no u nás sice jen v podobě sparinga, ale vím co myslíš. nebylo to psané, že nevím jak na shyby, kupodivu jsem jich pár uz udělal. myslel jsem to tak, že je tam spoustu cviků tahem s vlastní vahou,a zajímal by mě ten postupný vyvoj. zvyklý na posku mám prostě zafixovane postupne přidávání vah. a sám pises,v posce jsou stroje, tak by mě zajímalo, jestli cvičí jen venku,a jeho druhou v posilovne a venku pak machruji :-). ps. psáno z mobilitu
no u nás sice jen v podobě sparinga, ale vím co myslíš. nebylo to psané, že nevím jak na shyby, kupodivu jsem jich pár uz udělal. myslel jsem to tak, že je tam spoustu cviků tahem s vlastní vahou,a zajímal by mě ten postupný vyvoj. zvyklý na posku mám prostě zafixovane postupne přidávání vah. a sám pises,v posce jsou stroje, tak by mě zajímalo, jestli cvičí jen venku,a jeho druhou v posilovne a venku pak machruji :-). ps. psáno z mobilitu
Vždyt je to uplně jednoduché. Musíš postupně zesílit a pokud chceš cvičit doma a máš hrazdu, tak si jednoduše můžeš pomoct tím, že si dáš pod sebe nějakou stoličku a jednou nohou si trochu vypomáháš.
Já to ale dělal tak, jak jsem psal. Hodně jsem cvičil kliky na spoustu způsobů a když už jsem si to chtěl stížit, tak jsem si pořídil takové úchopy na kliky (výhoda, že úchop je výš o 15cm a když udělám klik, tak můžu jít pod úroven rukou a dost se tím šetří zápěstí) Když člověk ví jak na to, tak se takhle dá krásně procvičit celý vršek těla a tím krásně celkově zesílit. Důležité je se naučit shyby s dobrou technikou a né se za každou cenu pouze přitáhnout.
Samozřejmě nesmíš zapomenout na nohy (sprinty, dřepy na jedné noze, dřepy s výskokem atd.)
Vsak je na youtube milion videi, tady ti tezko nekdo popise jak udelat human flag apod.
Hlavne je to teda o trpelivosti a zkouset,zkouset,zkouset.. ty cviky ktery te na ten pohyb pripravi najdes ve videich..
_________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
No já chtěl jen ujasnit o čem je tady řeč Nejhorší ale je, že tihle samouci budou mít do pár let naprost v prdeli ramena atd. Protože to ne všichni dělají správnou technikou. Když jsem nedávno viděl pár "seberevolťáku" tak mě z nich začlo bolet rameno by člověk řekl i že slyší jak jim křupou vazy
Taky jsem nereagoval na tebe
Ja se to taky ucim sam, nemam tu nikoho kdo by to cvicil a mohl by mi upravit techniku, takze proste zkousim
_________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
Koukám že Reegis pořád nepochopil na co se mmks ptá.. jak se naučit shyb asi ví každej, ale třeba human flag a ty různý pavoukoviny co tam předvádí
Já to pochopil, ale než si bude moct dovolit začít cvičit ty "parádičky" tak to bude chtít 1-2 roky tréninku vlastní vahou za pomocí klasických cviků (různe variace kliků a shybů) aby pořádně zesílil na to aby si vůbec mohl dovolit nacvičovat náročnější cviky a aby předešel případnému zranění.
O tomhle bych se dokázal dost dlouho hádal. Vždyt já sám jsem si ještě před 2 lety myslel, že když budu cvičit shyby podhmatem, tak cvičím bicepsy a když nadhmatem, tak tricepsy
Nějaký primární sval jako jsou zádové svaly, které se mají při shybech hlavně procvičit mě ani nenapadly.
Jak jsem začínal, tak jsem většinu shybu tahal rukama a cvičil to špatně a podle mě takhle shybuje většina začátečníků.
Tohle video je pro mě motivační.
Víc motivační byl pro mě rozhovor s mým kamarádem mírou (42let) teď v sobotu na ME. v trojboji v plzni.Řekl mi:když jsem stál na pódiu na soutěži v kulturistice a lidi na mě volaly"jeď míro" byl to super pocit......Ještě jednou bych to chtěl zažít....Půjdeš do toho se mnou?Na tohle nikdy nezapomenu!!!
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru