Filmy

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 525, 526, 527 ... 614, 615, 616  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Filmy  Úvodní stránka -> Ostatní -> Filmy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Gohan

PříspěvekZaslal: út prosinec 17, 2013 11:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Dal jsem si Prisoners včera a ještě teď jsem z toho celkem hotovej. Je tam tolik různých věci, které nejsou vysvětleny, ale dějí se tam a nevíme proč, nutí mě to přemýšlet:

* proč má Loki tik
* proč má tak zvláštní tetování na rukou a na krku
* proč se každýá jedna z postav chová místy tak divně, úplně mimo očekávání
* proč se chová Doverův syn tak, jak se chová
* proč mají Doverův syn a dcera toho černocha tak zvláštní vztah
* proč....

Hodnotím ho vysoko, ale mám z něj hlavu v pejru.

1. Zvláštní tik v obličeji detektiva Lokiho (Jake Gyllenhaal) má svědčit o jeho nadprůměrně vysoké inteligenci.
2. Detektiv Loki má mimo jiné tetování na krku, které si speciálně vyžádal jeho představitel Jake Gyllenhaal a má odkazovat na jeho problematickou minulost.
3. Je to film
4. Jak konkrétně?
5. Protože si pravděpodobně chtějí navzájem vyprášit kožich. Oba jsou mladí a atraktivní, vídají se dost často, vzhledem k tomu že jejich rodiče jsou blízcí přátelé a bydlí od sebe pár minut a znají se už dost dlouho.

Na csfd byla 1 a 2 v zajímavostech a 5 je logcká ne?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
70mMyW!53

PříspěvekZaslal: út prosinec 17, 2013 12:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

atms napsal:
70mMyW!53 napsal:
Nevite nekdo kde stahnout film Aliens Director's cut ale s ceskym dabingem?

Ale no tak! Kazit si filmy dabingem?

sorry ale me osobne se kolikrat filmy libi vic dabovane, tady hlavne Hudson bez dabingu je uplne o nicem proto Directors cut ktere jsem jeste nevidel chci jen s Hudsonem dabovanym (btw: Replayova me si mi dabovana taky vic libi)
Chadzi

PříspěvekZaslal: út prosinec 17, 2013 1:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já upřímně český dabing nemám rád, spíš ho nesnáším ... kazím mi to dojem z filmu, předabované postavy jsou absolutně jiné než v originále... Na zahraniční filmy s českým dabingem se nedívám.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út prosinec 17, 2013 2:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chadzi napsal:
Já upřímně český dabing nemám rád, spíš ho nesnáším ... kazím mi to dojem z filmu, předabované postavy jsou absolutně jiné než v originále... Na zahraniční filmy s českým dabingem se nedívám.
Tak zkus polský dabing, kde jeden člověk mluví všechny postavy. Český dabing je jeden z top celosvětově. Taky se ale dívám raději na originál, to ale neznamená, že český dabing je nějaký balast nebo něco podobného.
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: út prosinec 17, 2013 2:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím už, jak je to dnes. Osobně si myslím, že při objemu produkce musí dabérská studia pracovat se stejným objemem a tudíž s nižší kvalitou. Kolik bylo filmů za zlatých časů. Mnohem méně než dnes a dabovali kvalitní herci. Ke kolika jmenům z dabingu dokážeš přiřadit obličej?

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Cratach

PříspěvekZaslal: út prosinec 17, 2013 2:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dneska se film dabuje vetsinou jen par dni ... jak na bezicim pase. Daberi, kteri spolu vedou ve scene dialog, se pri nahravani ve skutecnosti casto ani nepotkaj. Jeste v prvni polovine 90. let se spoustu filmu dabovalo klidne i 2 tejdny, reziser dabingu mel o hodne dulezitejsi pozici, daberi spolecny sceny dabovali spolecne, zkouselo se, v podstate hledali vlasti herecko/umeleckou interpretaci originalu (coz reknou, ze delaj i dneska - ale behem par dni, bez zkouseni, bez potkani se - je takova pridana hodnota utopii).

Dobre je to videt na novym (dvd) a starym (vhs/tv) dabingu Hvezdnejch Valek (epizody IV), kde je ten kvalitativni rozdil videt zvlast proto, ze hlavni role dabovali stejny herci (nepocitam par let starej dabing tv nova, kde prohazeli herce). Novy verzi nepomuze lepsi zvukova kvalita ani lepsi preklad, na tom hereckym projevu je to proste slyset.
atms

PříspěvekZaslal: út prosinec 17, 2013 2:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, existují filmy (spíš komedie), kde vtipnosti přidává právě dabing (Ace Ventura a další Carreyho filmy, Červený trpaslík), Alien zas až tak tragický není, ale o co mi jde... Film si máš vychutnat a hodnotit takový, jaký byl stvořen. Hlasový projev patří k herectví a dabingem vlastně ubíráš na výkonu herců v daném filmu (a často díky nepřeložitelnosti některých vtipů se snižuje komičnost dialogů). No stačí se podívat na seriály Big bang theory nebo How i met your mother. Je mi líto lidí, kteří objevili tyhle seriály díky Primě a jejich dabingu.
Dnešní dabingy nemá cenu komentovat, to je úplná tragédie.
Starší filmy z 80. - 2000 měly dabing výborný. Jako dítě jsem samozřejmě všecho sledoval s dabingem, dneska už jen ten červený trpaslík.
Mablung

PříspěvekZaslal: út prosinec 17, 2013 5:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

atms napsal:
Jo, existují filmy (spíš komedie), kde vtipnosti přidává právě dabing (Ace Ventura a další Carreyho filmy, Červený trpaslík), Alien zas až tak tragický není, ale o co mi jde... Film si máš vychutnat a hodnotit takový, jaký byl stvořen. Hlasový projev patří k herectví a dabingem vlastně ubíráš na výkonu herců v daném filmu (a často díky nepřeložitelnosti některých vtipů se snižuje komičnost dialogů). No stačí se podívat na seriály Big bang theory nebo How i met your mother. Je mi líto lidí, kteří objevili tyhle seriály díky Primě a jejich dabingu.
Dnešní dabingy nemá cenu komentovat, to je úplná tragédie.
Starší filmy z 80. - 2000 měly dabing výborný. Jako dítě jsem samozřejmě všecho sledoval s dabingem, dneska už jen ten červený trpaslík.

Já si o sobě myslím že umím anglicky slušně, ale kdykoliv vidím "made in England", jdu shánět dabovanou verzi. I mnoho filmů s černochy je jen těžko k přeložení, slang, ... . Takže pokud stačí úroveň, rozhodně bez dabingu, ale zase by to nemělo být na úkor srozumitelnosti. Přeci jen, úroveň angličtiny je různá.
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: út prosinec 17, 2013 5:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já vím, nejsou ideální, ale co titulky? Třeba Lock, stock and two smoking barrels a Snatch jsou super filmy a dabing nemůže, prostě nemůže, být dobrý. Titulky, i když třeba ne prvotřídní, vždycky pomůžou. Navíc se dájí sehnat i anglické titulky a to je pak další level.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Mablung

PříspěvekZaslal: út prosinec 17, 2013 5:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Já vím, nejsou ideální, ale co titulky? Třeba Lock, stock and two smoking barrels a Snatch jsou super filmy a dabing nemůže, prostě nemůže, být dobrý. Titulky, i když třeba ne prvotřídní, vždycky pomůžou. Navíc se dájí sehnat i anglické titulky a to je pak další level.

Já mám dojem že zrovna u těhle dvou filmů byl dabing vynikající.
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: út prosinec 17, 2013 5:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemohl bejt, because of Zee Germans :-D

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Freimen

PříspěvekZaslal: út prosinec 17, 2013 5:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:
První české gymnázium v KV. Já vím, však jsem tě na dvou festivalech z dálky zahlédl tohle si opravdu užiju, ten výběr je famózní.

ty jo, to si děláš srandu, to tam za nás nebylo : ( zato si nás dodnes pamatují, možná, že kdyby nám pustili pěkné filmy, tak jsme tak nezlobili
Lunreal

PříspěvekZaslal: čt prosinec 19, 2013 8:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pro vsechny fanousky dark knighta -
Chadzi

PříspěvekZaslal: čt prosinec 19, 2013 9:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hrajou krásně, ale ta ženská do toho hrozně ječí... Bez toho jekotu by to bylo lepší. :)
lipak

PříspěvekZaslal: čt prosinec 19, 2013 9:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

lipak napsal:
Něco pro odlehčení :

http://www.csfd.cz/film/337863-neporazitelni/

viděl už někdo? včera/dnes to vyšlo v hd kvalitě, tak se na to chystám....

Tak jsem to o víkendu konečně zkouknul a je to moc povedený. Hodně mi to připomínalo Warriora. Takže za mě můžu jen doporučit :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Filmy Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 525, 526, 527 ... 614, 615, 616  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: