Hyperlordoza

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Hyperlordoza  Úvodní stránka -> Trénink -> Hyperlordoza
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
The Industrialist

PříspěvekZaslal: ne prosinec 29, 2013 12:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:
Poman napsal:
Moocha napsal:
Jestli nejsi schopnej pro svý zdraví utratit blbý dvě tři kila.. Klidně jdi za fyzioterapeutem, nemusí to být trenér.

Tenhle post mě nevim proč pobavil:)

Jak jsem řekl, v dnešní době většina trenérů jenom opravuje dysbalance a zřkížený syndromy :D, takže s tímto nemají problém. Samozřejmě, že vy fyziotrapeuti víte víc, jenže taky za jaký peníze :)

Když si vezmu kolik korun jsou lidi schopny prokouřit a prochlastat a pak je obrovskej problém dat par stovek za knowhow od fyzio co pomůže tělu.. No priority jsou u lidí různý. :-D
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
B.é.d.a.

PříspěvekZaslal: ne prosinec 29, 2013 1:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Narazil jsem na jedno video, podle kterého zkouším cvičit.

Co si o tom myslíte?
Runner

PříspěvekZaslal: ne prosinec 29, 2013 5:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:
Poman napsal:
Moocha napsal:
Jestli nejsi schopnej pro svý zdraví utratit blbý dvě tři kila.. Klidně jdi za fyzioterapeutem, nemusí to být trenér.

Tenhle post mě nevim proč pobavil:)

Jak jsem řekl, v dnešní době většina trenérů jenom opravuje dysbalance a zřkížený syndromy :D, takže s tímto nemají problém. Samozřejmě, že vy fyziotrapeuti víte víc, jenže taky za jaký peníze :)

Na zkřížený syndromy by snad byl lepší genetik, ne? Ale vážně, křížný problém a jeho odstranění není zas taková houska na krámě, jsou nějaké tělesné dispozice, tuhost vazů. Za dvě tři stovky se tak maximálně dozvíš, že ho máš. A na to stačí olovnicový test. Ovšem zbavit se toho, to už je větší fuška.
RoPaK

PříspěvekZaslal: ne prosinec 29, 2013 11:07 am    Předmět: DZS Odpovědět s citátem

B.é.d.a. napsal:
Co si o tom myslíte?

Cviky jsou v pořádku a jako doplněk vhodné. Základ je však protáhnout iliopsoaty a vzpřimovače bederní páteře. Následně správná aktivace hýžďových svalů a břicha.

Korekce dýchaní a svalových stereotypů určitě vhodná.

Jenom pozor na autodiagnostiku dolního zkříženého syndromu. Je potřeba opravdu zjistit jestli jsou ony svaly opravdu ve zkrácení.
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: ne prosinec 29, 2013 11:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

B.é.d.a. napsal:

Díky za rady.
Zaregistroval jsem se do databáze a přišel mi první díl, ve kterém je strečink. Mám dělat i ten abych pomohl zádům?
Jinak jsem zkoušel ten cvik cos mi napsal. Nevím jestli ho dělám správně: když se na začátku nadechnu tak už pak nedýchám a vydechnu zase dole? A jsou u toho cejtit hodně vnitřní strany stehen, třísla má to tak být?
Děkuju za každou radu, vážím si toho.

Nemáš zač.

Rozcvičkou z Železného těla rozhodně nic nezkazíš. Rozhodně doporučuju procvičovat krokodýlí dýchání.

Nádech dole, výdech nahoře. Nevydechuj všechen vzduch, jen "upusť ventil" v momentě, kdy zpevňuješ zadek.
jožko.mrkvička

PříspěvekZaslal: ne prosinec 29, 2013 12:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

prečítal som si prvú časť zo Železného tela. Pekná práca.
B.é.d.a.

PříspěvekZaslal: ne prosinec 29, 2013 3:48 pm    Předmět: Re: DZS Odpovědět s citátem

RoPaK napsal:
B.é.d.a. napsal:
Co si o tom myslíte?

Cviky jsou v pořádku a jako doplněk vhodné. Základ je však protáhnout iliopsoaty a vzpřimovače bederní páteře. Následně správná aktivace hýžďových svalů a břicha.

Korekce dýchaní a svalových stereotypů určitě vhodná.

Jenom pozor na autodiagnostiku dolního zkříženého syndromu. Je potřeba opravdu zjistit jestli jsou ony svaly opravdu ve zkrácení.

Právě že todle je tak všechno co cvičim, dál nevim jak a co protáhnout, tekže bych chtěl poprosit o nějaké rady, cviky atd. Děkuju.
jožko.mrkvička

PříspěvekZaslal: ne prosinec 29, 2013 5:38 pm    Předmět: Re: DZS Odpovědět s citátem

B.é.d.a.

PříspěvekZaslal: po prosinec 30, 2013 1:12 am    Předmět: Re: DZS Odpovědět s citátem

jožko.mrkvička napsal:
mrkni sem:
http://abysportnebolel.sk/konferencia-2012/ochorenia-urazy-chrbtice.pdf

Díky, prezentaci jsem pročet a je to tak nějak v celku to co cvičim teď + hromada dalších cviků. Jen nevim jaký cviky přesně potřebuju a který jsou pro mě zbytečné nebo "nebezpečné". Trochu se v tom ztrácim :D.
Jenom ještě k těm normálním cvikům v posilce s činkama. Když teď nemůžu zatěžovat bederní oblast zad - tzn. vynechání přítahů v předklonu, hyperextenzí, mrtvého tahu tak jaký cviky teď můžu jet? Hrazdu?
jožko.mrkvička

PříspěvekZaslal: po prosinec 30, 2013 8:36 am    Předmět: Re: DZS Odpovědět s citátem

B.é.d.a. napsal:
jožko.mrkvička napsal:
mrkni sem:
http://abysportnebolel.sk/konferencia-2012/ochorenia-urazy-chrbtice.pdf

Díky, prezentaci jsem pročet a je to tak nějak v celku to co cvičim teď + hromada dalších cviků. Jen nevim jaký cviky přesně potřebuju a který jsou pro mě zbytečné nebo "nebezpečné". Trochu se v tom ztrácim :D.
Jenom ještě k těm normálním cvikům v posilce s činkama. Když teď nemůžu zatěžovat bederní oblast zad - tzn. vynechání přítahů v předklonu, hyperextenzí, mrtvého tahu tak jaký cviky teď můžu jet? Hrazdu?
Nie som síce fyziológ, ale myslím, že v takom prípade sa posilovanie s ťažkými činkami vôbec neodporúča.
coldsteel

PříspěvekZaslal: po srpen 24, 2015 12:39 pm    Předmět: posilovací kolečko Odpovědět s citátem

Chci se zeptat jaký má vliv posilovací kolečko na hyperlordozu jestli ji prohlubuje nebo jestli nemá žádný vliv..
děkuju za odpověď[/i]

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Hyperlordoza Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Rychle na stránku:

Přejdi na: