|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Jirka Kalous

|
Zaslal: st listopad 06, 2013 1:16 pm Předmět: |
|
|
| mysH napsal: | | Jirka Kalous napsal: | Představa o tom že společnost bude fungovat bez pravidel, jenom na základě toho že se každý bude řídit svým rozumem? To je utopie. |
Doufam, ze takovy blbci, ktery na vsechno potrebujou pravidla na to dojedou. Kdyz lezu na prechod, tak i kdyz mam prednost, dokud to auto nestoji, nelezu tam. Na vsechno fakt nemusi byt zakon, zazity pravidla (= zdravy rozum) to resi taky.
A ten muj vyrok byl k tomu, ze nevidim jediny duvod proc by stat mel duvod nekomu narizovat, co muze delat se svym telem. Chces hulit? Hul. Chces se zabit? Zabij se. Chces sportovat? Sportuj .. atd, myslis ze nejaka regulace neco resi? Jen postihne lidi, ktery by to stejne delali, navic je zbytecne kriminalizuje a je z toho vic problemu nez uzitku. Nikde na svete nikdy zadna represe nefungovala. |
Nemyslím, že jsem blbec. Spíš si myslím, že ty si nedokážeš představit situaci, kdy by neexistovala regulace. Příkladů je tisíce, ale pokud by nebyli například hygienické předpisy, tak by se velkoměsta rychle stala neobyvatelnými. _________________ `K smíchu jsou mi všichni lidé, kteří tvrdí, že se člověk svou vlastní silou nemůže vznést do vzduchu!`
J.T.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Jirka Kalous

|
Zaslal: st listopad 06, 2013 1:19 pm Předmět: |
|
|
Někdo někoho zabije? Jak by jsi to řešil? Taky ho někdo zabije? Kdo ho zabije? A co když s tím jeho příbuzní nesouhlasí, protože podle jejich zdravého rozumu to bylo v sebeobraně? Soudce to rozhodne na základě čeho, svého rozumu a z jakého zmocnění? _________________ `K smíchu jsou mi všichni lidé, kteří tvrdí, že se člověk svou vlastní silou nemůže vznést do vzduchu!`
J.T.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st listopad 06, 2013 1:23 pm Předmět: |
|
|
| Jirka Kalous napsal: | | Mablung napsal: |
Edit. Mimochodem, můj soused na zahradě trávu pěstuje. Má myslím rozstroušenou sklerozu. Je to podle mě dost individuální a zaleží to případ o případu, soused od souseda. |
I tak bych mu nedoporučoval, aby pěstoval víc než 5 rostlin. Podle nařízení vlády č.455/2009 Sb. je to hranice při kterém se dopouští trestného činu. I pod šest je to samozřejmě stále přestupek.
Jinak mě fascinuje ten střet dvou extrémů, na jedné straně zuřivý boj Bruselu proti cigaretám, s tím že jsou plány že by měli být v budoucnu úplně zakázány a na druhé straně snahu o legalizaci další drogy, když už tu máme historicky problémy s vysokým užíváním jiných, už společensky přijímaných. Obojí nechápu. ( Užívání THC pro léčebné účely již bylo schváleno. ) |
Mablungova teorie je, že většina věcí se dá vysvětlit lidskou hloupostí a/či neschopností. Tohle je absolutně typický příklad. Státy nevědí co s tímhle problémem dělat, takže úředníci vytvářejí pravidla ne podle rozumu, ale podle ideologie. Tráva je teď ta dobrá, tabák je, teď, ten špatný. Racionálně by se dala pravidla stanovit jinak, ale rozum má v EU (a nejen tam) už nějakou dobu v pasu razítko "nežádoucí"
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: st listopad 06, 2013 1:26 pm Předmět: |
|
|
| Jirka Kalous napsal: | | Někdo někoho zabije? Jak by jsi to řešil? Taky ho někdo zabije? Kdo ho zabije? A co když s tím jeho příbuzní nesouhlasí, protože podle jejich zdravého rozumu to bylo v sebeobraně? Soudce to rozhodne na základě čeho, svého rozumu a z jakého zmocnění? |
Ok,niekomu zabijes brata/syna/otca. Sudca ta odsudi na 20 rokov v base. Co sa konkretne vyriesilo? _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka Kalous

|
Zaslal: st listopad 06, 2013 1:26 pm Předmět: |
|
|
| mysH napsal: | | Nikde na svete nikdy zadna represe nefungovala. |
Represe jako společenský trest fungovala a funguje v lidské společnosti od počátku civilizace. Naopak anarchie nikdy nemůže fungovat dlouhodobě, protože směřuje k totalitě silnějšího. _________________ `K smíchu jsou mi všichni lidé, kteří tvrdí, že se člověk svou vlastní silou nemůže vznést do vzduchu!`
J.T.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka Kalous

|
Zaslal: st listopad 06, 2013 1:37 pm Předmět: |
|
|
| Petey napsal: | | Jirka Kalous napsal: | | Někdo někoho zabije? Jak by jsi to řešil? Taky ho někdo zabije? Kdo ho zabije? A co když s tím jeho příbuzní nesouhlasí, protože podle jejich zdravého rozumu to bylo v sebeobraně? Soudce to rozhodne na základě čeho, svého rozumu a z jakého zmocnění? |
Ok,niekomu zabijes brata/syna/otca. Sudca ta odsudi na 20 rokov v base. Co sa konkretne vyriesilo? |
Proběhlo nestranné vyšetřování a byla mi dokázána vina ve veřejném procesu, kde jsem měl možnost a právo se hájit. O trestu bylo rozhodnuto podle zákona platného pro všechny rovně, nezávislým soudcem.
Z historie samozřejmě víme, že dříve probíhal inkviziční proces soudce-žalobce-obhájce byli jen jedna osoba.
Ještě dříve potom příklad anarchie, kdy existovala krevní msta. Spriála nikdy nekončícího násilý, které mohlo přetrvat generace. Nebo naopak, pokud nebyl pozůstalý ( žalobce ) nebylo ani trestu. _________________ `K smíchu jsou mi všichni lidé, kteří tvrdí, že se člověk svou vlastní silou nemůže vznést do vzduchu!`
J.T.
|
|
| nahoru |
|
 |
A.J.Rimmer
|
Zaslal: st listopad 06, 2013 1:56 pm Předmět: |
|
|
"Čím více zákonů a nařízení existuje, tím menší má společnost respekt k právu."
Moudrá to slova. Samozřejmě tu snad nikdo nechce anarchii, ale např. EU naproti tomu je druhý extrém.
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: st listopad 06, 2013 4:03 pm Předmět: |
|
|
| Jirka Kalous napsal: | | Represe jako společenský trest fungovala a funguje v lidské společnosti od počátku civilizace. Naopak anarchie nikdy nemůže fungovat dlouhodobě, protože směřuje k totalitě silnějšího. |
Neda mi to, ale pokud ti prijde normalni vsechno regulovat, tak jses na opacny strane nazoru jak ja. Nerikam, ze jde zit uplne bez pravidel, ale jde mit jen zakladni pravidla platici pro vsechny bez vyjimky, ktery davaji smysl.
A pokud se bavime k tematu, tzn razie v growshopech, tak to postrada jak logiku, tak smysl.
PS: muzes mi dat jeden jediny priklad, kdy a kde fungovala represe navykovych latek? Protoze to jen zvysi atraktivitu, zvedne diky nebezpeci zisky a tim padem okamzite se toho ujme organizovany zlocin. Ani prohibice v USA nefungovala, ani jejich boj nefunguje, dokonce ani nefunguje ve statech, kde ti za to hrozi trest smrti. Protoze opet mira rizika prinasi zisk. A ten zisk je ciste umele vytvoren myslenkou, ze kazdyho cloveka je potreba nejak regulovat a prikazovat, co muze brat a co ne. Osobne bych povolil vsechno (ale uznavam, ze to nejde povolit v jednom state, to by se stal drogovej raj sirokyho okoli, je nutny to povolit vsude - aspon zapadni svet). At si kazdej bere co chce, ale at aspon vi co bere (tzn se vyrazne omezi negativa uzivani) .. a kdyz to chce, at na to klidne umre. Je mi to uplne jedno . .stejne jako je mi jedno jestli se nekdo uchlasta nebo chcipne na rakovinu plic nebo bere steroidy. Kazdyho volba, je to jeho telo a kdyz ho chce zridit, proc by mu do toho mel nekdo pravo kecat ..
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: st listopad 06, 2013 4:23 pm Předmět: |
|
|
Jirka Kalous - takze podla teba fungovala prohibicia v usa? gangy na ulici, strielanie, mafia,etc? Ked to zrusili,vsetko z toho prestalo. Teraz si tam dosad lubovolnu drogu _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: st listopad 06, 2013 4:39 pm Předmět: |
|
|
Petey se tu hádáš s Kalousem, úplně tě vidím jak když ti někdo šlohne auto tak to necháš být a nebudeš volat policajty.
Jinak souhlasím s myshem, lidi by v tomhle ohledu mělí mít právo se rozhodnout jestli budou hulit, píchat si a fetovat. Stejně tak jako mají právo kouřit a chlastat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: st listopad 06, 2013 5:41 pm Předmět: |
|
|
Haha, hoši když problém s drogama vyřešíte, budete asi nadlidi.
Alkohol a nikotin je povolen, jiné drogy ne. Ano, je to divné, ano je to za účelem zisku.
Pokud alkohol a nikotin zakážeme, asi to bude distibuováno nelegálně. Stát tratí, kriminalita roste.
Pokud povolíme i jiné drogy, ubude nelegální obchod s jinýma drogama. Stát nevydělá, kriminalita s drogama spojená,nu, asi trochu klesne.
Mně osobně povolení alkoholu a cigaret stačí, pro legalizaci jiných drog nejsem. Bohatě mě vytáčí, když potkám ožralce nebo fetku. Pokud by někdo zlegalizoval i herák, piko a jiné sračky, tak bych potkával feťáky na každém rohu. Tím, že drohy jsou zakázané, tak se k nim nedostane tolik lidí. Pokud je legalizují, koštne je spousta lidí a co si budeme povídat, návykové jsou dost, aby na nich plno lidí už zůstalo. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: st listopad 06, 2013 5:52 pm Předmět: |
|
|
bombay - podla teba je tazke dostat sa k drogam?  na druhu stranu, ak by bol od zajtra legalny heroin, pojdes si par davok kupit? ked nie,preco nie? _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: st listopad 06, 2013 6:11 pm Předmět: |
|
|
Ano, myslím, že většina lidí (95%) se k drogám běžně nedostane. Když jdu v šest večer z práce, nenajdu je v marketu, padesátiletý dělník z fabriky taky běžně neobráží bary, aby sehnal fet, nebo neplánuje jet z Podkopané Lhoty do Ostravy pro dva gramy dávky.
Nepůjdu si ho koupit. Nemám zatím potřebu drogy, byl jsem vychován v tom, že drogy jsou věc, která ničí zdraví a mám za sebou školu se sociální tematikou, kde jsem pracoval i s feťákama.
Jistě jsem ti nahrál, takže popojedem dal? _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: st listopad 06, 2013 6:24 pm Předmět: |
|
|
nenahral,ale zapadlo to do profilu pachatela dobra _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|