|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
BARBAR

|
Zaslal: po říjen 21, 2013 3:35 pm Předmět: Reg Park 5x5 |
|
|
Ahojte. Má už niekto z Vás skúsenosť s týmto tréningom? Väčšina z Vás asi vie ako sa vykonáva tých 5x5 opakovaní. Pre tých ktorý nevedia tak v krátkosti: robí sa 5 sérii z čoho sú prvé dve rozcvičovacie. Medzi prvou a druhou a druhou a treťou sériou by sa malo pridať rovnako. Zvyšné 3 série sa už vykonávajú s rovnakou váhou samozrejme v každej sérii aj v tých rozcvičovacích sa robí 5 opakovaní. Napríklad: bench - 1. séria 60x5, 2. séria 80x5 3x5x100. Cvičí sa 3 krát do týždňa vždy celé telo. Tréning som si odskúšal asi na týždeň. Ale telo som mal rozdelené do troch dní. 1. deň hrudník a chrbát, 2. deň nohy, 3. deň ramená paže, 4. deň odpočinok atď. Vykonával som 3 cviky na veľkú svalovú partiu z čoho boli 2 cviky práve týmto systémom a jeden doplnkový 5x8. Na malú svalovú partiu som robil 2 cviky. Jeden 5x5 druhý 5x8. Samozrejme doplnky brucho a predlaktia atď.
Ide mi o silu ktorá sa z toho tréningu vyťažiť dá. Ale tiež o objem. Má zmysel ho cvičiť? Neporastie iba sila? Keď berieme do úvahy že tréning budem mať rozdelený do tých troch dní. Tak ma to bavilo viac.
O tomto tréningu viem už dávno. No nenašiel som tu o ňom žiadnu diskusiu. Bola by škoda sa nepodeliť o skúsenosti. Je to zaujímavý tréning.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Spam

|
Zaslal: po říjen 21, 2013 3:57 pm Předmět: Re: Reg Park 5x5 |
|
|
| BARBAR napsal: | Ahojte. Má už niekto z Vás skúsenosť s týmto tréningom? Väčšina z Vás asi vie ako sa vykonáva tých 5x5 opakovaní. Pre tých ktorý nevedia tak v krátkosti: robí sa 5 sérii z čoho sú prvé dve rozcvičovacie. Medzi prvou a druhou a druhou a treťou sériou by sa malo pridať rovnako. Zvyšné 3 série sa už vykonávajú s rovnakou váhou samozrejme v každej sérii aj v tých rozcvičovacích sa robí 5 opakovaní. Napríklad: bench - 1. séria 60x5, 2. séria 80x5 3x5x100. Cvičí sa 3 krát do týždňa vždy celé telo . Tréning som si odskúšal asi na týždeň. Ale telo som mal rozdelené do troch dní. 1. deň hrudník a chrbát, 2. deň nohy, 3. deň ramená paže, 4. deň odpočinok atď. Vykonával som 3 cviky na veľkú svalovú partiu z čoho boli 2 cviky práve týmto systémom a jeden doplnkový 5x8. Na malú svalovú partiu som robil 2 cviky. Jeden 5x5 druhý 5x8. Samozrejme doplnky brucho a predlaktia atď.
Ide mi o silu ktorá sa z toho tréningu vyťažiť dá. Ale tiež o objem. Má zmysel ho cvičiť? Neporastie iba sila? Keď berieme do úvahy že tréning budem mať rozdelený do tých troch dní. Tak ma to bavilo viac.
O tomto tréningu viem už dávno. No nenašiel som tu o ňom žiadnu diskusiu. Bola by škoda sa nepodeliť o skúsenosti. Je to zaujímavý tréning. |
Pokud to dobře chápu, tak je to trošku jiný styl Korteho, trošku ošizený, protože ty pracovní serie místo 5x5 jsou jen 3x5.
Korte by tu podle mě splnil lepší účel. _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
BARBAR

|
Zaslal: po říjen 21, 2013 4:05 pm Předmět: |
|
|
Korte je nudný :-) Toto je trocha pestrejšie. Zábavnejšie. Príliš veľa ľudí má korteho za niečo sväté. Keď sa spomenie tréning 5x5 autamaticky si každý vybaví korte pričom originál korte ani nieje 5x5. Už som voči tomu tréningu získal averziu lebo je tak často spomínaný a tlačený do hláv každému kto chce nabrať. Ale tým nechcem povedať že nefunguje. Len je ako pesnička ktorá sa hrá v rádu príliš často.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po říjen 21, 2013 4:44 pm Předmět: |
|
|
| BARBAR napsal: | | Korte je nudný :-) Toto je trocha pestrejšie. Zábavnejšie. Príliš veľa ľudí má korteho za niečo sväté. Keď sa spomenie tréning 5x5 autamaticky si každý vybaví korte pričom originál korte ani nieje 5x5. Už som voči tomu tréningu získal averziu lebo je tak často spomínaný a tlačený do hláv každému kto chce nabrať. Ale tým nechcem povedať že nefunguje. Len je ako pesnička ktorá sa hrá v rádu príliš často. |
ale porad je to o tom, ze to co jsi postoval ty je vlastne ten "znamy korte" jenom chudsi o dve serie
neverim, ze by jsi ty rozcvicovaci predtim nedelal, jenom jsi je nepocital do treningu _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
BARBAR

|
Zaslal: po říjen 21, 2013 5:05 pm Předmět: |
|
|
Nechcem aby sa tu rozvíjala debata o Korte. Nebudem trénovať celé telo v jednom tréningu. Chcem to mať rozdelené do tých troch dní ako som písal v prvom mojom príspevku. Chcem ten systém 5x5 podľa Rega Parka preniesť do splitu 3+1 ktorý som napísal. Otázka je či pôjde hore aj objem keďže 3x5 je dosť nízky volume. Keď nepočítam tie prvé dve série. Asi bude jednoduhšie tu celý tréning napísať.
1. deň Hrudník, chrbát
Bench 5x5
Šikmí bench 5x5
Kliky na bradlách so záťažou 5x8
Mŕtvy ťah 5x5
Zhyby so záťažou 5x8
Príťahy v predklone 5x5
2. deň Nohy
Drep 5x5
Predný drep 5x5
Výpady 5x8
Rumunský mŕtvy ťah 5x5
Zakopávanie 5x8
Výpony 5x15
3. deň Ramená, paže
Tlak v stoji 5x5
Upažovanie v stoji 5x8
Silové premiestnenie 5x5
Biceps veľká činka 5x5
Biceps jednoručky 5x8
Tlak na úzko 5x5
Francúzsky tlak 5x8
Biceps nadhmatom 5x5
Brucho každý druhý deň skracovačky a dvýhanie nôh superséria 5x15
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po říjen 21, 2013 5:25 pm Předmět: |
|
|
nevypada to zle, jakym systemem to chces jet?
jenom bych (ja osobne, protze uz jsme starsi clovek, nejsem tolik silovy typ a mam rad pocit napumpovani svalu) nechal v prvnim cviku 5tky, v druhem presel na 10, a ve tetim to dopumpoval 15
ale pokud ti to tak sedne, tak proc ne _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
BARBAR

|
Zaslal: po říjen 21, 2013 5:44 pm Předmět: |
|
|
Diky Peter. No chcel by som to ísť ako som písal. 5x5 s tým že 2 rozvičovacie a 3 série s rovnakou váhou a 5x8 vlastne tak isto len s ľahšou váhou. Samozrejme že tak nemienim cvičiť celý rok  to by som nezvládol. Iba na nejaký čas. Len som vlastne potreboval od Vás vedieť či tie 3 pracovné série niesu málo. Teda čo si o tom myslia ostatný. Rád si prečítam názory iných.
|
|
| nahoru |
|
 |
BARBAR

|
Zaslal: st listopad 06, 2013 7:17 pm Předmět: |
|
|
Peter a Spam dík za názory. Myslel som že ešte niekto niečo k tomu napíše. No veľa ľudí tu reaguje na blbosti ktoré napíše nejaký začiatočník a vznikne z toho veľká debata ktorá je o tom ako si ho doberajú. A radu si možno nájde o nejakých 10 stránok ďalej. No nevravím že je to tak stále. A potom keď chce naozaj niekto seriózne radu tak zrazu nikto. Ale beriem to tak že to nieje až taký blbý tréning keďže ma tu za to nikto nesprdol.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|