|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Koouky
|
Zaslal: po prosinec 02, 2013 2:32 pm Předmět: Nový přístup k jídelníčku, jaký? |
|
|
Zdravím..
Už od začátku školního roku chodím pravidelně do posilky, mimo ni aktivně sportuji- závodně volejbal.. Běh pravidelně- baví mě + nějaký ty cvičební programy -TRX, Pumpx, aj.
Problém je v tom, že stagnuji, snažila jsem se vyzkoušet vše. Třeba sacharidové vlny na nakopnutí metabolismu- což na chvilku pomohlo, ale pak zase normál..
Chtěla bych Vás poprosit, zda byste mi nemohli projet jídelík + tréning a přijít na chybu, proč "stojím".
JÍDELNÍČEK
Sn. Špaldová kaše 40g + 100 ml mléko + jablko
Sv. Tmavá kaiserka + lučina + šunka od kosti + cherry
O. Zeleninové leče s vajíčkem
Sv. Protein jahoda + voda
V. 3ks vaječné palačinky ( z bílků)
nebo..
Sn. Vícezrnná kaše 36 g + meruňky 3 ks + mléko 100ml
Sv- Bagetka + tuňák
O. Kuřecí medailonky+ bramborová kaše + hrášek
Sv. Protein s vodou
V. Rýže 60 g + masová kuřecí směs na přírodno
nebo...
Sn. 31 g vícezrnná kaše + 200 ml mléka + 100g švestek + kafe
Sv. Miska ovoce - mango, 1/2 banánu, hruška, jablko
O. bulgur + zelenina+ kuřecí maso + okurkový salát
Sv. Bageta 52 g + lučina + 1/2 ledového salátu
V. Dušená mrkev + 1 vařená brambora
TRÉNINK
Pondělí
1. Břicho, spodní část těla
- 10 minut kardio- běh
- Zkracovačky na lavici s nohama ve vzduchu 4/20
- přítahy kolen v sedě na lavici 4/20
- Leg-press 4/20,20,15,15
- Výpady za chůze 4/30
v supersérii
- Dřepy na široko s jednoručkou 20 kg 4/20
-abduktory35 kg 4/25
supersérie s
- Adduktory 30 kg 4/25
Zanožování na spodní kladce (stojím na steppru) 4/30
-Kardio 20 minut
Úterý
Tréning volejbal- Strečing, 10 minut běhy, tréning- hra, rybičky, ...
Středa
Vrchní část těla, břicho
- 10 minut kardio- běh
- extenze trupu 3/15
V supersérii s
-Stahování kladky na hrudník 25 kg 3/15
- Pec- deck 3/15
v spersérii s
- Tlaky s jednoručkami na šikmé lavici 5kg 3/12
- Přítahy kladky k bradě 25 kg 3/12
v supersérii s
- Tlaky v sedě na přístroji 15 kg 3/10,15
- Tric. stahování kladky s rovným adaptérem 20 kg 4/15
v supersérii s
- Bic. zdvih s jednoručkou v sedě 5kg 4/15
- Rotace na přístrojy- břicho - 20 kg 4/2*25
- zdvihání nohou u žebřin 3/20
- Kardio 20 minut
Čtvrtek
Ranní posilka- ruce, záda -> cca 40 minut
Tréning volejbal
Pátek
rest day
Sobota- Neděle-> práce
JInak přes týden jsem ve škole. Je mi 18, vážím 57 kg na výšku 172 cenťáků.
Dřív jsem trpěla PPP, z toho mám pochrom,umanej žaludek. Pár fotek mám v albu, i když to jsou už starší fotky, razantní změny tam nejsou..
Jsem po dvouch operacích kolene, skolióza.. takže cviky na záda musím dělat opatrně. Moje závislost jsou ranní kaše, ty mě nastartují nejvíc..
Za každý rady moooc děkuju!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
tezzy196
|
Zaslal: po prosinec 02, 2013 5:27 pm Předmět: |
|
|
No, kdybych měl ráno 40g nějaké kaše tak stagnuju taky. Myslím si, že hlavním problémem bude celkově nedostatečný příjem, je to samá zelenina a celkově gramáže jsou hodně malé.
|
|
| nahoru |
|
 |
Koouky
|
Zaslal: po prosinec 02, 2013 5:56 pm Předmět: |
|
|
| tezzy196 napsal: | | No, kdybych měl ráno 40g nějaké kaše tak stagnuju taky. Myslím si, že hlavním problémem bude celkově nedostatečný příjem, je to samá zelenina a celkově gramáže jsou hodně malé. |
Takže mám navýšit porce? Pohyb je jinak dobrej?
|
|
| nahoru |
|
 |
tezzy196
|
Zaslal: po prosinec 02, 2013 6:28 pm Předmět: |
|
|
Asi bych to udělal jako první krok, zejména sacharidů se mi zdá, že je tam hodně málo. Upřímně, v ženském tréninku se nevyznám. Sama musíš usoudit jestli to co jedeš ti vyhovuje a jestli máš s takovýmhle tréninkem výsledky.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po prosinec 02, 2013 6:39 pm Předmět: |
|
|
Z jídeláku usuzuju, že se bojíš tuků. Sacharidy jsou zbytečně nízko. Jestli se chceš někam posunout, přidej na tucích a sacharidech. Nejlíp uděláš, když si jídelák nahážeš někam do kalorických tabulek (popřípadě Flora.cz) a mrkni, co ti to ukáže za hodnoty, to můžeš srovnat s tím, co vůbec potřebuje tvůj základní denní metabolismus. Jestli se v tom nevyznáš, tak to přetlumoč sem.
Ale hlavně že máme doma pikslu proteinu.  Dnešní nešvar všemožných blogerek (tím nemyslím tebe). _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Koouky
|
Zaslal: po prosinec 02, 2013 6:54 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | Z jídeláku usuzuju, že se bojíš tuků. Sacharidy jsou zbytečně nízko. Jestli se chceš někam posunout, přidej na tucích a sacharidech. Nejlíp uděláš, když si jídelák nahážeš někam do kalorických tabulek (popřípadě Flora.cz) a mrkni, co ti to ukáže za hodnoty, to můžeš srovnat s tím, co vůbec potřebuje tvůj základní denní metabolismus. Jestli se v tom nevyznáš, tak to přetlumoč sem.
Ale hlavně že máme doma pikslu proteinu. Dnešní nešvar všemožných blogerek (tím nemyslím tebe). |
Tuky, slyšela jsem, že jsou prospěšné, ale moc právě nevím, kde nazbírat potřebné honoty.. Když mám vejce, tak to celkem naskáče, ale když ne, tak nevím.. Ořechy, ryby? ;)
Sacharidů se bojím, proto jich je málo, slyšela jsem a četla jsem o tom v Muscle and fitness, že spíš bílkovny. Tak co je na tom pravdy?
Počítala jsem si tedy na Floře, jak na tom jsem a je to:
Denní příjem : 4 555 Kj
Bílkoviny: 73,44 g
Sacharidy: 102,85 g
Tuky: 42,25 g
Cholesterol: 1450 - to je zrovna den, kdy mám 4 vejce.. ;)
Takže zlepšit vše?
|
|
| nahoru |
|
 |
Koouky
|
Zaslal: po prosinec 02, 2013 6:54 pm Předmět: |
|
|
| tezzy196 napsal: | | Asi bych to udělal jako první krok, zejména sacharidů se mi zdá, že je tam hodně málo. Upřímně, v ženském tréninku se nevyznám. Sama musíš usoudit jestli to co jedeš ti vyhovuje a jestli máš s takovýmhle tréninkem výsledky. |
U toho tréninku cejtím, že bych u mohla ještě víc, ale bojím se přetrénovanosti
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po prosinec 02, 2013 7:04 pm Předmět: |
|
|
Tady bych se přetrénování nebál, tady bych se bál podvyživení. Přidat na jídle a okamžitě!  Hlavně sacharidy - přílohy, pečivo, luštěniny, ovoce... Muscle and fitness nečti, tím si akorát ublížíš. Přečti si nějaké články na main webu, pokud chceš nějaký plátek do ruky, tak třeba Sportovní výživa od Nancy Clark. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
Zaslal: po prosinec 02, 2013 7:45 pm Předmět: |
|
|
Dát pořádný trénink. Od doby co jsem svým lepším klientkám dal mrtvý tah, dřepy, push press, overhead press a bench press (klidně nějak kruhově) + tabata na rotopedu, kettlebell swingy apod. mi jdou nahoru silově a s váhou dolů. Jinak nevím v čem se chceš zlepšit. Pokud stagnuješ zkus trošku ubrat váhy a potom zase pomaličku přidávat. Nenapsala jsi v čem stagnuješ jako v hubnutí nebo tak?
|
|
| nahoru |
|
 |
Koouky
|
Zaslal: po prosinec 02, 2013 7:56 pm Předmět: |
|
|
| RavenStalker napsal: | | Dát pořádný trénink. Od doby co jsem svým lepším klientkám dal mrtvý tah, dřepy, push press, overhead press a bench press (klidně nějak kruhově) + tabata na rotopedu, kettlebell swingy apod. mi jdou nahoru silově a s váhou dolů. Jinak nevím v čem se chceš zlepšit. Pokud stagnuješ zkus trošku ubrat váhy a potom zase pomaličku přidávat. Nenapsala jsi v čem stagnuješ jako v hubnutí nebo tak? |
stagnuji v hubnutí.. I když mám dost kardia, posilování, tak se změny nekonají. Třeba svaly na rukou a zádech mi rostou pěkně, to na sobě pozoruji, ale takový ty problémový partie, jako je břicho, stehna, to nic moc.. A to že se fakt snažím třeba na tom zanožování, legpressu... Většinou, když mám nohy, tak z posilky odcházím, že se skoro plazím, tak nevím, kde je chyba! ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
Koouky
|
Zaslal: po prosinec 02, 2013 8:00 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | Tady bych se přetrénování nebál, tady bych se bál podvyživení. Přidat na jídle a okamžitě! Hlavně sacharidy - přílohy, pečivo, luštěniny, ovoce... Muscle and fitness nečti, tím si akorát ublížíš. Přečti si nějaké články na main webu, pokud chceš nějaký plátek do ruky, tak třeba Sportovní výživa od Nancy Clark. |
A když přidám pečivo, nebude ho už dost? Když mám dopoledne kaiserku nebo bagetku? Přílohy jím hlavně na oběd, většinou Vařený brambor nebo rejži. Nesnáším knedlíky..
S tím ovocem, měla bych ho jíst jen dopoledne ne? Na odpoledne mi to moc dobrý nepřijde- cukr.. ;) Nebo se mýlím? Teď už fakt nevím, co je dobře a co ne, většinu jsem totiž vyčetla z těch časopisů!
Vidíš to, a já si myslela, že to je dobrej časopis, přišel mi dost věrohodný! ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po prosinec 02, 2013 9:01 pm Předmět: |
|
|
| Koouky napsal: | | eSko napsal: | Tady bych se přetrénování nebál, tady bych se bál podvyživení. Přidat na jídle a okamžitě! Hlavně sacharidy - přílohy, pečivo, luštěniny, ovoce... Muscle and fitness nečti, tím si akorát ublížíš. Přečti si nějaké články na main webu, pokud chceš nějaký plátek do ruky, tak třeba Sportovní výživa od Nancy Clark. |
A když přidám pečivo, nebude ho už dost? Když mám dopoledne kaiserku nebo bagetku? Přílohy jím hlavně na oběd, většinou Vařený brambor nebo rejži. Nesnáším knedlíky..
S tím ovocem, měla bych ho jíst jen dopoledne ne? Na odpoledne mi to moc dobrý nepřijde- cukr.. ;) Nebo se mýlím? Teď už fakt nevím, co je dobře a co ne, většinu jsem totiž vyčetla z těch časopisů!
Vidíš to, a já si myslela, že to je dobrej časopis, přišel mi dost věrohodný! ;) |
Nejsi první ani poslední, kdo tomu časopisu bezmezně věří (věřila). On samozřejmě není špatný celý, jen je to časopis, tedy pravidelné periodikum a redaktoři prostě něco psát musí, ale potom to taky tak vypadá. Hlavně něco napsat, na kvalitu nehledíme. Tak to ale chodí skoro ve všech časopisech, čest výjimkám.
Nicméně. Jde vidět, že máš zbytečný strachy z různých druhů potravin. Ale chápu, časáky dokážou zblbnout hlavu. Mrkni sem: http://www.youtube.com/user/vimcojim Jsou tam docela slušná videa. Pokud jsi takhle aktivní sportovkyně, tak vůbec neřeš, kdy sis dala ovoce (není cukr jako cukr, na to pozor), pokud to nedojde do fáze, že se jím budeš ládovat těsně před spaním.
Co se týče pečiva, tak všechno je to o kontextu. Nelze říct "hele, máš tam moc pečiva" když celkový příjem bude dělat 120 g sacharidů... Pokud je to kvalitní pečivo, tak nevidím důvod, proč si nedát místo jednoho kousku kousky dva, nebo si naváži 2x tolik více plátků chleba... Každopádně neexistuje jenom knedlík (ani teda nevím, proč jsi ho zmiňovala, když chceš hubnout), brambory a rýže. Máš tu těstoviny, kuskus, luštěniny, bulgur, pohanka, jáhly...
Řeknu ti takové malé tajemství. Když fyzicky aktivnímu organismu nedáš to co si žádá, tak neočekávej, že ti něco odevzdá (tuk), či dokonce postaví (svaly). Toho prvního se nevzdá, protože neví, jestli mu nepřišlápneš brzdu ještě víc, a to druhý ti nepostaví proto, protože nemá z čeho na to vzít energii, když po něm chceš každý den nějakou náročnou aktivitu. Tímto stylem se řítíš sem: http://kulturistika.ronnie.cz/c-16994-dusledky-neprimerene-kaloricke-restrikce-i.html a http://kulturistika.ronnie.cz/c-16995-dusledky-neprimerene-kaloricke-restrikce-ii.html Takže koukej začít jíst. A mimochodem, váha je jenom číslo, důležitý je poměr svalů a tuků. Váha může dlouho stagnovat, navíc ve Tvém případě už o ničem moc vypovídat nebude, protože je v normě.
Říkám, zahoď ten časák a pořiď kvalitní literaturu. Peníze se ti za knížku vrátí stonásobně ve formě naturálií. Nebo si zajdi za kvalitním poradcem a diskutuj, probírej, ptej se. Sice dražší varianta, ale je to dobře zhodnocená investice. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
Zaslal: po prosinec 02, 2013 9:24 pm Předmět: |
|
|
Jinak kdybys chtěla čísla tak 90B 150S 50T by mělo být akorát myslím, ani hodně ani málo.
Když by to nešlo tak 100B 175S 50T nebo 100B 100S 70T (Ale to bych asi nedoporučoval)
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po prosinec 02, 2013 9:42 pm Předmět: |
|
|
Se sacharidy bych se vůbec nebál jít na 200 a pak hodně mírně navyšovat až třeba na takových 250. Teď dát spíš tak 125 g denně a každý týden přidat dalších 25. Sacharidy jsou hlavní palivo a ona ho potřebuje, nemůže být na volejbale vyflusaná, jen protože chce hubnout. To by nebylo efektivní řešení. Navíc mladé děvče, je potřeba otevřít oči a zdůraznit, že jídla se není proč bát. Pro sportovce to má být naopak dobrý sluha. :)
Bílkoviny kolem 90 g/den, o víkendu o tu jednu porci klidně méně. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: pá prosinec 13, 2013 1:44 am Předmět: |
|
|
Myslím, že ti tu všichni radí správně, navyš příjem, protože při tom výdeji, co máš se, ani nedivím, že nehubneš, s tím co jíš...a vůbec se neboj tuků, je to super palivo, když jsi dost fyzicky aktivní, rozhodně se ti to nebude někde ukládat, takhle to funguje leda u těch, co sedí jen doma na zadku ;) Samozřejmě kvalitní tuky, třeba ořechy nebo ty ryby. Vůbec se toho jídla neboj, když to budou kvalitní potraviny, tak s tím klidně jdi podstatně nahoru.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|