|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Olejnas

|
Zaslal: ne leden 26, 2014 9:35 am Předmět: |
|
|
| madball napsal: | Olejnas, takže vlastně říkáš, ža citrulin a betaalanin udělá víc, než BCAA, ikdyž je tam na 5g BCAA 2g citrulinu a 1,6g betaalaninu.
Btw., PHP TRICOVERY obsahuje 2g citrulinu na dávku, ale předpokládám, že to víš.
Ještě by to chtělo napsat, kolik čistých BCAA (bez citrulinu, betalaninu apod.) dáváš, protože moc nevěřím, že u nějakých 5g a nějakých 2 hodinových tréninků něco poznáš.
Já třeba nepoznal rozdíl mezi 30-50g malt. + 5g BCAA nebo jen 30-50g malt. A dávat víc BCAA vzhledem k tomu, že svůj účel splní malt. a stojí pár korun mi přijde zbytečný, to už bych asi radši investoval do jiných suplementů, než BCAA. |
Jsem si jisty, ze ten efekt co dotycny popisuje byla spise kombinace citrulinu a beta alaninu (viz citace "jedine kdy jsem BCAA citil"). A ano, je to jak sem napsal, urcite jdou BCAA pri cviceni citit vic s kombinaci beta alaninu a citrulinu, nez ciste (proto je tam davaji).
O slozeni mam prehled, etikety zvladam cist, diky. Kdyz neco kupuji, prepocitavam cenu cistych na gram a jak sem psal, ta cena byla super. Davkuji cca 20-25g cistych za trenink (kombinace pevnych Extrifit BCAA pred-v pulce-po a prave PHP Tricovery jako piti behem), plus neco malo rano a vecer. Stejne tak jsem psal, ze me cukrova voda moc behem treninku nesedela (Edge od Reflexu).
Kazdemu co jeho jest. Jak to tu zaznelo, kdyz nebudu mit prachy, nebudu BCAA kupovat a upravim si jidelnicek a trenink...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
madball

|
Zaslal: ne leden 26, 2014 10:07 am Předmět: |
|
|
V případě extrifitu je max. doporučená dávka 1-3 doměrky, což je max 15g BCAA (31,-). U PHP Triforce 2 doměrky, což jsou 4g BCAA (12,-). Takže by bylo vhodný napsat, že rozhodně nedodržuješ doporučený dávkování, ale překačuješ ho, aby si z toho tázající taky něco odnesl.
Takže se můžeš pohybovat tak na 50,-/trénink/BCAA.
Pokud dotyčnej sportuje 6x týdně, dostal by se v tvým případě na 1200,-/měsíc jen kvůli BCAA.
Pokud na to má peníze, budiž.
Osobně to neposoudím, protože nemám potřebu vyhazovat 1200,- mesíčně za BCAA. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
sarin
|
Zaslal: ne leden 26, 2014 10:08 am Předmět: |
|
|
Ahoj,
takže pokud udržím stravu na dobré úrovni a příjmu před a po tréninku dejme tomu 20g bílkovin, ted nebudeme řešit šachty, tak by to mělo stačit?????
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne leden 26, 2014 10:33 am Předmět: |
|
|
Vzhledem k tomu, že tam máš hodně aktivit, který ti berou hodně energie, tak je potřeba ji hodně doplňovat, takže je potřeba mít ve stravě dostatek sacharidů. Když jseš na konci tréninku vyfluslej, tak to bude znamenat, že máš vyčerpaný zásoby glykogenu, pak může hrozit nějaký odbourávání svalový hmoty, takže tady je na místě nějakej nápoj obsahující sacharidy, v případě diety nějaký BCAA. Při normálním tréninku, tedy výkonnostním, ne redukčním, bych to řešil doplňováním sachrů v průběhu tréninku a po tréninku. Bílkoviny bych udržoval na nějaké normální sportovní hranici v rozmezí 1,3-2g/ kg tělesné váhy. Před tréninkem nemusíš dávat nic, pokud jsi měl cca 2 hodiny před nějaký normální jídlo, pokud ne, pak to můžeš vyřešit mixem proteinu a malty v poměru, v jakým ti bude vyhovovat, ale aspoň tak 1/2 hod před.
Samozřejmě můžem se bavit o nějakých naopávačích a stimulantech, ale pak je tady ještě otázka jestli má smysl tréninky nějakým způsobem zintezivňovat, pokud je tělo nestíhá regenerovat... _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
vaclav.p

|
Zaslal: ne leden 26, 2014 10:48 am Předmět: |
|
|
30g BCAA po/během tréninku mi dost pomůže, i v objemu. Podle mě je to suplement, kterej prokazatelně funguje, mě zkracuje návratovou dobu po cvičení partie minimálně o den, chodím 5-6x týdně a 2x týdně těžký cviky, tam je to znát. Když to piju i během tréninku, později mi ,,dojde šťáva", nějakých 8 serií těžkých mrtvol s vahou dost nad 200, nebo hluboký kliky na bradlech se zátěží, pak už je strašně těžký jinak odjet např. těžce další jednu nebo dvě partie.
Problém je trochu s CNS, kdy ty můžeš brát BCAA kolik chceš, ale CNS si tim neodpočine, takže se cejtíš že bys šel zvedat, ale jseš jakoby už odpálenej, to je docela zrádný a kdo tohle nemá vytzoušený, může se zranit.
Já beru AMINO X od BSN (viz můj log) a cenově to vychází 1g prášku za míň než 1kč, prakticky tam nejsou cukry a chuť je naprosto vynikající.
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: ne leden 26, 2014 11:19 am Předmět: |
|
|
| madball napsal: | V případě extrifitu je max. doporučená dávka 1-3 doměrky, což je max 15g BCAA (31,-). U PHP Triforce 2 doměrky, což jsou 4g BCAA (12,-). Takže by bylo vhodný napsat, že rozhodně nedodržuješ doporučený dávkování, ale překačuješ ho, aby si z toho tázající taky něco odnesl.
Takže se můžeš pohybovat tak na 50,-/trénink/BCAA.
Pokud dotyčnej sportuje 6x týdně, dostal by se v tvým případě na 1200,-/měsíc jen kvůli BCAA.
Pokud na to má peníze, budiž.
Osobně to neposoudím, protože nemám potřebu vyhazovat 1200,- mesíčně za BCAA. |
Vsak sem take zduraznoval treniky pred 2hod. Odcvicit to pod hodinu tak bcaa ani neresim. Cvicim 3-4x tydne, 6 tydne by me zabilo at bych do sebe rval horem spodem co bych chtel :) Jinak z toho nedelejme vedu BCAA nejsou susena opici placenta, jsou prakticky v kazdym zdroji bilkovin, kdyz nebudu mit prachy tak napalim vajecne bilky a jsem na tom podobne. Co se tyce davkovani, tak stejne jako u vseho z fitness oblasti i tady existuji studie rikajici, ze uz 5g BCAA po treninku ma nejaky vyznamejsi vliv na regeneraci, stejne tak existuji studie, ze BCAA je treba davkovat v 0.2-0.4g/th takze doporuceni vyrobcu o davkovani jsou vesmes kvuli legislative, protoze selsky rozum rika, ze jinak bude davkovat aminy 70kg typek a jinak ja (97kg).
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: ne leden 26, 2014 11:19 am Předmět: |
|
|
madball: nepsal si nahodou kdysi, ze si ani nejaky rozumny mnozstvi BCAA nikdy nesuplementoval?  pak muzes tezko neco hodnotit.. protoze uz v mnozstvi kolem 10-20g (pred/v/po treninku) je, aspon pro me, znatelnej rozdil, jestli si je dam nebo ne a to jak v energii, tak regeneraci.. (nemluve o komplexnejsich smesich aminokyselin jako treba Amino1, Beta BCAA apod.) _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne leden 26, 2014 11:58 am Předmět: |
|
|
| vaclav.p napsal: |
Já beru AMINO X od BSN (viz můj log) a cenově to vychází 1g prášku za míň než 1kč, prakticky tam nejsou cukry a chuť je naprosto vynikající. |
Mám pocit, že tu Ronnie kdysi psal něco o rozboru Amino X a dost se zděsil, jak moc jsou právě slazený a tím pádem jsou i zákazníci klamaný, ale nechci tu šířit fámy, možná se k tomu vyjádři sám Ronnie. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne leden 26, 2014 12:05 pm Předmět: |
|
|
Luster a Olejnas:
Ano, nikdy jsem větší množství nedával, proto taky zdůrazňuju, že je potřeba někomu říct, když se ptá, aby věděl, že to dávkování musí být trochu jiný a bude na tom finančně jinde. Mně osobně ten rozdíl, kterej nevím ani jakej bude, kdybych dávkování zvedl řekněme na těch 35g vůbec neláká. To radši ty peníze ušetřím na to, abych zaplatil stavebko na rekonstrukci bytu nemluvě o tom, že když dám obyč malt., tak mi to bohatě na energii na moje tréninky stačí.
Určitě to bude mít nějakej smysl pro lidi, kteří před tréninkem ani pořádně nejí, ale pokud člověk jí nějak pravidelně, tak ty amina prostě v krvi má. Teď je otázka jestli je to už potřeba dohánět suplema nebo ne.
Prostě zkráceně, doporučená dávkování u mě nikdy nemělo smysl a víc peněz za to dávat nehodlám.
Nevím, proč se musí hned doporučovat nejdražší varianta. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: ne leden 26, 2014 12:41 pm Předmět: |
|
|
Na margo ucinnosti bcaa z jedneho starsieho clanku:
Skupinu aminokyselín s rozvetveným reťazcom tvoria tri aminokyseliny - leucín, izoleucín a valín. Okrem toho, že tieto aminokyseliny patria do BCAA, sú aj esenciálne. Musíme ich teda prijímať v potrave nakoľko si ich telo nevie vytvoriť samo. Najznámejšie sú hádam BCAA tým, že môžu byť využité pracujúcim svalom ako zdroj energie počas dlhšie trvajúceho zaťaženia. Ako zdroj energie tu slúžia uhlíkové reťazce BCAA pochádzajúcich hlavne z kostrového svalstva. Ostatné dusíkové časti vytvárajú aminokyselinu alanín, ktorá je potom dopravená do pečene a transformovaná na glukózu, idúcu späť do svalu ako zdroj energie. Takto využitá energia šetrí svalový glykogén.
Ako príklad môže poslúžiť štúdia, pri ktorej testované osoby bicyklovali 60 minút pri 70% maximálneho príjmu kyslíka a potom 20 minút na maxime. Koncentrácia svalového glykogénu zaznamenala oveľa menší pokles (10%) u skupiny užívajúcej každých 15 minút roztok s 90mg BCAA na 1 kg hmotnosti oproti kontrolnej skupine (pokles 35%). Rovnako dôležitou, ak nie dôležitejšou, je otázka anabolického efektu BCAA. BCAA podávané počas tréningu zvyšujú úroveň rastového hormónu a inzulínu súčasne, čo vedie k zvýšenému antikatabolickému a anabolickému efektu. Čo je zaujímavé, jedna štúdia zistila, že podané BCAA tesne pred tréningom zamedzujú poklesu hladiny testosterónu po ňom a naopak, vedú ešte k jej nárastu.
Posledným spomenutiahodným pozorovaným efektom pri podaní BCAA (odlišným od iných, "normálnych" aminokyselín) je zníženie pociťovanej námahy, čiže cvičenie sa nám zdá ľahšie, ako bez podania BCAA. Tento fakt podporuje skutočnosť, že znížená koncentrácia BCAA v krvi vedie k zvýšenej koncentrácii serotonínu v mozgových bunkách a k zvýšeným prejavom únavy.
zdroj: biomag
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne leden 26, 2014 12:59 pm Předmět: |
|
|
| seeya napsal: | Na margo ucinnosti bcaa z jedneho starsieho clanku:
Skupinu aminokyselín s rozvetveným reťazcom tvoria tri aminokyseliny - leucín, izoleucín a valín. Okrem toho, že tieto aminokyseliny patria do BCAA, sú aj esenciálne. Musíme ich teda prijímať v potrave nakoľko si ich telo nevie vytvoriť samo. Najznámejšie sú hádam BCAA tým, že môžu byť využité pracujúcim svalom ako zdroj energie počas dlhšie trvajúceho zaťaženia. Ako zdroj energie tu slúžia uhlíkové reťazce BCAA pochádzajúcich hlavne z kostrového svalstva. Ostatné dusíkové časti vytvárajú aminokyselinu alanín, ktorá je potom dopravená do pečene a transformovaná na glukózu, idúcu späť do svalu ako zdroj energie. Takto využitá energia šetrí svalový glykogén.
Ako príklad môže poslúžiť štúdia, pri ktorej testované osoby bicyklovali 60 minút pri 70% maximálneho príjmu kyslíka a potom 20 minút na maxime. Koncentrácia svalového glykogénu zaznamenala oveľa menší pokles (10%) u skupiny užívajúcej každých 15 minút roztok s 90mg BCAA na 1 kg hmotnosti oproti kontrolnej skupine (pokles 35%). Rovnako dôležitou, ak nie dôležitejšou, je otázka anabolického efektu BCAA. BCAA podávané počas tréningu zvyšujú úroveň rastového hormónu a inzulínu súčasne, čo vedie k zvýšenému antikatabolickému a anabolickému efektu. Čo je zaujímavé, jedna štúdia zistila, že podané BCAA tesne pred tréningom zamedzujú poklesu hladiny testosterónu po ňom a naopak, vedú ešte k jej nárastu.
Posledným spomenutiahodným pozorovaným efektom pri podaní BCAA (odlišným od iných, "normálnych" aminokyselín) je zníženie pociťovanej námahy, čiže cvičenie sa nám zdá ľahšie, ako bez podania BCAA. Tento fakt podporuje skutočnosť, že znížená koncentrácia BCAA v krvi vedie k zvýšenej koncentrácii serotonínu v mozgových bunkách a k zvýšeným prejavom únavy.
zdroj: biomag |
Biomag asi špatně interpretoval metodiku studie, 20 minut na max to doopravdy určitě ne. :) Jinak pozitivní výsledky se dají očekávat, těch studií je doopravdy mraky, něco jako v případě kreatinu. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: ne leden 26, 2014 1:25 pm Předmět: |
|
|
mozno sa tym myslel anaerobny prah = ~90%vo2max ale teraz len strielam :))
|
|
| nahoru |
|
 |
vaclav.p

|
Zaslal: ne leden 26, 2014 1:50 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | vaclav.p napsal: |
Já beru AMINO X od BSN (viz můj log) a cenově to vychází 1g prášku za míň než 1kč, prakticky tam nejsou cukry a chuť je naprosto vynikající. |
Mám pocit, že tu Ronnie kdysi psal něco o rozboru Amino X a dost se zděsil, jak moc jsou právě slazený a tím pádem jsou i zákazníci klamaný, ale nechci tu šířit fámy, možná se k tomu vyjádři sám Ronnie. |
Tak ta chuť je taková ,,prázná", takže silně pochybuji. A i kdyby tam byla jistá ochylka, řekněme v řádu několika gramů na 100g (což by bylo dost), tak se na to momentálně stejně nic ani zdaleka nechytá.
No, hlavně že na tom jede půlka států v dietách, je na to plnej net kladnejch referencí, vyrábí to společnost s obrovskym obratem po celym světě... a pak někdo z ČR přijde s papírem (kterej ani nikdo nikde nezveřejní, jestli teda vůbec existuje) , že tam je vlastně třetina cukru
|
|
| nahoru |
|
 |
člověk

|
Zaslal: ne leden 26, 2014 1:58 pm Předmět: |
|
|
No pamatuji si (možná se pletu), že jsem nějaký papír viděl okopírovaný na ronnie přímo u produktu a stálo v něm, že v Amino X je cca 30% cukru... nevím co je na tom pravdy ...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|