ako po 40-ke ?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - ako po 40-ke ?  Úvodní stránka -> Trénink -> ako po 40-ke ?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ygg

PříspěvekZaslal: po prosinec 16, 2013 11:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:

Od Tebe to sedí :)))

A já dodnes myslel, že mě si s někým splést fakt nejde ....

Na druhou stranu .... kdyby za mě nějaká uklízela, nakupovala, vařila, prala, žehlila, starala se o zahradu a ideálně ještě nosila domů prachy, tak bych to na chvíli možná i dal
kid

PříspěvekZaslal: út prosinec 17, 2013 12:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
kid napsal:
Jak se chovají lidi při tréninku mám vcelku nakoukáno dost. To bych ani nerozebíral.

Souhlas. Upřímně mě dost fascinuje jedna věc: Když se chce někdo naučit boxovat/mma/BJJ/kung-fu, jde za mistrem nebo trenérem, svěří se do jeho péče, investuje peníze a postupně se učí. Totéž, pokud se chce naučit jazyk, řídit, vařit nebo hrát na hudební nástroj. Totéž, pokud člověk potřebuje lékařskou péči nebo rehabilitaci. A pokud někdo chce začít cvičit, jde na fórum nebo YouTube...

Co se pěti opakování na sérii týče, samozřejmě nejde o dogma. Ale ze zkušenosti můžu říct, že je to (minimálně na začátku) max počet opakování, kdy se jeden dokáže soustředit na všechny (dost podstatné) detaily techniky, dýchání, zarovnání atd. Pět opakování na sérii ještě nemusí nutně znamenat velkou váhu - a navíc se člověk může snadno zkurvit s lehkou váhou a vyšším počtem opakování, to s váhou v podstatě nesouvisí. (byť samozřejmě vyšší váha u nezkušených často vede k cheatingu a obětování techniky, o tom žádná).

To by mne zajímalo, kde se bere ta fóbie z vyšších počtů opakování?

Asi dělám čtvrt století trenéra na jiné planetě a to věk mých cvičenců končí někde po 70 letech.

Ale je to v celku jednoduché, nebojím se zařadit i jednokloubové cviky (hrůza, dokonce i stroje) a začátečníkům tvrdím ať hlavně dýchají, sfázování během pár týdnů srovnáme. A je to zvláštní, my to opravdu srovnáme.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PetkaB

PříspěvekZaslal: út prosinec 17, 2013 6:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

nejde o fobii z vyšších počtu opakování, jde o to, co mám u klientů vyzkoušené, pokud začínají cvičit a necvičí každý trénink s trenérem. Žádné dogma, jen mně se prostě osvědčilo tohle - kratší serie, jednoduché cyklování.
P.S. Cvičím 17 let, praxe s klienty cca 12 let, lifterské tréninky tvořím a asistuji při nich 7 let...a letos jsem začala chodit na vedené tréninky s kettlebells, protože když něco neumím, tak si nechám poradit :-)
drlift_

PříspěvekZaslal: út prosinec 17, 2013 8:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:

Jo to jsem si taky v mladším věku myslel... teď si nesu následky a že bych to zrovna drtil hlava nehlava, aby to na to mělo nějaký významný vliv, to fakt ne. Určitě se nedá trvdit: já cvičím jen kondičně, tak se nemusím věnovat mobilitě, strečinku apod.

K cemu mi to bude? Mne vyhovuje bejt zatuhlej. Nepotrebuju udelat provaz ani dat si nohy za hlavu (to at trenujou zensky :) ). Nemuzu si pomoct, ale mne prijde mirna zatuhlost u posilovani spis ku prospechu veci.

Pokud clovek nema nejakou silenou disbalanci, tak bych se na to fakt vykaslal a delal spis to co mne bavi. A co si budem rikat strecink asi zadnyho chlapa moc bavit nebude...
PetkaB

PříspěvekZaslal: út prosinec 17, 2013 8:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
ZeleznaKoule napsal:

Od Tebe to sedí :)))

A já dodnes myslel, že mě si s někým splést fakt nejde ....

Na druhou stranu .... kdyby za mě nějaká uklízela, nakupovala, vařila, prala, žehlila, starala se o zahradu a ideálně ještě nosila domů prachy, tak bych to na chvíli možná i dal

Ygg ale zapomněl napsat, že by při většině činností mohla mít lodičky a síťované punčochy... ( a občas by musela zkousnout povzdechnutí, že nejkrásnější je stejně Bára Benešová )
e-witch

PříspěvekZaslal: út prosinec 17, 2013 8:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

... tak hlavně začít, zkoušet, sledovat, hodnotit a když to funguje (tzn.baví) pokračovat, když to nefunguje, hledat jiné způsoby, žádný univerzálně optimální nejspíš neexistuje

já začala z nuly těsně před 40ti, že bych měla třeba zohledňovat věk mi naštěstí nedocházelo, vyfasovala papír s nějakým fullbody na strojích, obligátních 3xtýdně 3x8-10, fungovalo, ale nudilo, tak jsem se pobavila odjetím korteho na multipressu a přesunula se ke vtipným volným vahám ... a sem :)
začátky zcela v pohodě, sem tam lehčí svalovka, strečink byl dlouho ztráta času ... časem z toho však vyplynula víceméně nutnost

tohle není doporučení, jen příklad že i tak se dá :D
... a vím o tom kulové
AHOLA

PříspěvekZaslal: út prosinec 17, 2013 8:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg: No v podstate som, len na 800 km vzdialenost, co nie je nic moc...
Co sa tyka veku, ano, mladi v prdeli, do dcuhodu daleko.

zeleznagula: Hm, nestaci ked budem mat pri pritahoch arched lower back? Mam ich rad RObim teraz nieco medzi klasickymi pritahmi a pendley, teda vacsi predklon a taham to vyssie smerom k hrudniku oproti klasike, takk snad to nie je nieco, na co by som o par rokov u doktora nadaval....ci?

drlift: Ty vole, to je vyrok, hned ho svacnem do podpisu
e-witch

PříspěvekZaslal: út prosinec 17, 2013 8:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kid

PříspěvekZaslal: út prosinec 17, 2013 9:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

PetkaB napsal:
nejde o fobii z vyšších počtu opakování, jde o to, co mám u klientů vyzkoušené, pokud začínají cvičit a necvičí každý trénink s trenérem. Žádné dogma, jen mně se prostě osvědčilo tohle - kratší serie, jednoduché cyklování.
P.S. Cvičím 17 let, praxe s klienty cca 12 let, lifterské tréninky tvořím a asistuji při nich 7 let...a letos jsem začala chodit na vedené tréninky s kettlebells, protože když něco neumím, tak si nechám poradit :-)

Ale ano, já netvrdím, že to nejde, pouze tvrdím, že to má svá úskalí. S tvým vztahem k liftu je naprosto logické, že k tomuhle typu tréninku inklinuješ.

I já ho používám, pro klienta s nějakou sportovní zkušeností, pudem sebezáchovy a mladšími klouby.

Ad přítahy v předklonu v porovnání s mrtvolou. Nechme toho strašení. Nejvíc úrazů zad vzniká na legpressu a při mrtvole a přesto není důvod ty cviky zavrhovat.
sander

PříspěvekZaslal: út prosinec 17, 2013 12:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jiří66 napsal:
sander: fandím ti,jen nechápu když začínáš ve 44ti cvičit jak můžeš vědět že dřep je pro tebe top cvik a taky tam máš zařazenou hrazdu dvakrát týdně, což pokud vážně začínáš tak nevěřím že se dvakrát kvalitně přitáhneš.

s posilkou mám skúsenosť, celú VŠ som cvičil, potom nejakých 5 rokov prestávka a znova niečo po 30-ke, potom som sa oženil a presťahoval a teraz sa mi naskytla možnosť pivničnej posilky tak to chcem využiť....je tam hrazda aj kladka
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st prosinec 18, 2013 9:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

drlift_ napsal:
eSko napsal:

Jo to jsem si taky v mladším věku myslel... teď si nesu následky a že bych to zrovna drtil hlava nehlava, aby to na to mělo nějaký významný vliv, to fakt ne. Určitě se nedá trvdit: já cvičím jen kondičně, tak se nemusím věnovat mobilitě, strečinku apod.

K cemu mi to bude? Mne vyhovuje bejt zatuhlej. Nepotrebuju udelat provaz ani dat si nohy za hlavu (to at trenujou zensky :) ). Nemuzu si pomoct, ale mne prijde mirna zatuhlost u posilovani spis ku prospechu veci.

Pokud clovek nema nejakou silenou disbalanci, tak bych se na to fakt vykaslal a delal spis to co mne bavi. A co si budem rikat strecink asi zadnyho chlapa moc bavit nebude...

Tak provazy apod. věci už jsou extrém. Záleží, jak se na to díváš. Pokud někdo dělá trojboj, kde dřepuje na paralel, tak žádnou velkou flexibilitu dotyčný nepotřebuje. Na bench asi taky nebudeš potřebovat významnou flexibilitu, na mrtvolu po upravení techniky taky nepotřebuješ bůhví jaké rozsahy, ale pokud někdo např. zvedá často činku nad hlavu a nedokáže bez prohnutých beder dostat činku kolmo nad hlavu (strká ji spíš před, když bedra zaxifuje), tak je něco špatně a měl by začít něco dělat, protože to není jenom o té flexibilitě, ale o výsledném výkonu, ke kterému ti dostatečný rozsah dokáže výrazně přispět. A jelikož se špatnou technikou pravděpodobně nebude mít dotyčný lojza ramena ve stabilní pozici, dostáváme se i ke zdravotnímu dopadu špatné techniky na tělesnou schránku.
To samé hluboký dřep. Pokud jsou mezery ve flexibilitě, tak nemáš šanci nikdy udělat nejefektivnější provedení hlubokého dřepu. To, co ty popisuješ jako "zatuhlost", určitě myslíš spíš jako správnou aktivaci a výrazný tonus svalstva, což je určitě věc žádaná, když člověk cvičí, ale to se nevylučuje s pojmem flexibilita... zatuhlej by neměl být nikdo. :)
Pokud někdo léta dřepuje a tahá kolem 300 kg a benčuje 200, tak je jasný, že mu slova typu "občas si zastrečuj, vypadáš hrozně" budou u zádele, ale když mu řekneš "hele, máš mezery v technice kvůli tvé nedostatečné flexibilitě, takže když si dáš občas pár cviků na mobilitu, uděláš támhle tohle a budeš to dělat pravidelně, tak si na přespříští soutěži první a ne pátý...". Na špičku se musí jít přes výkony, mně je to jasný, že obecné tlachání je každýmu u... prostě ukázaná platí. :)
sander

PříspěvekZaslal: pá leden 03, 2014 8:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

trochu som experimentoval a zakotvil na 1+2 teda jeden deń trening-fullbody a 2 dni oddych, takto ma nebolia klby a mam chut trenovať, pri 1+1 sa mi kumulovala únava...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - ako po 40-ke ? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Rychle na stránku:

Přejdi na: