Delka kardia na zacatku treninku

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Delka kardia na zacatku treninku  Úvodní stránka -> Trénink -> Delka kardia na zacatku treninku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Izman

PříspěvekZaslal: út listopad 05, 2013 9:18 pm    Předmět: Delka kardia na zacatku treninku Odpovědět s citátem

Mam maly dotaz. Opet potrebuju zhubnout :D cviceni v pohode mam poresene vse krome jedne drobnosti a to je trvani kardia na zacatku treninku.
Aktualne se pohybuje od 30-45 minut, podle toho jake cviceni mam pote. Celkovy cas cviceni i s kardiem se pohybuje mezi 75 az 90 minutami.
Diky za radu :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peet
peetthemaster

PříspěvekZaslal: út listopad 05, 2013 10:03 pm    Předmět: Re: Delka kardia na zacatku treninku Odpovědět s citátem

Izman napsal:
Mam maly dotaz. Opet potrebuju zhubnout :D cviceni v pohode mam poresene vse krome jedne drobnosti a to je trvani kardia na zacatku treninku.
Aktualne se pohybuje od 30-45 minut, podle toho jake cviceni mam pote. Celkovy cas cviceni i s kardiem se pohybuje mezi 75 az 90 minutami.

Kardio zařazuj spíše po tréninku, ať máš energii na silový trénink.
Mablung

PříspěvekZaslal: út listopad 05, 2013 11:04 pm    Předmět: Re: Delka kardia na zacatku treninku Odpovědět s citátem

Izman napsal:

Dej si 10 minut před na zahřátí, 30 minut po.
Izman

PříspěvekZaslal: st listopad 06, 2013 8:36 am    Předmět: Re: Delka kardia na zacatku treninku Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Izman napsal:

Noo to jsem delaval driv. Prusvih je ten ze jsem to kardio docela zkracoval proste jsem ho sidil. A to mi vadilo takze i kdyz na silovem treningu citim ze jsem uz mirne unavenej tak mi to nevadi.
Navic jako kardio preferuju hlavne rotoped takze u vetsiny cviku me to nelimituje a pokud mam cvicit nohy tak prechazim na jiny typ kardia (napr. vesla,nebo stepper).

Kazdopadne celkova delka kardiaod tebe tak nejak souhlasi s tim co uz delam ja :) diky
Peet
peetthemaster

PříspěvekZaslal: st listopad 06, 2013 9:03 am    Předmět: Re: Delka kardia na zacatku treninku Odpovědět s citátem

Izman napsal:
Mablung napsal:
Izman napsal:

Noo to jsem delaval driv. Prusvih je ten ze jsem to kardio docela zkracoval proste jsem ho sidil. A to mi vadilo takze i kdyz na silovem treningu citim ze jsem uz mirne unavenej tak mi to nevadi.
Navic jako kardio preferuju hlavne rotoped takze u vetsiny cviku me to nelimituje a pokud mam cvicit nohy tak prechazim na jiny typ kardia (napr. vesla,nebo stepper).

Kazdopadne celkova delka kardiaod tebe tak nejak souhlasi s tim co uz delam ja :) diky

Nebo dělej kardio separátně od silovýho tréninku ve volný dny.
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: st listopad 06, 2013 4:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

@Izman: Na rotopedu se nehubne, hubne se u stolu ;) Cardio před tréninkem bych minimalizoval a radši naházel víc kotoučů na činku.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st listopad 06, 2013 5:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
@Izman: Na rotopedu se nehubne, hubne se u stolu ;) Cardio před tréninkem bych minimalizoval a radši naházel víc kotoučů na činku.

Jen doplním: Pokud má někdo mnohaleté zkušenosti s tréninkem, má ho vypiplaný (frekvence, intenzita, typ zátěže...) a sám sobě už mu v redukci hmotnosti přestává fungovat, tak Tvé tvrzení pak jistojistě platí. U začátečníka, případně mírně pokročilých jedinců může ale být v první řadě ta správná pohybová aktivita pro hubnutí klíčová, v prvních fázích i dominantní (tzn. i bez zařazení dietních opatření se dají udělat divy v antropometrických ukazatelích). Pokud tuto metodu spojíme ještě s dietní intervencí, může člověk dosáhnout perfektních výsledků. Takže zase bych to tak striktně nerozděloval, že rotoped nic nedělá a hubne se v kuchyni.
Nicméně souhlasím s tím zařazením aerobky až po tréninku (už jen z toho důvodu, že důležité makroergní zdroje energie nebudou zbytečně vyčerpávány a také na tu aerobku není potřeba taková koncentrace, koordinace a síla jako na silovou část tréninku, kde pak ta síla zbytečně chybí), případně ve dnech volna.
Koouky

PříspěvekZaslal: st listopad 06, 2013 5:14 pm    Předmět: Re: Delka kardia na zacatku treninku Odpovědět s citátem

Izman napsal:

Já co sem se bavila s trenérama, shodli se na tom, že dobrý je před tréningem 10 minut, a po 20 minut. Prý to bohatě stačí jak pro zahřátí, tak pro spalování.. A mě taky!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: st listopad 06, 2013 5:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Jen doplním: Pokud má někdo mnohaleté zkušenosti s tréninkem, má ho vypiplaný (frekvence, intenzita, typ zátěže...) a sám sobě už mu v redukci hmotnosti přestává fungovat, tak Tvé tvrzení pak jistojistě platí. U začátečníka, případně mírně pokročilých jedinců může ale být v první řadě ta správná pohybová aktivita pro hubnutí klíčová, v prvních fázích i dominantní (tzn. i bez zařazení dietních opatření se dají udělat divy v antropometrických ukazatelích). Pokud tuto metodu spojíme ještě s dietní intervencí, může člověk dosáhnout perfektních výsledků. Takže zase bych to tak striktně nerozděloval, že rotoped nic nedělá a hubne se v kuchyni.
Nicméně souhlasím s tím zařazením aerobky až po tréninku (už jen z toho důvodu, že důležité makroergní zdroje energie nebudou zbytečně vyčerpávány a také na tu aerobku není potřeba taková koncentrace, koordinace a síla jako na silovou část tréninku, kde pak ta síla zbytečně chybí), případně ve dnech volna.

eSko, nemůžu nesouhlasit :)

Já jen rád věci zjednodušuju (sám vždycky preferuju nejjednodušší a nejpřímočařejší řešení) a taky mám sklony přehánět :) Imho pokud je člověk pohybově ok, bez nějakých závažných limitací (a v takovém případě by měl začít korekčním tréninkem / fyzioterapií), měla by jeho prioritou být síla. A pokud budu vycházet z toho, že drtivá většina lidí je ráda, když se urve na trénink 2× - 3× týdně, pak mi 45 minut cardia přijde jako ztracenej čas.

Samozřejmě, že se dá zhubnout na rotopedu, běháním nebo jinou "slow-and-steady" cardio aktivitou. Ale pokud se na to podívám optikou efektivního poměru vložený čas vs. výsledek, pak bych volil strategii "silový trénink založený na komplexních vícekloubových cvicích (equipment regardless) + nízkosacharidová strava". Tested, proven :)

Když teda úplně abstrahuju od toho, že hubnutí by mělo spíš být vedlejším efektem toho, že se člověk správně stará o svoje tělo, aby nebyl v šedesáti zkřivenej na vozejku...
Oddo

PříspěvekZaslal: st listopad 06, 2013 5:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já šlapu/běhám/skáču do té doby, než cítím, že sem zahřátý pořádně a sem připravený na trénink, sem divný když to neměřím?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Korny

PříspěvekZaslal: st listopad 06, 2013 5:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Oddo napsal:
Já šlapu/běhám/skáču do té doby, než cítím, že sem zahřátý pořádně a sem připravený na trénink, sem divný když to neměřím?

Seš, hrozně...začni to měřit, protože když se nebudeš rozcvičovat přesně 15,654987419849 minut, tak ti vyschne mícha
Izman

PříspěvekZaslal: čt listopad 07, 2013 8:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Korny napsal:
Oddo napsal:

Seš, hrozně...začni to měřit, protože když se nebudeš rozcvičovat přesně 15,654987419849 minut, tak ti vyschne mícha

Co micha, ale u chlapu koule a u zenskych prsa :)

Co se tyka kardia, jestli zaradit nebo nezaradit. Mozna je to spatnej pristup ale rikam si cim vic pohybu tim lip. :)
Rok a neco jsem na cinku nesahnul, behem te doby jsem "utrpel" nemoc jmenem laska :) (a pak ze zensky nemaji vliv na vykonost :) ). Uplne bez vysledku take nejsem, dokazal jsem behem te doby uplne liminovat alkohol a cigarety. Coz beru jako velkou vyhru. I kdyz me to stalo docela dost kg navic :D

Obecne se da rict ze se pomalu dostavam do formy. Aktualne mam 9,5kg dole a pomalinku si zvykam. Co se tyka treninku mam to jednoduche 3x tydne zakladni vicekloubove cvicky - bench, drep, mrtvola atd.... plus kardio - To ted pouzivam jako prostredek pro roztazeni plic a rozhybani srdce (kdo poctive cvici, vi moc dobre jak moc narocne je udychat mrtvolu nebo treba drep). A samozrejme taky v neposledni rade hubnuti.

Proste jen me zajima delka kardia. Na coz jste mi odpovedeli a jsem rad. Pokusim se dokopat tomu abych ho rozdelil.

Btw. kdyz uz jsem tady. Vim ze nekde na webu byla aplikace znazornujici jake svalove skupiny jsou pri jakem workoutu pouzivany. Byla to pohybliva animovana aplikace. Nemuzu ji ale vygooglit nevite nekdo?
Mablung

PříspěvekZaslal: čt listopad 07, 2013 10:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:

eSko, nemůžu nesouhlasit :)

Já jen rád věci zjednodušuju (sám vždycky preferuju nejjednodušší a nejpřímočařejší řešení) a taky mám sklony přehánět :) Imho pokud je člověk pohybově ok, bez nějakých závažných limitací (a v takovém případě by měl začít korekčním tréninkem / fyzioterapií), měla by jeho prioritou být síla. A pokud budu vycházet z toho, že drtivá většina lidí je ráda, když se urve na trénink 2× - 3× týdně, pak mi 45 minut cardia přijde jako ztracenej čas.

Samozřejmě, že se dá zhubnout na rotopedu, běháním nebo jinou "slow-and-steady" cardio aktivitou. Ale pokud se na to podívám optikou efektivního poměru vložený čas vs. výsledek, pak bych volil strategii "silový trénink založený na komplexních vícekloubových cvicích (equipment regardless) + nízkosacharidová strava". Tested, proven :)

Když teda úplně abstrahuju od toho, že hubnutí by mělo spíš být vedlejším efektem toho, že se člověk správně stará o svoje tělo, aby nebyl v šedesáti zkřivenej na vozejku...

Podle mě, právě z hlediska času je ideální kardio po tréninku. Člověk se musí spakovat, nějakou dobu trvá cesta, ... . Takže spojení posilovacího a kardio tréninku je časově efektivní. Člověk by měl být vyčerpaný z posilovacího tréninku, takže by měl snadněji přejít na spalování tuků (je to jen má domněnka)

Prioritou člověka by mělo být zdraví a udržitelnost tréninku. Nebudeme si nic nakecávat, pro většinu lidí je silový trénink nudný, tudíž při kombinaci silového a kardio tréniku je větší šance že u toho vydrží a po pár měsících neodpadnou.

Hubnutí/udržení postavy je často cíl který drží člověka při cvičení. To co říkáš ty je ideál, ale nežijeme v ideálním světě.
Runner

PříspěvekZaslal: čt listopad 07, 2013 10:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Prvotní by mělo být získání dobré kondice - to ostatní už je jen omáčka. Je neefektivní na to jít odzadu.
Mablung

PříspěvekZaslal: čt listopad 07, 2013 11:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Runner napsal:
Prvotní by mělo být získání dobré kondice - to ostatní už je jen omáčka. Je neefektivní na to jít odzadu.

Je efektivní dělat to kde můžeme sledovat výsledky. Je silně neefektivní dělat věci způsobem vhodným pro Mirka Dušína.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Delka kardia na zacatku treninku Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: