|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Izman
|
Zaslal: pá listopad 08, 2013 6:16 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | ZeleznaKoule napsal: |
eSko, nemůžu nesouhlasit :)
Já jen rád věci zjednodušuju (sám vždycky preferuju nejjednodušší a nejpřímočařejší řešení) a taky mám sklony přehánět :) Imho pokud je člověk pohybově ok, bez nějakých závažných limitací (a v takovém případě by měl začít korekčním tréninkem / fyzioterapií), měla by jeho prioritou být síla. A pokud budu vycházet z toho, že drtivá většina lidí je ráda, když se urve na trénink 2× - 3× týdně, pak mi 45 minut cardia přijde jako ztracenej čas.
Samozřejmě, že se dá zhubnout na rotopedu, běháním nebo jinou "slow-and-steady" cardio aktivitou. Ale pokud se na to podívám optikou efektivního poměru vložený čas vs. výsledek, pak bych volil strategii "silový trénink založený na komplexních vícekloubových cvicích (equipment regardless) + nízkosacharidová strava". Tested, proven :)
Když teda úplně abstrahuju od toho, že hubnutí by mělo spíš být vedlejším efektem toho, že se člověk správně stará o svoje tělo, aby nebyl v šedesáti zkřivenej na vozejku... |
Podle mě, právě z hlediska času je ideální kardio po tréninku. Člověk se musí spakovat, nějakou dobu trvá cesta, ... . Takže spojení posilovacího a kardio tréninku je časově efektivní. Člověk by měl být vyčerpaný z posilovacího tréninku, takže by měl snadněji přejít na spalování tuků (je to jen má domněnka)
Prioritou člověka by mělo být zdraví a udržitelnost tréninku. Nebudeme si nic nakecávat, pro většinu lidí je silový trénink nudný, tudíž při kombinaci silového a kardio tréniku je větší šance že u toho vydrží a po pár měsících neodpadnou.
Hubnutí/udržení postavy je často cíl který drží člověka při cvičení. To co říkáš ty je ideál, ale nežijeme v ideálním světě. | noo nastesti patrimk mensine a kardio je pro me nudna ale dulezita soucast cviceni. Kdyz byto slo nejradsi bych ho skipnul.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Pete_GSG
|
Zaslal: so listopad 16, 2013 10:43 am Předmět: |
|
|
Kdybych se měl rozhodovat mezi 30 min na rotopedu a 3 sériemi těžkých dřepů, tak si vezmu ty dřepy.
A když kardio, tak švihadlo, šplh po laně, bušení kladivem do pneumatik, výskoky na bednu, tlačení prowleru, převracení pneumatik nebo třeba thrusters. Mě těch 30min na rotopedu s novinami přijde taky jako ztracený čas.
Ale vlastně v létě jsem jezdil do posilovny na kolečkových bruslích abych ušetřil za tramvaj, zahřál se a nemusel se převlíkat a po tréninku sjem si pak dal třeba 10km v tom bruslařském podřepu a to byl záhul na stehna solidní.
|
|
| nahoru |
|
 |
Izman
|
Zaslal: ne listopad 17, 2013 9:49 am Předmět: |
|
|
| Pete_GSG napsal: | Kdybych se měl rozhodovat mezi 30 min na rotopedu a 3 sériemi těžkých dřepů, tak si vezmu ty dřepy.
A když kardio, tak švihadlo, šplh po laně, bušení kladivem do pneumatik, výskoky na bednu, tlačení prowleru, převracení pneumatik nebo třeba thrusters. Mě těch 30min na rotopedu s novinami přijde taky jako ztracený čas.
Ale vlastně v létě jsem jezdil do posilovny na kolečkových bruslích abych ušetřil za tramvaj, zahřál se a nemusel se převlíkat a po tréninku sjem si pak dal třeba 10km v tom bruslařském podřepu a to byl záhul na stehna solidní. |
No to chapu aktualne mam maximum pro 10 opakovani 105kg pry mych 110kg to sice neni nic moc, ale pomalu se lepsim. :)
Co se tyka tveho kardia mam spis problem takove zazemi abych to mohl provadet : (
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|