|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
DevillHP
|
Zaslal: čt říjen 31, 2013 4:05 pm Předmět: Přetrénované nohy, zánět ve svalech |
|
|
Mám již delší dobu (2 měsíce) problém se svaly na nohách. Pořád mě bolí a jsou unavené, ve fitku moc nemůžu jezdit dřepy (včera jsem je jel po 2 mesících, když to bylo trochu lepší). Přes léto jsem hodně běhal, na začátku září náročný závod a potom to začalo. Nohy mě bolí když jdu do schodů, zvedám se ze země, židle.
I když jsem dost ubral s tréningovou intenzitou, delá mě problém uběhnout 8km v kuse bez vetších bolestí v solidním tempu a doma dělám každý den cca 100 výpadů, tak pořád problémy přetrvávají.
Možná je to nedostatkem energie z jídla, přes den se občas cítím malátný, proto tak 2x denně mam kafe.
Včera jsem byl u doktora a řekl mi, že mam zvětšení uzliny v tříslech, a zánět ve svalech. Máte nějaký tip, jak co nejlíp a nejrychleji se toho zbavit. On mi napsal prášky- Wobenzym, Veral, Helicid.
Nejlepší by bylo, abych se toh do týdne zbavil a mohl natrénovat na závody.
Jinak teď budu mít týden klid od běhu, jenom fitko- 3x týdne FB- bez noh.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Máča
|
Zaslal: čt říjen 31, 2013 5:56 pm Předmět: |
|
|
Obávám se ze mam to stejne.jak se to u tebe projevuje?Ja pri behu cca po pul hodine citim takove ztuhnuti stehen jakoby.Mimo beh napr. dalsi den citim bolest stehen i pri chuzi jakoby svalovka po tezkych drepech.V utery jdu taky k doktorce, uz mne to sere..
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: čt říjen 31, 2013 6:30 pm Předmět: |
|
|
Ja te fakt nechapu. Uz to tu resis nekolik tydnu, resili jsme to spolu pres PM a tobe stale nedochazi, ze jsi pretrenovany cely. Uvedom si, jaky zahul svemu telu dlouhodobe davas, neadekvatne tomu jis a tohle je jen vysledek nakumulovane unavy. Nic jineho nez kompletni odpocinek a regenerace nepomuze. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: čt říjen 31, 2013 8:22 pm Předmět: |
|
|
Něco podobného jsem měl touto dobou před 4 roky. Strašně jsem aerobkoval, málo jedl a před Vánoci mi taky vylezly uzliny a byl jsem unavenější. Krev byla v pořádku až na lehce zvýšenej ALT (což dost pravděpodobně bylo ze svalů, kde je ten enzym taky) a lehoučkou anemii, takže doktorka řekla, že by se mohlo jednat o mononukleózu, ale další testy na játra a ultrazvuk byl v pohodě, takže se dodnes prakticky z medicínského hlediska neví, co mi bylo. Ale já si myslím, že to bylo opravdu přetrénování.
|
|
| nahoru |
|
 |
DevillHP
|
Zaslal: čt říjen 31, 2013 8:35 pm Předmět: |
|
|
Já vím, že je to přetrénování, taky už jsem zvolnil. Šlo mi o to, Drapere, jestli někdo neví co s tím zánětem+ nějaké tipy na rychlejší uzdravení.
Jinak tvoje SZ mi pomohly dost věcí k ujasnění samozřejmě, jídla jsem drobně přidal, ale zase když teď budu mít snížený výdej--- odpočinek tak bud trochu uberu nebo nechám jak to je ted.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: čt říjen 31, 2013 8:47 pm Předmět: |
|
|
Tak protizánětlivě působí n-3 mastné kyseliny např.
A kvalitního jídla bych se nebál.
|
|
| nahoru |
|
 |
DevillHP
|
Zaslal: čt říjen 31, 2013 10:03 pm Předmět: |
|
|
Kvalitní jídlo mám, v tom bych problém neviděl. Ale asi fakt je ho málo.
Snídaně: 110g vloček, odměrka proteinu, lžička chia ---->kaše
Svačina: 3ks racia, cottage
Oběd: 180g kuřecí, 110g rýže, rajče, 1/2 červené cibule
PTN: 15g hydra, 10g maltodextrozy
Večeře: 180g kuřecí, 110g rýže, rajče, 1/2 červené cibule
Mam 189cm a 73 (72)kg.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: čt říjen 31, 2013 10:14 pm Předmět: |
|
|
Tak snídaně, oběd, večeře nevypadají špatně, možná je těch 180g (v syrovém stavu?) až moc. Ale ta svačina a PTN jsou docela tragédie, v podstatě tam máš 3 jídla. Zeptám se, chceš také přibrat svalovou hmotu? Pokud ano, tak bych se nebál dávat i svačiny poměrně velký, skoro tak velké jako hlavní jídla. Já taky bral svačinu jen jako jídlo mezi hlavními jídly, takže nic velkého, ale pokud chceš přibrat, tak ty svačiny rozhodně zvětši. A taky bych tam nějak přidal ještě odpolední svačinu, pokud máš možnost, mít 5 jídel denně + PTN. Nevím, jak těžké máš tréninky, ale také by to zasloužilo víc, 15g proteinu a 10g malty je jak nic.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: čt říjen 31, 2013 10:17 pm Předmět: |
|
|
| DevillHP napsal: | Já vím, že je to přetrénování, taky už jsem zvolnil. Šlo mi o to, Drapere, jestli někdo neví co s tím zánětem+ nějaké tipy na rychlejší uzdravení.
Jinak tvoje SZ mi pomohly dost věcí k ujasnění samozřejmě, jídla jsem drobně přidal, ale zase když teď budu mít snížený výdej--- odpočinek tak bud trochu uberu nebo nechám jak to je ted. |
Jenze ty odpocivat neumis, to si priznej.
Na forum uz moc neprispivam, ale tohle je jedna z mala veci, kde se rad vyjadrim, protoze tohle je u me dost podobne. Nekolikrat jsem to tezce prepalil, ale jen jednou v zivote jsme to dohnal to totalniho pretrenovani, ze ktereho jsem se dostaval peknych par tydnu. Mimo mnoho jinych veci i ty nohy mne skoro vypovedeli sluzbu. Jezdil jsem na kole, vesloval jsem kazdy den, ale ze dne na den jsem nebyl schopnej na kole vydrzet 5 minut, okamzita unava a vycerpani nohou, kazdy den jsem to zkousel, ale neslo to...a byl to jen jeden z nasledku nekolikahodinych kazdodennich treninku minimalne pul roku v kuse, kdy jsem posledni 2 mesice hodne potlacoval unavu. Take jsem hledal zpusoby , jak z toho ven, jidlo, vitaminy, mineraly, ale na to uz bylo pozde, nic jineho nez poradny odpocinek a pak pomaly navrat, nepomohlo. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
DevillHP
|
Zaslal: čt říjen 31, 2013 10:21 pm Předmět: |
|
|
Jako chci přibírat trochu svalů. Spíše chodím do fitka na získání síly a prevence zranění, aby svaly byly zvyklé. Běhám ultramaratony a nechci mít moc hmoty abych to netahal zbytečně. I když i těch 78kg (co jsem měl na jaře) bylo ok.
trening je prakticky ted toto 3x týdne:
MT 6x6
přítahy VČ 4x10
bench 6x6
tlaky JČ 4x10
shoulder-press 5x5
předpažování 3x10
biceps X triceps v SS 4x10
břicho--- to jezdím každý den, spolu s výpady
A mám vždycky dost, nejezdím do vyčerpání, ale 1,2 op. rezerva.
S tím PTN, dříve jsem dával 30g proteinu a 40g malty, ale neměl jsem potom už moc hlad. A navíc jsem četl, že je to stejně zbytečné, protože se nestačí vyplýtvat zásoby glykogenu a stací tak 1/3 toho.
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: pá listopad 01, 2013 12:17 am Předmět: |
|
|
Jen abych to chápal správně - máš úplně odrovnané nohy a cvičíš 100 výpadů denně?
Jinak co se tréninku týče - pokud běháš ultramaratony a nechceš přibrat, snížil bych počet opakování na sérii a zvýšíl zátěž. 1-3 opakování ve 2-3 sériích. A taky mi není moc jasné, proč máš v jednom tréninku bench, tlaky, shoulder press a předpažování, ale asi tomu nerozumím...
|
|
| nahoru |
|
 |
DevillHP
|
Zaslal: pá listopad 01, 2013 7:20 am Předmět: |
|
|
Výpady delam s vlastni vahou doka večer u televize, abych jako neměl výčitky. Ale ted dam volno. Jeste jsem rano před školou jezdil hodinu na rotopedu. Ale to si ted dam taky pauzu.
Drapere o tvém pretrenovani jsem cetl hodne tady na foru. A tam se fakt asi dostat nechci no.
Dam si ted tyden volno. Fakt asi musim rict hlave ze ne. Necham jen fitko a pridam plavani a saunu. To fitko by na to vliv mit nemelo ne?
Kinak trening jsem si psal sam, at mam na vetsi partie 2 cviky a na mensi 1.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pete_GSG
|
Zaslal: pá listopad 01, 2013 1:14 pm Předmět: |
|
|
Neber si to zle, ale asi ti to budu muset říct tak, aby jsi se probral. Ty jsi prostě MAGOR.
To, že ti vypověděly službu nohy signalizuje to, že tvé tělo není v pořádku jako celek a varuje tě.
Kdyby sis dal teď tři týdny nebo i déle pauzu, pořádně si odpočinul po fyzické, ale i psychické stránce a začal znovu trénovat, až budeš 100% v pořádku, tak se zpátky do formy vrátíš velmi rychle (no, když máš v prdeli nohy, tak pravděpodoobně bys v lepší formě byl i bez jakéhokoliv tréninku). Takto to ale budeš tahat týdny, měsíce... byť by ti třeba polevily ty akutní příznaky.
Tělo má nějaké regenerační kapacity, pokud jsi v klidu, může se věnovat plně nápravě. Pokud to tělo vystavuješ stresu v podobě rotopedu ráno, výpady na večer, posilovnou, chozením do práce atd. tak už mu té kapacity moc nezbývá, pokud vůbec nějaká.
Být tebou, tak si dám dlouhou pauzu, na všechno se vyseru, nechám tělo odpočinout a naberu síly a zamyslím se nad svým přístupem k tréninku. To, že ti poleví akutní příznaky neznamená, že už je jakože všechno ok. Pokud se ti posere auto, těžko ho opravíš za jízdy, prostě někdy je potřeba zajet do servisu, odstavit ho a udělat delší generálku.
Zajdi si na masáže, do sauny, do páry někdy lehce vyplavat (né, že si dáš dvacet bazénů kraula) a prostě regeneruj.
Když si čtu, jak se přemůžeš, se zatnutými zuby si dáš TÝDEN pauzu (a to ještě zařadíš alespoň to plavání a fitko, aby se neřeklo) a potom hrrr trénovat na závodní formu, tak si říkám, že jsi na nejlepší cestě do pekel.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá listopad 01, 2013 2:39 pm Předmět: |
|
|
JJ, tohle už je vážně případ pro psychologa (ne psychiatra. To až později  )
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: pá listopad 01, 2013 4:31 pm Předmět: |
|
|
Bohužel musím říct, že jsem asi stejný blázen jak ty. Musím prostě mít každý den nějakou aktivitu - cvičení, běh, plavání, kolo.. jinak mám výčitky, že pro sebe nic nedělám  . Kolikrát z toho ani nemám radost a jdu běhat ikdyž se mně nechce, něco pobolívá nebo je hnusně, jenom abych si mohl "odšrktnout-SPLNĚNO". dŘÍV BYCH ŘEKL ŽE JSEM BYL V TOMTO JEŠTĚ HORŠÍ, TED UŽ TO DĚLÁM PŘECEJENOM I PRO DOBRÝ POCIT. nA DRUHOU STRANU SI ŘÍKÁM, ŽE JE TO DOBŘE ASPON NA TO ŽE MNĚ TO DONUTÍ NĚCO DĚLAT A NEVYKAŠLAT SE NA TO, S TÍM ŽE ZÍTRA JE TAKY DEN. Rád bych se toho i zbavil ale jak??? Mám to tak už roky.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|