Nerovnomerný rozvoj pŕs

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nerovnomerný rozvoj pŕs  Úvodní stránka -> Trénink -> Nerovnomerný rozvoj pŕs
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
JogyNo

PříspěvekZaslal: čt leden 02, 2014 4:17 pm    Předmět: Nerovnomerný rozvoj pŕs Odpovědět s citátem

Zdravím,

cvičím cca 10 mesiacov po 2 ročnej pauze. Full body, hlavne kombinované cviky, inšpirujem sa odporúčaniami tu z fóra. S pokrokmi som spokojný, priberám jedna radosť...

Jediná vec ma trápi a tou je už celkom evidentná nerovnováha vo veľkosti prsných svalov a miernejšia aj pri predných ramenách - jednoducho povedané, pravá polovica trupu je mierne väčšia a aj silnejšia ako ľavá.
Cítim to samozrejme aj pri cvikoch ako bench-press - ľavá ruka vypína skôr ako pravá keď idem až do zlyhania. Tiež mám pocit, že pravá strana preberá viac práce ako ľavá a to aj napriek vedomej snahe to vyrovnať.

Ako si s tým poradiť a predísť pokračujúcemu nesymetrickému rozvoju? Napadlo ma cvičiť s jednoručkami namiesto veľkej činky, ale tam ma to nepustí na max. váhy...

Ak tu podobný problém už je, tak sa ospravedlňujem, ale nepodarilo sa mi ho nájsť...

Za každú radu vopred ďakujem!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Princ

PříspěvekZaslal: pá leden 03, 2014 2:24 am    Předmět: Re: Nerovnomerný rozvoj pŕs Odpovědět s citátem

Dal bych bench s jednou jednoručkou , začít slabší stranou, pak hned přendat do druhé ruky

Pokud na ně máš více místa, klidně nech normální benč, a až pak šikmý s jednoručkou nebo rozpažování s jednoručkou...
eraZ

PříspěvekZaslal: pá leden 03, 2014 10:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tak tento problém malo snáď veľa znás zo začiatku som to tiež pociťoval, ale skôr len v tej silnejšie pravej časti od ľavej. No necvičil som na to nič špeciálne a v priebehu mesiaca alebo dvoch sa to samo vyrovnalo.. takže mi príde záhada, že ti to trvá 10 mesiacov, nemáš náhodou tendenciu na zlú techniku pri cvikoch ?
JogyNo

PříspěvekZaslal: pá leden 03, 2014 1:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Techniku základných cvikov som sa snažil naštudovať čo najlepšie, avšak 100% istý si nebudem snáď nikdy, vždy je čo zlepšovať...
Napadlo ma zmierniť váhy, nechať dlhší čas vyššie počty opakovaní (doteraz som robil niečo ako lineárnu periodizáciu) a sústrediť sa na rovnomerný záber oboma rukami. Uvidím, čo to spraví...
Niekto nejaké ďalšie skúsenosti?
Petey

PříspěvekZaslal: pá leden 03, 2014 1:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

uplne rovnomerne to nebude nikdy,ale to je normalne ked naberes nejaku serioznu hmotu, tak sa to skryje
JogyNo

PříspěvekZaslal: st únor 05, 2014 10:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Chlapi, trochu som ešte pátral a narazil som na toto:

kód:
Vyhľadať na YouTube: How To Catch A "Muscle Virus"

Postujem to len pre prípad, že by to niekoho zaujímalo, zasa iný pohľad na vec. Sledujem ten kanál už dlhšie a musím povedať, že má niečo do seba, odporúčam.
Smile04

PříspěvekZaslal: st únor 05, 2014 1:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja bych v takove nerovnoměrnosti hledal budto minulé zranění nebo zakrnění nějakých svalů který ti zkroutí tělo a pak si celej křivej a cvičit možeš jak chceš a nespravis e to...ale celkově se doporučuje misto s vč začit jezdit s jednoručkama že se to pak vyrovna...ale jak řikam pokud seš křivej tak se musis snažit anjit kde je problem a rehabilitovat protahovat...

...měl sem zraněni že sem měl nataženej sval pod lopatkou (nemam tušeni jak se to jmenuje) ale od ty doby co sem to měl sem se trochu zkřivil a ma to vliv i na trapez a pak mam jakoby celou pravou polovinu jinak...rameno dale než to druhy a to ma logicky vliv na paky při cvičení např benche...vliv na růst prsou a bolest ramen...protahovaním se to dá zmírnit...i při cvičení bicepsu vidím rozdíl na leve a prave ruce
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
JogyNo

PříspěvekZaslal: st únor 05, 2014 3:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vážnejšie zranenia sa mi našťastie zatiaľ vyhýbali (klop, klop), keď nepočítam polámané kosti v detstve bez zjavných trvalých následkov a opotrebované kolená vďaka neprimeranej intenzite tréningu na základnej škole pod vedením príliš ambicióznych, ale už menej kvalifikovaných trénerov.

Jednoručky na benč som zaradil, je to fajn, ale nepovažujem to za adekvátnu náhradu tlakov s VČ, keďže sa nikdy nedostanem na rovnako vysokú váhu. Momentálne idem po pauze tunajšiu verziu Korteho, tak som sa vrátil k VČ.
Nerovnomernosť síl a nutkanie krútiť sa cítim pri drepoch aj keď po týždňovej pauze to nie je zatiaľ tak strašné, uvidíme čo povie telo keď bude opäť unavené...
Pri MT to nie je tak zlé, tie mi zatiaľ nerobia evidentný problém a aj sila rastie rýchlejšie ako pri drepoch.

Už dlhšie cítim blok pri pravej lopatke, veľmi citlivý na tlak. Povedal by som, že klasická spazma, masáž pomáha čiastočne a krátkodobo a je to časovo aj finančne nákladné (ne)riešenie.

Veľmi by som ocenil echo na kvalitného fyzioterapeuta v Brne, ďakujem.
g3rtrud

PříspěvekZaslal: st únor 05, 2014 10:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja mám tiež s týmto problém a samé sa to nespravilo ani za niekoľko rokov. Stále mám jednu polovicu trupu o dosť inú ako tú druhú. Jednoručky nepomohli.

Rychle na stránku:

Přejdi na: