|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
PetereteP
|
Zaslal: čt říjen 17, 2013 9:30 pm Předmět: Nabratie čistej svalovej hmoty. |
|
|
Nazdar.
Potreboval by som zhodnotiť, poprípade opraviť jedálniček. Mojim cieľom je nabrať svalovú hmotu, a čo najviac minimalizovať ukladanie tuku. Čas nebudem písať, lebo je to rôzne. Musim sa zariadiť podľa školy.
Raňajky: a) 3 celé vajcia a 1 bielok + 5ks Ryžove chlebíčky B:25/S:25/T:18
b) 80g ovsené vločky + 200ml mlieko nízkotučné B:17/S:60/T:6
Desiata: a) 1ks (72g) 100% celozrnný chlieb Mestemacher + 30g kuracia šunka + 20g syr 20% B:10/S:26/T:0
b) Grahamový rožok + 30g kuracia šunka + 20g syr 20% B9/S:18/T:3
Obed: 150g kuracie mäso + a) 200g dusená ryža B:39/S:77/T:5
b) 300g varené zemiaky B:34/S:46/T:5
c) Americké zemiaky B:/S:/T:
d) Hranolky B:/S:/T:
e) Zamiaková kaša B:/S:/T:
(príloha podľa ponuky v školskej jedálni)
Olovrant: a) Cottage cheese 200g + arašidy pražené nesolené B:51/S:25/T:45
b) Kuraci steak 150g B:30/S:0/T:5
Večera: a) Ryžová kaša (100g ryže v surovom stave+ 200-300ml mlieka) B:18/S:92/T:2
b) Cestoviny 100g (surove)+ trocha omáčky na špagety B:16/S:60/T:9
Druhá večera: Tvaroh nízkotučný 250g B:30/S:4/T:1
Tak čo nato poviete? Čo sa týka tých možností a,b,c,..., tak tie som dával buď preto, že napr. v školskej jedálni nieje vždy to isté (Obed) a ostatné aby som nejedol vždy to isté.
Prosim skúste sa nato pozrieť a zhodnotiť alebo poradiť ako to zmeniť aby to bolo lepšie.
A jedna otázka navyše: Myslíte že by bol problém keby som si asi raz do týždňa dal napr. hranolky/americke zemiaky (ak by nebolo nič iné v ponuke v škole) keď ako som spomínal chcem nabrať svalovú hmotu s minimom tuku.
Diky
*Celé to má cca 10 000kJ (arašidy z toho ale 2000).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mates-daoc

|
Zaslal: čt říjen 17, 2013 9:40 pm Předmět: dikobraz |
|
|
Naposledy upravil Mates-daoc dne pá říjen 18, 2013 9:22 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt říjen 17, 2013 9:44 pm Předmět: Re: Nabratie čistej svalovej hmoty. |
|
|
| PetereteP napsal: | Nazdar.
Potreboval by som zhodnotiť, poprípade opraviť jedálniček. Mojim cieľom je nabrať svalovú hmotu, a čo najviac minimalizovať ukladanie tuku. Čas nebudem písať, lebo je to rôzne. Musim sa zariadiť podľa školy.
Raňajky: a) 3 celé vajcia a 1 bielok + 5ks Ryžove chlebíčky B:25/S:25/T:18
b) 80g ovsené vločky + 200ml mlieko nízkotučné B:17/S:60/T:6
Desiata: a) 1ks (72g) 100% celozrnný chlieb Mestemacher + 30g kuracia šunka + 20g syr 20% B:10/S:26/T:0
b) Grahamový rožok + 30g kuracia šunka + 20g syr 20% B9/S:18/T:3
Obed: 150g kuracie mäso + a) 200g dusená ryža B:39/S:77/T:5
b) 300g varené zemiaky B:34/S:46/T:5
c) Americké zemiaky B:/S:/T:
d) Hranolky B:/S:/T:
e) Zamiaková kaša B:/S:/T:
(príloha podľa ponuky v školskej jedálni)
Olovrant: a) Cottage cheese 200g + arašidy pražené nesolené B:51/S:25/T:45
b) Kuraci steak 150g B:30/S:0/T:5
Večera: a) Ryžová kaša (100g ryže v surovom stave+ 200-300ml mlieka) B:18/S:92/T:2
b) Cestoviny 100g (surove)+ trocha omáčky na špagety B:16/S:60/T:9
Druhá večera: Tvaroh nízkotučný 250g B:30/S:4/T:1
Tak čo nato poviete? Čo sa týka tých možností a,b,c,..., tak tie som dával buď preto, že napr. v školskej jedálni nieje vždy to isté (Obed) a ostatné aby som nejedol vždy to isté.
Prosim skúste sa nato pozrieť a zhodnotiť alebo poradiť ako to zmeniť aby to bolo lepšie.
A jedna otázka navyše: Myslíte že by bol problém keby som si asi raz do týždňa dal napr. hranolky/americke zemiaky (ak by nebolo nič iné v ponuke v škole) keď ako som spomínal chcem nabrať svalovú hmotu s minimom tuku.
Diky
*Celé to má cca 10 000kJ (arašidy z toho ale 2000). |
Vymýšlíš si píčoviny. 90 % lidí ve školním věku, pokud se rozumně hýbou, nemusí řešit jídelníčky. Prostě normálně jez a hýbej se. Jak v posilovně, tak u aerobních sportů. V tvém věku máš rychlý metabolismus, takže je snadné dosáhnout cíle který ty máš. Není důvod, pokud nehodláš sportovat na špičce či nepatříš mezi těch 10 % nemocných lidí/lidí se špatnou genetikou, nějak zvlášť jídelníček regulovat. Stačí prostě dodržovat obecné zásady rozumného stravování.
|
|
| nahoru |
|
 |
PetereteP
|
Zaslal: čt říjen 17, 2013 10:03 pm Předmět: |
|
|
Ja ale jedálniček chcem a musim riešiť. Som endomorf a na stravu si musim dávať pozor. Teraz sa mi podarilo pekne schudnúť, no chce to viac svalovej hmoty.
- btw. mám 19 rokov, 70kg a 170 cm
Ale pýtal som sa na názor na jedálniček... a zatiaľ sa knemu nevyjadril nikto. Takže vas poprosim nepište tu zbytočnosti na ktore som sa nepýtal...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mates-daoc

|
Zaslal: čt říjen 17, 2013 10:23 pm Předmět: |
|
|
Naposledy upravil Mates-daoc dne pá říjen 18, 2013 9:23 am, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: pá říjen 18, 2013 4:16 am Předmět: |
|
|
náhodou já bych to takhle nekritizoval, Matesi uvědom si, že my jako studenti těžko budem jíst 5x denně nigerijsou svíčkovou.... a snaha tam určitě vidět je, když to porovnám s tím, jak se stravuje drtivá většina vysokoškoláků tak tohle je možná mezi nejlepšími 10 %.... co se třeba těch am. brambor týče a hranolek... to záleží... já si je taky dělám, ale doma v troubě a i v restauracích někdy dostaneš celkem hezký jen lehce opečený, jinde je to spíš nechutná bramborová břečka v tuně oleje...
jídelníček na "nabrání svalů" neexistuje, jde o celkový metabolismus, tréninky atd. Já bych ale řekl, že to co jsi napsal jako základ není nijak špatný a uvidíš sám časem jestli po tom přibíráš a jak.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: pá říjen 18, 2013 4:34 am Předmět: |
|
|
Celé je to vždycky o jídle.
Když to vezmu do extrému, tak člověk s vychytaným jídelníček a nulovým pohybem bude vypadat líp, než člověk posilující, snažící se o co největší nárůst svalové hmoty s otřesným jídelákem... _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: pá říjen 18, 2013 4:41 am Předmět: Re: Nabratie čistej svalovej hmoty. |
|
|
Raňajky: 3 celé vajcia a 1 bielok, 100g ovsené vločky + 200ml mlieko nízkotučné
Desiata: a) 2ks (72g) 100% celozrnný chlieb Mestemacher + 30g kuracia šunka + 20g syr 20%
Obed: 150g kuracie mäso + 200g dusená ryža
Olovrant: a) Cottage cheese 200g + sacharidy
Večera: Kuřecí steak 150g + Cestoviny 100g (surove)+ trocha omáčky na špagety
Druhá večera: Tvaroh nízkotučný 250g
Třeba... nevím o tobě vůbec nic, takže ti s množstvím neporadím, aspoň trochu kostra... _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá říjen 18, 2013 7:03 am Předmět: |
|
|
| PetereteP napsal: | Ja ale jedálniček chcem a musim riešiť. Som endomorf a na stravu si musim dávať pozor. Teraz sa mi podarilo pekne schudnúť, no chce to viac svalovej hmoty.
Ale pýtal som sa na názor na jedálniček... a zatiaľ sa knemu nevyjadril nikto. Takže vas poprosim nepište tu zbytočnosti na ktore som sa nepýtal... |
Možná že jsi endomorf, ale 95 % lidí kteří tohle napíší jsou prostě vyžraní z nedostaku pohybu a mizerné stravy. Z toho důvodu ti to prostě moc nevěřím. Tyhle genetické dispozice se pohybují po Gaussově křivce (pokud jste se o ní neučili, vygoogli si jí) a skutečně, jen pár procent má genetické dispozice na pytel.
Řešit přesný jídelníček nemusíš. Stačí když budeš jíst hodně zeleniny (ty tam nemáš žádnou), nevyhýbat se tukům (ať žijí nízkotučné tvarohy a bílá voda nazývající se odtučněné mléko), dostatek bílkovin a zejména, pohyb. Pohyb sice není o jídelníčku, ale v tvém věku je to ideální způsob jak si udržovat postavu. Máš čas se nějakému sportu věnovat xkrát týdně a sportující lidé prostě moc tlustí nejsou. Nelze si nevšimnout že píšeš jen o stravě, ale jaký máš pohyb?
Mimochodem, skutečně sníš nízkotučný tvaroh bez ničeho? To bych nedal. To je jako pít syrová vejce ...
|
|
| nahoru |
|
 |
PetereteP
|
Zaslal: pá říjen 18, 2013 8:05 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | PetereteP napsal: | Ja ale jedálniček chcem a musim riešiť. Som endomorf a na stravu si musim dávať pozor. Teraz sa mi podarilo pekne schudnúť, no chce to viac svalovej hmoty.
Ale pýtal som sa na názor na jedálniček... a zatiaľ sa knemu nevyjadril nikto. Takže vas poprosim nepište tu zbytočnosti na ktore som sa nepýtal... |
Možná že jsi endomorf, ale 95 % lidí kteří tohle napíší jsou prostě vyžraní z nedostaku pohybu a mizerné stravy. Z toho důvodu ti to prostě moc nevěřím. Tyhle genetické dispozice se pohybují po Gaussově křivce (pokud jste se o ní neučili, vygoogli si jí) a skutečně, jen pár procent má genetické dispozice na pytel.
Řešit přesný jídelníček nemusíš. Stačí když budeš jíst hodně zeleniny (ty tam nemáš žádnou), nevyhýbat se tukům (ať žijí nízkotučné tvarohy a bílá voda nazývající se odtučněné mléko), dostatek bílkovin a zejména, pohyb. Pohyb sice není o jídelníčku, ale v tvém věku je to ideální způsob jak si udržovat postavu. Máš čas se nějakému sportu věnovat xkrát týdně a sportující lidé prostě moc tlustí nejsou. Nelze si nevšimnout že píšeš jen o stravě, ale jaký máš pohyb?
Mimochodem, skutečně sníš nízkotučný tvaroh bez ničeho? To bych nedal. To je jako pít syrová vejce ... |
Nepotrebujem aby si mi veril či som edomorf či nie. Ja viem že som, a to mi stači.
Čo sa týka zeleniny, tak tu mam každy den..akurat som ju tam napísal. A pohybu mam dostatok o to sa neboj.
A tvaroh nejem samotny, davam si tam steviu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mates-daoc

|
Zaslal: pá říjen 18, 2013 8:48 am Předmět: |
|
|
Naposledy upravil Mates-daoc dne pá říjen 18, 2013 9:23 am, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Bajkonur
|
Zaslal: pá říjen 18, 2013 9:09 am Předmět: |
|
|
Jestli jsi skutečně endomorf, vyzkoušel bych Lean gains. Já jsem teď testoval potřetí, dvakrát jsem akorát ztloustnul, teď potřetí už jsem to vychytal a zhubnul jsem za první měsíc kilo, ale ve stejném době jsem se zlepšil v čelním dřepu a mrtvém tahu o cca 15 kg. A oproti dřívějšku
jsem udělal změnu i v tréninku, trénuju jen 2x týdně, jeden trénink dřepy plus vršek a druhý trénink mrtvý tah plus vršek. Dřepy a mrtvolu stylem 5x5, zbytek variabilně.
Strava - co nejdýl vydržet o hladu - až tak do 14-15 hodiny, potom tři jídla do cca 21 hodiny.
Ale den po tréninku většinou ráno nemůžu vydržet, holt zvýšená protesyntéza se hlásí a tak se musím občas i nasnídat.
Jinak tvůj jídelák je úplně v pohodě, jen na ty pražené buráky bych se vysral, dej si radši raw
mandle...
|
|
| nahoru |
|
 |
PetereteP
|
Zaslal: pá říjen 18, 2013 11:20 am Předmět: |
|
|
| Bajkonur napsal: | Jestli jsi skutečně endomorf, vyzkoušel bych Lean gains. Já jsem teď testoval potřetí, dvakrát jsem akorát ztloustnul, teď potřetí už jsem to vychytal a zhubnul jsem za první měsíc kilo, ale ve stejném době jsem se zlepšil v čelním dřepu a mrtvém tahu o cca 15 kg. A oproti dřívějšku
jsem udělal změnu i v tréninku, trénuju jen 2x týdně, jeden trénink dřepy plus vršek a druhý trénink mrtvý tah plus vršek. Dřepy a mrtvolu stylem 5x5, zbytek variabilně.
Strava - co nejdýl vydržet o hladu - až tak do 14-15 hodiny, potom tři jídla do cca 21 hodiny.
Ale den po tréninku většinou ráno nemůžu vydržet, holt zvýšená protesyntéza se hlásí a tak se musím občas i nasnídat.
Jinak tvůj jídelák je úplně v pohodě, jen na ty pražené buráky bych se vysral, dej si radši raw
mandle... |
Diky pozriem sa nato.
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: pá říjen 18, 2013 1:20 pm Předmět: Re: dikobraz |
|
|
Příště spíš napiš a oddůvodni co jsi napsal původně, tohle mi vadí. Napřed se mu vysmíváš a kritizuješ a když zjistíš, že ostatní nesouhlasí, smažeš to. A moje komentáře jsou pak taky uplně off-topic.
|
|
| nahoru |
|
 |
tezzy196
|
Zaslal: pá říjen 18, 2013 1:58 pm Předmět: |
|
|
| Spam napsal: | Celé je to vždycky o jídle.
Když to vezmu do extrému, tak člověk s vychytaným jídelníček a nulovým pohybem bude vypadat líp, než člověk posilující, snažící se o co největší nárůst svalové hmoty s otřesným jídelákem... |
Tak takoveho cloveka bych velmi rad potkal a potrasl mu rukou.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|