|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Imdrunk
|
Zaslal: út listopad 19, 2013 4:24 pm Předmět: Bolest zad po dřepech. |
|
|
Ahoj lidi.
Potřeboval bych radu ohledně posilování nohou. Měl jsem teď v posilce pauzu asi 4 měsíce kvůli zlomený ruce, 1. měsíc jsem začal dělat Korteho abych se do toho zas dostal celým tělem a zažil si správně techniky. Teď dělám druhým měsícem těžko-lehký split a poslední dva/tři týdny začínám cejtit po dřepu druhý den takový lehčí bodnutí, když si protahuju záda. (Chytnu hlavu a táhnu ji k prsům, tak v určitý části beder mě zabolí jakoby obratel.) zkusil jsem menší váhy s pásem a soustředit se na techniku, ale už to bolí i třeba s 60kilama. Dneska jsem dělal mrtvolu a při cviku samotném to nebolí, naopak se když se mi hezky prokrví záda, tak paráda. Můžu se předklánět bez jakéhokoli nepříjemnýho pocitu. Ale příjdu domu, opadnu a zas tam cejtím tu nepříjemnou připomínku, že něco dělám špatně. Sparing mi říkal, že techniku mám dobrou. Mám trochu skoliozu poblíž toho místa kde to bolí. Nějaké nápady co stim dělat?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Foresten

|
Zaslal: st listopad 20, 2013 10:30 pm Předmět: |
|
|
Skolioza je skvela vec  Dat 1 mesic korteho po 4 mesicich pauzy je taky skvela vec  Jak uz tady bylo reseno mockrat, pokud te nekdo nenaucil nebo pokud spravne nezapojujes core, tak je dobre to s nekym poresit. Podle me nejlepsi reseni je, cvicit vrsek kalisthenikou a na nohy jednonozni cviky, leg press, goblet drepy...
|
|
| nahoru |
|
 |
jožko.mrkvička
|
Zaslal: čt listopad 21, 2013 12:24 pm Předmět: |
|
|
| Foresten napsal: | | Podle me nejlepsi reseni je, cvicit vrsek kalisthenikou a na nohy jednonozni cviky, leg press, goblet drepy... | Mne sa osvedčili mosty, odkedy ich cvičím nemám problémy s chrbticou. Skús ich zaradiť do rozcvičky vždy keď sa dá...
|
|
| nahoru |
|
 |
Foresten

|
Zaslal: čt listopad 21, 2013 12:38 pm Předmět: |
|
|
Jo ? Me se mosty vubec nelibi, takovy pacvik  ale nerikam nic :) Ja radsi ruzne planky, dead bung, reverse hypers, dragon fly, kdyz jsme u tech zad.
|
|
| nahoru |
|
 |
jožko.mrkvička
|
Zaslal: čt listopad 21, 2013 12:47 pm Předmět: |
|
|
| Foresten napsal: | Jo ? Me se mosty vubec nelibi, takovy pacvik ale nerikam nic :) Ja radsi ruzne planky, dead bung, reverse hypers, dragon fly, kdyz jsme u tech zad. | To záleží od vkusku každého soudruhu. Každému môže sadnúť niečo iné.
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt listopad 21, 2013 1:38 pm Předmět: Re: Bolest zad po dřepech. |
|
|
| Imdrunk napsal: | Ahoj lidi.
Potřeboval bych radu ohledně posilování nohou. Měl jsem teď v posilce pauzu asi 4 měsíce kvůli zlomený ruce, 1. měsíc jsem začal dělat Korteho abych se do toho zas dostal celým tělem a zažil si správně techniky. Teď dělám druhým měsícem těžko-lehký split a poslední dva/tři týdny začínám cejtit po dřepu druhý den takový lehčí bodnutí, když si protahuju záda. (Chytnu hlavu a táhnu ji k prsům, tak v určitý části beder mě zabolí jakoby obratel.) zkusil jsem menší váhy s pásem a soustředit se na techniku, ale už to bolí i třeba s 60kilama. Dneska jsem dělal mrtvolu a při cviku samotném to nebolí, naopak se když se mi hezky prokrví záda, tak paráda. Můžu se předklánět bez jakéhokoli nepříjemnýho pocitu. Ale příjdu domu, opadnu a zas tam cejtím tu nepříjemnou připomínku, že něco dělám špatně. Sparing mi říkal, že techniku mám dobrou. Mám trochu skoliozu poblíž toho místa kde to bolí. Nějaké nápady co stim dělat? |
Nauč se správně dýchat a zapakovat jádro.
Na pásek se vykašli - to je jak přelepit kontrolku "hladovýho oka" náplastí...
Laď techniku dřepu s lehkou váhou a v nějaké lehčí variantě - goblet rozhodně pomůže.
@Foresten: Pěkný most je základní předpoklad pro jakoukoli práci s železem. A pacvik to rozhodně není - je to perfektní indikátor mobilní hrudní páteře a ramen, flexibility kyčelních flexorů (a mobility kyčlí obecně), správné koordinace jádra, síly hýžďových svalů ... bla bla bla, moh bych pokračovat donekonečna :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Lord_Ivory

|
Zaslal: čt listopad 21, 2013 2:08 pm Předmět: |
|
|
Ahoj, mel jsem stejny problem jako ty. Chytala me zada opravdu hodne, nemohl jsem se ani narovnat. Stacilo treba jen predklonit hlavu a hned to tahalo.
Jak uz se tu zminili ostatni, je dobry se zamerit celkove na core svaly a protahovani. Zkus si najit na youtube cviky na lower back pain (prkno, superman, most a dalsi). Nemusis to ani nijak prehanet, staci kazdy den par minut, protahnout a do dvou tydnu budes zase ok.
|
|
| nahoru |
|
 |
Imdrunk
|
Zaslal: pá listopad 22, 2013 2:42 pm Předmět: Díky |
|
|
Díky všem za rady, už jsem začal dělat core a protahování aspoň 15 minut po tréninku. Teď ještě začít dělat ty goblet dřepy. Ještě mám otázku ohledně mrtvoly a přítahům v předklonu. Mám to dělat s lehčíma váhama, nebo se mám vykašlat na spodní záda celkově. Případně nějaký hyperextenze? Snažim se teď zaměřit na břicho, protože cítím, že jsem ho krapet zanedbal.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá listopad 22, 2013 2:58 pm Předmět: |
|
|
Já mám dva obratle srostlé a jeden se mi rozpadá, takže chápu tvé obavy. :-) Doporučoval bych nejdřív kontrolu u doktora/terapeuta. Ale pokud nemáš nějaký strukturní problém, určitě bych spodní záda nezanedbával.
Co se týče mrtvoly a přítahů, nalož si tolik, abys to zvládl technicky (ať na tebe někdo koukne) a nechej si vždycky aspoň dvě opakování rezervu.
Pokud by se ti střed těla nechtěl cvičit samostatně, skvělé cvičení na core jsou přední dřepy s dlouhou stopkou dole a pushpressy/čisté tlaky, při kterých si poslední opakování v sérii chvilku podržíš na hlavou.
|
|
| nahoru |
|
 |
coder

|
Zaslal: pá listopad 22, 2013 3:43 pm Předmět: |
|
|
ja nevim me treba taky boli zada kvuli uz dost pokrocile bederni hyperlordoze a tam naopak treba ty mosty skodi jeste vice to same pushpressy/military ....sillne core a spravne dychani je zaklad ale spis bych ho procvicoval bez zavazi treba temy planky ono pokud mas slabe core tak problemy s pateri jsou jen otazka casu a takhle pres internet je blbost mu radit mel by jit k doktorovi ten mu presne rekne kde je problem a pka se muze optat jak ten problem resit
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|