Ahoj,
tiež som mával problémy s imunitou a každá jeseň so zimou pre mňa znamenala niečo podobné, ako píšeš ty...
Určite to chce zapracovať na imunite, mne osobne najviac pomohli doplnky z hlivy ustricovej (v každej lekárni) zaradené vždy pár týždňov pred kritickým chrípkovým obdobím (začiatok novembra) a vysadené až s príchodom jari. Suplementácia multi vit. a zinkom určite pomôže tiež.
Ďalej je výborné otužovanie, ale treba začať naozaj mierne, inak je to skôr kontraproduktívne. A dávaj si pozor na oblečenie, treba sa obliekať primerane, aby sa človek nespotil. A tak isto si dávať pozor na to, aby si nešiel s holou a mokrou hlavou z fitka alebo podobné disciplíny, ale tak to by mala byť samozrejmosť... To je potom rímička doma hneď.
A zabudol som asi na to najdôležitejšie - do stravy zaradiť niekoľko porcií ovocia a zeleniny denne. Osobne preferujem lokálne plody - na zimu uskladnené jablká a mrkva, to je istota. Osobne zastávam názor, že je najlepšie to konzumovať na lačný žalúdok, ale tak to je iná téma...
Rady ohľadne tréningu nechám na ostatných. S problematickou imunitou som si odžil svoje, tak by som ti rád poradil. A ak sa ti podarí vyriešiť tú, nebudeš mať dôvod prerušovať tréning. GL!