|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
micus6
Poník

|
Zaslal: pá červen 21, 2013 8:20 pm Předmět: |
|
|
sorry za ot ale musim...
furt brečíte a posuzujete rychlost vstřebání bilkovin, ale u sacharidu na GI řeknete že je to kravina...tak na čem jsme?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá červen 21, 2013 10:15 pm Předmět: |
|
|
Rychlost vstřebávání bílkovin by tu nemuselo více neý 90 % fora řešit vůbec. Stejně tak GI potravin.
Je to marný boj - lidé vidí tabulku a to co má nižší GI je automaticky lepší. To, že celková nálož sacharidů v jedné porci je hodnota mnohem důležitější nikoho nezajímá. stejně tak každý z nás má genetické predispozice pracovat se sacharidy jinou - stejně tak hmotnost nemáme totožnou apod.
GI není vše - kdyby byl - tak je fruktosa s GI 30 ideální zdroj sacharidů a jak někteří z nás vědí, není tomu tak. Prostě je naprosto špatně říkat A, pokud k tomu neřekneme B.
GI je jen z parametrů - a ne ten nejdůležitější. generace kulturistů se připravovali na bramborách a bílé rýži a nikdo z nich nemá diabetes nebo nebyl nijak poškozen příjmem potravy s vysokým GI.
to jen Franta z horní dolní místo toho aby makal a nespekuloval, tak řeší zda palatinosu, hydro nebo rýži s nízkým GI s výsledky tomu absolutně neadekvátními.
třeba Miloš Pavlů "suplementoval" i v dietě haburgery a colu z McD, stejně V. Taylor apod.
A i ten co sní za den třeba půl kila čočky přibere víc tuku než ten co sní 100 g čokolády...čím to asi bude?
Uff...to jsem se rozčílil:o)
Trvalo mi roky, než tu pár lidí pochopilo jak se to má c karnitinem, že creatin monohydrát není mrtvá cesta. Bude trvat další, než někteří pochopí, že GI není vše a je to údaj ne zcela nepodstatný, ale ve výživě drtivé většiny z nás až na jednom z těch zadních míst.
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so červen 22, 2013 12:37 am Předmět: |
|
|
Jsem línej :o) a momentálně mě zajímají jen carbapenemázy - skupina metallo betalaktamáz:o)
Možná se povede v SR nevídaná věc a budou první v rámci Evropy s komerčně vyráběným a finančně dostupným testem pro tento typ rezistence bakterií :o)
|
|
| nahoru |
|
 |
honzaj95

|
Zaslal: so červen 22, 2013 8:39 am Předmět: |
|
|
Já měl jeden čas strašně rád kulatozrnou rýži trochu osmahlou na oleji a vyřenou s hřebíčkem. Jinak běžně jím dlouhozrnou parboiled, jasmínovka je strašně drahá.
btw: gi jsem snad ani nikdy neslyšel
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
|
| nahoru |
|
 |
Bosorka

|
Zaslal: ne září 01, 2013 1:17 pm Předmět: |
|
|
Já už jsem párkrát měla fialovou z laosu, i tu černou. Ale kvůli ceně je to spíš sváteční záležitost. Chutově dobrá, ale basmati od vietnamců asi lepší _________________ Porušíš, prohraješ!
petraurbankova.cz
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
|
| nahoru |
|
 |
blikk
|
Zaslal: ne září 01, 2013 2:15 pm Předmět: |
|
|
No, Arborio má celkově větší zrna, jenže tam je problém, že to není rýže na přílohu, ale třeba na rizoto, hodně se rozvařuje. Má takový kratší, tlustší zrna.
|
|
| nahoru |
|
 |
DMS
|
Zaslal: ne září 01, 2013 2:21 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: ne listopad 17, 2013 5:03 pm Předmět: |
|
|
Jak se jmenuje ta rýže, co mají u číňanů? Čistě bílá, většinou rozvařenější a slepená. Je to basmati? Já měl teď jednu, tuším dlouhozrnnou, dělal jsem ji 25min a chuťově nic extra. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Loudy

|
Zaslal: ne listopad 17, 2013 5:06 pm Předmět: |
|
|
Sice nevím jak se jmenuje, ale mě nejvíc chutná basmati. Je hotová asi tak za 15minut a hrozně příjemně voní
|
|
| nahoru |
|
 |
amiCO

|
Zaslal: ne listopad 17, 2013 6:17 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | | Jak se jmenuje ta rýže, co mají u číňanů? Čistě bílá, většinou rozvařenější a slepená. Je to basmati? Já měl teď jednu, tuším dlouhozrnnou, dělal jsem ji 25min a chuťově nic extra. |
Jasminova
|
|
| nahoru |
|
 |
kaplii

|
Zaslal: út únor 25, 2014 10:45 pm Předmět: |
|
|
| DMS napsal: | |
Přesně tuhle jím nějaký čas taky. Výborná.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|