Jak na objem nohou- dívka

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jak na objem nohou- dívka  Úvodní stránka -> Trénink -> Jak na objem nohou- dívka
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
marka13

PříspěvekZaslal: po říjen 07, 2013 12:43 pm    Předmět: Jak na objem nohou- dívka Odpovědět s citátem

Ahoj, cvičím 4 roky a stale se peru s trénováním nohou. Jsem ektomorf, a typově tzv. jablko, tedy mám rovný pas a úzké boky, tím pádem i malý zadek a hubenější nohy.Každou zimu najíždím na objem a zkouším, jak probrat nohy a zadek, aby rostly.
Zkoušela jsem mnoho různých tréninků, vím, že mi nevyhovuje více opakování ( spaluju se ), ale zase u např. těžkých cviků a malem počtu opak. do 5 nestihnu nohy procítit. Prostě mi nohy ne a ne růst. Horní polovina je dobrá, není problém. Není mezi Vámi nějaký týpek, který má podobný problém?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
coder

PříspěvekZaslal: po říjen 07, 2013 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

podobny problem mam jeste jsem neprisel na to jak ho vyresit ....vrsek roste, spodek je stejny at ho cvicim jakkoliv at sem drepoval 70 nebo 150 nohy nevyrostly ani o centimetr skousel jsem vysoky pocet opakovani,superserie,shazovane serie ,velke vahy zkratka nekterym to neroste
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: po říjen 07, 2013 2:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mam opacny problem..sem ektomorf, stihly vrsek pevnejsi stehna a prdel jak valec... No a nejhorsi ze su kluk....
Mates-daoc

PříspěvekZaslal: po říjen 07, 2013 3:45 pm    Předmět: před unavit stehna Odpovědět s citátem

Zkus jednu věc abys unavil stehna dříve než vlezeš na třeba dřepy, legpres ,

Zkus toto
a) prvni cvik Předkopy ,
b) druhy cvik Dřepy V předu nebo na svodidlech ( bacha na kolena !!! )) nebo hackeny
c) třetí cvik ale nemusí byt třeba legpres , nebo nějaky hamer stroj,
to už je na tobě ale určitě bych nohy vyštavil na předkopech at pak nemusí třeba u dřepu
tlačit takovou vahu na pateř a podobně a ty stehna dostanou zahul pořadně
marka13

PříspěvekZaslal: út říjen 08, 2013 7:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkusim tedy nohy předvyčerpat a uvidím. Nejhorší je, že znám spoustu holek, který dřepy vůbec dělat nechtějí s tím, že jim po nich roste prdel. A já tiše závidím. Teď mám měsíc pauzu, cvičila jsem 4 roky v kuse, nechám tělo odpočinout, pak v listopadu se na to vrhnu.Minulou zimu jsem jela Korteho na 6 týdnů a je fakt, že jsem nějakou tu hmotu nabalila, ale po vyrýsování mi zůstal horejšek a nohy zase jak nic. Pojedu 4 dny v týdnu, z toho 2x nohy a uvidím. byla jsem i na několika závodech, a je fakt, že ty nohy mi prostě chybí, chtěla bych se připravit na příští podzim, tak snad.... Děkuju za radu.
Mates-daoc

PříspěvekZaslal: út říjen 08, 2013 8:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

marka13 napsal:
Zkusim tedy nohy předvyčerpat a uvidím. Nejhorší je, že znám spoustu holek, který dřepy vůbec dělat nechtějí s tím, že jim po nich roste prdel. A já tiše závidím. Teď mám měsíc pauzu, cvičila jsem 4 roky v kuse, nechám tělo odpočinout, pak v listopadu se na to vrhnu.Minulou zimu jsem jela Korteho na 6 týdnů a je fakt, že jsem nějakou tu hmotu nabalila, ale po vyrýsování mi zůstal horejšek a nohy zase jak nic. Pojedu 4 dny v týdnu, z toho 2x nohy a uvidím. byla jsem i na několika závodech, a je fakt, že ty nohy mi prostě chybí, chtěla bych se připravit na příští podzim, tak snad.... Děkuju za radu.

to víš nebo si to myslíš ž ti prdel porostla ??
myslím si spíše že se ti zpevnila a možná co viselo ( promin už nevisí ) dřepy jako
koplexní cvik je super na celý tělo a nejen to . Dřepy je král cviku , to same mtrvy tah .
Ale všechny tyto cviky se musí jet dukladně s technikou a v plne rozsahu . radši podsekni
hodně váhu na začatku a nauč se super techniku se všim všudy pak už to budeš mít tak
zmáklý a naučený že prostě chybu neuděláš v technice . Duvod proč ti to píšu je to
že 99 % lidi ve fitku se snaži rvat co nejvetší váhy a myslí si že jsou borci opak je pravdou
ty jejich 1/10 dřep jim maximálně odrovna zbytek co ještě maj zdraveho .
Dej na sebe pozor posilování je krásna věc ale taky nebezpečna pokud to neumiš !!
drž se

PS : na prdel se mi osvědčili neskutečně výpady , jakekoliv , taky ale opatrně !
marka13

PříspěvekZaslal: čt říjen 10, 2013 7:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mas pravdu s tou technikou, ve fitku delam i trenerku, takze ty lidi vidim. Naucit se spravne delat drep, natoz mrtvolu neni jen tak. Ja cvicim 4 roky a stale objevuju a zjistuju. Zrovna u drepu jsem teprve minulou zimu pochopila ( alespon si to myslim ), jak na nej spravne technicky. Vypady, kapitola sama pro sebe, podle mne efektivnejsi nez drep. Chce to trpelivost a hlavne se naucit spravne procitit cvicene partie.
Ted, az začnu udelam presne to, co pises. Jelikoz jsem po operacia pauza bude mozna i delsi, zacnu pak uplne od zacatku a alespon si vypiluju techniku. No, nemůzu se dockat. Snad v prosinci.
Bajkonur

PříspěvekZaslal: čt říjen 10, 2013 7:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na nohách není co prociťovat. Prostě dřepuj, zlepši se v dřepu o 30 kg a vyrostou ti nohy.
CIZO

PříspěvekZaslal: čt říjen 10, 2013 8:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dřep, dřep, dřep, čelní dřep, dřep a pak bulharský dřep s jednoručkama. Pokud nezabere tohle, pak už nic :)

Derek Poundstone
Magumi

PříspěvekZaslal: čt říjen 10, 2013 9:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ač jsem skutečně velký příznivce dřepů a obecně cvičení s volnou váhou, řekl bych, že pokud ti jde čistě o svalovou hmotu stehen, nejsou dřepy to nejlepší řešení, a to ze dvou (souvisejících) důvodů - většině lidí při dřepech dřív selžou záda než nohy, takže stehna stejně neprocvičí na doraz, a pokud se o to přesto pokusí, nezvládnou to technicky a riskují zranění. Možná jsi výjimka, jako Cizo, a máš záda jak dálnici, ale pokud ne, zkusil bych spíš dát šanci legpressu, předkopávání a zakopávání. Pokud nohy cvičíš aspoň dvakrát týdně, což bys měla :-), tak můžeš nahradit jeden dřepací trénink blbnutím na strojích a za tři měsíce porovnat výsledky.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: čt říjen 10, 2013 10:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkousela jsi nejaky program specializovany vylozene na drepy? Znam par lidi, co odjeli (a prezili) Smolov Squat a vysledky meli famozni. Da se najit na dragondoor.com v clanku Russian Squat Assault.

@Magumi: Problem se zady je imho resitelny snizenim opakovani a pridanim serii, nebo to vidis jinak? A la puvidni Russian Bear: 1x5, 1x5 s 90% puvodni vahy, 20x5 s80%
Magumi

PříspěvekZaslal: čt říjen 10, 2013 11:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:

@Magumi: Problem se zady je imho resitelny snizenim opakovani a pridanim serii, nebo to vidis jinak? A la puvidni Russian Bear: 1x5, 1x5 s 90% puvodni vahy, 20x5 s80%

Řekl bych, že to je individuální, ale když ty nohy nerostly z dřepů doteď, po čtyřech letech dřepování, mám pocit, že by nebylo od věci zkusit něco jiného. Z funkčního hlediska je dřep samozřejmě lepší a komplexnější cvik, než legpresy a podobně, ale Marce nejde o funkčnost nýbrž o hypetrofii, a samotným svalům je jedno, jakým cvikem je zatížíš.

Bajkonur

PříspěvekZaslal: čt říjen 10, 2013 2:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Magumi napsal:
ZeleznaKoule napsal:

Řekl bych, že to je individuální, ale když ty nohy nerostly z dřepů doteď, po čtyřech letech dřepování, mám pocit, že by nebylo od věci zkusit něco jiného. Z funkčního hlediska je dřep samozřejmě lepší a komplexnější cvik, než legpresy a podobně, ale Marce nejde o funkčnost nýbrž o hypetrofii, a samotným svalům je jedno, jakým cvikem je zatížíš.

Takže vlastně můžeš celý trénink odcvičit jen na strojích a dosáhneš naprosto stejných výsledků jako s činkou? To je revoluční teorie.
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: čt říjen 10, 2013 2:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bajkonur napsal:
Takže vlastně můžeš celý trénink odcvičit jen na strojích a dosáhneš naprosto stejných výsledků jako s činkou? To je revoluční teorie.

Nemyslím si, že tím chtěl Magumi říct tohle.

@Magumi: Ono je otázka, jak vypadaly ty čtyři roky dřepování...
Magumi

PříspěvekZaslal: čt říjen 10, 2013 3:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bajkonur napsal:

Pokud ti jde pouze o hypetrofii, věřím, že ano, a nevidím na tom názoru nic revolučního. Otázka je, proč by to někdo kromě čistokrevných kulturistů dělal, když je to o dost komplikovanější a přínos pro funkční sílu a zdatnost je znatelně menší.

@ZeleznaKoule: To samozřejmě nikdo nevíme :-), celé tohle vlákno je jen věštění ze skleněné koule, konkrétní radu by mohl dát jen zkušený trenér, který s Markou chvíli pracoval a viděl ji cvičit, jíst a podobně.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jak na objem nohou- dívka Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: