Posilování - Výběr plánu, objemové cvičení

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Posilování - Výběr plánu, objemové cvičení  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Posilování - Výběr plánu, objemové cvičení
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Broop

PříspěvekZaslal: ne listopad 10, 2013 7:49 pm    Předmět: Posilování - Výběr plánu, objemové cvičení Odpovědět s citátem

Ahoj, potřeboval bych od vás radu. Je mi 17 let, měřím cca 178cm, vážím cca 62kg, jsem poměrně štíhlý, takže mám málo podkožního tuku. Když se na sebe kouknu, tak mám podle mě poměrně dobrý náběh na svaly. Nejsem žádná korba, ale není to zas tak hrozný. Do posilovny už chodím cca 2 a půl roku, jenomže nepravidelně. Takže z těch 2 a půl roku, jsem čistého času cvičil podstatně méně. Chodil jsem třeba 2 měsíce pravidelně, potom jsem zase na nějakou dobu přestal, potom zase na několik měsíců začal a takhle pořád do kola. Neměl jsem žádný plán, takže jsem moc efektivně necvičil. Ale když jsem cvičil, tak jsem cvičil biceps, prsa, břicho. Takže nic moc, ale teď bych chtěl začít už opravdu pravidelně a chtěl bych si udělat nějaký plán a cvičit podle něj, aby to mělo nějakou cenu.

Nějaký svaly teda mám - Když zatnu, tak vidět docela jsou - Řekl bych že jsou tedy dobře vyrýsovaný, protože mám málo podkožního tuku, ale jsou malý. Takže bych potřeboval spíše do objemu. Chtěl bych cvičit horní část těla a to - 1) Prsa, 2) Břicho, 3) Biceps, 4) Triceps, 5) Ramena, 6) Záda

Nevím jaké dny bych měl cvičit. Posilovnu mám k dispozici od pondělí do čtvrtka. Nevím kolikrát týdně mám do posilovny chodit, jestli 2x nebo 3x, z hlediska toho aby si svaly odpočinuly. Ve čtvrtek a v pátek mám ve škole tělocvik. S tím, že ve čtvrtek hrajeme o těláku nějaké hry a v pátek děláme sem tam nějaké kliky a sed-lehy (ale v malé míře), takže by se to dalo brát jako malý trénink. Jestli jít teda třeba pondělí, středa, čtvrtek. Nebo jestli to nechat na pondělí a středu a pátek brát jako trénink ten tělocvik..?

Mám tedy cvičit na objem..? Tzn. velkou váhu, s malým počtem opakováním v sérii..? Jak dlouho cvičit na objem než začít rýsovat..? Cvičí se tak, že se začne na objem třeba půl roku a potom se půl roku rýsuje nebo jak..?

Vadilo bych kdybych jel podle plánu normálně v posilovně + bych cvičil každý den kdybych byl v posilovně břicho..? Tzn. břicho bych cvičil 3x týdně..? Díky moc za rady :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne listopad 10, 2013 7:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no napred si tu treba neco precti
peceni holubi ti do huby taky sami neprileti
Zacatecnik Anthony

PříspěvekZaslal: ne listopad 10, 2013 7:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tady ti pomuze jen cist cist a cist a hlavne v opravdovem treninkovem planu jsou vždy zahrnuty i nohy ,nebo ty je nemas???
nikkon

PříspěvekZaslal: ne listopad 10, 2013 7:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

už veta "Chtěl bych cvičit horní část těla..." hovorí o tom, že by si svoje myslenie a pristup k treningu mal od základu prekopať. ďalej si nespomenul, aké cviky to vlastne chceš cvičiť, ako sa stravuješ (čo je tiež podstatné)... ale o chvíľku sa k tomu vyjadria povolanejší než ja...
Wolruf

PříspěvekZaslal: čt listopad 14, 2013 12:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja bych ve tvem pripade zacal kruhacem. Cele telo v nekolika cyklech, 3x tydne ob den. To bych cvicil tak mesic az dva, zalezi v jake jsi kondici.

Potom bych nabehl na 5x5 pri 1+1, Je to program na silu a objem, kde uplatnis zakladni cviky jako drep, mrtvola, bench, tlaky nad hlavou, shyby + nejake male doplnky
h-t-t-p://stronglifts.com/stronglifts-5x5-beginner-strength-training-program/
Bacha na provedeni tech cviku, hlavne mrtvoly a drepy, at se neodrovnas. Napred nekde odkoukej korektni techniku a vyzkousej a cvic s malyma vahama, pak teprve zvedej zatez po malych kruccich.

Az se dostanes na maxima v 5x5, tak bych zkusil split vrsek-spodek, tezko-lehky trenink 2+1 nebo tak neco. Tady uze je to celkem individualni.

Mozna nekdo jeste neco doplni.

PS: 5x5 ted cvicim a je to celkem zahul, hlavne drepy 3x tydne nekde u maxima je celkem chutovka :-)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Posilování - Výběr plánu, objemové cvičení
Rychle na stránku:

Přejdi na: