Druh rýže

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Druh rýže  Úvodní stránka -> Ostatní -> Druh rýže
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: pá červen 21, 2013 8:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sorry za ot ale musim...

furt brečíte a posuzujete rychlost vstřebání bilkovin, ale u sacharidu na GI řeknete že je to kravina...tak na čem jsme?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá červen 21, 2013 10:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rychlost vstřebávání bílkovin by tu nemuselo více neý 90 % fora řešit vůbec. Stejně tak GI potravin.

Je to marný boj - lidé vidí tabulku a to co má nižší GI je automaticky lepší. To, že celková nálož sacharidů v jedné porci je hodnota mnohem důležitější nikoho nezajímá. stejně tak každý z nás má genetické predispozice pracovat se sacharidy jinou - stejně tak hmotnost nemáme totožnou apod.

GI není vše - kdyby byl - tak je fruktosa s GI 30 ideální zdroj sacharidů a jak někteří z nás vědí, není tomu tak. Prostě je naprosto špatně říkat A, pokud k tomu neřekneme B.

GI je jen z parametrů - a ne ten nejdůležitější. generace kulturistů se připravovali na bramborách a bílé rýži a nikdo z nich nemá diabetes nebo nebyl nijak poškozen příjmem potravy s vysokým GI.

to jen Franta z horní dolní místo toho aby makal a nespekuloval, tak řeší zda palatinosu, hydro nebo rýži s nízkým GI s výsledky tomu absolutně neadekvátními.

třeba Miloš Pavlů "suplementoval" i v dietě haburgery a colu z McD, stejně V. Taylor apod.

A i ten co sní za den třeba půl kila čočky přibere víc tuku než ten co sní 100 g čokolády...čím to asi bude?

Uff...to jsem se rozčílil:o)

Trvalo mi roky, než tu pár lidí pochopilo jak se to má c karnitinem, že creatin monohydrát není mrtvá cesta. Bude trvat další, než někteří pochopí, že GI není vše a je to údaj ne zcela nepodstatný, ale ve výživě drtivé většiny z nás až na jednom z těch zadních míst.
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: pá červen 21, 2013 11:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Měl bys o tom napsat článek, máš tolik vědomostí .. tak to neskrblíkuj pro sebe
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: so červen 22, 2013 12:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsem línej :o) a momentálně mě zajímají jen carbapenemázy - skupina metallo betalaktamáz:o)
Možná se povede v SR nevídaná věc a budou první v rámci Evropy s komerčně vyráběným a finančně dostupným testem pro tento typ rezistence bakterií :o)
honzaj95

PříspěvekZaslal: so červen 22, 2013 8:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já měl jeden čas strašně rád kulatozrnou rýži trochu osmahlou na oleji a vyřenou s hřebíčkem. Jinak běžně jím dlouhozrnou parboiled, jasmínovka je strašně drahá.

btw: gi jsem snad ani nikdy neslyšel
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: ne září 01, 2013 11:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Trochu to oživím.... měl někdo červenou či černou? Vypadají zajímavě
Spam

PříspěvekZaslal: ne září 01, 2013 11:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CZEBLADE napsal:
Trochu to oživím.... měl někdo červenou či černou? Vypadají zajímavě

Červenou jí Mates co tak vidím ve videích.
Říká že většinou na chuť
Bosorka

PříspěvekZaslal: ne září 01, 2013 1:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já už jsem párkrát měla fialovou z laosu, i tu černou. Ale kvůli ceně je to spíš sváteční záležitost. Chutově dobrá, ale basmati od vietnamců asi lepší
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: ne září 01, 2013 1:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zatím jím taky basmati, ale chci zkusit něco nového. Jinak nenašel jsem v obchodech větší, která by nepropadla v parním hrnci. Která by to tak mohla zvládnout? :D A Mates vím.. ta naturální neloupaná co říkal, že pozná na záchodě... to se nestráví celá?!
blikk

PříspěvekZaslal: ne září 01, 2013 2:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, Arborio má celkově větší zrna, jenže tam je problém, že to není rýže na přílohu, ale třeba na rizoto, hodně se rozvařuje. Má takový kratší, tlustší zrna.
DMS

PříspěvekZaslal: ne září 01, 2013 2:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz.

PříspěvekZaslal: ne listopad 17, 2013 5:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak se jmenuje ta rýže, co mají u číňanů? Čistě bílá, většinou rozvařenější a slepená. Je to basmati? Já měl teď jednu, tuším dlouhozrnnou, dělal jsem ji 25min a chuťově nic extra.
Loudy

PříspěvekZaslal: ne listopad 17, 2013 5:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sice nevím jak se jmenuje, ale mě nejvíc chutná basmati. Je hotová asi tak za 15minut a hrozně příjemně voní
amiCO

PříspěvekZaslal: ne listopad 17, 2013 6:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
Jak se jmenuje ta rýže, co mají u číňanů? Čistě bílá, většinou rozvařenější a slepená. Je to basmati? Já měl teď jednu, tuším dlouhozrnnou, dělal jsem ji 25min a chuťově nic extra.

Jasminova
kaplii

PříspěvekZaslal: út únor 25, 2014 10:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DMS napsal:

Přesně tuhle jím nějaký čas taky. Výborná.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Druh rýže Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: