|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Barbar Conan

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 12:06 pm Předmět: |
|
|
Deadlift, Grimley:
Není to nástupní plat, ale plat do 5 let po studiu, to jsem nezmínil no.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Riku
|
Zaslal: pá leden 10, 2014 12:14 pm Předmět: |
|
|
Kdo je barbar conan, že má 5 příspěvků a je admin?
Já mám největší obav z toho, že v cizí zemi vůbec nebudu znát jejich zvyky, zákony, předpisy a tak.. prostě úplně něco nového. Ale to si asi člověk rychle zvykne co.. a jak se v Irsku chovají k přistěhovalcům?
|
|
| nahoru |
|
 |
xnewstedx

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 12:22 pm Předmět: |
|
|
Riku:
Som tu skoro piaty rok a ani raz mi nikto nedaval ani nenaznacil, ze som pristahovalec.
Ono keby to niekto urobil tak ma hned vyhadzov z prace a problem.Iri su v pohode, ina mentalita, ale zvyknes si. Ten zivot je uplne easy. Ziadna byrokracia na uradoch, stat ti pomoze kde sa da, policajti pomahaju a vela dalsich veci, ktore som si uvedomil az po case. Otvorilo mi to oci. Moji rodicia ziju v UK bol som tam 3 krat len na dovcu a byvat by som tam teda nechcel. Irsko je take byvanie na dedine. Asi preto sa Irsku hovori dedina europy. Inak minimalna mzda je 8.65€/hod. Z toho usetris v pohode. Nie je problem sa dostat vyssie.
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 12:24 pm Předmět: |
|
|
kua o tom irsku premyslim uz delsi dobu, jestli tam nekdo neco mate, tak se ozvete
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá leden 10, 2014 1:02 pm Předmět: |
|
|
| mikex2 napsal: |
Rozepiš to víc.
Jinak, nemáte někdo zkušenost s životem ve třetích zemích ? Zajímá mě třeba jižní Amerika, Brazílie, Kolumbie a tak. Jeden známý mého otce si na inzerát našel holku z Venezuely a teď žije v Caracasu. |
Brazílie? Tam teď jezdí hákovat lidi z Portugalska. Vzhledem k neznalosti jazyka bys byl v silné nevýhodě.
Pokud bys jel do těhle zemí, omezením by byla práce. Musel bys umět něco co je žádané. Tj. buď být odborník a nebo pracovat s turisty (ale třeba v Peru či Bolívii bys neměl moc velkou šanci se uchytit. Tam si turistický průmysl ošéfují místní). Třeba v Thajsku žije spousta cizinců. Polovina z nich utrácí našetřené prachy. Ty pak dojdou a jsou z nich socky a nebo se vrací s holým zadkem domů. Zbytek si najde práci. Neboť je výběr prací omezen zákonem, jde o velice úzké spektrum. Ale zase lidé co tam zůstávají jsou obvykle šťastní a zpátky do Evropy nechtějí ani omylem.
| mikex2 napsal: | | Jinak jeden můj známej má procestovanou křížem krážem JV Asii a říká, že za cenu zájezdu např. do Thajska od našich cestovek tam vydrží žít dva roky. |
K přežívání to stačí, ale pokud si chce člověk užít, potřebuje více.
| mmks napsal: |
Jednou jsem četl článek (tuším od Komárka), že platy u nás jsou taky vytvořené (respektive držené dole) uměle. Tvrdí se, že platy odpovídají výkonnosti. Ale je tady spousta zahraničních firem, které ve svých pobočkách v Německu platí za stejnou práci několikanásobné platy než u nás. Přitom pochybuju, že by nechali svoje zaměstnance neplnit stejné normy.
Na to např. dojelo dost lidí u nás. Odešlo pracovat do Rakouska, ale firma pak otevřela pobočku v Čr kam je převelela za "český" plat. |
Uměle dole držené platy. Ach jo, zase tu máme spiknutí. Jak by stát nařizoval soukromým firmám jaké mají mít platy?
Platy jsou dole protože to je zdejší ekonomická realita. Platy neodpovídají jen výkonnosti, ale máš tam spoustu PŘIROZENÝCH vlivů.
|
|
| nahoru |
|
 |
Barbar Conan

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 1:04 pm Předmět: |
|
|
| Riku napsal: | Kdo je barbar conan, že má 5 příspěvků a je admin?
|
No vidíš sakra, asi čestnej titul
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 1:05 pm Předmět: |
|
|
| Petey napsal: | Nesedi mi ich neskutocna byrokracia + metnalita V nemecku je to slobodnejsie a volnejsie, rakusan sa bez nariadenia zhora ani nevysere - a co je horsie, bude sledovat aj vsetkych okolo ci seru podla prikazu. |
Heh, no vsetko je subjetivne, co ja viem, tak sa vseobecne hovori, ze pokial ide o Regeln/Regelsätze, tak Rakusania su odvar Nemcov. Ono vsak bude asi aj zavsiet od toho, kde v Nemecku (vychod vs zapad a sever vs juh)... Do krajnosti to asi dotiahli Svajciari (minimalne v deutschsprachige kantonoch), tam aj Nemci placu :)
Mne sa ten zmysel pre Ordnung u Germanov naopak paci a ten bordel u nas (a v celom byvalom Ostblocku) mi lezie na nervy.
Co sa tyka toho, co je teraz "trendy", tak hitovkou pre migraciu je Norsko, niet sa comu divit, vyborny socialny system, infrastruktura, krajina sa mi pacila zatial asi najviac z toho mala co som videl, otaznikom je dokedy to zasoby ropy potiahnu a ci si to naozaj golfsky prud raz nerozmysli :) _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
xnewstedx

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 1:27 pm Předmět: |
|
|
Kubasz:
Ak vies po Anglicky nemal by si mat problem. Sprav si dovolenku, prid do Dublinu a uvidis.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 1:38 pm Předmět: |
|
|
Ahola - sever Nemecka,konkretne Nordrhein-Westfalen  lenze zmysel pre ordnung je jedna vec,a slepe sledovanie aj blbych zakazov a nariadeni druha. Ale mas pravdu, na toto su experti svajciari, odporucam len fanusikom filmu Equilibrium  Norsko je fajn, ale tiez uz sa tam dost stmieva _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Notrax
|
Zaslal: pá leden 10, 2014 1:51 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 1:57 pm Předmět: |
|
|
Já doufám, že se mi po škole opravdu povede někam odcestovat, protože si myslím, že to budu mít v životě těžký (hlavně v ČR), protože studuji pseudoškolu, takže žádný super uplatnění nenajdu a hlavně nechci žít ten "normální" život všude kolem mě, kde člověk ráno vstane a první věc na kterou myslí je, že se těší až bude doma z práce. Je mi jasný, že v zahraničí budu dělat někde u ovoce/pásů apod, ale jak už to dost lidí psalo, tak to platové ohodnocení bude asi jiné. Hlavně člověk po práci, pak může jít třeba někam na pláž (státy typu: španělsko, portugalsko,..), jinde zase pěkná příroda (tím netvrdím, že ČR nic pěkného nemáme), tady v ČR můžeš jít maximálně do hospody (přeci jen většina práce je ve městech a tam nějakou super přírodu člověk nenajde).  Ale další věc, o které přemýšlím je, že třeba když vyjedu na nějakou dobu pryč, tak pak po návratu tu budu bez praxe atd, takže asi by bylo nejlepší někde zůstat natrvalo někde v cizině a nebo tu začít rozjíždět v ČR nějakou praxi a snažit se postupovat vejš a vejš.
Dost mě na tohle nalákal novej angličtinář, který k nám přišel teď poslední rok, vyprávěl nám jak byl v Egyptě u těch beduínů, pak někde v Izraeli, potom v Australii atd.
Docela mě nalákal xnewstedx (doufám že to byl on) na Irsko, že je to tam jak na vesnici a lidi se tam maj rádi. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá leden 10, 2014 1:58 pm Předmět: |
|
|
| kubaz napsal: | ja jen rikam jak to tu bezne funguje, ja tu za 5 mesicu zarobil 7k liber coz mas v prumeru tydne 350 liber, z toho uz usetris 200 liber tydne, ale ne kazdy ma stesti, ze chytne praci s prescasama atd. , ja to bral jako prestupni, pro me je ted priorita CE ridicak a ridit
ps : dost veci se od cca roku a pul u me doma zmenilo, mel sem velkou bouracku, tak sem to trosku prehodnotil, do toho nejaky ksefty samozrejme, proste klasika, jednou si nahore jednou dole nebudem si nic nalhavat |
To je rozumná odpověď. Žádné vykrucování.
Držím palce, ať se daří.
|
|
| nahoru |
|
 |
Runner
|
Zaslal: pá leden 10, 2014 2:08 pm Předmět: |
|
|
Ušetřit 200 liber týdně i s přesčasy? To je hodně drsné.
|
|
| nahoru |
|
 |
xnewstedx

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 2:08 pm Předmět: |
|
|
Zivot je v kazdej krajine taky aky si spravis. V Irsku furt prsi, ale na dovolenke som 3 krat do roka, slnka si uzijem viac ako na Slovensku. To pocasie na Slovensku 40 stupnove teploty cez leto a -25 mraz cez zimu mi vobec nechyba :) .
|
|
| nahoru |
|
 |
mmks
|
Zaslal: pá leden 10, 2014 2:37 pm Předmět: |
|
|
4 Mablung - já jsem nepsal o spiknutí, jen že jsem četl zajímavý článek. Na druhou stranu, to tak ale podle mě částečně funguje.
Proč jsou platy v regionech v jednom oboru podobné. Protože Franta si řekne, proč bych měl dávat zaměstnanci víc, když Pepa mu dává stejně nebo míň. Nemá kam utéct , zůstane u mě, protože mu nic jiného nezbývá. (nevymyšleno - neteoretizuju, běžná praxe.
Jako policajtovi mě snížili v rámci pomoci tomuto skvělému státu o 10% plat, zatímco vše šlo nahoru. Kamošovi v práci u soukromníka řekli, že mu taky sníží plat o 5%, protože ve státní správě taky snižují, tak ať je rád, že jen o 5%. Přitom firma žádné existenční problémy neměla a měli zakázek, že nevěděli kam dřív skočit.
Na jednu stranu by to asi částečně rozhýbalo ekonomiku a já bych místo toho, abych teď odbíhal od škrábání omítky s klidem zadal práci profíkovi, protože by to udělal líp, já byl spokojený, on taky. On by pak utratil ty prachy v obchodě, byl by spokojený obchodník atd. atd.
Na druhou stranu ty silné podniky s nejvíc zaměstnanci jsou stavebnice, které se sbalí a přesunou o stát vedle, kde budou platit za platy míň.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|