|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Tony82
|
Zaslal: pá leden 10, 2014 12:49 pm Předmět: brmabory vs. ryze a testoviny |
|
|
mám dotaz. brambory maji ve 100g cca 18g sacharidu. testoviny ve 100g cca 70-80g sacharidu. je zajímavé, že 100g ryze my da vic zabrat do sebe dostat nez 350-400g brambor.po bramborach se necitim tak plnej jako po ryzi. opravdu to odpovida tomu, ze v 350g brambor je cca63g sacharidu.nejak se mi tomu nechce věřit :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Spam

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 12:52 pm Předmět: |
|
|
100g rýže = 100g těstovin = 400g brambor
- vše v surovém stavu _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
Tony82
|
Zaslal: pá leden 10, 2014 12:54 pm Předmět: |
|
|
díky, jdu se cpát brambora :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 1:04 pm Předmět: |
|
|
Jo kámoš taky nedávno nechápal jak mohu jíst brambory/hranolky z trouby, když tam nejsou skoro žádný sachry, ale radši s ním 600g brambor (i klidně víc) než 1,5 sáčku rýže, rýže se mi strašně rychle přejí. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petan_

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 1:07 pm Předmět: |
|
|
Nejsem v tomdle oboru odborník, ale napadlo mě, jestli to nemuze mit souvislost s rozdílným GI - co se tyka brambor a jejich tepelne upravy tak se GI liší i délkou tepelného opracování.
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: pá leden 10, 2014 1:18 pm Předmět: Re: brmabory vs. ryze a testoviny |
|
|
| Tony82 napsal: | | mám dotaz. brambory maji ve 100g cca 18g sacharidu. testoviny ve 100g cca 70-80g sacharidu. je zajímavé, že 100g ryze my da vic zabrat do sebe dostat nez 350-400g brambor.po bramborach se necitim tak plnej jako po ryzi. opravdu to odpovida tomu, ze v 350g brambor je cca63g sacharidu.nejak se mi tomu nechce věřit :-) |
Nevím kolik váží brambory po uvaření, upečení.. ale myslím si že to bude +/- stejné, po upečení možná lehčí protože se z nich vypaří trochu vody. Naopak rýže hodně vody nabere a kolik tak může vářit sáček rýže uvařené, 300g? Takže to vyjde tak na stejno, navíc pro mě jsou brambory daleko chutnější a mohu je jíst klidně 2x denně a dají se různě upravovat, kdežto rýži opravdu nemám rád
|
|
| nahoru |
|
 |
Vico
|
Zaslal: pá leden 10, 2014 1:27 pm Předmět: |
|
|
V objemu chápu nahrazení rýže brambory a cel. těstovinama. Jak je to ale v dietě je to na škodu nebo je to jedno?
|
|
| nahoru |
|
 |
Slamak
|
Zaslal: pá leden 10, 2014 3:41 pm Předmět: |
|
|
Na sucho pečené v trúbe, poprípade s trochou olivového oleja a nejakým korením- najlepšia príloha k jedlám. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Marr

|
Zaslal: ne leden 12, 2014 8:17 pm Předmět: Re: brmabory vs. ryze a testoviny |
|
|
100g rýže po uvaření není 100g ale xkrát víc, proto ti to může dát zabrat víc než brambory.
|
|
| nahoru |
|
 |
onehandpullup
|
Zaslal: po leden 13, 2014 8:05 pm Předmět: brambory, rýže, těstoviny |
|
|
No, chlapi, dalo by se toho asi napsat mraky. Stručně.
Petane, s tím GI souhlasím.
Rýže tě víc zasytí než brambory? Tak to se mi nikdy nestalo, Tony.
A jinak brambory mám moc rád, ale kvůli škrobům se jim spíš vyhýbám. V objemu je mi to ale celkem jedno.
Jo a chtěl jsem ještě napsat, že nevím, jak to máte vy, ale u mě záleží na druhu rýže i těstovin. Makarony mě třeba zasytí víc než špagety, protože mi víc nabývají, jako natahují mi víc vodu. U rýže zase když mám basmati jsem rychleji plný než když si dám nějakou klasickou dlouhozrnou parboiled...
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: po leden 13, 2014 8:16 pm Předmět: |
|
|
| Vico napsal: | | V objemu chápu nahrazení rýže brambory a cel. těstovinama. Jak je to ale v dietě je to na škodu nebo je to jedno? |
Já právě v dietě využíval, že brambory mají málo sacharidů, a tak jsem jich mohl sníst docela dost a zasytilo mě to. Jasně, nejedl jsem je 10x denně, ale tak 2x-3x do týdne.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tony82
|
Zaslal: ne leden 19, 2014 11:44 am Předmět: |
|
|
přátele jednu závadu jsem na bramborach našel. atou je glykenicky index. hodnota kolem 90!! Basamti ryze a selominove testoviny 40-50. z toho mi vychazi, ze rozumnejsi bude se vic zamerit na ryzi a testoviny :- ( co vy na to?
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: ne leden 19, 2014 11:51 am Předmět: |
|
|
Mates v přípravě na závody logu zas psal že brambor dá rád... Nevim esi podle Bureše nebo Bednáře ale prej sou fajn...kdo ma zajem ten to tam snad najde
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: ne leden 19, 2014 12:41 pm Předmět: |
|
|
| Tony82 napsal: | | přátele jednu závadu jsem na bramborach našel. atou je glykenicky index. hodnota kolem 90!! Basamti ryze a selominove testoviny 40-50. z toho mi vychazi, ze rozumnejsi bude se vic zamerit na ryzi a testoviny :- ( co vy na to? |
Vždycky záleží na druhu přípravy a druhu suroviny.
Basmati má nízký GI, pak má ještě Natural velice nízkej a pak třeba ta obyč. rýže má naopak nejvyšší... stejně tak záleží jak ji uvaříš, jestli ji úplně rozvaříš nebo naopak...
To stejné brambory, uvařené ve slupce mají kolem 60, kdežto pečené zase k 90. U brambor je zase další pojem a to glykemická nálož, která je oproti rýži o hodně nižší. _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|