CVIKY <--- KONTROLA PREVEDENIA (VASE VIDEA SEM)

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 44, 45, 46 ... 50, 51, 52  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - CVIKY <--- KONTROLA PREVEDENIA (VASE VIDEA SEM)  Úvodní stránka -> Trénink -> CVIKY <--- KONTROLA PREVEDENIA (VASE VIDEA SEM)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po prosinec 02, 2013 3:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

K tomu si dovolím něco z jedné cizí, velmi šikovné kuchařky.
http://www.mobilitywod.com/2013/11/community-mwod-video-the-knees-in-squat/

Jinak k tvému dřepu - přece jen něco se mi nelíbí: Tvoje odpružený kecky!
Magumi

PříspěvekZaslal: po prosinec 02, 2013 3:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Mně se to zdá hodně slušný, ono když chceš jít ass to grass a nekulatit bederku, tak prostě nelze udělat tak velký "hip-drive", jako u dřepu na paralel, či lehce pod, protože z biomechanického hlediska není možný jednoduše udělat velký hip drive a pak jít až dolů bez kulatých beder, to by se člověk převážil (najdu k tomu jedno video, kde to jeden šikula dobře vysvětluje), tak kulatá bederka pak slouží pro vyrovnání těžiště. Takže ty kolena se mi zdají v pořádku. Ještě je otázka čelní pohled - zda máš kolena v neutrální pozici. Na trup nejde tak dobře vidět, ale tam snad žádný problém nebude.

Mám pocit, že to bylo někde na tomhle kanálu: http://www.youtube.com/user/CanditoTrainingHQ/videos

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po prosinec 02, 2013 4:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Máš správný pocit.
Každopádně je nutné si dřep jednoznačně uzpůsobit sám sobě. Tím samozřejmě nechci říct, že když má člověk problém se dostat vůbec na paralel, aniž by se všude možně zakulatil, tak aby u tohoto provedení zůstal, protože to bude pro jeho stavbu těla ideál... to ani náhodou. Kdo neudělá řádne air squat alespoň na paralel, tak by neměl na externí váhu vůbec šahat. Bohužel ve fitku vídáme spíš opak a pak ty dřepy vypadají...
Magumi

PříspěvekZaslal: po prosinec 02, 2013 5:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Máš správný pocit.
Každopádně je nutné si dřep jednoznačně uzpůsobit sám sobě. Tím samozřejmě nechci říct, že když má člověk problém se dostat vůbec na paralel, aniž by se všude možně zakulatil, tak aby u tohoto provedení zůstal, protože to bude pro jeho stavbu těla ideál... to ani náhodou. Kdo neudělá řádne air squat alespoň na paralel, tak by neměl na externí váhu vůbec šahat. Bohužel ve fitku vídáme spíš opak a pak ty dřepy vypadají...

Problém je, že to dlouho trvá (aspoň mně, možná jsem pomalejší ), zvlášť když je člověk celý zkrácený ze sezení a nedostatku pohybu; protahovací cvičení jsou dost otrava, co si budeme povídat, a každý chce zvedat co nejvíc co nejrychleji (mně nevyjímaje). Já dřepuju už dva roky v průměru dva až třikrát týdně, a pořád mám pocit, že technika by mohla a měla být lepší. Plus je snadné uhnat si nějaké disbalance a mnohem těžší je pak napravovat.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
Spashett

PříspěvekZaslal: po prosinec 02, 2013 10:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja vim nad botkama lepsima jsem taky uz uvazoval bohuzel jsem si je nekoupil vcas. Jeste jsem se nekoukal po okoli za kolik by se dali sehnat atd. Budu v tom muset pohledat. Kazdopadne jsem z bot vytahnul alespon vlozky abych byl co nejnize ale nez bot jezdit nemuzu. To jsem zkousel a hrozne me to sr....lo ;) jj koukam na mobilitywod pravidelne. Ve fitku i pouzivame knizku od nej co nedavno vydal. Diky za koment.
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: st prosinec 11, 2013 9:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Potřeboval bych radu, předpokládám, že se asi nikdo s tímhle cvikem nesetkal, ale v mém sportu je to spolu s benchpresem nejzákladnější cvik.

Cvik cvičím už několik let a žádné problémy jsem z něj nikdy neměl a ani nemám.

Přesto by mě zajímalo, jestli je špatně, že u hodně těžkých vah, kde se pohybuju kolem 1 - 10 op. se zapírám nohama pod lavici a dost zvedám zádama.

Díky za odpovědi.
Spashett

PříspěvekZaslal: čt prosinec 12, 2013 11:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

DiamonD123 napsal:
Potřeboval bych radu, předpokládám, že se asi nikdo s tímhle cvikem nesetkal, ale v mém sportu je to spolu s benchpresem nejzákladnější cvik.

Přesto by mě zajímalo, jestli je špatně, že u hodně těžkých vah, kde se pohybuju kolem 1 - 10 op. se zapírám nohama pod lavici a dost zvedám zádama.

Díky za odpovědi.

1) jak to myslis, nikdo nesetkal... neni to sice uplne casto videt takovy cvik, ale verim, ze ho vetsina lidi zna.
2) tak ten cvik je primarne na zada, tudiz moc nechapu tvoji otazku. samozrejme ten cvik by mel byt provaden hlavne stredni casti zad+mezilopatkove svaly. pokud se nejak extra zaklanis, jako ze do hyperextenze abys to tak proste nejak utahl, tak to urcite v poradku neni.
uvidime co na to reknou ostatni. taky me to zajima totiz :)
drlift_

PříspěvekZaslal: čt prosinec 12, 2013 2:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DiamonD123 napsal:

Díky za odpovědi.

Kanoista?
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: čt prosinec 12, 2013 2:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kanoista.
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: čt prosinec 12, 2013 2:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tenhle cvik vidím akorát ve strojovem provedení, ale nikdy jsem se s ním nesetkal takhle s volnou vahou.

Jinak na obrázku je kanoista, ale já jsem kajakář, ale to už je slovíčkaření.

Spashett: Přesně - myslím do hyperextenze. Takže z tvého úhlu pohledu je to špatně - ještě někdo? :)
člověk

PříspěvekZaslal: čt prosinec 12, 2013 4:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak určitě si myslím, že k procvičení zadových svalů by jsi měl být opřený o lavičku...
Jestli je ti provedení se záklonem jako kajakařovi k něčemu musíš posoudit sám :)
kid

PříspěvekZaslal: čt prosinec 12, 2013 5:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Do hyperextenze se nejde ani u hyperextenzí. Jediný důvod, proč by to tady mělo být jinak?
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: čt prosinec 12, 2013 8:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

člověk napsal:
Tak určitě si myslím, že k procvičení zadových svalů by jsi měl být opřený o lavičku...
Jestli je ti provedení se záklonem jako kajakařovi k něčemu musíš posoudit sám :)

To já nevím, ale 90% kajakářů/kanoistů to dělá se zvedáním zad se zapřenýma nohama pod lavičkou.

Jediný co mě zajímá, jestli se tím já resp. i ostatní můžeme nějak zkurvit.

Zase podotýkám, že jsem ale se spodníma zádama nebo z něčím jiným, co bych teoreticky mohl mít zničeného z tohoto cviku problém neměl.
Tentonon

PříspěvekZaslal: po prosinec 16, 2013 10:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DiamonD123 napsal:

Díky za odpovědi.

No tak u k mého sportu je to asi primární cvik . Záda bych určitě moc nezvedal,ale ne zas aby si měl prsa křečovitě na podložce.Spíš je u tohodle cviků důležité dotahnuti do konce tak, že si VŽDY bouchnes o to dřevo.A u těch tezsich vah s více opakováním si tu tyc polož na zem a s nádechem přitáhnout.Ale jen na chvilku-na ten nádech.
The Industrialist

PříspěvekZaslal: st prosinec 25, 2013 7:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co by se prosím dalo vylepšit na dřepu

frameborder="0" allowfullscreen>

A mrtvole

frameborder="0" allowfullscreen>

Díky :-)

Naposledy upravil The Industrialist dne st prosinec 25, 2013 7:59 pm, celkově upraveno 2 krát

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - CVIKY <--- KONTROLA PREVEDENIA (VASE VIDEA SEM) Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 44, 45, 46 ... 50, 51, 52  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: