|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st říjen 09, 2013 7:56 am Předmět: |
|
|
Tj. koupit např. dva 1 TB disky místo 1x 2TB a až dojde místo postup zopakovat?
NAS u mě asi nepřipadá v úvahu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: st říjen 09, 2013 8:07 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | Tj. koupit např. dva 1 TB disky místo 1x 2TB a až dojde místo postup zopakovat?
NAS u mě asi nepřipadá v úvahu. |
Určitě bych to udělal se zmíněným zrcadlením, zároveň ale bych už hned teď naddimenzoval kapacitu, protože mi rozdíly cen nepřijdou tak výrazné (a je opruz to za pár měsíců zase navyšovat:) - viz třeba (z mého pohledu spolehlivé varianty) 2 TB disk 2489 Kč, 3 TB za 3303 Kč... Jedno tera mi přijde hodně málo, ale zase záleží na úhlu pohledu. Jinak mně v práci vyhovují tahle síťová úložiště, i když cenově jsou mimo. Každopádně i v nich máme disky poskládané tak, aby se vzájemně zálohovaly (pokud se nepletu, je to tam 3+1). Externí disky v těch mobilnějších variantách bych ale za sebe na zálohování nepoužíval - od doby, co mi jeden dvouterový odešel. Vzhledem k tomu, že se zálohojí leda manuálně, je tam riziko ztráty dat neúměrně vyšší.
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: st říjen 09, 2013 8:08 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | Tj. koupit např. dva 1 TB disky místo 1x 2TB a až dojde místo postup zopakovat?
NAS u mě asi nepřipadá v úvahu. |
Tak urcite by to bylo jistejsi, jenze take 2x tak drahe a otrave ty disky synchonizovat manualne. Kazdopadne co mam a moji kolegove zkusenosti, bezny externi usb disk se docela bezne nejak podela, reklamacka sice ok, jenze data v haji, nebo je drahe nechat si je obnovit nekde u firmy.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st říjen 09, 2013 8:58 am Předmět: |
|
|
HDD se může podělat kdykoli, ale ta pravděpodobnost není zase tak velká, pokud se s ním šetrně uachází. Mě třeba ještě neodešel ani 1 za 13let co dělám s PC.
Určitě ale platí, že důležitá data mít na 2 místech a ta hodně důležitá aspoň na 3 místech (s tím že jedno bude fyzicky na jiné lokalitě).
1) spočítat kalkulačkou cenu za 1MB u jaké velikosti disku to vychází nejlíp (řekl bych že teď to bude asi 2TB, ale nepočítal jsem)
2) externí vs. interní disk - interní je levnější, ale je s tím obtížnější manipulace, u zálohy, která bude někde ležet to asi nevadí.
3) NAS je pro tebe cenově mimo, tam je výhoda automatizace...
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st říjen 09, 2013 11:30 am Předmět: |
|
|
ronnie: Tvé řešení je asi nejvíc "festovní", ale tak za 15kkč a protože to holt nepůjde na firmu, tak pro moje účely je to zbytečně moc.
Jaký máte názor na ty postované HDD WD?
(zálohovat data budu postaru - přírůstek dat půjde na dvd nosič, druhá kopie bude tedy na externím HDD).
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: st říjen 09, 2013 12:02 pm Předmět: |
|
|
Tady se podívej na rozdíly mezi těmi disky co jsi dával
http://www.wdc.com/cz/products/external/portable/
Ultra má navíc nějaký smartware a zálohování do cloudu, má o pár milimetrů menší rozměry a dodává se s pouzdrem. Jinak to bude asi to samý. Ani jedním chybu neuděláš, ty exteráky jsou vesměs na jedno brdo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st říjen 09, 2013 12:43 pm Předmět: |
|
|
Děkuji- pouzdro bych asi kupoval,tj. půjdu do verze ultra.
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: st říjen 09, 2013 12:50 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: st říjen 16, 2013 6:34 am Předmět: |
|
|
Omylem jsme si asi odinstaloval neco v PC a ted se mne pri kazdem 2-3. otevreni nejake stranky automaticky otevre nova zalozka s ruznyma reklamama, ze jsem vyhral co si..., hry a podobny blbosti. Co s tim? _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st říjen 16, 2013 6:36 am Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | | Omylem jsme si asi odinstaloval neco v PC a ted se mne pri kazdem 2-3. otevreni nejake stranky automaticky otevre nova zalozka s ruznyma reklamama, ze jsem vyhral co si..., hry a podobny blbosti. Co s tim? | Asi sis omylem nainstaloval lištu s nějakýma vyskakovacíma oknama. Tj. start-ovládací panely-programy -odinstalovat program
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: st říjen 30, 2013 7:25 pm Předmět: |
|
|
Zdar.
Potreboval som zistit nejake info o hardware v mojom starom PC, tak som si nainstaloval EVEREST. Zistil som co som potreboval, akurat este potrebujem zistit basic info o RAMke. A to mi ako napotvoru neukazuje. Mate niekto potuchy preco?
Len pre predstavu, malo by to vyzerat takto nejako (nie moj screen):
http://www.hojko.com/download/file.php?id=22433&mode=view/inforam.gif
Ked vsak ja kliknem na SPD, neukaze mi nic äani popis zariadenia, nic...). _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: pá listopad 01, 2013 12:46 am Předmět: |
|
|
Zdravím,
chci se zeptat, zda se nějakým způsobem může poškodit flash disk, když je permanentně zasunutý v počítači a neodebírám ho ze systému, když počítač vypínám. Mám starší flash disk, na kterém hlásí Win8 chyby, ale když to dám opravit, tak vyskočí hláška, že je disk chráněn proti zápisu, nejde ani naformátovat a nikde jsem nenašel, kde bych mohl tu ochranu proti zápisu odstranit, ale myslím, že je to blbost, Win8 si s tím neporadí, tak napíše blbou hlášku. Půjd si zítra koupit 2 ks nějakých nových flash disků, potřebuji zálohovat obrázky grafů, nejsou to moc velké objemy dat, cenově asi vychází nejlépe koupit 2x 8 GB, kdyby se to zase rozbilo. Co říkáte třeba na toto?
http://www.alza.cz/kingston-datatraveler-101g2-8gb-d159308.htm#recenze
nikdo si na to nestěžuje, narozdíl od tohoto:
http://www.alza.cz/kingston-datatraveler-se9-8gb-d292968.htm
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: pá listopad 01, 2013 12:13 pm Předmět: |
|
|
A proč si kupuješ flash disk, když ho máš pořád v PC? Si kup pevný disk místo toho :-)
Rozbít se může cokoli kdykoli, flash paměť nepatří zrovna mezi nejspolehlivější, ale primárně to je dělané tak, že se počítá s tím, že to uživatel bude vytahovat a dávat do systému opakovaně, včetně vypínání a zapínání.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: ne listopad 03, 2013 12:44 pm Předmět: |
|
|
Máte tu někdo ultrabook? Jaký? Jste spokojeni v porovnání s klasickým NB? Můžete nějaký konkrétní doporučit?
Přemýšlím o koupi, ale klidně si ještě třeba měsíc, dva počkám. Stále nevím, zda jít do průměrné i5 (která za pár let bude nedostatečná/podprůměrná) nebo nejnovější i7, která by měla vydržet dlouho. Co jsem se tak dával na ceny, tak se pohybují kolem 16-20.000Kč.
Měl bych ho do školy, občas zahrát nějakou hru (ne nejnovější), příležitostně Photoshop, Sony vegas, často filmy a seriály. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Pavelcb

|
Zaslal: čt listopad 07, 2013 6:41 pm Předmět: |
|
|
Právě se mi vrátil notas ze servisu (výměna hardisku a mechaniky) a začíná mi broblikávat obrazovka. Nekdy pořád,nekdy ne. Asi bych to měl zase reklamovat co? Kua,před tím to nedelalo :- ( . _________________ Věci se nestávají..věci se tvoří !
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|