|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
David Klouček
|
Zaslal: st leden 08, 2014 5:56 pm Předmět: Chodropatie IV. stupně - zkušenosti? |
|
|
Po opakovaný luxaci (a zanedbání léčby?) mi byla diagnostikována chondropatie čéšky IV. stupně. Nohy z tréninku uplně vynechávám. Doktor řikal, že na nějaké těžké tréninky to nebude, ale mělo by to nějakým způsobem jít posilovat.
Chtěl bych se zeptat, zda s tím nemáte někdo zkušenosti, zajímalo by mě jestli by se stav kolene nemohl časem zlepšit. Teď jsem 4 měsíce po operaci a pořád to při různých pohybech zabolí, dřep je mi zhruba od 1/3 rozsahu nepříjemný a to rotopedu to koleno druhý den bolelo.
Je mi 18.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Pitkin

|
Zaslal: st leden 08, 2014 6:52 pm Předmět: Re: Chodropatie IV. stupně - zkušenosti? |
|
|
| David Klouček napsal: | Po opakovaný luxaci (a zanedbání léčby?) mi byla diagnostikována chondropatie čéšky IV. stupně. Nohy z tréninku uplně vynechávám. Doktor řikal, že na nějaké těžké tréninky to nebude, ale mělo by to nějakým způsobem jít posilovat.
Chtěl bych se zeptat, zda s tím nemáte někdo zkušenosti, zajímalo by mě jestli by se stav kolene nemohl časem zlepšit. Teď jsem 4 měsíce po operaci a pořád to při různých pohybech zabolí, dřep je mi zhruba od 1/3 rozsahu nepříjemný a to rotopedu to koleno druhý den bolelo.
Je mi 18. |
Pokud doktor řekl že by se to mělo posilovat ,tak bych to posiloval . Nech si napsat doporučení na rehabilitace s fyzioterapeutem a dejte to spolu dohromady to koleno .Seš mladej kluk a svaly ti nikam neutečou ,věnuj se hlavně té noze. Hlavně se nepokoušej nic si ordinovat sám ,ať si to ještě víc nevykurvíš _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
"Klíčem ke štěstí je zvedat těžké věci nad hlavu!" - Jon Engum
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: st leden 08, 2014 7:14 pm Předmět: Re: Chodropatie IV. stupně - zkušenosti? |
|
|
Naopak nohy by měli teď cvičit a cvičit a cvičit...záleží jak ty nohy teď vypadaj. Musí se udělat pořádná diagnostika a začít. ALe doufám že když jsi po těhlech problémech a navíc prodělaný operaci že už jsi na nějaký rehabilitaci byl? _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
David Klouček
|
Zaslal: st leden 08, 2014 7:55 pm Předmět: |
|
|
Jasně, rehabilitaci jsem už dávno skončil. Doporučili mi tu nohu posilovat, aby se to koleno zpevnilo. Takže doma zkoušim polodřepy a ještě nějaký cviky, ale když si třeba na předkopech necham jen 5kg tak prostě je to v tom kolenu cejtit. Zajímalo by mě, jestli se to časem zlepší.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: čt leden 09, 2014 10:33 am Předmět: |
|
|
Zlepší se to ,ale cvič to pod nějakym dozorem .Nesmíš se nechat odbejt od doktorů hned po první rehabilitaci. _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
"Klíčem ke štěstí je zvedat těžké věci nad hlavu!" - Jon Engum
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
KubaK
|
Zaslal: so duben 11, 2015 6:52 pm Předmět: |
|
|
čau. DG: chondropatie čéšky I - II stupeň, již ve fázi hojení, shaving. Jak cvičit svaly nohy bez zatížení kolene? Myslíte, že je možné po nějakém čase opět běhat?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|