Kulturistický těžko-lehký split

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kulturistický těžko-lehký split  Úvodní stránka -> Trénink -> Kulturistický těžko-lehký split
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Milcek55

PříspěvekZaslal: čt říjen 10, 2013 6:27 pm    Předmět: Kulturistický těžko-lehký split Odpovědět s citátem

Pojedu dle doporučení zde na foru trenink: Kulturistický těžko-lehký split. A vůbec nikde nemůžu najít jak rozlišovat ty váhy lehce a těžce. Když třeba při těžkym treninku mám Dřepy 12 10 8 6 4 3 tak třeba při těch 12 opakování má bejt váha abych jich udělal 12. Ale při lehkym třeba u multipressu když jich tam je 15 12 10 10 tak mám cvičit všechny 4 serie se stejnou váhou nebo o kolik by se to mělo lišit? O kolik by se měli lišit ty váhy. Dejme tomu že na dřepy mám maximálku 120 kg. Tak na 12 opakování zvolit jakou váhou 80kg, na 10 opakování už třeba 85kg. Na 8 opakování 90kg? Na 6 opakování 105kg? Na 4 opakování 110kg a na 3 opakování 115kg? A potom při lehkym treninku na multipressu 15 opakování s 50kg 12 opakování s 55kg 10 opakování s 60kg a s 65kg? Nebo můžu odjet celej lehkej trenink s jednou váhou? Třeba 60kg? A jak ještě poznat trenink mezi těžkou váhou a lehkou? Když třeba jedu lýtka v sedě s 50kg tak ted při lehkym treninku mám dát jen 40kg?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt říjen 10, 2013 6:30 pm    Předmět: Re: Kulturistický těžko-lehký split Odpovědět s citátem

podle me mas ty vahy pomotane
priste nahod vahu treba s maxkem 120 na drep bude 12 opakovani 90 kilo, 10 metrak, atd
pro lehky den to bude cca 80kilo a diky kratkym pauzam pujdou opakovani dolu
raw

PříspěvekZaslal: čt říjen 10, 2013 6:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dej vahu s kterou udelas ten pocet opakovani co mas predepsany

zde ti posilam kalkulator, ktery docela dobre ukazuje, tak podle neho muzes dat priblizne vahy a vyzkouset
http://www.kalanen.fi/maxrepcalculator/?ex=5&reps1=10&weight1=130&reps2=&weight2=
Milcek55

PříspěvekZaslal: čt říjen 10, 2013 6:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A je jedno jakou váhu budu mít při lehkym treninku? Může bejt nějaká malá? Nebo musí bejt nějakej počet %??
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt říjen 10, 2013 7:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Milcek55 napsal:
A je jedno jakou váhu budu mít při lehkym treninku? Může bejt nějaká malá? Nebo musí bejt nějakej počet %??

jestli jsi cetl clanek pozorne, jiste ti neuniklo: V lehké dny naopak buďte maximálně technicky precizní, partie se snažte izolovat, pořádně napumpovat a nebojte se zajít v sérii až na hranici selhání. Pauzy mezi sériemi maximálně 60-90 sekund.

ja to tedy chapu tak, ze mas pouzit vahu, ktera ti dovoli udelat dany pocet opakovani, ale rozhodne ne vice, takze o tolik lehci to nebude, a zhledem k pauze asi konstatni, tzn. jesli budes v tezky den zacinat trening (nepocitam rozcvicovaci serie) drepy 12x90, tak v lehkem to bude 15x80, uz bych ot tam drzel, jenom opakovani uz nebude tolik, kazdopadne bych zbytecne nechodil do lehcich vah
Milcek55

PříspěvekZaslal: čt říjen 10, 2013 7:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já myslel ale právě v lehkej den ten multipress. Nepoznám jestli jedu serii lehce nebo těžce? :D
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt říjen 10, 2013 7:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Milcek55 napsal:
Já myslel ale právě v lehkej den ten multipress. Nepoznám jestli jedu serii lehce nebo těžce? :D

smarja, s tebou je rec jak s tatarem

zaprve, ma tam byt legpress, ne drepy v multaku a za druhe, mas zacinat patnacti opackama a delat kratke pauzy
Milcek55

PříspěvekZaslal: čt říjen 10, 2013 7:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Benchpress na multipressu hlavou nahoru 30º bez propnutí loktů – 4 série po 15, 12, 10, 10
Myslim že to je multipress ale nevim no
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt říjen 10, 2013 7:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Milcek55 napsal:
Benchpress na multipressu hlavou nahoru 30º bez propnutí loktů – 4 série po 15, 12, 10, 10
Myslim že to je multipress ale nevim no

sorac, spatne jsem to pochopil

tak si davej serky po patnacti a az jich nebude 15, tak to stopni a dojed to

Rychle na stránku:

Přejdi na: