|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
cipinek
|
Zaslal: út leden 07, 2014 1:02 am Předmět: |
|
|
opravdu velmi důležité znát všechny svaly v latině, začátky a úpony, stále ta samá písnička na téma český vzdělávací systém, myslel jsem si, že aspoň u kurzů se ve vzdělanosti posunume více do praxe a různých souvislostí, které nejsou na první pohled z toho všeho hloupého teoretického a nesmyslného balastu patrné, kdo by se namáhal něco na výuce měnit, vždyť to funguje, blb zaplatí, blb má pocit, že se něco naučil, blb dostane osvědčení o absolvování kurzu, ale stále víceméně zůstane dál blbem, jak smutné...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
MOOG

|
Zaslal: út leden 07, 2014 1:36 am Předmět: |
|
|
Nemyslím si, že by z hlediska anatomie byla latina u svalů a úponů nesmyslným balastem...
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: út leden 07, 2014 2:05 am Předmět: |
|
|
| MOOG napsal: | | Nemyslím si, že by z hlediska anatomie byla latina u svalů a úponů nesmyslným balastem... |
Přesně tak, toto je naprostým základem. Na druhou stranu, nechce-li, může jít student do kurzu jiné školy, kde se nic podobného nevyžaduje a "papír" se dává za docházku:). Btw. Cipinku jak víš, že po projetí tématiky svalů se dále do souvislostí a praxe (v rámci 150hodinových možností) nejde? Mmm? :)
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: út leden 07, 2014 2:05 am Předmět: |
|
|
| MOOG napsal: | | Nemyslím si, že by z hlediska anatomie byla latina u svalů a úponů nesmyslným balastem... |
trenér bude snad klientovi vykládat při tréninku o anatomii? bude mu říkat latinskými názvy co těď cvičí za sval? k čemu, proč? takového trenéra bych z fleku poslal do ...., možná až se pak klient zraní, tak mu může pro doktora trenér sepsat zprávu, který sval a který úpon v latině si klient utrhl, když trenér nedával pozor, nesledoval co klient dělá a místo toho si listoval a ověřoval správné názvy svalů a úponů v latině v anatomickém atlase...
|
|
| nahoru |
|
 |
MOOG

|
Zaslal: út leden 07, 2014 2:59 am Předmět: |
|
|
Ne, to určitě ne, ale když mi klient při diagnostice přinese různé diagnózy problémů a poškození (samozřejmě v latině) od svého lékaře, tak abych právě nemusel ležet v atlase anatomie a hned věděl, která bije... Navíc latinské názvosloví mi přijde srozumitelnější, než české...
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: út leden 07, 2014 6:52 am Předmět: |
|
|
| MOOG napsal: | | Ne, to určitě ne, ale když mi klient při diagnostice přinese různé diagnózy problémů a poškození (samozřejmě v latině) od svého lékaře, tak abych právě nemusel ležet v atlase anatomie a hned věděl, která bije... Navíc latinské názvosloví mi přijde srozumitelnější, než české... |
+ se ta latina hodí i pro případnou zahraniční klientelu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: út leden 07, 2014 8:49 am Předmět: |
|
|
Ta anatomie mi přijde jako úplný základ. Jak chceš řešit horní nebo dolní zkřížený syndrom, když nevíš, co za to může? Jak chceš vůbec začít cvičit s klientem, když neuděláš diagnózu oslabených a zkrácených svalů? Trenéři dneska trénují hlavně lidi, kteří potřebují zpevnit, srovnat a zbavit bolestí. Tohle bez znalostí anatomie prostě nejde. A jestli se vyhrazuješ proti latině, tak já se opravdu radši naučím m. illiopsoas, než sval bedrokyčlostehenní
Opakuju, škola byla plná skvělých instruktorů. Byl jsem nad míru spokojený, každý nám přednášel jako profík ve svém oboru. Že ten papír dostanou i nějací slaboduší jedinci.. No co už, práci ve fitku na úrovni stejně nemají šanci dostat.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: út leden 07, 2014 10:43 am Předmět: |
|
|
Funkční anatomie je základ a je úplně putna jestli třeba tatarsky.
České názvosloví není o nic méně logické než latinské. Kdo se o věc zajímá hlouběji, tak ale k latině stejně dospěje.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: út leden 07, 2014 2:54 pm Předmět: |
|
|
Jo, je to sice moc hezká myšlenka, ale nesmí se to brát doslovně. Tvrdil, že s mononukleózou, zlomenou končetinou nebo chybějící hrudní kostí si tělíčko poradí samo, stačí hodně odpočívat a dobře jíst.
Takový člověk potom může klientovi i ublížit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: út leden 07, 2014 3:29 pm Předmět: |
|
|
| Luster napsal: | | Turakam napsal: | | Moocha napsal: | | Nebo kluk, co tvrdil, že doktorům nevěří a že nejlepší doktor je doktor láska, doktor klid, doktor štěstí a doktor sport |
Múdry to človek |
souhlas (bohuzel skoro nerealny to vsechno mit)) |
Já to mám vše a záda mě bolej furt takže asi nee
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: út leden 07, 2014 3:57 pm Předmět: |
|
|
to je jednoduchy.. kdybys mel doktora stesti, tak te nebolej zada _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tsunami

|
Zaslal: út leden 07, 2014 5:13 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | Funkční anatomie je základ a je úplně putna jestli třeba tatarsky.
České názvosloví není o nic méně logické než latinské. Kdo se o věc zajímá hlouběji, tak ale k latině stejně dospěje. |
Svaly česky už ani neumím, nevidím důvod, když v každé odborné literatuře je to latinsky :) a anglické názvy jsou skoro totožné s latinou, takže tak :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: út leden 07, 2014 5:51 pm Předmět: |
|
|
Asi tak...to je tak asi základ no _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|