|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
mlevora
|
Zaslal: ne listopad 03, 2013 2:58 pm Předmět: Re: jak zlepsit traveni |
|
|
| Luster napsal: | | mlevora napsal: | | Byl mi jeste doporucen hylak forte, nema s tim nekdo zkusenosti? |
ma, fungoval mi vyborne, byl sem schopnej sezrat celou lednici a bricho sem mel porad krasne plochy ale je to samozrejme jenom docasny reseni, je potreba to resit, jak pise Spam.. |
Jak dlouho si ten hylak bral? Jo vim ze jde hlavne o skladbu jidelnicku, ikdyz jak jim tedko sem pred par mesici jedl stejne a zadny problemy nebyli. Ted se snazim vypozorovat jake potraviny mi nesedi...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mates-daoc

|
Zaslal: ne listopad 03, 2013 3:26 pm Předmět: Re: jak zlepsit traveni |
|
|
| mlevora napsal: | | Mates-daoc napsal: | | mlevora napsal: | | Jim 140-180g zivocisnych bilkovin +20-30 rostliny bilkoviny. V treninkovy den se pohybuju okolo 170g v netreninkovy den okolo 140g a obcas v odpocinkovy den snizim bilkoviny cca na 90g. Vazim 90kg. Posledni dobou mam problem s travenim casto sem nadmutej a mam vetry. Nemate naky rady na zlepseni? Naky caje, prasky atd.? Ma nekdo zkusenosti s timto https://obchod.ronnie.cz/s-2800-probioticka-smes.html ? Obcas pouzivam po vetsim jidle travici enzymy Survival, ale nak zazrazne to nepomaha. |
vyčisti se ,
udělej si dva volne dny a udělej kompletní čistku vnitřku .
pak uvidíš výsledek jak s bílk, tak sach, atd ... |
Jak by takova cistka mela vypadat? Jinak snizovani bilkovin mi moc nepomohlo, ikdyz sem dal tri dny cca 1g bilkovin na kg, tak stejne to nebylo ono. Diky za tipy.
Byl mi jeste doporucen hylak forte, nema s tim nekdo zkusenosti? |
Na sobě mám vyzkoušené.
Psylium + ječmen + šaratice.
Návod najdeš v mojem logu.
Na mně funguje perfektně.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: ne listopad 03, 2013 4:19 pm Předmět: Re: jak zlepsit traveni |
|
|
| mlevora napsal: | | Jak dlouho si ten hylak bral? Jo vim ze jde hlavne o skladbu jidelnicku, ikdyz jak jim tedko sem pred par mesici jedl stejne a zadny problemy nebyli. Ted se snazim vypozorovat jake potraviny mi nesedi... |
tejden, to je i doporucena doba uzivani.. jinak ja pravidelne zarazuju probiotika, kterejma se nic pokazit neda ani z dlouhodobyho hlediska a obcas green food.. aktualne mam green trio (uz po druhy), davkuju kolem 10g denne _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
CharlesWood
|
Zaslal: po listopad 04, 2013 10:05 am Předmět: dsd |
|
|
To já jsem měl problémy taky s nadýmáním a tak jsem brouzdal po internetu a brouzdal a brouzdal a nakonec jsem tam vypatral rady nasim babicek, jidlo si posimat drcenym kminem a susenym timianem, sypu ti kazdy vetsi jidlo a je to uplne v pohode...
Bylinky proti nadýmání
Správně vybrané bylinky pomáhají proti nadýmání velmi rychle a účinně. Obsahují totiž různé silice a třísloviny, které urychlují trávení a brání tak vytváření hnilobných bakterií.
Nadýmání můžeme navíc předcházet již při vaření, pokud do pokrmů přidáme správné koření (bylinky): majoránku, kmín, tymián, šalvěj, kopr, bazalku či saturejku. Navíc nám naše pokrmy ochutí a obzvláštní.
Pokud nás však již nadýmání trápí, můžeme si připravit čaj proti nadýmání – například z máty nebo třezalky, kdy lžičku sušené bylinky zalijeme v hrnku vroucí vodou a necháme 1/4 hodiny přikryté vylouhovat. Obdobně rychle nám při nadýmání pomůže zázvorový čaj (1 lžičku nastrouhaného čerstvého zázvoru přelijeme horkou vodou a po 5 minutách přidáme citronovou šťávu). Pijeme vždy po malých douškách.
Ještě lepší je však bylinná směsi proti nadýmání, kterou si můžeme (nechat) namíchat předem: Vezmeme 4 lžičky máty peprné, 3 lžičky koriandru, 3 lžičky kmínu, 3 lžičky anýzu, 2 lžičky fenyklu a 2 lžičky heřmánku. Směs smícháme a uložíme ji do suché nádoby, kterou skladujeme v temnu. V případě problémů s nadýmáním zalijeme 2 lžičky směsi v hrnku horkou vodou. Necháme vyluhovat po dobu 15 minut a poté pomalu (hořké!) vypijeme. Můžeme opakovat ráno, v poledne i večer.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: čt listopad 21, 2013 9:44 am Předmět: |
|
|
Tak to bohužel postihlo i mě, když jsem v září začínal znovu po měsíci a půl cvičit, tak bez problému, později jsem si koupil i ty enzymy, že to zkusím, trávení v pohodě a na zachodě taky bez problému, jenže cca po měsíci a půl se začli objevovat problémy, jak časté prdění tak i na WC. V té době jsem dával cca 145g B na 82-4kg. Je mi jasný, že základní rada je ubrat B a přidat na zelenině a vláknině celkově, to jsem taky udělal, cca 10 dní jedu na 130g B v trénink den a na 110g B v den volna, už sice tolik neprdím, ale na WC furt špatný a chodím několikrát denně. Vlákninu jsem taky přidal, koupil jsem i ty modrý emco vločky s vlákninou a zatím nic. Denně mám tak 15-30g vlákniny z vloček (záleží jestli šáhnu po modrých nebo červených) + něco ze zeleniny, na bílkovinách se mi už moc ubírát nechce, už teď mi přijde, že ta regenerace je nic moc (jedu Beara). Napíšu schválně jídelníček.
Trénink den:
1)2 celá míchaná vejce, 3 křehké plátky, ovesné vločky, banán (jiné ovoce), mulťák (občas místo vajec dám protein, ale tak za 90% jim vejce)
2) PTN (20g proteinu + 20g glukopuru + 5g creatin)
3) Maso + příloha (z 95% jsou to kuřecí prsa (150g) a rýže (115g))
4)Vločky, odměrka proteinu (když jsem ve škole, tak dávám kuře + rýži)
5)Maso + příloha (z 95% jsou to kuřecí prsa (150g) a rýže (115g)) + zelenina + 10g glukopuru + 5g creatinu
6)1/2 tvarohu, arašídy, lískové ořechy ( porce u ořechů je různá - cca 40g tuku)
- 130g B, 360g S
- když jsem ve škole a mám 3x po sobě kuře + rýži, tak ty porce masa jsou trochu menší
Netrénink den:
1)2 celá míchaná vejce, 3 křehké plátky, ovesné vločky, banán (jiné ovoce), mulťák (občas místo vajec dám protein, ale tak za 90% jim vejce)
2)Kuřecí prsa + rýže + zelenina
3)Když je škola tak kuřecí prsa + rýže a občas zelenina, když jsem doma tak vločky a protein
4)Kuřecí prsa + rýže + zelenina
5)1/2 tvarohu, arašídy, lískové ořechy ( porce u ořechů je různá - cca 40g tuku)
+ 2x denně 5g creatinu + 10g glukopuru
- 110g B, 400g S
- vločky připravuji: nasypu do misky, zaleju vodou s holandským kakaem, dám do mikrovlnky na 90-120s, pak přidám trochu sladidla
- používám umělé sladidlo, ale jenom trochu do těch vloček, občas (2-5x) denně piju takové ty šumivé tablety (C, mulťák, vápník), ale jenom na chuť, jinak dávám jenom vodu.
- takhle to držím cca 10 dní a zatím žádná výazná změna, nevím jestli nemám počakt ještě třeba týden nebo dva než se to zlepší, ale přijde mi, že těch bílkovin mám fakt málo a projevuje se to na regeneraci.
- jednou týdně se snažím "cukrovat", zvednu sachry tak na 600-700g a bílkoviny uberu na 1g
Nějaká ráda? Dělá to nějaká potravina nebo to chce jen pročistit organismus, protože je tam problém z toho jak jsem od zaří jedl tolik bílkovin a nebral ohled na vlákninu? Díky! _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt listopad 21, 2013 10:19 am Předmět: |
|
|
Zkus vyřadit vločky a uvidíš _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: čt listopad 21, 2013 10:23 am Předmět: |
|
|
Dobře díky, zkusím tak na týden "vyhodit" vločky a dát místo toho rýžové instantní. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Loudy

|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: čt listopad 21, 2013 11:03 am Předmět: |
|
|
Loudy : a nějaká konkrétní rada? Hladovka nebo tak něco? Já s tímhle zkušenosti nemám, ne že bych si liboval v půstu, ale když jsem zkoušel IF tak tam jsem to taky nějak přežil. :)
Mablung : Přestaň bagrovat ty čokolády. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: čt listopad 21, 2013 11:19 am Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: | Loudy : a nějaká konkrétní rada? Hladovka nebo tak něco? Já s tímhle zkušenosti nemám, ne že bych si liboval v půstu, ale když jsem zkoušel IF tak tam jsem to taky nějak přežil. :)
Mablung : Přestaň bagrovat ty čokolády. |
nejvic ti pomuze zlepseni jidelnicku, pac to je strasne stereotipni, pokud jis jen kureci, syrovatkove proteiny a tvarohy, tak se ani nedivim, ze mas vetry a ani bych se nedivil, kdyby te trapilo akne, zaradil bych jogurty misto tvarohu, zmenil maso i prilohu, zmenil syrovatku za viceslozkovy a uvazoval by o porizeni oligofruktozantu. Taky bych nesel nad 20 bilkovin mimo hlavni jidla .A nemichal bych proteiny s pevnou stravou.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: čt listopad 21, 2013 12:03 pm Předmět: |
|
|
nejvic ti pomuze zlepseni jidelnicku, pac to je strasne stereotipni
Jo to vím, ale vařím si dopředu, ale zapracuji na tom.
pokud jis jen kureci, syrovatkove proteiny a tvarohy, tak se ani nedivim, ze mas vetry
Neni to tak hrozné, spíš mi vadí to časté chození na WC
a ani bych se nedivil, kdyby te trapilo akne
jo to máš pravdu, sice než už tak jako dřív, ale furt mám, taky tomu pomáhá, že cvičím v mikině a teplákách a jsem spocenej jak prase
zaradil bych jogurty misto tvarohu
Může být holandia?
zmenil maso i prilohu
Pokusím se co nejvíc střídat.
zmenil syrovatku za viceslozkovy
Mám nutrend whey core 100. přště teda koupím něco lepšího.
a uvazoval by o porizeni oligofruktozantu.
Neznám, díky. Pohledám na netu.
Taky bych nesel nad 20 bilkovin mimo hlavni jidla.
Takže 3 velká jídla a 2 menší s menším porcí B
A nemichal bych proteiny s pevnou stravou.
Může být na svačinu cottage s nečím nebo je to stejně "špatné" jako tvaroh? _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
|
|
| nahoru |
|
 |
dodo1985
|
Zaslal: čt listopad 21, 2013 1:18 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
podle vlastní zkušenosti:
1) Neplatí, že čím více vlákniny, tím lépe. Zelenina je zdravá, ale pokud je jí mnoho, a není dobře zpracovaná, myslím tím uvařená nebo rozmixovaná, může působit zažívací problémy. Bohužel nemáme tolik žaludků jako přežvýkavci.
2) Pro trávení jsou dobré kyselé věci, kyselé rybičky, kyselé okurky. A hořké věci, třeba pivo, zejména pak plzeňské. Nemyslím, že bys jich měl dát deset, ale jedna plzeň při trávicích problémech působí až zázračně. V případě akutních problémů je trocha fernetu nad všechny trávicí enzymy. Myslím malého panáka ne lahev.
3) Tvaroh je sice hodnotný zdroj bílkovin, ale pokud ho špatně trávíš je dobré zkusit ho nahradit to-fu.
4) Pokud používáš proteinové nápoje je dobré vyzkoušet různé, každý tráví trochu jinak a neplatí, že čím silnější tím lepší. To platí o všech doplňcích výživy.
5) Ovesné vločky se nemusejí dělat jen na sladko. Moc dobrá je třeba polévka z ovesných vloček a je daleko stravitelnější.
6) Vůbec při špatném trávení bych zařadil polévky. Myslím tím vývary z kvalitního masa a zeleniny.
7) Šumivé tablety mě nikdy na nic nepomohly. Zkus si ráno vymačkat půlku citronu do vody a vypít jí na lačný žaludek. Multivitamín mi nikdy nepomohl na nic.
8) Hlavně si sleduj co Ti dělá na zažívání dobře a co špatně a podle toho se řiď. Sebekvalitnější potravina, pokud jí dobře nestrávíš je kontraproduktivní.
9) Na druhou stranu, lepší jeden prd než deset doktorů. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Francoa

|
Zaslal: čt listopad 21, 2013 5:51 pm Předmět: |
|
|
Není to náhodu tím ,že mícháš bílkoviny se sacharydama? Hlavně ta snídaně vajíčka s vločkama  . Skus po každém nebo aspoň po snídani a večeři dát štamprdli jablečného octa třeba ten z DM je kvalitní bych řek a funguje. Nebo nějaké trávicí enzymy.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: čt listopad 21, 2013 7:37 pm Předmět: |
|
|
Já ti nevim, ale myslim, že tady tak 95% lidí jí bílkoviny a sacharidy v jendom jídle. A vajíčka a vločky jsem viděl tak u spousty lidí. :)
Zkusím koupit ten ocet, jinak mi přijde, že ten problém s tím WC mám hlavně po ránu, takže to nejspíš bude ten tvaroh. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|