|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Bajkonur
|
Zaslal: čt říjen 10, 2013 3:27 pm Předmět: |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: | | Bajkonur napsal: | | Takže vlastně můžeš celý trénink odcvičit jen na strojích a dosáhneš naprosto stejných výsledků jako s činkou? To je revoluční teorie. |
Nemyslím si, že tím chtěl Magumi říct tohle.
@Magumi: Ono je otázka, jak vypadaly ty čtyři roky dřepování... |
ale jo, od autora článku "slezte z toho legpressu Donalde" to zní skutečně důvěryhodně:-)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Bajkonur
|
Zaslal: čt říjen 10, 2013 3:30 pm Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | | Bajkonur napsal: |
Takže vlastně můžeš celý trénink odcvičit jen na strojích a dosáhneš naprosto stejných výsledků jako s činkou? To je revoluční teorie. |
Pokud ti jde pouze o hypetrofii, věřím, že ano, a nevidím na tom názoru nic revolučního. Otázka je, proč by to někdo kromě čistokrevných kulturistů dělal, když je to o dost komplikovanější a přínos pro funkční sílu a zdatnost je znatelně menší.
@ZeleznaKoule: To samozřejmě nikdo nevíme :-), celé tohle vlákno je jen věštění ze skleněné koule, konkrétní radu by mohl dát jen zkušený trenér, který s Markou chvíli pracoval a viděl ji cvičit, jíst a podobně. |
Ani z hlediska čisté hypertrofie nemůže dát legpress stejné výsledky jako dřep. Myslíš, že kdybys si v Kortem naordinoval leg press, tlak na multipressu a stahování kladky, dosáhneš stejných výsledků jako s dřepem, benchem a mrtvým tahem?
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt říjen 10, 2013 3:30 pm Předmět: |
|
|
@Bajkonur: Možná je načase vyčistit si brýle ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: čt říjen 10, 2013 3:33 pm Předmět: |
|
|
Bajkonur jen nepochopil co se Magumi snažil říct... _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
Bajkonur
|
Zaslal: čt říjen 10, 2013 3:36 pm Předmět: |
|
|
| Spam napsal: | | Bajkonur jen nepochopil co se Magumi snažil říct... |
Magumi napsal, že stejných výsledků jako z dřepu se dá dosáhnout leg pressem, pokud se jedná o hypertrofii. Co jsem na tom nepochopil?
Copak někomu v posilovně jde o něco jiného, než hypertrofii? Řekl bych, že takových 90%
běžných návštěvníků nic jiného neřeší...
|
|
| nahoru |
|
 |
Bajkonur
|
Zaslal: čt říjen 10, 2013 3:37 pm Předmět: |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: | | @Bajkonur: Možná je načase vyčistit si brýle ;) |
stejně se ještě divím, že jsi nedoporučil kettlebell. to je přece univerzální odpověď na všechno:-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt říjen 10, 2013 3:42 pm Předmět: |
|
|
| Bajkonur napsal: | | stejně se ještě divím, že jsi nedoporučil kettlebell. to je přece univerzální odpověď na všechno:-) |
Na tenhle konkrétní problém ne. Slečna řeší nedostatečnou hypertrofii spodní poloviny těla a tam jí bude klasickej kettlebell trénink k ničemu. Že si o jejím problému myslím svoje je věc jiná, ale i tak jsem se snažil poradit/pomoci - narozdíl od Tvých nemístních výstřelů do tmy.
Chápu, že si rád rýpneš, ale pokud to myslíš vážně, zřejmě mě moc nečteš. A v tu chvíli není Tvé rýpání příliš opodstatněné a objektivní.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bajkonur
|
Zaslal: čt říjen 10, 2013 3:48 pm Předmět: |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: | | Bajkonur napsal: | | stejně se ještě divím, že jsi nedoporučil kettlebell. to je přece univerzální odpověď na všechno:-) |
Na tenhle konkrétní problém ne. Slečna řeší nedostatečnou hypertrofii spodní poloviny těla a tam jí bude klasickej kettlebell trénink k ničemu. Že si o jejím problému myslím svoje je věc jiná, ale i tak jsem se snažil poradit/pomoci - narozdíl od Tvých nemístních výstřelů do tmy.
Chápu, že si rád rýpneš, ale pokud to myslíš vážně, zřejmě mě moc nečteš. A v tu chvíli není Tvé rýpání příliš opodstatněné a objektivní. |
Promiň, měla by se naučit pistole
A já si stále trvám na svém, když udělá poctivý dřep až na podlahu s váhou o 30 kg těžší, než dá teď zvětší se jí stehna. A způsobů jak toho docílit jsou mraky. Navíc si nemyslím, že většině lidí odejdou dřív záda, než stehna. To se stane, až když budou zvedat přehnaně těžké váhy. Pokud bude cvičit se zatížením okolo 70-80% z maxima a kumulovat objem, ne hrotit intenzitu, dojde k nárůstu svalové hmoty.
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt říjen 10, 2013 3:52 pm Předmět: |
|
|
| Bajkonur napsal: |
Promiň, měla by se naučit pistole
A já si stále trvám na svém, když udělá poctivý dřep až na podlahu s váhou o 30 kg těžší, než dá teď zvětší se jí stehna. A způsobů jak toho docílit jsou mraky. Navíc si nemyslím, že většině lidí odejdou dřív záda, než stehna. To se stane, až když budou zvedat přehnaně těžké váhy. Pokud bude cvičit se zatížením okolo 70-80% z maxima a kumulovat objem, ne hrotit intenzitu, dojde k nárůstu svalové hmoty. |
Až na to, že z pistole nohy nerostou, viz můj článek
Nicméně já s tím, co píšeš, souhlasím. Taky proto jsem jí doporučil Smolova ;)
Jen jsem reagoval na to, že mi nepřišlo, že by Magumi řekl, že se na strojích dá dosáhnout stejných výsledků jako s činkou.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bajkonur
|
Zaslal: čt říjen 10, 2013 3:54 pm Předmět: |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: |
Jen jsem reagoval na to, že mi nepřišlo, že by Magumi řekl, že se na strojích dá dosáhnout stejných výsledků jako s činkou. |
mně právě VELMI přišlo, že Magumi napsal, že z hlediska hypertrofie je leg press stejně dobrý jako dřep. a to NENÍ!
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt říjen 10, 2013 3:58 pm Předmět: |
|
|
| Bajkonur napsal: | | mně právě VELMI přišlo, že Magumi napsal, že z hlediska hypertrofie je leg press stejně dobrý jako dřep. a to NENÍ! |
To ale neznamená, že by řekl, že můžeš stejných výsledků dosáhnout na stroji i s činkou. Sám dále napsal, že přínos pro sílu tak velký není. A co se hypertrofie na dřepu/legpressu týče, to neposoudím, estetika není můj obor :) Byť bych samozřejmě vždycky upřednostnil dřep.
Nicméně tu akorát slovíčkaříme o nepodstatným nesmyslu, kterej má nulovej přínos k původní diskusi, takže to navrhuju ukončit s tím, že si rozumíme a shodujeme se.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bajkonur
|
Zaslal: čt říjen 10, 2013 4:04 pm Předmět: |
|
|
To, že stroje jsou pro růst svalů stejně schopné jako činky tvrdil Mike Mentzer, a já si myslím, že se mýlil, stejně jako ve všem ostatním (na růst svalů stačí 1 g bílkoviny na kg, jedna série,
v dietě má být největší podíl sacharidů, i v dietě rýsovací). Skoro by se dalo říct, že všechno co Mike napsal byla hovadina
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: čt říjen 10, 2013 4:33 pm Předmět: |
|
|
A j2 bych rekl, ze pro nektere lidi je klasicky drep vylozene nevhodny a lepsich vysledku udelaji prave na tech strojich.A z velke casti v tom hraje taky genetika, nekdo muze drepovat do omdleni a ty řtehna ře nehnou a nekdo udela par predkopu a nevleze se do kalhot.
|
|
| nahoru |
|
 |
marka13
|
Zaslal: út říjen 15, 2013 1:13 pm Předmět: |
|
|
na dřep mám maximálku 80 kg, v treninku jedu napr. 8-10 x 60 kg- 5 serií, jindy jedu pyramidu tak, abych se poslední serii dostala na 2-3 opakovani. No proste treninky menim, nechce se mi to rozepisovat. Techniku drepu se snazim drzet, jedu pod paralel. No proste si najdu ten trenink, ktery jste mi psaly a podivam se na to. Musim zkouset. Genetika je taky dulezita, v rodine nema zadna zenska poradne boky a mame ploche zadky, jsme vsechny od pasu dolu rovne. Diky vsem za rady.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|