|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Moocha

|
Zaslal: pá prosinec 27, 2013 11:26 pm Předmět: |
|
|
Jestli nejsi schopnej pro svý zdraví utratit blbý dvě tři kila.. Klidně jdi za fyzioterapeutem, nemusí to být trenér.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
atms
|
Zaslal: so prosinec 28, 2013 12:16 am Předmět: |
|
|
Do nějakého trenéra bych asi taky nešel. Ledaže by se jednalo o fakt rozumného člověka, což je často obtížné, na někoho takového narazit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: so prosinec 28, 2013 12:20 am Předmět: |
|
|
To je asi ze zkušeností, co člověk s trenéry má. Já potkal jenom ty dobré. A 90% z nich se zaměřuje na to, jak člověka opravit, zbavit ho bolestí a dysbalancí. To asi proto, že jsou to cíle 90% klientů :)
|
|
| nahoru |
|
 |
MilanaliM

|
|
| nahoru |
|
 |
Cratach

|
Zaslal: so prosinec 28, 2013 2:55 am Předmět: |
|
|
Plavat rozhodne ne. Pokud bude plavat blbe (hlavne prsa), tak si tu hyperlordozu jeste mnohem vic zk*rvi.
Nejlepsi bude to, co uz tady padlo, fyzioterapeut nebo zkusenej trener, reseni nebude slozity (posileni bricha, strecink beder), ale co ma presne jak pozkracovany mu od compu nerekneme. _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: so prosinec 28, 2013 9:03 am Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | | Jestli nejsi schopnej pro svý zdraví utratit blbý dvě tři kila.. Klidně jdi za fyzioterapeutem, nemusí to být trenér. |
Tenhle post mě nevim proč pobavil:) _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
Zaslal: so prosinec 28, 2013 9:16 am Předmět: |
|
|
taky na to koukam jak blbec :) ja platil za fyzio 600,-/60min..nevim jestli je to jako standard nebo drazsi nebo predrazeny, ale vzdycky se vsim pomohl. At se tyce blokaci, bolesti, tak nacvik cviku na stred tela a dychani... kdyz si predstavim s cim vsim mi pomohl, tak ty penize proste byly VELICE DOBRE investovany..
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: so prosinec 28, 2013 9:51 am Předmět: |
|
|
| Poman napsal: | | Moocha napsal: | | Jestli nejsi schopnej pro svý zdraví utratit blbý dvě tři kila.. Klidně jdi za fyzioterapeutem, nemusí to být trenér. |
Tenhle post mě nevim proč pobavil:) |
Jak jsem řekl, v dnešní době většina trenérů jenom opravuje dysbalance a zřkížený syndromy :D, takže s tímto nemají problém. Samozřejmě, že vy fyziotrapeuti víte víc, jenže taky za jaký peníze :)
|
|
| nahoru |
|
 |
B.é.d.a.
|
Zaslal: so prosinec 28, 2013 4:54 pm Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | | Jestli nejsi schopnej pro svý zdraví utratit blbý dvě tři kila.. Klidně jdi za fyzioterapeutem, nemusí to být trenér. |
Ve svém okolí o žádnym dobrym trenéroj nevim. Jenom sem chtěl poradit ohledně těch mých dotazů....
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: so prosinec 28, 2013 5:12 pm Předmět: |
|
|
v tom případě google...
Je blbost jenom upravovat svůj trénink abys hyperlordózu neprohluboval, ty se jí musíš v první řadě zbavit.
| citace: | Možnosti nápravy
Úprava pracovního místa dle ergonomických zásad
Zařazení vhodných vyrovnávacích cvičení zaměřených především na:
Uvolnění
oblasti pánve Uvolňovací cvičení → Uvolnění pánevní oblasti
kyčelního kloubu Uvolňovací cvičení → Uvolnění kyčelního kloubu
bederní páteře
Protažení
flexorů kyčelního kloubu Protahovací cvičení → Protahování flexorů kyčelního kloubu
vzpřimovačů bederní páteře Protahovací cvičení → Protahování vzpřimovačů páteře
čtyřhranného svalu bederního Protahovací cvičení → Protahování čtyřhranného svalu bederního
Nácvik správného posturálního stereotypu-podsazování pánve a hybného stereotypu extenze dolní končetiny a kroku.
Posílení
hlubokého stabilizačního systému Posilovací cvičení → Celková zpevňovací cvičení
svalů břicha Posilovací cvičení → Posilování přímých břišních svalů – dolní část, Posilovací cvičení → Posilování přímých břišních svalů výdrží
pánevního dna Posilovací cvičení → Posilování svalů pánevního dna
gluteálních svalů Posilovací cvičení → Posilování hýžďových svalů – velký sval hýžďový, Posilovací cvičení → Posilování hýžďových svalů – střední a malý sval hýžďový |
|
|
| nahoru |
|
 |
B.é.d.a.
|
Zaslal: so prosinec 28, 2013 5:19 pm Předmět: |
|
|
Jo jasný, našel jsem si pár cviků na protažení a uvolnění bederní oblasti zad na rovný zemi nebo i na gymnastickym míči a některý jsem už vyzkoušel.
Pokud máš nějaký dobrý článek, který se tomu problému věnuje, rád si ho přečtu. Na Ronnie jsem si jich pár přečet (Zdravotní aspekty posilování) a čerpám z nich.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smile04

|
Zaslal: so prosinec 28, 2013 5:43 pm Předmět: |
|
|
aa tak konečně vím jak se jmenuje ta sráčovina co mě tak sere :D...
jinak s plaváním mám takovy smíšený zkusenosti...plavu zasadne prsa a kdyz jakoby sem prohlej tak je to nahovno...ale parkrat se mi podařilo se tak krasne položit na vodu že sem pak v bederni oblasti zažival krasny pocit uvolnění což bylo fakt super...jinak co pomaha na uvolnení mych přetiženych zad je když mě mlada lotama a kolenama trochu poskače ty vzpřimovače no ale celkově to taky vidim na minimalně rok přísné rekonvalescence a cviků na břicho zpevnit tu břišní stěnu...
bohužel sem taky udělal tu zasadni chybu těžke mrtve tahy a podcenil sem cviky na břuch : (
šak poman ví no :D ... dam si pauzičku od těžkych mrtvol atd
|
|
| nahoru |
|
 |
B.é.d.a.
|
Zaslal: so prosinec 28, 2013 5:53 pm Předmět: |
|
|
Jakýma cvikama se dá teda zpevnit to břicho/břišní stěna abych si pomohl a neprohluboval dál ten problém, sedy-lehy, vakuum??
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: so prosinec 28, 2013 6:23 pm Předmět: |
|
|
Ad plavání - nevím nevím, studená voda, extenze bederní páteře... možná s perfektní technikou, ale to jsme zas u toho, že si člověk musí najmout trenéra a pak - proč trávit čas učením se perfektní techniky plavání, když primární cíl je odstranit problém s páteří?
@B.é.d.a: Na sedlehy a vakuum se rovnou vybodni a radši se nauč pořádně dýchat. Dýchání věnuju kapitolku ve svojí knize, kterou si můžeš stáhnout (pár lidí tady z fóra si ji stáhlo, kdyžtak dají reference). Dál strečovat flexory kyčlí a aktivovat prdel.
Doporučuju následující:
Lehni si na záda, jako kdybys chtěl dělat sedlehy, v kolenech cca 90°, chodidla téměř u sebe. Sevři mezi koleny smotanej ručník, tenisku, boxerskou lapu nebo jinej podobnej předmět. Nadechni se (brániční nádech), sevři pevně kolenama ručník a zdvihni pánev co nejvýš. Nepovoluj stisk v kolenech, to zajistí, aby ses neprohýbal v zádech, ale aby pohyb probíhal v kyčlích. Vydrž nahoře sekundu až dvě, snaž se co nejvíc podstadit a zdvihnout pánev (štípej dvacku mezi půlkama) a pak to zas polož, uvolni, prodýchej. Dohromady udělej tak 20 opakování v 3 - 5 sériích před tréninkem a po něm, případně každé ráno a večer.
EDIT:
A pokud jde o kvalitní cviky na břicho, pak doporučuju přečíst Pavlovu knihu Hardstyle Abs. Několika lidem tady jsem ji posílal, napiš mi PM.
|
|
| nahoru |
|
 |
B.é.d.a.
|
Zaslal: ne prosinec 29, 2013 12:33 am Předmět: |
|
|
@B.é.d.a:[/b] Na sedlehy a vakuum se rovnou vybodni a radši se nauč pořádně dýchat. Dýchání věnuju kapitolku ve svojí knize, kterou si můžeš stáhnout (pár lidí tady z fóra si ji stáhlo, kdyžtak dají reference). Dál strečovat flexory kyčlí a aktivovat prdel.
Doporučuju následující:
Lehni si na záda, jako kdybys chtěl dělat sedlehy, v kolenech cca 90°, chodidla téměř u sebe. Sevři mezi koleny smotanej ručník, tenisku, boxerskou lapu nebo jinej podobnej předmět. Nadechni se (brániční nádech), sevři pevně kolenama ručník a zdvihni pánev co nejvýš. Nepovoluj stisk v kolenech, to zajistí, aby ses neprohýbal v zádech, ale aby pohyb probíhal v kyčlích. Vydrž nahoře sekundu až dvě, snaž se co nejvíc podstadit a zdvihnout pánev (štípej dvacku mezi půlkama) a pak to zas polož, uvolni, prodýchej. Dohromady udělej tak 20 opakování v 3 - 5 sériích před tréninkem a po něm, případně každé ráno a večer.
Díky za rady.
Zaregistroval jsem se do databáze a přišel mi první díl, ve kterém je strečink. Mám dělat i ten abych pomohl zádům?
Jinak jsem zkoušel ten cvik cos mi napsal. Nevím jestli ho dělám správně: když se na začátku nadechnu tak už pak nedýchám a vydechnu zase dole? A jsou u toho cejtit hodně vnitřní strany stehen, třísla má to tak být?
Děkuju za každou radu, vážím si toho.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|