Jestli to neni něco jako bílý pečivo. A je to tvořeno pšenicí tak jestli to nevadí?
Jasně, že jsou lepší cesty. Ale nic špatného na tom není. Slupni k snídani navíc kousek zeleniny a třeba lžičku arašídového másla a všechno bude v cajku :)
a kdyby náhodou jako bílý pečivo byl? Prostě tuhle histerii nechápu, bílý pečivo jen "není zdravé" ale není "nezdravé", to je obrovský rozdíl, je to zdroj energie, nic víc, nic míň.
Taky si delate "pecivo" nebo zákusky, moucniky v paleo stylu? Ja na to prisel az ted a je to parada, protoze me presne neco takového na chut chybelo. Nejlepsi na tom je, ze staci mandle rozmixovat nebo nastrouhat na jemno a nemusi se utrácet za drahe mouky, ktere uz ani neobsahuji tolik zdravého tuku jako cele orisky, mandle, semínka atd.. Dnesni první vytvor se docela povedl, chtel jsem to spis dietnejsi, takze zadny med, susene ovoce atd.. Jen strouhane mandle, strouhana jablka, vajíčka, soda, morska sul, skorice a sezamova semínka. Taky něco podobneho kuchtite?
To nemusíš tak hrotit, ja to taky dal primerene.
Ale zhruba
250g mandle (rozmixovat, nastrouhat najemno)
2 vetsi jablka (oskrabat sluplum nastrouhat a tu přebytečnou stavu co vytekla jsem vysosal, aby to nebylo moc vodnaty ta hmota)
5 vajec
pul kavove lzicky morska sul
necela kavova lzicka jedle sody
skorice (ja davam hodne, mam ju rad)
Do formy butto vymazane maslem a vysypane třeba kokosem nebo zase tema mandlema nebo ja to dal na papir na peceni a do trouby na 170 a musíš to hlidat podle tlousky. Ja to mel tlusty asi 2cm a naboptnalo to na 4cm za 30 minut. Jak do toho proste vrazis spejlu a neprilepuje se na nu nic, tak je to hotove. Ale jak rikam, taky jsem to zkousel a moc jsem toho doma nemel, urcite bych tam pridal dovnitř vetsi kousky třeba vlasaku nebo kesu orsiky, trochu medu aby to bylo sladsi, místo jablek muzes dat třeba banány, pridat kakao, tech moznosti je plno. Zaklad jsou ty mandle místo klasicke mouky, vajíčka, které to všechno drzi pohromadě a prasek na peceni/soda, která to prave naboptna... Tady je taky třeba další recept a vypada to hodne jednoduse a chutne. Priste vyzkousim.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru