Nemoc uprostřed mezocyklu

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nemoc uprostřed mezocyklu  Úvodní stránka -> Trénink -> Nemoc uprostřed mezocyklu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Rambus

PříspěvekZaslal: po prosinec 16, 2013 10:39 pm    Předmět: Nemoc uprostřed mezocyklu Odpovědět s citátem

Zdravím,

chtěl bych se zeptat jak pokračovat v tréninku, pokud uprostřed něj onemocním.
Dejme tomu, že bych jel korteho a po druhém týdnu bych onemocněl. Mám po nemoci pokračovat normálně váhami, které následují 3. týden nebo si mám zopakovat druhý týden? Mám docela často rýmečky a občas to na mě vleze zrovna uprostřed rozjetýho tréninku, což je na hovno a nevím si s tím rady. Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JogyNo

PříspěvekZaslal: ne prosinec 22, 2013 2:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,

tiež som mával problémy s imunitou a každá jeseň so zimou pre mňa znamenala niečo podobné, ako píšeš ty...
Určite to chce zapracovať na imunite, mne osobne najviac pomohli doplnky z hlivy ustricovej (v každej lekárni) zaradené vždy pár týždňov pred kritickým chrípkovým obdobím (začiatok novembra) a vysadené až s príchodom jari. Suplementácia multi vit. a zinkom určite pomôže tiež.
Ďalej je výborné otužovanie, ale treba začať naozaj mierne, inak je to skôr kontraproduktívne. A dávaj si pozor na oblečenie, treba sa obliekať primerane, aby sa človek nespotil. A tak isto si dávať pozor na to, aby si nešiel s holou a mokrou hlavou z fitka alebo podobné disciplíny, ale tak to by mala byť samozrejmosť... To je potom rímička doma hneď.

A zabudol som asi na to najdôležitejšie - do stravy zaradiť niekoľko porcií ovocia a zeleniny denne. Osobne preferujem lokálne plody - na zimu uskladnené jablká a mrkva, to je istota. Osobne zastávam názor, že je najlepšie to konzumovať na lačný žalúdok, ale tak to je iná téma...

Rady ohľadne tréningu nechám na ostatných. S problematickou imunitou som si odžil svoje, tak by som ti rád poradil. A ak sa ti podarí vyriešiť tú, nebudeš mať dôvod prerušovať tréning. GL!
Rambus

PříspěvekZaslal: po prosinec 23, 2013 7:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,
díky za tip, vyzkouším tu hlívu.
Pro imunitu se snažít dělat maximum. Každej den se otužuju studenou vodou, vymačkám si šťávu z celýho citronu a jím pomeranče, papriky a rajčata a z doplňků používám multivitamin se zinkem, echinaceu v kapkách a L-glutamin.

Já mám takovou teorii, že spíš mi propukne ta nemoc, když už tělo nezvládá těžkej trénink. Měl jsem po 3 týdnech GVT rýmičku, po 3 týdnech beara taky. V každým tréninku jedu naplno, tak možná vyzkouším jet 1. a 3. týden tréninku lehčeji a 2. a 4. na maximum.
Nebo je to tím, že mám obecně špatnou regeneraci. Po 4 týdnech cvičení dělám deload, kdy nedělám vůbec nic, nevyužívám saunu ani masáže. Jeden trenér mi poradil, že bych měl v deload týdnu jít aspoň 2x na nějakou lehkou kondiční aktivitu, aby tělo úplně nezahálelo a nedostalo potom tak velkej šok zase tvrdým tréninkem v posilovně. Tak se podle toho zařídím a uvidíme.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Rychle na stránku:

Přejdi na: