Nabratie čistej svalovej hmoty.

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nabratie čistej svalovej hmoty.  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Nabratie čistej svalovej hmoty.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
PetereteP

PříspěvekZaslal: čt říjen 17, 2013 9:30 pm    Předmět: Nabratie čistej svalovej hmoty. Odpovědět s citátem

Nazdar.
Potreboval by som zhodnotiť, poprípade opraviť jedálniček. Mojim cieľom je nabrať svalovú hmotu, a čo najviac minimalizovať ukladanie tuku. Čas nebudem písať, lebo je to rôzne. Musim sa zariadiť podľa školy.

Raňajky: a) 3 celé vajcia a 1 bielok + 5ks Ryžove chlebíčky B:25/S:25/T:18
b) 80g ovsené vločky + 200ml mlieko nízkotučné B:17/S:60/T:6

Desiata: a) 1ks (72g) 100% celozrnný chlieb Mestemacher + 30g kuracia šunka + 20g syr 20% B:10/S:26/T:0
b) Grahamový rožok + 30g kuracia šunka + 20g syr 20% B9/S:18/T:3

Obed: 150g kuracie mäso + a) 200g dusená ryža B:39/S:77/T:5
b) 300g varené zemiaky B:34/S:46/T:5
c) Americké zemiaky B:/S:/T:
d) Hranolky B:/S:/T:
e) Zamiaková kaša B:/S:/T:
(príloha podľa ponuky v školskej jedálni)

Olovrant: a) Cottage cheese 200g + arašidy pražené nesolené B:51/S:25/T:45
b) Kuraci steak 150g B:30/S:0/T:5
Večera: a) Ryžová kaša (100g ryže v surovom stave+ 200-300ml mlieka) B:18/S:92/T:2
b) Cestoviny 100g (surove)+ trocha omáčky na špagety B:16/S:60/T:9

Druhá večera: Tvaroh nízkotučný 250g B:30/S:4/T:1

Tak čo nato poviete? Čo sa týka tých možností a,b,c,..., tak tie som dával buď preto, že napr. v školskej jedálni nieje vždy to isté (Obed) a ostatné aby som nejedol vždy to isté.
Prosim skúste sa nato pozrieť a zhodnotiť alebo poradiť ako to zmeniť aby to bolo lepšie.
A jedna otázka navyše: Myslíte že by bol problém keby som si asi raz do týždňa dal napr. hranolky/americke zemiaky (ak by nebolo nič iné v ponuke v škole) keď ako som spomínal chcem nabrať svalovú hmotu s minimom tuku.
Diky

*Celé to má cca 10 000kJ (arašidy z toho ale 2000).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mates-daoc

PříspěvekZaslal: čt říjen 17, 2013 9:40 pm    Předmět: dikobraz Odpovědět s citátem

1a

Naposledy upravil Mates-daoc dne pá říjen 18, 2013 9:22 am, celkově upraveno 1 krát
Mablung

PříspěvekZaslal: čt říjen 17, 2013 9:44 pm    Předmět: Re: Nabratie čistej svalovej hmoty. Odpovědět s citátem

PetereteP napsal:
Nazdar.
Potreboval by som zhodnotiť, poprípade opraviť jedálniček. Mojim cieľom je nabrať svalovú hmotu, a čo najviac minimalizovať ukladanie tuku. Čas nebudem písať, lebo je to rôzne. Musim sa zariadiť podľa školy.

Raňajky: a) 3 celé vajcia a 1 bielok + 5ks Ryžove chlebíčky B:25/S:25/T:18
b) 80g ovsené vločky + 200ml mlieko nízkotučné B:17/S:60/T:6

Desiata: a) 1ks (72g) 100% celozrnný chlieb Mestemacher + 30g kuracia šunka + 20g syr 20% B:10/S:26/T:0
b) Grahamový rožok + 30g kuracia šunka + 20g syr 20% B9/S:18/T:3

Obed: 150g kuracie mäso + a) 200g dusená ryža B:39/S:77/T:5
b) 300g varené zemiaky B:34/S:46/T:5
c) Americké zemiaky B:/S:/T:
d) Hranolky B:/S:/T:
e) Zamiaková kaša B:/S:/T:
(príloha podľa ponuky v školskej jedálni)

Olovrant: a) Cottage cheese 200g + arašidy pražené nesolené B:51/S:25/T:45
b) Kuraci steak 150g B:30/S:0/T:5
Večera: a) Ryžová kaša (100g ryže v surovom stave+ 200-300ml mlieka) B:18/S:92/T:2
b) Cestoviny 100g (surove)+ trocha omáčky na špagety B:16/S:60/T:9

Druhá večera: Tvaroh nízkotučný 250g B:30/S:4/T:1

Tak čo nato poviete? Čo sa týka tých možností a,b,c,..., tak tie som dával buď preto, že napr. v školskej jedálni nieje vždy to isté (Obed) a ostatné aby som nejedol vždy to isté.
Prosim skúste sa nato pozrieť a zhodnotiť alebo poradiť ako to zmeniť aby to bolo lepšie.
A jedna otázka navyše: Myslíte že by bol problém keby som si asi raz do týždňa dal napr. hranolky/americke zemiaky (ak by nebolo nič iné v ponuke v škole) keď ako som spomínal chcem nabrať svalovú hmotu s minimom tuku.
Diky

*Celé to má cca 10 000kJ (arašidy z toho ale 2000).

Vymýšlíš si píčoviny. 90 % lidí ve školním věku, pokud se rozumně hýbou, nemusí řešit jídelníčky. Prostě normálně jez a hýbej se. Jak v posilovně, tak u aerobních sportů. V tvém věku máš rychlý metabolismus, takže je snadné dosáhnout cíle který ty máš. Není důvod, pokud nehodláš sportovat na špičce či nepatříš mezi těch 10 % nemocných lidí/lidí se špatnou genetikou, nějak zvlášť jídelníček regulovat. Stačí prostě dodržovat obecné zásady rozumného stravování.
PetereteP

PříspěvekZaslal: čt říjen 17, 2013 10:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja ale jedálniček chcem a musim riešiť. Som endomorf a na stravu si musim dávať pozor. Teraz sa mi podarilo pekne schudnúť, no chce to viac svalovej hmoty.
- btw. mám 19 rokov, 70kg a 170 cm

Ale pýtal som sa na názor na jedálniček... a zatiaľ sa knemu nevyjadril nikto. Takže vas poprosim nepište tu zbytočnosti na ktore som sa nepýtal...
Mates-daoc

PříspěvekZaslal: čt říjen 17, 2013 10:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1a

Naposledy upravil Mates-daoc dne pá říjen 18, 2013 9:23 am, celkově upraveno 2 krát
jachym

PříspěvekZaslal: pá říjen 18, 2013 4:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

náhodou já bych to takhle nekritizoval, Matesi uvědom si, že my jako studenti těžko budem jíst 5x denně nigerijsou svíčkovou.... a snaha tam určitě vidět je, když to porovnám s tím, jak se stravuje drtivá většina vysokoškoláků tak tohle je možná mezi nejlepšími 10 %.... co se třeba těch am. brambor týče a hranolek... to záleží... já si je taky dělám, ale doma v troubě a i v restauracích někdy dostaneš celkem hezký jen lehce opečený, jinde je to spíš nechutná bramborová břečka v tuně oleje...

jídelníček na "nabrání svalů" neexistuje, jde o celkový metabolismus, tréninky atd. Já bych ale řekl, že to co jsi napsal jako základ není nijak špatný a uvidíš sám časem jestli po tom přibíráš a jak.
Spam

PříspěvekZaslal: pá říjen 18, 2013 4:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Celé je to vždycky o jídle.
Když to vezmu do extrému, tak člověk s vychytaným jídelníček a nulovým pohybem bude vypadat líp, než člověk posilující, snažící se o co největší nárůst svalové hmoty s otřesným jídelákem...
Spam

PříspěvekZaslal: pá říjen 18, 2013 4:41 am    Předmět: Re: Nabratie čistej svalovej hmoty. Odpovědět s citátem

Raňajky: 3 celé vajcia a 1 bielok, 100g ovsené vločky + 200ml mlieko nízkotučné
Desiata: a) 2ks (72g) 100% celozrnný chlieb Mestemacher + 30g kuracia šunka + 20g syr 20%
Obed: 150g kuracie mäso + 200g dusená ryža
Olovrant: a) Cottage cheese 200g + sacharidy
Večera: Kuřecí steak 150g + Cestoviny 100g (surove)+ trocha omáčky na špagety
Druhá večera: Tvaroh nízkotučný 250g

Třeba... nevím o tobě vůbec nic, takže ti s množstvím neporadím, aspoň trochu kostra...
Mablung

PříspěvekZaslal: pá říjen 18, 2013 7:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

PetereteP napsal:
Ja ale jedálniček chcem a musim riešiť. Som endomorf a na stravu si musim dávať pozor. Teraz sa mi podarilo pekne schudnúť, no chce to viac svalovej hmoty.

Ale pýtal som sa na názor na jedálniček... a zatiaľ sa knemu nevyjadril nikto. Takže vas poprosim nepište tu zbytočnosti na ktore som sa nepýtal...

Možná že jsi endomorf, ale 95 % lidí kteří tohle napíší jsou prostě vyžraní z nedostaku pohybu a mizerné stravy. Z toho důvodu ti to prostě moc nevěřím. Tyhle genetické dispozice se pohybují po Gaussově křivce (pokud jste se o ní neučili, vygoogli si jí) a skutečně, jen pár procent má genetické dispozice na pytel.
Řešit přesný jídelníček nemusíš. Stačí když budeš jíst hodně zeleniny (ty tam nemáš žádnou), nevyhýbat se tukům (ať žijí nízkotučné tvarohy a bílá voda nazývající se odtučněné mléko), dostatek bílkovin a zejména, pohyb. Pohyb sice není o jídelníčku, ale v tvém věku je to ideální způsob jak si udržovat postavu. Máš čas se nějakému sportu věnovat xkrát týdně a sportující lidé prostě moc tlustí nejsou. Nelze si nevšimnout že píšeš jen o stravě, ale jaký máš pohyb?
Mimochodem, skutečně sníš nízkotučný tvaroh bez ničeho? To bych nedal. To je jako pít syrová vejce ...
PetereteP

PříspěvekZaslal: pá říjen 18, 2013 8:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
PetereteP napsal:

Možná že jsi endomorf, ale 95 % lidí kteří tohle napíší jsou prostě vyžraní z nedostaku pohybu a mizerné stravy. Z toho důvodu ti to prostě moc nevěřím. Tyhle genetické dispozice se pohybují po Gaussově křivce (pokud jste se o ní neučili, vygoogli si jí) a skutečně, jen pár procent má genetické dispozice na pytel.
Řešit přesný jídelníček nemusíš. Stačí když budeš jíst hodně zeleniny (ty tam nemáš žádnou), nevyhýbat se tukům (ať žijí nízkotučné tvarohy a bílá voda nazývající se odtučněné mléko), dostatek bílkovin a zejména, pohyb. Pohyb sice není o jídelníčku, ale v tvém věku je to ideální způsob jak si udržovat postavu. Máš čas se nějakému sportu věnovat xkrát týdně a sportující lidé prostě moc tlustí nejsou. Nelze si nevšimnout že píšeš jen o stravě, ale jaký máš pohyb?
Mimochodem, skutečně sníš nízkotučný tvaroh bez ničeho? To bych nedal. To je jako pít syrová vejce ...

Nepotrebujem aby si mi veril či som edomorf či nie. Ja viem že som, a to mi stači.
Čo sa týka zeleniny, tak tu mam každy den..akurat som ju tam napísal. A pohybu mam dostatok o to sa neboj.
A tvaroh nejem samotny, davam si tam steviu.
Mates-daoc

PříspěvekZaslal: pá říjen 18, 2013 8:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

1a

Naposledy upravil Mates-daoc dne pá říjen 18, 2013 9:23 am, celkově upraveno 2 krát
Bajkonur

PříspěvekZaslal: pá říjen 18, 2013 9:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli jsi skutečně endomorf, vyzkoušel bych Lean gains. Já jsem teď testoval potřetí, dvakrát jsem akorát ztloustnul, teď potřetí už jsem to vychytal a zhubnul jsem za první měsíc kilo, ale ve stejném době jsem se zlepšil v čelním dřepu a mrtvém tahu o cca 15 kg. A oproti dřívějšku
jsem udělal změnu i v tréninku, trénuju jen 2x týdně, jeden trénink dřepy plus vršek a druhý trénink mrtvý tah plus vršek. Dřepy a mrtvolu stylem 5x5, zbytek variabilně.
Strava - co nejdýl vydržet o hladu - až tak do 14-15 hodiny, potom tři jídla do cca 21 hodiny.
Ale den po tréninku většinou ráno nemůžu vydržet, holt zvýšená protesyntéza se hlásí a tak se musím občas i nasnídat.
Jinak tvůj jídelák je úplně v pohodě, jen na ty pražené buráky bych se vysral, dej si radši raw
mandle...
PetereteP

PříspěvekZaslal: pá říjen 18, 2013 11:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bajkonur napsal:
Jestli jsi skutečně endomorf, vyzkoušel bych Lean gains. Já jsem teď testoval potřetí, dvakrát jsem akorát ztloustnul, teď potřetí už jsem to vychytal a zhubnul jsem za první měsíc kilo, ale ve stejném době jsem se zlepšil v čelním dřepu a mrtvém tahu o cca 15 kg. A oproti dřívějšku
jsem udělal změnu i v tréninku, trénuju jen 2x týdně, jeden trénink dřepy plus vršek a druhý trénink mrtvý tah plus vršek. Dřepy a mrtvolu stylem 5x5, zbytek variabilně.
Strava - co nejdýl vydržet o hladu - až tak do 14-15 hodiny, potom tři jídla do cca 21 hodiny.
Ale den po tréninku většinou ráno nemůžu vydržet, holt zvýšená protesyntéza se hlásí a tak se musím občas i nasnídat.
Jinak tvůj jídelák je úplně v pohodě, jen na ty pražené buráky bych se vysral, dej si radši raw
mandle...

Diky pozriem sa nato.
jachym

PříspěvekZaslal: pá říjen 18, 2013 1:20 pm    Předmět: Re: dikobraz Odpovědět s citátem

Mates-daoc napsal:
1a

Příště spíš napiš a oddůvodni co jsi napsal původně, tohle mi vadí. Napřed se mu vysmíváš a kritizuješ a když zjistíš, že ostatní nesouhlasí, smažeš to. A moje komentáře jsou pak taky uplně off-topic.
tezzy196

PříspěvekZaslal: pá říjen 18, 2013 1:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spam napsal:
Celé je to vždycky o jídle.
Když to vezmu do extrému, tak člověk s vychytaným jídelníček a nulovým pohybem bude vypadat líp, než člověk posilující, snažící se o co největší nárůst svalové hmoty s otřesným jídelákem...

Tak takoveho cloveka bych velmi rad potkal a potrasl mu rukou.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Nabratie čistej svalovej hmoty. Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: