|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
xnewstedx

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 2:58 pm Předmět: |
|
|
Este k tomu dochodku. Ak si niekto mysli, ze pobudne xy rokov v cudzine a potom bude cerpat dochodok doma z cudziny, tak je na omyle. V Irsku treba pracovat 10 rokov, ale staci mala zmena zakona. Ak bu odislo 50% pristahovalcov domov tak by Irsko muselo posielat cca 600 milionov eur mimo krajinu (penzistom). V dnesnej dobe ked sa nacionalizmus siri po europe si myslim, ze je to nerealne.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
mikex2
|
Zaslal: pá leden 10, 2014 3:16 pm Předmět: |
|
|
| xnewstedx napsal: | | Este k tomu dochodku. Ak si niekto mysli, ze pobudne xy rokov v cudzine a potom bude cerpat dochodok doma z cudziny, tak je na omyle. V Irsku treba pracovat 10 rokov, ale staci mala zmena zakona. Ak bu odislo 50% pristahovalcov domov tak by Irsko muselo posielat cca 600 milionov eur mimo krajinu (penzistom). V dnesnej dobe ked sa nacionalizmus siri po europe si myslim, ze je to nerealne. |
Nárok na důchod vznikne až po dovršení určité věkové hranice, potom teprve bude člověk pobírat onen důchod. A je přece jedno, kam mu ho budou posílat. U nás má být po čtyřiceti letech placení daní asi 6000, jak slibuje Kalousek.
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: pá leden 10, 2014 3:24 pm Předmět: |
|
|
| mmks napsal: | 4 Mablung - já jsem nepsal o spiknutí, jen že jsem četl zajímavý článek. Na druhou stranu, to tak ale podle mě částečně funguje.
Proč jsou platy v regionech v jednom oboru podobné. Protože Franta si řekne, proč bych měl dávat zaměstnanci víc, když Pepa mu dává stejně nebo míň. Nemá kam utéct , zůstane u mě, protože mu nic jiného nezbývá. (nevymyšleno - neteoretizuju, běžná praxe.
Jako policajtovi mě snížili v rámci pomoci tomuto skvělému státu o 10% plat, zatímco vše šlo nahoru. Kamošovi v práci u soukromníka řekli, že mu taky sníží plat o 5%, protože ve státní správě taky snižují, tak ať je rád, že jen o 5%. Přitom firma žádné existenční problémy neměla a měli zakázek, že nevěděli kam dřív skočit.
Na jednu stranu by to asi částečně rozhýbalo ekonomiku a já bych místo toho, abych teď odbíhal od škrábání omítky s klidem zadal práci profíkovi, protože by to udělal líp, já byl spokojený, on taky. On by pak utratil ty prachy v obchodě, byl by spokojený obchodník atd. atd.
Na druhou stranu ty silné podniky s nejvíc zaměstnanci jsou stavebnice, které se sbalí a přesunou o stát vedle, kde budou platit za platy míň. |
Naše země je zajímavá pro zahraniční investory jenom kvůli stále ještě levné a relativně kvalifikované pracovní síle.
Zaměstnanci Škodovky by klidně mohli brát stejné platy jako u VW v Německu. Superb i Passat přece vyjdou cenově nastejno. To samé platí, když srovnáte třeba Čez a E.ON. Ti prodávají elektřinu na stejné burze za stejnou cenu.
|
|
| nahoru |
|
 |
xnewstedx

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 3:33 pm Předmět: |
|
|
Kam ho budu posielat jedno nie je. Krajina o tie peniaze pride, kedze pristahovalci ich budu minat vo svojej krajine. A narok na dochodok vznike len ak (zjednodusene) odpracujes urcity pocet rokov. Ale nie som ekonom, hadat sa nebudem.
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: pá leden 10, 2014 3:41 pm Předmět: |
|
|
| xnewstedx napsal: | | Kam ho budu posielat jedno nie je. Krajina o tie peniaze pride, kedze pristahovalci ich budu minat vo svojej krajine. A narok na dochodok vznike len ak (zjednodusene) odpracujes urcity pocet rokov. Ale nie som ekonom, hadat sa nebudem. |
Ano, země o ty peníze přijde, ale s tím nemuže nic dělat. Vznik nároku na důchod není vázán na trvalý pobyt příjemce.
K tomu počtu odpracovaných roků, když dosáhnu patřičného věku a počtu odpracovaných let, tak se zahraniční státy podělí o můj důchod.
Teoreticky může člověk pobírat penzi třeba na tři díly a ve třech měnách.
|
|
| nahoru |
|
 |
xnewstedx

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 3:55 pm Předmět: |
|
|
Stat moze zmenit zakon a zvysit pocet odpracovanych rokov. Teraz je to v Irsku 10 rokov, Slovensko myslim 15 rokov. To co vravis plati teraz. Dufam, ze to tak ostane, ale som realista. Tie veci nie su z mojej hlavy, co to som cital v casopisoch pre Slovakov v Irsku a internet. Ja tu ostavam, takze mi je to fuk. Viem, ze zo SR kde dochodcovia maju uz teraz problem prezit, nedotanem nic.
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: pá leden 10, 2014 4:00 pm Předmět: |
|
|
| xnewstedx napsal: | | Stat moze zmenit zakon a zvysit pocet odpracovanych rokov. Teraz je to v Irsku 10 rokov, Slovensko myslim 15 rokov. To co vravis plati teraz. Dufam, ze to tak ostane, ale som realista. Tie veci nie su z mojej hlavy, co to som cital v casopisoch pre Slovakov v Irsku a internet. Ja tu ostavam, takze mi je to fuk. Viem, ze zo SR kde dochodcovia maju uz teraz problem prezit, nedotanem nic. |
To je fakt, taky se bojím, že ten luxus skončí. Rakousko a Německo mají prý vůbec nejhorší problém se stárnutím populace.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá leden 10, 2014 4:07 pm Předmět: |
|
|
Já budu mít částečně důchod z SR-motivace makat víc a víc, protože to bude mnohem horší než důchod z ČR. Mým cílem je odejít do důchodu v 55ti (šance, že se to povede je ale malá). Z legrace jsem dělal nějaké výpočty a abych dožil do 80ti nějak slušně je třeba mít cca 7 mega našetřeno. Takže šetřit cca 350 000 Kč ročně...fajn. Zase ale, když se odečte cena nemovitostí které by se prodaly, tak je to řekněme třetina a to už vypadá více reálně:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
xnewstedx

|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: pá leden 10, 2014 4:30 pm Předmět: |
|
|
| xnewstedx napsal: | No podla poistovne s mojim jazdenim na motorke a potapanim, moc dobre vyhliadky sa dozit dochodku nemam |
To nevadí, hlavně, že si užiješ za mlada.
V důchodu to stojí za prd, i když máš prachy.
|
|
| nahoru |
|
 |
xnewstedx

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 4:38 pm Předmět: |
|
|
Petr Prielozny
Ako sa zije v Kanade, bol si tam? Pred rokom som uvazoval, ze sa tam prestahujem, ale uz je to pase.
Este v case ked som pracoval ako casnik tak hostia zo statov boli najhorsi, ale davali najlepsie sprepitne  .
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 4:43 pm Předmět: |
|
|
| xnewstedx napsal: | Petr Prielozny
Ako sa zije v Kanade, bol si tam? Pred rokom som uvazoval, ze sa tam prestahujem, ale uz je to pase.
Este v case ked som pracoval ako casnik tak hostia zo statov boli najhorsi, ale davali najlepsie sprepitne . |
Kamarád pracoval v Seattlu a to je kousek od Kanady. Byl se podívat i ve Vancouveru a říkal, že to vypadá jak evropské město a znal z tama i pár lidí a ti si život tam nemohli vynachválit.
Ale že prý je obrovský rozdíl bydlet na východě Kanady (Montreal, Toronto) nebo právě na tom západu (Vancouver)
Můj cíl je ten pracovat v Irsku pár let a když se podaří, tak pak se odrazit dál..Bud do Vancouveru nebo někam na Nový Zéland.
|
|
| nahoru |
|
 |
xnewstedx

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 4:49 pm Předmět: |
|
|
reegis
JJ prave z Irska by to malo byt jednoduchsie. Ak chces mozem pozriet, mam este niekde ten casopis kde sa pisalo ako ziskat Irske obcianstvo a pas a takto sa da uz v pohode dostat do Kanady, Australie, NZ.
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 4:57 pm Předmět: |
|
|
| xnewstedx napsal: | reegis
JJ prave z Irska by to malo byt jednoduchsie. Ak chces mozem pozriet, mam este niekde ten casopis kde sa pisalo ako ziskat Irske obcianstvo a pas a takto sa da uz v pohode dostat do Kanady, Australie, NZ. |
To by se hodilo, tak pokud se ti bude chtít a nebude tě to obtěžovat, tak bych byl rád
Nejlepší to má asi můj synovec a neteř. Narodili se v Irsku, mají Irské občanství a od malička ve školce mluví synovec anglicky, takže základy do života parádní. Jako Irové se dostanou jednodušeji do světa a ty možnosti budou mít uplně jiné.
|
|
| nahoru |
|
 |
xnewstedx

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 9:41 pm Předmět: |
|
|
Ako ziskat Irske obcianstvo (a Irsky pas):
1. 5rocny pobyt za poslednych 9 rokov (pobyt moze byt preruseny)
2. piaty rok sa pocita 365 dni pred podanim ziadosti
3. bezuhonnost. Nesmies mat opletacky so zakonom.
4. musis deklarovat, ze po ziskani obcianstva chces ostat v Irsku
6. byt schopny sa uzivit. Nesmies poberat statnu podporu 3 roky pred ziadostou
7. poplatok €950 po schvalenii obcianstva
8. slavnostne prisahanie vernosti Irskej republike
O pas zaziadas po ceremonii ako kazdy Ir.
Alebo si najdi prsnatu Irku, ozen sa a po troch rokoch si Ir
Dufam, ze pomohlo.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|