, 2013 1:43 pm Předmět: |
|
|
| Ronnie napsal: | | Riku napsal: | Tyjo Ronnie, já bych to do pusy asi nestrčil už kvůli barvě ale jsem na to zvědavý! |
No já snědl 4 za posledních asi 30 minut a jedl bych dál...
| John Chipsa napsal: | | super a úrčité vím i značku :-D Sortiment se pěkně rozrůstá.... |
Pavel je prostě šikovnej, no... :) |
Lipo se vrátilo Ještě udělat ty autíčka atd jak se z toho PEZky vytlačovaly
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Riku
|
Zaslal: čt září 26, 2013 1:54 pm Předmět: |
|
|
| Ronnie napsal: | | Riku napsal: | Tyjo Ronnie, já bych to do pusy asi nestrčil už kvůli barvě ale jsem na to zvědavý! |
|
Nedělej mi chutě, já se zrovna málem udusil tím céčkem 1000mg od extrifitu, jak nejsou potažený tak to je hardcore někdy to polknout
jestli to bude dobře chutnat tak i ty divný barvy odpustím
|
|
| nahoru |
|
 |
John Chipsa

|
Zaslal: čt září 26, 2013 2:11 pm Předmět: |
|
|
| Bara napsal: | | Ronnie napsal: | | Riku napsal: | Tyjo Ronnie, já bych to do pusy asi nestrčil už kvůli barvě ale jsem na to zvědavý! |
| John Chipsa napsal: | | super a úrčité vím i značku :-D Sortiment se pěkně rozrůstá.... |
Pavel je prostě šikovnej, no... :) |
Lipo se vrátilo Ještě udělat ty autíčka atd jak se z toho PEZky vytlačovaly |
Jo Baro, přesně to jsem si taky vybavil :-), když jsem vyděl tu barvu...no tak to jsem zvědavej.... Doufám, že to bude ve velkém balení :-D když to martin tak mlsá
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: pá říjen 04, 2013 7:45 pm Předmět: |
|
|
Chtěl bych doporučit nějakou kloubní výživu a kdy jí dávkovat - Na snídani mám asi 150g vloček se skoro půl litrem mléka a chvilku potom dávám V52 od extrifitu, tak nevím, kdybych to kloubní výživu dal ještě s tím ráno, tak jestli se to vůbec stráví
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: pá říjen 04, 2013 7:55 pm Předmět: |
|
|
Já jedu po druhé animal flex, protože prvně mi velmi pomohl. K tomu jsem začal jíst tvaroh podle Budwig báby  (tvaroh + lněný olej + rozemletý lněný semínka).
edit:
Přemýšlím, že ještě nasadím k tomu nějakou želatinu.
Animal flex můžeš brát kdy chceš. Nebo bych zkusil flex 4 joints. Ale animal flex je fakt dobrej
Naposledy upravil Riku dne pá říjen 04, 2013 7:56 pm, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: pá říjen 04, 2013 7:56 pm Předmět: |
|
|
| Riku napsal: | Já jedu po druhé animal flex, protože prvně mi velmi pomohl. K tomu jsem začal jíst tvaroh podle Budwig báby (tvaroh + lněný olej + rozemletý lněný semínka). |
Animal Flex není v mé cenové relaci Spíš jestli se vyplatí obyčejná želatina např. od extrifitu - ta je levná
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: pá říjen 04, 2013 7:58 pm Předmět: |
|
|
Tak zkus ten tvaroh podle báby budwigové.
No gelatina nevím jak funguje, někdo mi říkal, že aby to mělo nějaký účinek, tak bys musel přijmout minimálně 10g želatiny denně, to je hodně kapslí. Zda těch 1000mg doporučených výrobcem stačí, to nevím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: pá říjen 04, 2013 9:03 pm Předmět: |
|
|
kolagen=zaklad (napr. veprovej, nevim jestli se dela i jinej ale asi jo) jako prevence postaci cca 10g, rozdelenych do mensich davek.
Pokud s chces priplatit, potom glukosamin, chondroitin a msm. Presny davkovani na mg si uz ale nepamatuju _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: čt říjen 17, 2013 7:43 pm Předmět: |
|
|
Když teda 10g kolagenu, to bych musel třeba tohoto https://obchod.ronnie.cz/s-2831-gela-1000-mg.html sníst 20 kapslí denně? Nebo je ty kolagenní bílkovina něco jinýho než hydrolyzát koleganu?
Jsem teda našel na jednom webu 1kg pytel hydrolyzátu kolagenu typu II za cca 260Kč, jenže neumím si představit jak bych to pil, to musí bejt hnus
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: čt říjen 17, 2013 7:53 pm Předmět: |
|
|
Ja prave ten pytel mam.. je to kentus jak prase, ale da se to _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: čt říjen 17, 2013 8:48 pm Předmět: |
|
|
| DiamonD123 napsal: | | Riku napsal: | Já jedu po druhé animal flex, protože prvně mi velmi pomohl. K tomu jsem začal jíst tvaroh podle Budwig báby (tvaroh + lněný olej + rozemletý lněný semínka). |
Animal Flex není v mé cenové relaci Spíš jestli se vyplatí obyčejná želatina např. od extrifitu - ta je levná |
Hehe se mi líbí jak tu každej hrotí nakopávače, proteiny a já nevim co a pak není ochotnej dát 700,- za kloubní vyživu... neříkám, že neseženeš něco levnějšího, ale mám s AF výborné zkušenosti (nejen já), takže radši dám 700 něco díky čemu budu moc cvičit a nebudou mě bolet klouby, než si za 1k koupit protein s tím, že některé cviky pro mě budou utrpení... _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: čt říjen 17, 2013 9:05 pm Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: | | DiamonD123 napsal: | | Riku napsal: | Já jedu po druhé animal flex, protože prvně mi velmi pomohl. K tomu jsem začal jíst tvaroh podle Budwig báby (tvaroh + lněný olej + rozemletý lněný semínka). |
Animal Flex není v mé cenové relaci Spíš jestli se vyplatí obyčejná želatina např. od extrifitu - ta je levná |
Hehe se mi líbí jak tu každej hrotí nakopávače, proteiny a já nevim co a pak není ochotnej dát 700,- za kloubní vyživu... neříkám, že neseženeš něco levnějšího, ale mám s AF výborné zkušenosti (nejen já), takže radši dám 700 něco díky čemu budu moc cvičit a nebudou mě bolet klouby, než si za 1k koupit protein s tím, že některé cviky pro mě budou utrpení... |
Koupil jsem nakonec tohle https://obchod.ronnie.cz/s-1058-glukosamin-chondroitin-gelatina-zdarma.html a asi to budu dávkovat 4 a 4 od každého aby mi to vydrželo na 50 dnů
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
|
| nahoru |
|
 |
Mates-daoc

|
Zaslal: pá říjen 18, 2013 9:29 am Předmět: |
|
|
| Riku napsal: | Tak ví tady někdo rozdíl mezi hydrolyzovaným kolagenem a želatinou? nebo je to to samé? Moc z toho co jsem vygooglil chytrej nejsem |
zkusím ti pomoct ale je to lehký
Kolagen je bílkovina živočišného původu, která je součástí živých organismů, vyskytuje se ve vazivových tkáních (kůže, šlachy, vazy, klouby, vlasy) a v kostech. Kostní kolagen se také nazývá osein. Všude tam, kde se kolagen v živočišných organismech vyskytuje, je stavební hmotou, tvoří jednak pevná a pružná vlákna, pak se jedná o tzv. kolagen I. typu. Ostatní kolagen, který tvoří výplň mezi pevnými kolagenními vlákny, vytváří měkkou mazovitou strukturu, tzv. kloubní maz, se nazývá kolagenem II. typu. Společně s kolagenem II. typu se v měkkých vazivových tkáních vyskytuje také chondroitin a glukosamin.
hydrolyzovaný kolagen
Kolagen v nativní (přirozené) formě je také znám jako želatina. V případě želatiny se jedná o částečně denaturovanou živočišnou bílkovinu, jejíž délka molekulových řetězců je větší než 100.000 daltonů. Díky tomu poskytuje želatina svou základní vlastnost a tou je schopnost tvořit za určitých podmínek gel. Z běžného života pak známe želatinu v podobě aspiků, želatinových bonbonů, případně želatinových kapslí a řadě dalších potravinářských výrobků.
Aby bylo možné kolagen použít a aby bylo dosaženo co možná nejvyšší využitelnosti, prochází procesem tzv. hydrolýzy, která má za úkol co možná nejvíce zkrátit molekulové řetězce, čímž se odbourá želírující schopnost a zvýší se stravitelnost, tedy i využitelnost kolagenu v lidské výživě. Hydrolýza se zpravidla provádí tak, že do kolagenového roztoku jsou přidány enzymy (proteázy), které štěpí bílkoviny. Po skončení enzymatického štěpícího procesu se tento termicky zastaví, kolagen se horkovodně doextrahuje a sprejově usuší, čímž získá svoji poměrně dobrou rozpustnost ve studené vodě.
Jediným určitým negativním projevem hydrolýzy, tedy zkrácení molekulových řetězců je to, že čím kratší řetězce jsou, tím je chuť kolagenu slanější a hořčí. Naopak pro efektivitu znamenají co nejkratší molekulové řetězce vyšší stravitelnost, tedy využitelnost pro člověka.
snad jsem ti pomohl ,
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: pá říjen 18, 2013 9:33 am Předmět: |
|
|
Tohle jsem taky našel, ale pořád nechápu rozdíl mezi hydrolyzátem želatiny a hydrolyzátem kolagenu, jsem debil
co jsem se tady dočetl je, že kolage = želatina a hydrolyzovaný kolagen je lépe vstřebatelný. Ale rozdíl mezi hydrolyz. kolagenem a hydrolyz. želatinou pořád nechápu
ale i tak dík za odpověď
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|