běh do schodů

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - běh do schodů  Úvodní stránka -> Trénink -> běh do schodů
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Marki

PříspěvekZaslal: po prosinec 09, 2013 8:46 pm    Předmět: běh do schodů Odpovědět s citátem

ahoj,
jakožto velkej milovník ranní aerobky před snídaní ( v létě tak hodinka běhu nebo hodina na spinneru), mi nyní potkalo radikální omezení v možnostech provozování této úchylky a to pobyt na ubytovně, kde nemám ani možnost jít si zaběhat ani nic podobného. ..
jediné čím se mohu po ráno před prací zabavit je vybíhání schodů ubytovny.
celkem sedm pater po 15 schodech. tak si ráno před snídaní vyběhnu a seběhnu všechna patra celkem 10 x, zabere mi to tak 25 min celkově...tak si říkám, jestli nemá někdo podobné zkušenosti popř. rady, jak výběh zefektivnit...že bych z toho byla extra unavená to vůbec, trochu se prodýchám, běhám přes špičky, takže kolena taky cajk... má tohle blbnutí vůbec nějaký efekt???

díky za rady! [/video]
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Petr Prielozny

PříspěvekZaslal: po prosinec 09, 2013 9:33 pm    Předmět: Re: běh do schodů Odpovědět s citátem

Nesmis nechat nic v ceste. Moznosti jsou, muzes skakat jumping jacks, mountain climbers, muzes delat shadow boxing atd. Vseobecne kardio na lacno nedoporucuju pokud nespolknes alespon par BCAA nebo odmerku proteinu, jinak bych se bal, ze budes palit svalovou hmotu na ukor tukove.

Mrkni se na moje video co jsem vytvoril na domaci cviceni bez vybaveni, mohlo by se ti to hodit.

Petr

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: út prosinec 10, 2013 12:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj Marki,

pokud máš na ubytovně aspoň 2 na 2 metry místa, pořiď si kettlebell a swinguj. Nejenže je to cardio jak z pekla (a ne, taky nemůžu věřit, že jsem to řekl), ale zesílí ti stehna, zadek, záda a úchop.

Co se běhání do schodů týče - dej bacha, abys měla vzpřímený trup, nadechuj nosem, vydechuj pusou (pokud si z toho chceš udělat ještě větší srandu, běhej do schodů s vodou v puse). A pravidelně bych střídal tempo. Občas na pohodu, občas sprint. Běh do schodů je celkem podobný běhu do kopce, obojí celkem fajn.
Marki

PříspěvekZaslal: út prosinec 10, 2013 1:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

díky za rady, to tempo střídat je dobrej nápad, dneska jsem to tím zpestřila, ale s vodou v puse...? uá, to je už mučení,ne? zas takovej masochysta nejsem:-) spíš mi šlo o to, jestli to má těch 20 minut ráno nalačno trochu smysl pro udržení tuku na uzdě..hodně ráda večer papám ( velkej bílej jogurt s proteinem a kakaem, to je moje libůstka:-) k tomu miska semínek, zelenina a tak, tak abych to měla čím vyvážit...jinak odpol dávam hodinu ve fitku posilování, základní vícekloubový cviky nejvíc s velkou osou ( SQ,MT,BP,tlaky a tak..).
je mi jasný, že běh je běh a ráno po probuzení mi to tělo přímo hltá:-)
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: út prosinec 10, 2013 1:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele, jestli Tě to baví a nakopává a děláš to technicky správně - proč ne? :)

Voda v puse zajistí dýchání nosem ;) Zkus se soustředit aspoň na nádechy nosem.

Ve schodech nalačno bych rozhodně problém neviděl. Pochybuju, že Ti dvacet minut schodů sežere všechny svaly...

Jak říkám - když Ti to funguje a baví Tě to - proč ne? :)
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: pá prosinec 13, 2013 1:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dvacet minut schodů ti rozhodně svaly žrát nebude, to jsou zase přehnaný obavy :) Ale jinak myslím, že jsou opravdu lepší alternativy, jak už tady psali výše, když už bych dělal běh do schodů, tak jedině jako HIIT
Runner

PříspěvekZaslal: pá prosinec 13, 2013 8:16 am    Předmět: Re: běh do schodů Odpovědět s citátem

Marki napsal:
ahoj,
jakožto velkej milovník ranní aerobky před snídaní ( v létě tak hodinka běhu nebo hodina na spinneru), mi nyní potkalo radikální omezení v možnostech provozování této úchylky a to pobyt na ubytovně, kde nemám ani možnost jít si zaběhat ani nic podobného. ..
jediné čím se mohu po ráno před prací zabavit je vybíhání schodů ubytovny.
celkem sedm pater po 15 schodech. tak si ráno před snídaní vyběhnu a seběhnu všechna patra celkem 10 x, zabere mi to tak 25 min celkově...tak si říkám, jestli nemá někdo podobné zkušenosti popř. rady, jak výběh zefektivnit...že bych z toho byla extra unavená to vůbec, trochu se prodýchám, běhám přes špičky, takže kolena taky cajk... má tohle blbnutí vůbec nějaký efekt???

díky za rady! [/video]

Švihadlo.
Marki

PříspěvekZaslal: po prosinec 16, 2013 11:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

díky za rady a tipy:-)
prostě ranní aerobka je pro mě závislost, přiznávám... ale nemůžu si pomoct, tak jsem to dnes vytáhla na půl hodiny, celkem 1300 schodů, tak doufám, že to k něčemu je, jestli není lepší ten čas nakonec jen prospat...?
ale opocená jsem tak nějak byla:-) takže pocit dobrej:-)
Magumi

PříspěvekZaslal: po prosinec 16, 2013 12:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky bych doporučil švihadlo. :-)

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html

Rychle na stránku:

Přejdi na: