Trenérský kurz - Praha

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Trenérský kurz - Praha  Úvodní stránka -> Ostatní - kulturistika -> Trenérský kurz - Praha
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
cipinek

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 1:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

opravdu velmi důležité znát všechny svaly v latině, začátky a úpony, stále ta samá písnička na téma český vzdělávací systém, myslel jsem si, že aspoň u kurzů se ve vzdělanosti posunume více do praxe a různých souvislostí, které nejsou na první pohled z toho všeho hloupého teoretického a nesmyslného balastu patrné, kdo by se namáhal něco na výuce měnit, vždyť to funguje, blb zaplatí, blb má pocit, že se něco naučil, blb dostane osvědčení o absolvování kurzu, ale stále víceméně zůstane dál blbem, jak smutné...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MOOG

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 1:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemyslím si, že by z hlediska anatomie byla latina u svalů a úponů nesmyslným balastem...
Turakam

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 1:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:
Nebo kluk, co tvrdil, že doktorům nevěří a že nejlepší doktor je doktor láska, doktor klid, doktor štěstí a doktor sport

Múdry to človek
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 2:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MOOG napsal:
Nemyslím si, že by z hlediska anatomie byla latina u svalů a úponů nesmyslným balastem...

Přesně tak, toto je naprostým základem. Na druhou stranu, nechce-li, může jít student do kurzu jiné školy, kde se nic podobného nevyžaduje a "papír" se dává za docházku:). Btw. Cipinku jak víš, že po projetí tématiky svalů se dále do souvislostí a praxe (v rámci 150hodinových možností) nejde? Mmm? :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
cipinek

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 2:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MOOG napsal:

trenér bude snad klientovi vykládat při tréninku o anatomii? bude mu říkat latinskými názvy co těď cvičí za sval? k čemu, proč? takového trenéra bych z fleku poslal do ...., možná až se pak klient zraní, tak mu může pro doktora trenér sepsat zprávu, který sval a který úpon v latině si klient utrhl, když trenér nedával pozor, nesledoval co klient dělá a místo toho si listoval a ověřoval správné názvy svalů a úponů v latině v anatomickém atlase...
MOOG

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 2:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ne, to určitě ne, ale když mi klient při diagnostice přinese různé diagnózy problémů a poškození (samozřejmě v latině) od svého lékaře, tak abych právě nemusel ležet v atlase anatomie a hned věděl, která bije... Navíc latinské názvosloví mi přijde srozumitelnější, než české...
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 6:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MOOG napsal:
Ne, to určitě ne, ale když mi klient při diagnostice přinese různé diagnózy problémů a poškození (samozřejmě v latině) od svého lékaře, tak abych právě nemusel ležet v atlase anatomie a hned věděl, která bije... Navíc latinské názvosloví mi přijde srozumitelnější, než české...

+ se ta latina hodí i pro případnou zahraniční klientelu.
Moocha

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 8:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ta anatomie mi přijde jako úplný základ. Jak chceš řešit horní nebo dolní zkřížený syndrom, když nevíš, co za to může? Jak chceš vůbec začít cvičit s klientem, když neuděláš diagnózu oslabených a zkrácených svalů? Trenéři dneska trénují hlavně lidi, kteří potřebují zpevnit, srovnat a zbavit bolestí. Tohle bez znalostí anatomie prostě nejde. A jestli se vyhrazuješ proti latině, tak já se opravdu radši naučím m. illiopsoas, než sval bedrokyčlostehenní

Opakuju, škola byla plná skvělých instruktorů. Byl jsem nad míru spokojený, každý nám přednášel jako profík ve svém oboru. Že ten papír dostanou i nějací slaboduší jedinci.. No co už, práci ve fitku na úrovni stejně nemají šanci dostat.
kid

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 10:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Funkční anatomie je základ a je úplně putna jestli třeba tatarsky.

České názvosloví není o nic méně logické než latinské. Kdo se o věc zajímá hlouběji, tak ale k latině stejně dospěje.
Luster

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 11:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
Moocha napsal:
Nebo kluk, co tvrdil, že doktorům nevěří a že nejlepší doktor je doktor láska, doktor klid, doktor štěstí a doktor sport

Múdry to človek

souhlas (bohuzel skoro nerealny to vsechno mit))
Moocha

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 2:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, je to sice moc hezká myšlenka, ale nesmí se to brát doslovně. Tvrdil, že s mononukleózou, zlomenou končetinou nebo chybějící hrudní kostí si tělíčko poradí samo, stačí hodně odpočívat a dobře jíst.

Takový člověk potom může klientovi i ublížit.
Bara

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 3:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster napsal:
Turakam napsal:
Moocha napsal:

Múdry to človek

souhlas (bohuzel skoro nerealny to vsechno mit))

Já to mám vše a záda mě bolej furt takže asi nee
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Luster

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 3:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to je jednoduchy.. kdybys mel doktora stesti, tak te nebolej zada
Tsunami

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 5:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
Funkční anatomie je základ a je úplně putna jestli třeba tatarsky.

České názvosloví není o nic méně logické než latinské. Kdo se o věc zajímá hlouběji, tak ale k latině stejně dospěje.

Svaly česky už ani neumím, nevidím důvod, když v každé odborné literatuře je to latinsky :) a anglické názvy jsou skoro totožné s latinou, takže tak :)
Poman

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 5:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MOOG napsal:

Asi tak...to je tak asi základ no

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Trenérský kurz - Praha Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: