|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
thane911
|
Zaslal: čt leden 16, 2014 6:50 pm Předmět: Začiatočník - váhy |
|
|
Ahoj chcel by som začať s tréningom pre začiatočníkov ktorý máte tu na stránke. Chcem sa spýtať či by ste mi nevedeli poradiť aké váhy mám použiť pri drepe, benchpresse a mŕtvom ťahu. Som začiatocník a neviem to odhadnúť. Mám 20 rokov 182 cm a 82 kg. Dík
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt leden 16, 2014 6:59 pm Předmět: Re: Začiatočník - váhy |
|
|
| thane911 napsal: | | Ahoj chcel by som začať s tréningom pre začiatočníkov ktorý máte tu na stránke. Chcem sa spýtať či by ste mi nevedeli poradiť aké váhy mám použiť pri drepe, benchpresse a mŕtvom ťahu. Som začiatocník a neviem to odhadnúť. Mám 20 rokov 182 cm a 82 kg. Dík | to ti nerekne nikdo na svete
musis to zkusit
nebo to vypocitat z maxima _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt leden 16, 2014 7:20 pm Předmět: Re: Začiatočník - váhy |
|
|
| thane911 napsal: | | Ahoj chcel by som začať s tréningom pre začiatočníkov ktorý máte tu na stránke. Chcem sa spýtať či by ste mi nevedeli poradiť aké váhy mám použiť pri drepe, benchpresse a mŕtvom ťahu. Som začiatocník a neviem to odhadnúť. Mám 20 rokov 182 cm a 82 kg. Dík |
Jsem začátečník, neumím techniku a chci si zkurvit záda a kolena, abych se mohl seznámit s hezkou sestřičkou na rehabilitačním
Vezmi si trenéra aby tě naučil techniku a potom začni samostatně cvičit. Mimochodem, nevím jaký doporučovaný trénink pro začátečníky obsahuje mrtvý tah. Co tu tak diskutovali trenéři, většina z nich ho pro začátečníky nedoporučovala.
Pokud bych měl zodpovědět tvou otázku, správná váha je taková, kterou zvednouš čistou technikou na zvolený počet opakování. Pokud ti jde do háje technika ke konci sérií, máš jí moc vysoko. Ten práh je individuální, tudíž ti nikdo neřekne kolik máš ty.
|
|
| nahoru |
|
 |
raw

|
Zaslal: čt leden 16, 2014 7:55 pm Předmět: Re: Začiatočník - váhy |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | thane911 napsal: | | Ahoj chcel by som začať s tréningom pre začiatočníkov ktorý máte tu na stránke. Chcem sa spýtať či by ste mi nevedeli poradiť aké váhy mám použiť pri drepe, benchpresse a mŕtvom ťahu. Som začiatocník a neviem to odhadnúť. Mám 20 rokov 182 cm a 82 kg. Dík | to ti nerekne nikdo na svete
musis to zkusit
nebo to vypocitat z maxima |
typek nikdy necvicil a ty chces at si zkusi max a z nich to vypocita?
k tematu: pouzij vahu s kterou das 10op s rezervou, piluj techniku, sezen nekoho zkuseneho at te nauci
|
|
| nahoru |
|
 |
thane911
|
Zaslal: čt leden 16, 2014 7:57 pm Předmět: Re: Začiatočník - váhy |
|
|
| Mablung napsal: | | thane911 napsal: | | Ahoj chcel by som začať s tréningom pre začiatočníkov ktorý máte tu na stránke. Chcem sa spýtať či by ste mi nevedeli poradiť aké váhy mám použiť pri drepe, benchpresse a mŕtvom ťahu. Som začiatocník a neviem to odhadnúť. Mám 20 rokov 182 cm a 82 kg. Dík |
Jsem začátečník, neumím techniku a chci si zkurvit záda a kolena, abych se mohl seznámit s hezkou sestřičkou na rehabilitačním
Vezmi si trenéra aby tě naučil techniku a potom začni samostatně cvičit. Mimochodem, nevím jaký doporučovaný trénink pro začátečníky obsahuje mrtvý tah. Co tu tak diskutovali trenéři, většina z nich ho pro začátečníky nedoporučovala.
Pokud bych měl zodpovědět tvou otázku, správná váha je taková, kterou zvednouš čistou technikou na zvolený počet opakování. Pokud ti jde do háje technika ke konci sérií, máš jí moc vysoko. Ten práh je individuální, tudíž ti nikdo neřekne kolik máš ty. |
Aha tak to som nevedel, že to neni vhodné... ja som si pozrel ten trénink ktorý je v tejto sekcií hneď na vrchu a tam ten mŕtvy ťah je
|
|
| nahoru |
|
 |
thane911
|
Zaslal: čt leden 16, 2014 8:00 pm Předmět: |
|
|
toto je ten trénink
pondeli:
- drep
- goodmorning
- kliky na bradlech
- veslovani dolni kladka
- tlaky na ramena velka cinka/jednorucky
- +bricho
streda:
- benchpress
- mrtvy tah
- shyby
- upazovani+upazovani v predklonu
- +bricho
patek:
- legpress
- zakopavani
- sikmy bench s jednoruckama
- pullover
- bicepsovy zdvih
- francouzsky tlak
- +bricho
takže by som mal začať s niečím iným?
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt leden 16, 2014 8:07 pm Předmět: Re: Začiatočník - váhy |
|
|
| thane911 napsal: |
Aha tak to som nevedel, že to neni vhodné... ja som si pozrel ten trénink ktorý je v tejto sekcií hneď na vrchu a tam ten mŕtvy ťah je |
ale taky sis mel precist, ze: | CIZOPASNIK napsal: | [b]
.... a jak by to tedy vypadat melo? budeme brat v uvahu nasledujici fakta a modelovy priklad bude clovek bez zdravotnich omezeni a bez vad drzeni tela, ktery by tedy mel byt schopny po zhruba mesicim pripravnem treninku (stroje, kladky, zpevneni stredu tela- bricho+vzprimovace patere) odcvicit zakladni cviky ktere rozviji silu celeho tela a zaroven zabezpeci narust svalu diky zaberu mnoha svalovych skupin... | _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: pá leden 17, 2014 1:30 pm Předmět: Re: Začiatočník - váhy |
|
|
| Mablung napsal: | | Mimochodem, nevím jaký doporučovaný trénink pro začátečníky obsahuje mrtvý tah. Co tu tak diskutovali trenéři, většina z nich ho pro začátečníky nedoporučovala. |
Práva menšinám!
@Thane911:
Já bych s dovolením ten Tvůj program trochu upravil:
pondeli:
- goblet drep
- TGU
- mrtvy tah
- shyb
streda:
- goblet drep
- TGU
- mrtvy tah
- shyb
patek:
- goblet drep
- TGU
- mrtvy tah
- shyb
Goblet tak s 16 kg, shyb s vlasní váhou, pokud jich technicky správně uděláš 5 - 10. Pokud přes deset, můžeš přidat váhu, pokud pod pět, cvič horizontální přítahy na kruhách/TRX/tyči.
Ad mrtvola: mí svěřenci se mrtvolu učí s 16 - 24kg. TGU udělaj nejdřív 50× na sucho nebo s botou na pěsti. Že je to směšně málo? Jo, je. Ale pekelně se to vyplatí. Méně je někdy více. Nejdřív buduj techniku a široký základy, pak sílu, pak svaly. Nechoď na to obráceně, jako 99% ostatních.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá leden 17, 2014 5:18 pm Předmět: Re: Začiatočník - váhy |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: |
Ad mrtvola: mí svěřenci se mrtvolu učí s 16 - 24kg. |
To nenazývám mrtvolou. To je nácvik techniky (navíc s železnou koulí, jak se tak dívám na váhy)
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: pá leden 17, 2014 5:34 pm Předmět: |
|
|
No jiste, naucit se MT je 1000x jednodussi s kouli nez tyci. S kouli se postupne dopracujes na metrak a pak uz jen ten skill preneses na cinku.
A proc by to nemela byt mrtvola?? Mrtvy tah je pohybovy vzor a je uplne jedno co nebo kolik tahas. Je to prave ta mentalita "16kg neni mrtvola", ktera lidem devastuje zdravi...
Nehlede na to, ze jsem s 16kg kouli razantne zlepsil MT exlifterovi s ctvrttunovou mrtvolou pri 75kg...
Zeptej se PetkyB, co si mysli o lehkych koulich ;-)
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: pá leden 17, 2014 7:02 pm Předmět: |
|
|
No úplně stejný pohybový vzorec to určitě není, těžiště je jinde a to hraje velkou roli.
Mrtvý tah s velkou činkou je pro začátečníka nepříliš vhodný, varianty s koulí či jednoručkam jsou v začátečnickém tréninku vcelku akceptovatelné. Určitě bych ale pro upřesnění tyhle cviky odlišoval, takhle to dost zavádí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá leden 17, 2014 7:18 pm Předmět: |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: | No jiste, naucit se MT je 1000x jednodussi s kouli nez tyci. S kouli se postupne dopracujes na metrak a pak uz jen ten skill preneses na cinku.
A proc by to nemela byt mrtvola?? Mrtvy tah je pohybovy vzor a je uplne jedno co nebo kolik tahas. Je to prave ta mentalita "16kg neni mrtvola", ktera lidem devastuje zdravi...
Nehlede na to, ze jsem s 16kg kouli razantne zlepsil MT exlifterovi s ctvrttunovou mrtvolou pri 75kg...
Zeptej se PetkyB, co si mysli o lehkych koulich ;-) |
Já nemám nic proti nácviku MT, naopak. Jen je prostě důležité nazývat věci pravým jménem. Když nazvu bouchací kuličku výbušninou, označím jí správně. Ale pod pojmem výbušnina (věc, ne látka) si každý představí něco, přeci jen, kapku drastičtějšího.
|
|
| nahoru |
|
 |
MikTek
|
Zaslal: čt leden 23, 2014 8:09 pm Předmět: |
|
|
Na tvém místě bych jel Full body trénink aspon 3x týdně s lehkýma váhama pokud jsi nikdy necvičil, hod za hlavu ego a články o profi kulturistech a jed prostě třeba :
Dřepy - 4x10 - 50-60kg
Benchpress - 4x10 - 40-50kg
Shyby s vlastní váhou
Nějaký tlaky nad hlavu s VC/JČ, bicepsový zdvihy a třeba Francouzký tlaky na triceps.
Váhu si zkus tak at to odcvičíš a máš z toho dobrý pocit procvičení těch svalů...ne tam narvat 80 kg na bench udělat 3x8 a defacto necítit nic víc než bolest kloubů a šlach protože to budeš zvedat všema svala který to jen trochu podpoří...
Může ti to přijít jako nuda, ale zezačátku pokud jsi nikdy necvičil je nutností nejdřív zpevnit celý tělo a udělat nějaký svaly, který pakl teprve můžou být zatěžovaný aby zesílily a rostly do objemu.
Píšu to trošku neodborně, ale ber to jen jako můj názor...takhle jsem to dělal já a šlo to.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|