Nemůžu nabrat - v čem je chyba?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nemůžu nabrat - v čem je chyba?  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Nemůžu nabrat - v čem je chyba?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mrkew66

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 5:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnes jsem pro ilustraci vyfotil to kuřecí s nudlemi.
Masa tam zas tak málo není jak si myslíte, je to docela velký flák.
V obchodě bych za těch 60kč co to jídlo stojí, sehnal podobný kus masa.

Neříkám, jídelníček není dokonalý, ale nechápu jednu věc - proč nenaberu ani trochu, když mám dvojnásobný příjem bílkovin než dříve?

Předtím jsem jedl sotva snídani, oběd večeře,
max 50g bílkovin na den a přibíral jsem

Dnes 10g snídaně, 20g oběd, 10g gainer, 20g proteiňák, 20g večeře, 20g tvaroh.
to je cca 100g bílkovin na den a mám stejnou váhu jak předtím.

ideálně se prý má brát 1,6g bílkovin na kg váhy, u mých cca 65kg to je 104g bílkovin na den, a to celkem splňuji.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spam

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 5:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Z bílkovin nenabereš...
Zjednodušeně řečeno, stavíš barák, tak potřebuješ něco z čeho to budeš stavět - cihly (bílkoviny) a pak někoho kdo ti to postaví - dělníky (sacharidy). Pokud tam bude špatná malta/cihly tak to půjde špatně a pomalu a to stejné pokud to budou dělat 2 dělníci, tak to budou stavět pěkně dlouhou dobu a kdoví jestli...
Chápeš co tím chci říct?
mrkew66

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 5:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

OK, zvýšit sacharidy.
Nudle vyměním za rýži
Spam

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 6:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mrkew66 napsal:
OK, zvýšit sacharidy.
Nudle vyměním za rýži

Tojo, to udělej, ale jedno jídlo tě nespasí. Celkovej příjem těch sacharidů během dne musí být optimální pro každýho jedince.
Mates-daoc

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 7:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sorry ale na Ronnie webu je tolik jidelničku a všeho a vy žerete sračky ( sorry ) od čínanu .
ty si myslíž že to jsou nudle ?? a natož to maso ? prosím koukni se na webu a ty penize co
utracíš za jidlo radší obětuj do kvality .Brečíš že kvalita je draha to jsou jen povídačky . To že každy brečí že nemuže přibrat je jen jeho dusledek nekvalitniho stravovaní . A hlavně lenost si něco kvalitního udělat . Za ty penize co si postoval máš 250 g , masa / rýži/ zelenina a ještě ti zbyde na holky .
Moocha

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 7:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mates-daoc napsal:
ty si myslíž že to jsou nudle ?? a natož to maso ?

taky nesnášim když si u číňana koupím kuřecí s nudlema a dostanu to bez nudlí a bez masa
Insano41

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 7:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mates to napsal přesně..

za ty nudle utratíš týdně, dejme tomu, 300 (když si zajdeš 5x) - za 300kč koupíš 2 kila kuřecího a kilo rýže.. ale to bys musel vařit, viď ?
Mick994

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 8:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prostě přirovnat nějakej čínskej polotovar za vhodné jídlo, za mě říkám že NIKOLI.
Prostě kdo se chce o sebe starat, tak by si i sám měl vařit.
fothee

PříspěvekZaslal: čt srpen 08, 2013 7:38 am    Předmět: re: Odpovědět s citátem

Zacnu jen ze startu reakcí na post autora.

Uplne nejvetsí chybou, at zacatecniku ci ektomorfu si dovolim tvrdit, je NEDOSTATEK potravy. Hledat chyby je dobre, ale nehledat je ani moc tak v treninku.. ten se casem vychyta, dycky hledej problem hlavne ve strave. Muzu sam za sebe rict, ze jsem x let travil tim jak jsem "vylepsoval" svuj trenink uplne k morbidnosti ovsem zapominal jsem na jednu dulezitou vec a to poradne se PRIKRMOVAT. Nereknu zadnou novinku, kdyz reknu, ze co ektomorf tak to "prebornik" v jezeni. Za sebe muzu konstatovat, ze kdyz jsem nemohl pribirat, porad jsem kazdymu tvrdil, jak moc hrotim jidlo jak se porad cpu. (ovsem 15 rohliku na posezeni nedosahne kyzeneho efektu).

Doporucuji tedy velmi zakladni a nenarocnou radu. Zvysit pocet dennich porci jidla o jednu, pokud nepriberes po tydnu ani kilo, pridej dalsi jidlo atd. az do doby, dokud na vaze neuvidis narust.Pripadne jeste pri kazdem jidle polevkovou lzici panenskeho olivoveho oleje. Ektomorf se musi naucit pribirat a teprve PAK resit kvalitu nabrane hmoty a tim padem stravy. Ja osobne porad resil to, ze jsem chtel byt vysekanej a pribirat jen svaly.. a diky tomu jsem x let stagnoval nebot jsem mel nizky kaloricky prijem.

Dalsi pravidlo, i kdyz zainvestujes do doplnku, NESPOLEHEJ se na ne. Muzu se stat, ze jimi zacnes nahrazovat beznou stravu a misto toho abys po nich nabral, tak opet z hlediska nekomplexnosti potravy ci pripadneho nedostatku kalorii zacnes atrofovat jiz vybudovanou svalovinu.

Zkracena verze: 2x tydne fullbody + samostatny trenink nohou A PORADNE ZRAT. Fullbody je nejnarocnejsi na kalorie a pokud nebudes zrat poradne (kazde 2-3 hodiny a nikdy ne az kdyz mas hlad.) Pokud clovek zacina je defakto jedno jak moc cvici, pri 60 kg vaze zacnes nabirat jen po jidle. Dulezite je naucit se pouzivat i ty svaly o kterych jeste nevis, takze full body doporucuji a to ne jen pro prvni dva mesice. Mam 90 kg a napriklad v letnich mesicich ho jezdim take.

K doplnkum urcite bych doporucil nejakou 7 kg gaineru trebaa mutanta. Ale jak se tu porad opakuje, DOPLNEK JE DOPLNEK, na prvnim miste je strava.
rrrrrreeyy

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 5:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děláš nějaké kardio? Sport, běh, kolo cokoliv. To může být také jeden z důvodů.
MilanaliM

PříspěvekZaslal: pá říjen 25, 2013 2:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spam napsal:
micus6 napsal:
Spame, proc mu proboha radis tvaroh na svacinu na obed pak muze dat co chce, stejne bude jeste travit tvaroh a to kure ktere bude doufam davat misto nudli vysere s vyuzitim tak 40%

Protože když si ho dá dopoledne na svačinu, tak ho v pohodě stráví. A nějaký takový že se tvaroh bude trávit 6-8 hodin ty seš taky chytrolín. Strávenej bude za chvilu, ale živiny bude vstřebávat dýl. Kdybych mu napsal ať si dá Cottage na svačinu, tak to bude dobře? Nebo teda proč ho hodně lidí jí na svačiny? Vždyť Cottage má stejně bílkoviny kaseinovýho typu jako tvaroh.
Trochu klid Micus...

tvaroh - Bílkoviny kaseinu mají vysoký obsah esenciálních aminokyselin, proto patří tvaroh mezi nejkvalitnější zdroje bílkovin. Specifikem tvarohu je „pomalost“ jeho bílkovin. Trávení, vstřebávání bílkovin a následný vstup aminokyselin kaseinu do krevního oběhu je pomalé a dlouhodobé (u tučných tvarohů ještě pomalejší než u nízkotučných). Z tohoto důvodu se tvaroh nehodí konzumovat v krátkém období před a po fyzické aktivitě. Vyplatí se především v jídlech, kdy chceme zajistit tělu pozvolnou dodávku aminokyselin.

Dotazující váží 63 Kg pokud jsem se dobře díval - od jeho váhy se odvíjí kolik musí "zblajznout" bílkovin, sacharidů a tuků, aby opravil tréninkem poškozenou svalovinu a měl i "něco navíc", aby si tělo mělo z čeho stávající svalovinu "posílit"

> větší tělo potřebuje více energie a více zdrojů pro stavbu svalů <

odpověď najdeš vygoogleováním slov přibrat svaly

...pokud nebudeš dodržovat kvalitně vyvážený jídelníček, tak svalovinu nepřibereš

...za mé doby kdy jsem začínal žádný internet nebyl, ani knížek nebylo moc a všechno jsme řešili pokus-omyl ... když jsme přestali s klukama nabírat hmotu, tak jsme jednoduše přidali o jeden pytlík rýže a pár vajec navíc ke stávajícímu jídlu a nabírání hmoty se zase ejhle rozjelo ... časem zjistíš, že v tom není žádná věda

PS: jak píše o pár příspěvků výše Mick994 ... všechno jídlo si připravuj a vař sám - nakup si umělohmotné misky a jídlo si na následující den připrav ... živit tělo v bistrech je cesta nikam..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
dies

PříspěvekZaslal: st říjen 30, 2013 5:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vlocky, maso, tvaroh... vsade chyba podstatna informacia a tou je vaha. Ak neuvedies nutricne hodnoty svojho denneho jedalnicka, nikdy ti nikto presne neporadi co zmenit. Daj si tu namahu a prebehni svoj sucasny jedalnicek nutricnou kalkulackou.

Hovoris, ze sa ti vaha dalej nehybe, to znamena, ze pri svojom sucasnom vydaji prijimas kalorie akurat na udrzanie svojej sucasnej vahy. Pridaj cca 20-30% kalorii na den.

Celkova skladba by mala byt priblizne takato:

2g bielkovin na kilo tvojej hmotnosti
1g tukov na kilo tvojej hmotnosti (vychadza to na cca 20-30% denneho kalorickeho prijmu)
zvysok doplnit sacharidmi

pozn. 1g B = 4kcal, 1g S = 4kcal, 1g T = 9 kcal

Vaz a meraj sa kazdy tyzden, porovnavaj hodnoty. Ak vaha rastie je to fajn. Ak ti rychlo stupa aj obvod pasa, je to zle a musis ubrat kalorie, alebo zmenit pomer B/S/T. Kazdemu vyhovuje ina skladba jedalnicka...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Nemůžu nabrat - v čem je chyba? Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: