Kruhové cvičení - utilizace na cviky

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kruhové cvičení - utilizace na cviky  Úvodní stránka -> Trénink -> Kruhové cvičení - utilizace na cviky
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ttby

PříspěvekZaslal: so prosinec 21, 2013 3:29 am    Předmět: Kruhové cvičení - utilizace na cviky Odpovědět s citátem

Hoj,

cvičím izolované cviky a až je nějak budu rozumně dávat, tak hodlám začít dělat nějaké kruhové cvičení. Něco pořádně ostrého . Nechodím do posilovny, ale cvičím doma a ačkoliv mam CAPEX skoro neomezený, pochopitelně nemam doma celou posilovnu a nehodlám jí nakupovat, minimálně nyní ne. Takže hodlám kruhově cvičit (nějaká vlastní verze TABATA, HIIT, round-robin apod.) jen cviky, které můžu (či se mi chce :D). Prostě vlastní verze kruhové cvičení. Například: přítah-klik-klik na bradlech-nohy před sebe na bradlech.

Jakým způsobem mam pro takové vlastní kruhové cvičení spočítat poměry mezi jednotlivými cviky? Ted cvičím ty izolované cviky a někde jsem skoro dvakrát lepší, jinde zase skoro nic. A zatímco před měsícem bych to utilizoval poměry nějak takto:

Kliky 7
Přítahy 1
Bradla-kliky 2
Břicho 5

Tak po pár tréninkách se to rozhodilo a kdybych cvičil tohle, co jsem si kdys spočítal, tak zcela jistě kliky na bradlech by v tomhle poměru byly podceněny.

Podle čeho mam tyhle poměry spočítat, napadají mi nějaké jednoduché myšlenky:

a) z maxima
b) z toho kolik cviku dokážu narvat za nějakou dobu bez přestávky
c) kolik cviku dokážu udělat v rámci nějakého času
d) z nějaké přesně definované a taktované seriie
e) zkusit si jednu-dvě serii všeho na maximum a pak to trošku degradovat
f) něco jiného?

Takže jak se to dělá? Nedávno jsem koukal zrovna na nějaké video a tam týpek říká: tak tohle udělám 15x, pak budu 20s dělat tohle atd. Jak to spočítal?

Děkuju.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so prosinec 21, 2013 8:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

napis Zelezne kouli, ten ti da velmi dobre rady
ale tech se drz!
jožko.mrkvička

PříspěvekZaslal: so prosinec 21, 2013 9:00 am    Předmět: Re: Kruhové cvičení - utilizace na cviky Odpovědět s citátem

-Otázka: Jakým způsobem mam pro takové vlastní kruhové cvičení spočítat poměry mezi jednotlivými cviky?
Odpoveď: Pozri crossfit, tam máš už vymyslené to čo chceš vymýšľať. Napr. 16 kôl: 15 squats
10 pushups, 5 pull ups , a mnoho ďalších možností http://www.wodshop-service.org/getWod.do
-Otázka:Takže jak se to dělá? Nedávno jsem koukal zrovna na nějaké video a tam týpek říká: tak tohle udělám 15x, pak budu 20s dělat tohle atd. Jak to spočítal?
Odpoveď: Asi to len odhadol podľa citu a svojich skúseností, tak aby cítil, že mu to niečo dáva.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so prosinec 21, 2013 9:09 am    Předmět: Re: Kruhové cvičení - utilizace na cviky Odpovědět s citátem

jožko.mrkvička napsal:
-Otázka: Jakým způsobem mam pro takové vlastní kruhové cvičení spočítat poměry mezi jednotlivými cviky?
Odpoveď: Pozri crossfit, tam máš už vymyslené to čo chceš vymýšľať. Napr. 16 kôl: 15 squats
10 pushups, 5 pull ups , a mnoho ďalších možností http://www.wodshop-service.org/getWod.do
-Otázka:Takže jak se to dělá? Nedávno jsem koukal zrovna na nějaké video a tam týpek říká: tak tohle udělám 15x, pak budu 20s dělat tohle atd. Jak to spočítal?
Odpoveď: Asi to len odhadol podľa citu a svojich skúseností, tak aby cítil, že mu to niečo dáva.

taky dobry napad, vem so WODy z CF, tam ti daji cviky i pocty, narocne je to tim, ze se to snazis splnit co nejdriv

nejaka mala inspirace je v tomhle LOGu: https://forum.ronnie.cz/viewtopic.php?t=33453&highlight=sparta
Foresten

PříspěvekZaslal: so prosinec 21, 2013 9:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdyz jsem to jeste dal, tak jsem cvicil takto
vrsek: shyby, bradla, obracene pritahy, kliky
spodek: drepy, bulharsky drep, vypady, podsazovani panve na jedne noze/GHR + vypony
fullbody:1 tah, 1 tlak, 1x kvadricepsy, 1x hamstringy

Zhruba ty 4 kola, nejit do selhani, rekneme, ze dam 10 kliku na bradlech uplne do mrtva, tak se zastavim na 8. Pridavat spis pomalejsi striktnejsi provedeni nez opakovani.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ttby

PříspěvekZaslal: ne prosinec 22, 2013 3:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ha děkuji za rady, už jsem tu našel nějaký thread, kde jsou přímo nějaká kruhová cvičení a určitě je hodlám vyzkoušet.

Konečně si umím představit jaké to asi pro "normální" lidi je, když se baví mezi sebou dva programátoři , popis těch kolik je nějakým cizím jazykem. Takže se to postupně snažím dekodovat a opíšu si co je pro mě v domácích podmínkách možné, co by se mi líbilo a tak.

Nicméně dřív nebo později přijdu nějaké "vlastní" kruhové cvičení vyzkouším. Asi to odhadnu jednoduše na základě těch maxim a pak až prvně skončím na nějakém cviku, který nedám rozhodnu co dál, jestli ho trošku snížit a případně to nějak upravovat. Což je nepříjemné na sledování vlastní výkonosti. :/

Rychle na stránku:

Přejdi na: