Zaslal: po leden 13, 2014 11:55 am Předmět: Spashett log - od vseho trochu
Ahoj vsem, rozhodl jsem se zalozit svuj vlastni log, abych si mohl sepisovat svoje poznatky, treninky, vykony, diety a podobne vecicky, ktere k tomu patri. Bude to i takova online uschovna treninku, abych se mohl zpetne podivat co se darilo a co ne. Druha stranka veci je, ze bez toho abych mel svuj vlastni log, skoro ani nema smysl trenovat . Obcasny vyskyt anglickych nazvu je z duvodu, ze neznam cesky nazev a jsem liny googlit. A je to log hlavne pro me, takze chci za pul roku vedet, co jsem vlastne myslel :)
Info o me:
vek: 26
vyska: 175
vaha: neco kolem 100kg ( nemam vahu)
Venuji se klasickym kulturistickym treninkum, posledni roky jedu pouze fullbody treninky nebo neco na zpusob tezko-lehky split od Freimena ( prave jedu tento trenink). Obcas do treninku zarazuji HIIT v modifikaci Tabata. CO se tyce treninku, tak je pro me primarni technika provedeni cviku k cemuz se vaze i dobra flexibilita a mobilita. Tu mam bohuzel dost bidnou, ale poctive a zdlouhave na ni pracuji. Pomucky pouzivam predevsim resistance bands, tenisak a foam roller - k tomu se vazou moje strecovaci cviky predevsim z dilny mobilitywod.
Mam hodne podkozniho tuku, ale svoje treninky jezdim na plno, stravu se snazim drzet kvalitni (at jedu jakykoliv typ stravovani). V prubehu let jsem zkousel jist 6x denne, 4x denne, 3x denne.. Byl jsem dlouhou dobu na striktnich vlnach, nejakou dobu jsem zkousel CKD a jine .Momentalne jsem na Warrior Diet zatim bez modifikace primo z knihy. Uz me nastesti prestalo bavit resit, ze mam prave ten podkozni tuk a veskere svoje snahy soustredim na flexibilitu, mobilitu, silove vykony a hlavne se citit dobre. At jim 6x denne, nebo cokoliv jineho, zadne zasadni zmeny nesleduju. Ani ubytek vahy, vykonu, unava, miry (obcas se premerim). Ruzne typy diet drzim spise ze zvedavosti abych vedel jak prave moje telo bude reagovat.
zdravotni omezeni: komplet zkracene, co zkracene bejt muze. Drive zvysena lordoza, ktere jsem se zbavil a diky ni se vlastne dostal k poradnemu strecinku.
dale mam dve operace leveho ramene. Poprve, urazena cast kloubu (artroza). Druha operace byl problem s bursou + utrzena slacha dlouhe hlavy bicepsu. Takze nejake overhead cviky jako Snatch, Clean&Jerk muzu zapomenout. . Diky ramenu nejezdim ani klasicky benchpress (zatim).
momentalni suplementace:
WPI, BCAA, Creatin Monohydrate, Vitamin C ... Vse znacka Bulk Nutrients
Alavis Triple Blend na klouby - hezky celou davku pro 100kg hribatko
Naposledy upravil Spashett dne po březen 02, 2015 10:59 am, celkově upraveno 7 krát
14/01/2014
dneska na programu tezsi faze z tezko-lehkeho splitu. Chtel jsem jit se vsema vahama trosku nahoru, ale radsi jsem si pockal primo do gymu jak bude reagovat telo. Momentalne jsem asi 10 dnem na Warrior Diet. Nakonec vsechny vahy trosku poposkocili:) Jak jsem rikal, je mi celkem jedno jakej jidelnicek jedu, vysledky ve fitku jsou porad stejne.
3 min zahrivacka na veslovani + dynamicky strecink + staticky strecink. Prevazne zamereni na kycle, kotniky, spodni zada, hamstringy, flexory kycli a prsni svaly.
drep
12 x 67.5kg
10 x 77.5kg
8 x 87.5kg
6 x 107.5kg
4 x 130kg belt
3 x 145kg belt
pridavam video posledniho serie drepu. Bohuzel s technikou nejsem moc spokojenej, predevsim s poslednim opackem, uz jsem se tam moc predklonil a pak jsem to musel tahnout i spodkem zad. Do priste musim maknout a zlepsit to
tlaky jednorucek na rovny
12 x 22kg
10 x 24kg
8 x 28kg
6 x 34kg
4 x 36kg
4 x 40kg
bohuzel v gymu nejsou vetsi jednorucky nez 40kg tak jsem dal s nima co to slo. Priste zkusim pouzit mensi vahu, ale za pomoci resistance band.
stahovani kladky na siroko - triceps
12 x 33kg
10 x 36kg + mini zavazi
8 x 41kg + mini zavazi
6 x 43kg + mini zavazi
vypony ve stoji na multipressu vahy v kotoucich, nevim kolik ma multipress.
12 x 65kg
10 x 80kg
8 x 110kg
6 x 130kg
Pauzy mezi seriemi 90vterin. Posledni dve serii drepu 120vterin.
Tabata 8 kol od kazdeho cviku
mlaceni kladivem do pneu
svihadlo
medicine ball slams
svihadlo/medicine ball slams
celkove 20 minut, prumerna tepovka 161, maximalka 179, celkem 367kcal. sel jsem do venkovniho gymu na Tabatu a malem jsem tam zdechnul horkem, zlata klimoska
Staticky strecink za pomoci resistance bands + rolovani na foam roller au au au
15/01/2014
Dneska jsem mel zajimavej den na WD. Vzdycky behem dne pojim nejakou zeleninu nebo par orechu, ale dneska totalni mrtvo. Telo si nereklo vubec o nic, tak jsem tam zbytecne nic nerval. Padla jenom jedna kava.Volno z prace, tudiz dneska saunicka, bazenek a trosku opalovani (spalenej jako kokot zase ) Rano se spalit a vecer jit do fitka je teda opravdu lahudka, ale zabojoval jsem :)
mrtvy tah
12 x 65kg
8 x 80kg
6 x 100kg
4 x 120kg
2 x 145kg
1 x 165kg
pritahy VC k brade
12 x 30kg
10 x 35kg
8 x 37.5kg
6 x 45kg
6 x 45kg
6 x 45kg
biceps zdvih VC
12 x 30kg
10 x 32.5kg
8 x 37.5kg
6 x 42.5kg
obracene rozpazovani na kladkach (rhomboids)
8 x 3.75kg+mini zavazi
8 x 3.75kg+mini zavazi
8 x 3.75kg+mini zavazi
8 x 3.75kg+mini zavazi
reverse crunch
4 x 20
thoracic extension mobility na foam rolleru. (kdyby nekdo vedel ceskej preklad, budu vdecnej)
trenal nakonec velmi podarenej, o 5kg jsem posunul mrtvolu a i nejake jine cviky jsem trosku zlepsil. Tedka hezky den volna, budu lecit popaleniny
17/01/2014
Dneska lehci faze treningu, ktera mi vetsinou prijde tezsi nez tezka :) Ale bude to urcite tim, ze nejsem moc vytrvalostne zamerenej a vsude, kde je vice jak 10 opacek, zacina byt problem
dynamicky+staticky strecink. Na ramena jsem zkusil cvik dislokace ramene. Nekdo to sem daval odkaz na youtube, tak jsem si vzal rovnou drevenou tyc, uchop hodne na siroko a zkusil jsem dat ruce az zahlavu. dost tezky, ale kazdy opacko lepsi a lepsi. Zkusim zaradit pravidelne a uvidim, co z toho vznikne
bech press hlavou nahoru na multipressu (vahy v kotoucich, bez multipressu)
15 x 40kg
12 x 45kg
10 x 50kg
10 x 50kg
rozpazky na rovny
12 x 18kg
12 x 18kg
12 x 18kg
francouzak s EZ (vaha bez EZ)
15 x 15kg
12 x 20kg
10 x 22.5kg
10 x 22.5kg
legpress
15 x 120kg
12 x 140kg
10 x 160kg
10 x 160kg
predkopavani
12 x 57.5kg
12 x 57.5kg
12 x 57.5kg
lytka v sede sem nemohl. mam porad spaleny stehna, takze jsem to nedal. Pauza mezi vsema seriema presne 60 vterin.
Tabata 8 kol od kazdeho cviku
mlaceni kladivem do pneu
vystup na plyo box
svihadlo
medicine ball slams
celkove 21 minut, prumerna tepovka 162, maximalka 181, celkem 387kcal. Dal jsem opet venkovni gym a poridil i fotecku abyste videli, jak vypada moje venkovni cast gymu urcena predevsim pro veci jako HIIT atd
Staticky strecink za pomoci resistance bands + rolovani na foam roller-stehna a flexory kycle. [/i]
thoracic extension mobility na foam rolleru. (kdyby nekdo vedel ceskej preklad, budu vdecnej)
Extenze hrudníku. A jestli ti jde o extenzi, tak ta se moc nepřekládá, protože "záklon" či "natažení" hrudníku mi nezní zrovna dobře.
Jinak stále zkoušíš cviky na mobilitu podle Starretta? Co jsem koukal na Tvůj dřep, tak bych zkusil maličko širší postoj, získáš tak z biomechanického hlediska lepší stabilitu a také střed těla dostane více prostoru. Předklánění je způsobeno většinou velkým strkáním zadku s hamstringy dozadu při započetí opakování, protože abys nepřepadnul vzad a tíhová síla protínala pomyslně střed chodidla, musíš se vyvážit právě větším náklonem.
_________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Peter Ustinov: skoda, maji tu jednorazove vstupne a v cenne i bazen :)
eSko: jj jezdim vetsinu veci od Starretta, predevsim veci s resistance bands a nekdy foam roller a nebo tenisak. On sice pouziva nejakej jinej micek ale snad tak velkej rozdil to nebude. Zkousim i ruzne veci pomoci VC. jak si s cinkou pritlacuje rameni kloub k zemi a pritom se snazi o vnitrni rotaci ramene a podobny veci. Rameno delam, kvuli tomu memu operovanemu, zbytek tela, jak uz jsem psal v uvodu. jsem hrozne zkracenej. Neco mam z jeho stranek a pak ve fitku je ta knizka, pouzivaj ji tam treneri, takze kdyz chci tak mi ji obcas pujci.
k tomu drepu: psal jsem to tam, ze jsem s tou technikou nebyl moc spokojenej. Muzes se kounout na techniku tady? Sice postoj stejnej, ale mensi vaha. Nebo i tak si myslis, ze bych mel byt sirsi? VIm, ze by panev mela jit jako primo dolu 'mezi' nohy. Ale to je ta moje zkracenost, ktera mi to jeste uplne presne nedovoluje. kotniky, kycle, hamstringy, lytka, spodek zad, fleoxory kycle.. vsechno to hraje roli no : (
tady je to video, jestli se muzes kouknout a rict svuj nazor.
Diky za komenty, to presne potrebuju abych se trosku nekam posunul..
Ty jump stretch band ti závidím, tady nejsou k sehnání. Vždycky si jednu udělám provizorně z therabandu. A tenisák je pro měkkoty. Zkus lakrosové míčky, to je panečku teprve jiná liga. Super pro masochisty. Ale zase mají účinek, rychle sval povolí.
Jinak k tomu dřepu. Hádám správně, že se snažíš jet hluboký? Co se týče postoje, každý si musíme najít ten svůj optimální, ale ten Tvůj se mi zdá stále úzký. Možná ti širší postoj pomůže nejen k lepší technice, ale i výkonům, protože rozšíříš základnu, díky jejíž větší šířce budeš mít lepší stabilitu a přenos síly do podložky (ačkoliv ty tvoje botky proti tomu budou zdatně bojovat).
Co se týče zkrácenosti, tak to jsme na jedné lodi, proto rád pomůžu, když můžu. Sám s tím bojuju.
_________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
a ja porad myslel, ze se to jmenuje resistance bands. Resp. tady tomu tak rikaj, ale mas pravdu, ze Google ukazuje neco jineho. Ok od tedka budu v logach pouzivat jump stretch band. Tady v gymu jich je tuna, ale vzdycky se musim zeptat na pujceni, protoze je maj schovany z duvodu, ze to lidi kradou.. tady se daj koupit normal ve sportu ale jeden kus stoji $39 coz je masakr..jinej balonek bych si sehnat mohl to je fakt. nevim jestli tu bude lakrosovej nejak k dostani, kazdopane balon na cricket je taky dost tvrdej a je to tu skoro sport c. 1 :)
JJ snazim se jezdit hluboky drep, mam tak nejak uz od pradavna zazrano v pameti, ze pokud to neni pod paralel, tak se to nepocita :) v utery pojedu drep, tak zkusim jit trosku sirsi postoj, uvidime jak se to bude jevit no. Ja vim no, boty jsou naprd, ale poradny boty si tu fakt kupovat nehodlam. Tady je sport, strasnej business .. co patri ke sportu a zdravemu zivotnimu stylu je megalomansky drahy..
Uvidim, jestli budu moci jet sirsi postoj pri stejnem postaveni chodidel. Snazim se tlacit hodne kolena od sebe a logicky, kdyz dam sirsi postoj, tak se to bude delat hure a mozna bude potreba vytocit spicky chodidel vice ven. Ale vsechno vyzkousim...
Uvidim, jestli budu moci jet sirsi postoj pri stejnem postaveni chodidel. Snazim se tlacit hodne kolena od sebe a logicky, kdyz dam sirsi postoj, tak se to bude delat hure a mozna bude potreba vytocit spicky chodidel vice ven. Ale vsechno vyzkousim...
Právě, pak to chce před dřepem otevřít pořádně kyčle, případně protáhnout adduktory a mělo by to jít. Dle videa to vypadá, že tu vnější rotaci v kyčli zvládáš dobře a kolena ti jdou správně do stabilní pozice.
A jinak resistance band nebo JS band, to už je fuk, hlavně že víme, o co jde. :) Kdy se budeš vracet do ČR? Možná bych tě využil ke koupi jedné této natahovací blbinky.
18/01/2014
dneska jsem pekne citil kozy ze vcerejsiho treninku, kde jsem prihazoval vahy, takze jsem musel nejprve poradne udelat strecink nez jsem se vrhnul na trenink.
osidil jsem dynamickej a sel jsem rovnou na statickej strecink. Takze hezky protazeni a jakmile povolili kozy, dal jsem si extenzi hrudniku na foam rolleru (penovem valci )
pritahy VC podhmat
12 x 67.5kg
10 x 77.5kg
10 x 77.5kg
8 x 82.5kg
stahovani kladky k hrudniku
12 x (2x)23.5kg + mini zavazi
Scottova s EZ (vahy bez EZ)
12 x 17.5kg
10 x 22.5kg
10 x 22.5kg
8 x 25kg
upazovani v leze na sikme lavici
(6x7kg, 6x5kg, 6x4kg) x 3
zakopavani vleze
12 x 57.5kg
12 x 57.5kg
10 x 62.5kg
10 x 62.5kg
bricho
3 x 10
nazev cviku nevim, nikde jsem ho nenasel, ucil me ho fyzioterapeut, kdyz jsem k nemu dochazel s lordozou
Pauzy mezi seriemi 60 sekund, celkem do pohody. Nejvic jsem s asi zapotil u stahovani horni kladky a ramen. Jinak celkem pohoda.
Dneska jsem po dlouhe dobe vynechal Tabatu (HIIT) a zkusil jsem klasicke kardio na ellipticalu. Jel jsem stejny, cas a proste je videt, ze to zdaleka neni tak efektivni a hlavne oproti Tabate je to hrozna nuda. Uz po 5 minutach jsem koukal jestli uz bude konec :)
Elliptical-cardio 20 minut, prumer tepovka 140, max 153, celkem 288kcal
pouze staticky stecink spodnich zad, hamstringu a extenze zad na foam rolleru - dneska jsem to odflaknul no - uz jsem mel pred ocima svoji veceri o nekolika chodech v ramci WD
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru