|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
RoboBee

|
Zaslal: pá říjen 25, 2013 1:54 pm Předmět: Sacharidy |
|
|
Všude se doporučuje rýže, rýže a rýže. Jsou dobrým zdrojem bílkovin i brambory nebo těstoviny?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Insano41

|
Zaslal: pá říjen 25, 2013 2:04 pm Předmět: |
|
|
jsou dobrým zdrojem sacharidů, ano. _________________ Fuaaark
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: pá říjen 25, 2013 2:59 pm Předmět: |
|
|
Až na ty těstoviny... když těstoviny, tak celozrnné. _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
RoboBee

|
Zaslal: pá říjen 25, 2013 5:38 pm Předmět: |
|
|
| Spam napsal: | | Až na ty těstoviny... když těstoviny, tak celozrnné. |
z jakého důvodu ne, ty klasické?
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: pá říjen 25, 2013 5:59 pm Předmět: |
|
|
| RoboBee napsal: | | Spam napsal: | | Až na ty těstoviny... když těstoviny, tak celozrnné. |
z jakého důvodu ne, ty klasické? |
Trošku se zamysli.
Nápověda: Celozrnné pečivo vs. bílé pečivo _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: so říjen 26, 2013 4:10 am Předmět: |
|
|
Podle mě je to blud, jo celozrnný maji víc vlákniny a nižší GI, ale pokud přijímám vitamíny a minerály, vlákninu atd. z jinýho, můžu sachry brát čistě jako zdroj energie, stejně tak nechápu tu histerii ohledně bílýho pečiva. Neni nezdravý! Je jen ne zdravý a to je dost rozdíl.
|
|
| nahoru |
|
 |
Insano41

|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: so říjen 26, 2013 6:25 am Předmět: |
|
|
| Insano41 napsal: | | jachym napsal: | | Podle mě je to blud, jo celozrnný maji víc vlákniny a nižší GI, ale pokud přijímám vitamíny a minerály, vlákninu atd. z jinýho, můžu sachry brát čistě jako zdroj energie, stejně tak nechápu tu histerii ohledně bílýho pečiva. Neni nezdravý! Je jen ne zdravý a to je dost rozdíl. | |
Já s tím teda nesouhlasím. Ale dohadovat se tu nebudu...
Je to jak kdybych jedl místo přílohy (Rýže, brambor) na oběd třeba 3 rohlíky s hovězím a říkal si, že vlákninu, vitamíny a minerály přijímám jinak. Vždyť je to kravina...
BTW: Obyč těstoviny jsou vyrobené z pšeničné mouky. _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: so říjen 26, 2013 6:40 am Předmět: |
|
|
| Spam napsal: | | Insano41 napsal: | | jachym napsal: | | Podle mě je to blud, jo celozrnný maji víc vlákniny a nižší GI, ale pokud přijímám vitamíny a minerály, vlákninu atd. z jinýho, můžu sachry brát čistě jako zdroj energie, stejně tak nechápu tu histerii ohledně bílýho pečiva. Neni nezdravý! Je jen ne zdravý a to je dost rozdíl. | |
Já s tím teda nesouhlasím. Ale dohadovat se tu nebudu...
Je to jak kdybych jedl místo přílohy (Rýže, brambor) na oběd třeba 3 rohlíky s hovězím a říkal si, že vlákninu, vitamíny a minerály přijímám jinak. Vždyť je to kravina...
BTW: Obyč těstoviny jsou vyrobené z pšeničné mouky. |
to je takovy ten fenomen z Zeny pro zivot, co je celozrnne je dobre a spam to ocividne cte ve velkem:-) sranda je, ze to tak obhajujes , ale pro sve tvrzeni nemas nikdy zadne opodstatneni.
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: so říjen 26, 2013 7:09 am Předmět: |
|
|
Taky verim, ze je lepsi konzumovat jako zdroje sacharidu hlavne zeleninu, ov. vločky, pohanku, jahly, bataty, celozzrne pecivo atd.. A "prazdnou" energii jako je loupana rejze, psenicne testoviny... Hlavne po treningu. Jenze ne kazdej to takhle muze provozovat. Zustavam vernej bezlepkolaktozove diete, ale jako zdroj sacharidu je u me stále numero uno loupana ryze, ke které vždycky pridam nejakou zeleninu jako zdroj vitaminu, mineralu, vlakniny atd..
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: so říjen 26, 2013 11:58 am Předmět: |
|
|
| yura napsal: | | Taky verim, ze je lepsi konzumovat jako zdroje sacharidu hlavne zeleninu, ov. vločky, pohanku, jahly, bataty, celozzrne pecivo atd.. A "prazdnou" energii jako je loupana rejze, psenicne testoviny... Hlavne po treningu. Jenze ne kazdej to takhle muze provozovat. Zustavam vernej bezlepkolaktozove diete, ale jako zdroj sacharidu je u me stále numero uno loupana ryze, ke které vždycky pridam nejakou zeleninu jako zdroj vitaminu, mineralu, vlakniny atd.. |
prazdna energie je co? ja myslel, ze energie je porad energie :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: so říjen 26, 2013 12:00 pm Předmět: |
|
|
| vlkisekk napsal: |
prazdna energie je co? ja myslel, ze energie je porad energie :-) |
energie, ktera ti nic jineho neda
slouzi jenom jako doplneni energie vycerpane treba po treningu
priklad cokolada
ale uz nepomuze obnovit svaly, jako treba bilkoviny _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: so říjen 26, 2013 12:16 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | vlkisekk napsal: |
priklad cokolada
ale uz nepomuze obnovit svaly, jako treba bilkoviny |
aha, takze spagety mi nic nedaji a celozrnne mi daji tu energii, to snad nemyslite vazne.
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: so říjen 26, 2013 1:09 pm Předmět: |
|
|
| vlkisekk napsal: | | Peter Ustinov napsal: | | vlkisekk napsal: |
priklad cokolada
ale uz nepomuze obnovit svaly, jako treba bilkoviny |
aha, takze spagety mi nic nedaji a celozrnne mi daji tu energii, to snad nemyslite vazne. |
Za prázdnou energii bývají označovány potraviny, které mají vysokou energetickou hodnotu a málo vitamínů a minerálů. Takže paradoxně může být člověk "podvyživenej" o tyhle látky, ikdyž má dostatek energie a třeba i tloustne.
Problém u potravin, kde je hodně vlákniny je zase ten, že se hůř tráví a mně zas pak připadá paradoxní, že to někdo zasypává enzymama na trávení.
Chce si to najít nějakej kompromis a jíst tak, aby všeho bylo dostatek. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|