|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
BarčaH
|
Zaslal: ne říjen 06, 2013 6:50 pm Předmět: Sporttester a jeho zóny |
|
|
Zdravím,
mám otázku ohledně sporttesteru a jeho tzv. zón.
Zvolila jsem si, že chci FAT BURN, což mi nastavilo maximální a minimální tepovou hranici na hodinkách. Otázkou však je, jestli se v této zóně mám udržovat po celou dobu tréninku, nebo jen v polovině, po 40 minutách apod. ?
Nikde na netu ani v návodu nic ohledně toho, zda se v aerobním pásu mám udržovat po celou dobu tréninku, nebo jen z části, tak pokud tomu někdo rozumíte a víte odpověď, budu moc ráda :) Ještě dodám, že hodinky jsem si pořídila z důvodu redukce váhy a že v případě dodržování této hranice cvičím jako šnek.
Děkuji,
Barča
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Korny

|
Zaslal: ne říjen 06, 2013 8:31 pm Předmět: |
|
|
V případě, že se ti záda, že "cvičíš jako šnek", tzn. zřejmě se ti zdá, že si prostě nemákneš, tak ty hodinky chyť, zahoď je do popelnice a cvič takovým tempem, jaký ti nejlíp vyhovuje...tělo ti nejlíp řekne jestli začít další sérii, přidat na tempu běhu atd., ne nějaký hodinky z Číny
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne říjen 06, 2013 8:35 pm Předmět: |
|
|
ano, pro paleni tuku se doporucuje nizsi intenzita, aby energie nepochazela z glykogenu, tak prot ten snek
nepali se behem, kdy vidis andelicky,a le takovym, kdy zvladnes povidat _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
STAKOCMA

|
Zaslal: ne říjen 06, 2013 8:39 pm Předmět: |
|
|
Co já vím tak to určení aerobní zony není jednoduché,protože se min. co 2 měsíc změní jak rosté výkonnost nahoru.
Naposledy upravil STAKOCMA dne po říjen 07, 2013 5:26 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
BarčaH
|
Zaslal: ne říjen 06, 2013 8:57 pm Předmět: Sporttester a jeho zóny |
|
|
Jsou to poměrně dost drahé hodinky, ne nějaké z Číny, které se tváří že něco měří, takže ohledně této stránky obavy nemám.
Cvičila jsem tak "jak jsem chtěla" několik let a nikdy jsem pořádně nezhubla, pouze jsem si zvýšila kondici.
Jediné co mě zajímá je, jestli se v aerobním pásu je třeba udržovat až od nějaké minuty výkonu, nebo je lepší se v ní držet od začátku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: ne říjen 06, 2013 9:17 pm Předmět: Re: Sporttester a jeho zóny |
|
|
| BarčaH napsal: | Jsou to poměrně dost drahé hodinky, ne nějaké z Číny, které se tváří že něco měří, takže ohledně této stránky obavy nemám.
Cvičila jsem tak "jak jsem chtěla" několik let a nikdy jsem pořádně nezhubla, pouze jsem si zvýšila kondici.
Jediné co mě zajímá je, jestli se v aerobním pásu je třeba udržovat až od nějaké minuty výkonu, nebo je lepší se v ní držet od začátku. |
Že jsou drahý ale neznamená, že to co je tam napsaný je pravda A pokud chceš hubnout, je hlavně potřeba věnovat se stravě a jídelníčku, to, jestli absolvuješ v aerobním pásmu 20 minut nebo 40 fakt rozhodující není. Hlavně pokud budeš mít lepší kondici, bude schopný tvoje tělo vykonat víc práce ve stejným časovým úseku a tím pádem i víc spálíš. Ale k tvé otázce - pokud chceš pálit, tak by ses v něm měla udržovat logicky co nejdýl.
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: ne říjen 06, 2013 9:21 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
STAKOCMA

|
Zaslal: po říjen 07, 2013 5:20 am Předmět: |
|
|
vzorec na MTF 220 - věk je hodně obecný a vůbec mu nejde věřit. A chodit kvůli chudnutí ke sportovnímu lékaři nestojí za to.
|
|
| nahoru |
|
 |
Runner
|
Zaslal: po říjen 07, 2013 6:15 am Předmět: Re: Sporttester a jeho zóny |
|
|
| BarčaH napsal: | Jsou to poměrně dost drahé hodinky, ne nějaké z Číny, které se tváří že něco měří, takže ohledně této stránky obavy nemám.
Jediné co mě zajímá je, jestli se v aerobním pásu je třeba udržovat až od nějaké minuty výkonu, nebo je lepší se v ní držet od začátku. |
Jestli máš hodinky co jsou drahé, tak přihoď pár korun a kup si tohle : https://obchod.ronnie.cz/s-4620-trenink-podle-srdecni-frekvence-roy-benson-declan-connolly.html
Uvidíš, že určení aerobního pásma zas taková věda není, je to tam uspokojivě popsané.
A i jinak existuje dost návodů, jak si ho sama určíš. Chodit k lékaři je pro kondičkáře nanic, to pásmo se s trénovaností mění, mění se s okolní teplotou, psychickým stavem, to bys tam musela chodit každý týden a na kondiční cvičení není potřeba ho znát tak přesně, stačí hrubé mantinely. K tékaři si tak maximálně dojdi na celkový zátěžový test, na rozbor krve, to stačí.
A k otázce, jestli cvičit v tom pásmu celou dobu? To záleží jak dlouho chceš cvičit ale pokud to budeš brát vážně, tak je vhodná počáteční rozehřívačka - usazení hormonů, adrenalinu. Založ si tu log, piš do něj jak to jde a určitě ti to někdo slušně okomentuje a vysvětlí o co jde. Já když trénuju intervalově, tak si pokaždé na začátku udělám malý zátěžový test, abych věděl jak na tom ten den jsem a podle toho to upravím, je to jednoduché. Měří ti to stress faktor?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|