Jidlo pred a po treninku

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jidlo pred a po treninku  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jidlo pred a po treninku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mablung

PříspěvekZaslal: po říjen 28, 2013 1:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

yura napsal:
Mablung napsal:
yura napsal:
Opravdove bio od babicky si myslim, ze high end opravdu je. Stejne tak jako opravdove bio kureco beha nekde po louce a zobe zizaly. S market kuratama a vajickama se to rovnat neda to je jasny, ze je pak lepsi mrazena makrela nebo hovezi. Ale ja psal o vajicku jako takovem, které třeba vemes nekde v národním parku krepelce. A to je proste TOP potravina...

Blbost. Co jsem se díval na průzkumy, bio vejce a vejce z klecových chovů se lišily hlavně "obsahem" salmonely (hádej kdo prohrál). Bio kuře může mít lepší chuť, ale výživově bude na tom prakticky stejně jako průmyslově chované.

Takze to oznaceni "omega3 vejce" je jen obchodni tah? Je to mozny, rad se priucim..

http://www.osel.cz/index.php?clanek=7008
Ale jinak, ano, je to jen obchodní tah.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: út říjen 29, 2013 9:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

yura napsal:
Esko co tu furt resis? Zatím jsem se od tebe jen dozvedel, ze jsem naivka a ze mam uzkej pohled na problematiku bilkovin, ale nejak si mi nevysvetlil, proc teda absolutni většina kulturistu mlecne výrobky a to zejmena v priprave uplne ignoruje? Ze to je kvalitni bílkovina mas pravdu, ale v kulturistice ne moc pouzitelna, protože je to presne jak rikas, abys do sebe dostal nejakych 60/80g bilkovin z mleka v jedne porci, kterou bezne tezkotonaznici konzumuji, tak by museli vyglgat tolik mleka, ze by většina lidi sedela pul dne na hajzlu natoz aby sla cvicit a o nejake forme nemůže byt uz vůbec zadna rec. Takze co? K cemu je nekomu kdo do sebe potřebuje dostat 300g bilkovin mleko? Btw o rejzi jsem nic nepsal, tak si to neprekrucuj jak se ti to hodi. To ze jede absolutni většina na mase + doplňky (amina, BCAA, proteinak) me snad nemusíš vyvracet, nejakej ten patek tu kulturistiku sleduju a doba kdy se pro svaly glgaly galony mleka jsou davno ty tam a vůbec, ses ten vedator, tak si to vygoogluj jaky na to maj názor ostatní vedatori, kteří se zajimaji o stravu sportovcu. Urcite kazdej doporucuje bumbat muíčko bezcum, cyklistum... By se dosrali ještě před cilem.

Možná když budeš číst pořádně mé příspěvky a taky začneš číst mezi řádky, tak zjistíš, že už jsme si tu odůvodnili, proč se někteří kulturisti vyhýbají ml. výrobkům a mléku, viz tvá část příspěvku "je to presne jak rikas"... Já tu celou dobu poukazuju, že vyhýbat se mléku, ml. výrobkům, vejcím (nebo je jíst jednou za uherák) a cpát do sebe furt maso a proteiňák, není to nejefektivnější řešení pro lidi budující novou aktivní hmotu.
Je dobře, že už sleduješ nějaký ten pátek kulturistiku, ale když vidím tvé příspěvky, tak jsi z té profi kulturistiky už trochu zmatený, proto jsem zmínil tvůj úzký pohled na věc. Chtělo by to méně sledovat a více studovat a zkoušet. Nemůžeš přece tvrdit maso je to nejlepší, protože to říkájí támhle kluci na bobulkách, co potřebují 300 g bílkovin/den díky zvýšené úrovni proteosyntézy, na jejíž úroveň naturál nikdy nemůže dosáhnout. Dalším faktorem je sponzoring. Pokud mi někdo dává proteiňák zadara kdykoliv si řeknu, nebudu pak přece na veřejnosti tvrdit, že to je absolutně zbytečný pro většinu kondičně cvičící populace (o aminách ani nemluvě). Dalším faktorem je načasování bílkovinových zdrojů, z čehož už logicky nemůžeš tvrdit, že nějaký zdroj bílkoviny je na prd. Ano, může být na prd, ale v určitou denní dobu v závislosti na cvičení...

Proč sem taháš vytrvalostní sportovce? Připadá mi, že se v tom začínáš maličko ztrácet a rádoby vtipně poukazuješ na konzumaci mléka před výkonem ve vytrvalostním sportu... o tom zde snad nebyla řeč, řešíme tu snad silový sport, tak si nech, prosím, ty ironické poznámky a reaguj k věci.
kubaz

PříspěvekZaslal: út říjen 29, 2013 10:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jeste tady zacnem resit naturalni kulturistiku a jsme uz uplne v koncich
CIZO

PříspěvekZaslal: út říjen 29, 2013 10:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kubaz, vejce i mléko jsou pokud vím v tabulce biologické využitelnosti bílkovin stále před masem (ačkoliv polemiky na téma za jakých podmínek, v jaké úpravě atd můžeme vést do nekonečna). Maso ja samozřejmě super, ale než jíst denně například jen kuřecí, to už je opravdu lepší jíst toho masa třetinu, pokaždé z jiného zdroje a doplnit to vejci a mlékem.

Derek Poundstone
kubaz

PříspěvekZaslal: út říjen 29, 2013 10:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

s tvym nazorem samozrejme souhlasim, sam to tak delam, jidelnicek normalniho cloveka by mel zahrnovat jak ten mlecny vyrobek, tak to vejce.. o mliku se bavit nebudu, to ja nemam rad a nikdy jsem ho moc neresil, ja se bavil o jednotlivych potravinach, takze je hloupost to zacit hazet do jidelnicku jak se to cloveku co hodi v prubehu dne, to je samozrejme jina pisnicka

ps : jeste k te uprave, tusim ze kid to tu jednou psal, ze snad varene vajicko se stravuje az nekdy po 4 hodinach a smazene dokonce 7

Naposledy upravil kubaz dne út říjen 29, 2013 11:01 am, celkově upraveno 1 krát
Riku

PříspěvekZaslal: út říjen 29, 2013 10:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kubaz, ještě jsi mi neodpověděl, proč bych nemohl vejce nazvat výborným zdrojem bílkovin Bavíme se o jídle, ne o suplementaci (to tvoje hydro)
kubaz

PříspěvekZaslal: út říjen 29, 2013 10:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ja nevim sem asi strasne moc hloupej, kdyz mi to proste a jednoduse logicky zapada ze kdyz si dam 200g masa tak to je uplne jina pisnicka nez kdyz snim 10 vajec
CIZO

PříspěvekZaslal: út říjen 29, 2013 11:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Když to je právě ono, každému sedí něco jiného. Tohle se říká o tréninku, ale myslím si, že ve výživě to platí mnhem víc. Já třeba piju denně 1 - 1,5 litru mléka celé roky, protože mi chutná, absolutně bezproblémově ho trávím a je to pro mě fajn zdroj bílkovin. Maso mám rád, ale i v sezóně, kdy mám náročný trénink a zvyšuju příjem bílkovin, ho skoro nikdy nejím častěji, než 1x denně a místo toho si dám například víc těch vajec a je mi jedno v kterou denní dobu.

Derek Poundstone
CIZO

PříspěvekZaslal: út říjen 29, 2013 11:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kubaz napsal:
ja nevim sem asi strasne moc hloupej, kdyz mi to proste a jednoduse logicky zapada ze kdyz si dam 200g masa tak to je uplne jina pisnicka nez kdyz snim 10 vajec

Počkej, to srovnáváš cca 40 g bílkovin (maso) a 60 g bílkovin (vejce), což mi nepřijde úplně fér :) Dej rovnítko mezi 200 g masa a 6 vajec a bude to hned něco jiného.

Derek Poundstone
kubaz

PříspěvekZaslal: út říjen 29, 2013 11:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

no, mam porad stejny nazor

jinak je jasne ze nase kureci z polska je totalni shit, ja mam tady skotske z farmicky, to je opet jina
Riku

PříspěvekZaslal: út říjen 29, 2013 11:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Od vaječné bílkoviny přes cikána na bobulích propagující hydro (to video) ke kuřatům z polska. Nejsi ty politik?
kubaz

PříspěvekZaslal: út říjen 29, 2013 11:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

hele zalezi podle nalady, politika, vesmir, fylozofie.. vsechno muze byt
Humanic145

PříspěvekZaslal: út říjen 29, 2013 11:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlasim s Cizem, že každému sedí něco jiného. Sám taky piju cca 1-2l mlíka denně a bílkoviny, který za den přijmu jsou cca ze 75% z mléčných produktů a vyhovuje mi to,ale někdo by se z toho třeba řádně dodělal.
madball

PříspěvekZaslal: út říjen 29, 2013 8:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cizo, co tady teď řešíš ty?

Já tady řešil, jak jsi sám napsal, že vaječná a mlečná bílkovina má nejlepší využitelnost pro člověka. Ovalbumin (bílkovina vajec) se používá jako referneční bílkovina. Mléčná bílkovina (kravské mléko, jiné jsou na to hůř) je na tom podobně.
Pokud se jí míň využitelná bílkovina nebo se nejí dost pestře, tak je potřeba sníst mnohem víc bílkovin, aby tělo dostalo to, co potřebuje a navíc se ještě musí vypořádat s větším množstvím odpadu.
To říkám jako masožrout, kterej k mlíku nemůže ani přičichnout a jsem rád, že sním aspoň nějaký zakysaný ochucený výrobky. Já to nemám problém pochopit, pokud někdo ano, je to jeho mínus.
Mám pocit, že zrovna kuřecí má horší aminospektrum než hovězí a vepřový a to je jeden z hlavních důvodů, proč ho hážu do sorty horších mas.

Kubaz, video bylo pěkný, ale nikde jsem tam neslyšel, že by maso byla kvalitnější bílkovina než vejce. Po tréninku jsou určitě vhodnější bílkoviny než vejce, ale to jsme neřešili. To, že se hydro dělá ze syrovátky, tudíž mlíka, psát doufám nemusím.
K té stravitelnosti, pokud si to pamatuju správně to bylo tak, že syrový vejce nic moc, míchaný líp, na tvrdo nejpomaleji. Ale to bych musel někde dohledat.

Nadáváním někomu do teoretiků, pokud má znalosti je klasika docházejích argumentů. George Farah bude mít teorii nastudovanou velmi dobře už jen z pár věcí, co ve videu řekl. Např. to, že po tréninku pro kulturistu není vhodný dávat hned sachry, ale dát jen právě to hydro, protože sachry by zvedli inzulín a tím pádem by se snížil růstovej hormon, o kterej kult. jde hlavně (ikdyž na bílkoviny inzulín regaguje taky).
Taky se mi hodně líbílo, že nedoporučoval to přehánět s bílkovinama kvůli ledvinám. Taky doporučoval víc kardia, což zvyšuje citlivost tkání na inzulín, což je výhoda.

Sorry za vyplození tolika sr*ček.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Moocha

PříspěvekZaslal: út říjen 29, 2013 9:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě bych k té využitelnosti dodal, že se dá zvýšit vhodnou kombinací potravin. Např. brambory + vejce/mléko, obilí + vejce/mléko.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jidlo pred a po treninku Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: