hypoteka

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - hypoteka  Úvodní stránka -> Ostatní -> hypoteka
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Grimley

PříspěvekZaslal: ne leden 26, 2014 7:37 pm    Předmět: hypoteka Odpovědět s citátem

Zdarec,
Neni tu nekdo "odbornik" pres hypoteky? ... nastal cas a budu brat hypoteku... problem je ze nevim kde a nevim jaky jsou jeste ferovy podminky (ferovy v ubozovkach ptz vsechno je to zlodejna) ...

Problem je mozna ten, ze je mi 24, ale na druhou stranu mam zase celkem slusnej prijem (rekneme ze lehce nadprumernej) a celkem stabilni zamestnani.... mam v planu hypoteku za 2 mil ... cena nemovitosti 2.76 .... je to vubec realny?
Judson

PříspěvekZaslal: ne leden 26, 2014 8:28 pm    Předmět: Re: hypoteka Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
Zdarec,
Neni tu nekdo "odbornik" pres hypoteky? ... nastal cas a budu brat hypoteku... problem je ze nevim kde a nevim jaky jsou jeste ferovy podminky (ferovy v ubozovkach ptz vsechno je to zlodejna) ...

Problem je mozna ten, ze je mi 24, ale na druhou stranu mam zase celkem slusnej prijem (rekneme ze lehce nadprumernej) a celkem stabilni zamestnani.... mam v planu hypoteku za 2 mil ... cena nemovitosti 2.76 .... je to vubec realny?

To jdes do toho brzo, tak hodne stesti, ja v 24 by este na vejsce a uplne bez koruny )
V hypotekach se bohuzel nevyznam, ale zvaz, esli neces stavebko - (preklenovaci) uver, to mam ja. Sice se tam dost preplaci ve vysledku, ale po celou dobu (mam to na 20 let) je garantovana castka na splaceni, proste kazdej mesic az do konce presne vim kolik budu platit.

Me to navrhl a dal do kupi fin. poradce od CMSS, trosku rodinej znamej.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne leden 26, 2014 8:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

udelej si stavebko
nalej do toho tolik prachu co muzes, at nepotrebujes preklenovak
a mas klid, lepsi podminky nez ve stavebnim sporenim nenajdes
Judson

PříspěvekZaslal: ne leden 26, 2014 8:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
udelej si stavebko

Presne, uf, este 4 roky a uz budu za tim preklenutim, skoda ze to nejde uspisit, v teto fazi mimoradne vklady nejdou.
redvous

PříspěvekZaslal: ne leden 26, 2014 8:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já ted taky řeším koupi bytu, cena kolem 2mil, budu brát 100% protože co mám našetřeno tak si chci nechat jako rezervu, člověk nikdy neví kdy odejde auto, nebo něco v bytě tak at neberu pak nějaký hrozně výhodný úvěr..
Nevím jaký máš příjem ale já jsem lehce přes 27t a 100% na 2mil, dostanu úplně v pohodě.
Ideální je v okolí si sjednat schůzku s několika fin.poradci a oni ti dají různé nabídky. ty pak můžeš porovna a dost se pak dá udělat i v bance, že zajdeš co ti kdo nabízí a oni pak jsou schopní ti nabídky upravovat, přece jen ikdyž ti dají o trošku lepší podmínky, tak stejně z tebe mají pořád dost peněz
Mablung

PříspěvekZaslal: ne leden 26, 2014 10:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
udelej si stavebko

Kámoš má stavebko a zoufale se snaží přejít na hypotéku. Nemůže, protože Liška ztrácí šílené množství klientů a v době kdy má člověk překlenovací úvěr prakticky není možné smlouvu vypovědět. Dříve to povolovali, ale díky ztrátám klientů změnili podminky. Tj. za mě, stavebku a překlenovacímu úvěru se vyhnout velkým obloukem.
madball

PříspěvekZaslal: po leden 27, 2014 6:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já teda nevím, co vidíte na stavebním spoření tak úžasnýho. To, že máte garantovanej úrok po celou dobu? Kolik to je 5%? Nějakej takovej máme na stavebku myslím taky. U hypotéky na fixní dobu 5 let 2,99%. To, že ho nemám garantovanej na celou dobu vůbec nevadí. Po skončení fixní doby není problém přejít k jiný bance. Banky se o klienty klidně porvou, jen je na ně potřeba trochu zatlačit a nenechat si nic líbit.
V hypotéční kalkulačce unicredit banky je dokonce variabilní úrok jenom 2,09%. Chce to jen porovnat podmínky, jako potřeba různých pojištění, používání platebních a kreditních karet a prostě si vybrat momentálně nejlepší nabídku. Pokud má někdo na stavebku úrok z úvěru 2,5%, tak se omlouvám.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
kubaz

PříspěvekZaslal: po leden 27, 2014 8:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

na dve megy brat stavebko, to je dobrej ulet
Bara

PříspěvekZaslal: po leden 27, 2014 8:29 am    Předmět: Re: hypoteka Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
Zdarec,

Reálný je vše za určitých podmínek.Já teď prodávám svůj dům a kupuje ho mladej kluk,kterej si bere hypo na celou částku
Pokud bys chtěl dobrého profíka na hypo,tak mohu doporučit.Zařídí docela nemožný věci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: po leden 27, 2014 8:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pozor, stavební spoření není jen Liška, teda ČMSS, ale více společností stavební spoření nabízí. Nám nedali dost vysokou hypotéku a tak máme ještě menší stavebko u SSČS a mimořádné splátky ve fázi překlenovacího úvěru jsou možné.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Judson

PříspěvekZaslal: po leden 27, 2014 11:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Pozor, stavební spoření není jen Liška, teda ČMSS, ale více společností stavební spoření nabízí. Nám nedali dost vysokou hypotéku a tak máme ještě menší stavebko u SSČS a mimořádné splátky ve fázi překlenovacího úvěru jsou možné.

Tak to by me zajimali detaily, me totis rekli, ze mimořádné splátky meli jako jedna z mala instituci, ale nakonec je zrusili, nekdy pred rokem.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po leden 27, 2014 1:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Stavebko je fajn na odkládaní malých částek peněz na delší dobu - např. spoření pro dceru až půjde na školu apod. V souvislosti s bytem je to úplně mimo (mám dvě stavebka a bylo by to tak na garáž v menším okresním městě-rozhodně ne základ na byt).
Doporučuji si vzít hypotéku max. na 90 % ceny nemovitosti a při současných úrocích zafixovat na delší dobu. Existují servery, kde zadáš poptávku a dealeři se Ti hrnou zleva zprava.
Např. tady: http://www.hypotecniarena.cz/?gclid=CMSOgteqnrwCFQxd3godg3IAWQ

Na uzavření hypotéky není nic moc složitého, jen se nemovitost s hypotékou hůř prodává-resp. je s tím otrava.

Moje rada-vykašli se na nějaké překlenovací úvěry ze stavebek. Teď můžeš mít úrok kolem 3% - někde to dokáží fixovat na déle než pět let. co si pamatuji, byly produkty i na celou dobu hypotéky.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po leden 27, 2014 5:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja jsme se stavebkem spokojeny, protze mam pevny urok, dale muzu splatit kdykoliv driv, muzu si menit splatky podle potreby
to u hypoteky nejde
cipinek

PříspěvekZaslal: po leden 27, 2014 6:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a k čemu ti to je možnost splatit kdykoliv dřív, pokud bys měl prachy už teď, tak bys to splatil dříve už teď, přece nejsi kokot a nemáš peníze, které nepotřebuješ na spořícím účtě za 1%, když na stavebku máš úvěr s úrokem třeba 3,5%, to je přece lepší splatit touto částkou část úvěru už teď, nebo plánuješ, že něco zdědíš a splatíš dědictvím stavebko, nebo ti někdo něco dá, nebo něco najdeš, nebo vyhraješ ve Sportce, nemluvím o penězích, které máš připravené jako zásobu třeba na koupi nového auta nebo rezervu ve výši jednoho čistého ročního příjmu, když by tě vyhodili z práce a nemohl jsi dlouho nic najít, tento argument, že to můžu kdykoliv splatit dříve je naprosto k ničemu...
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po leden 27, 2014 6:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cipinek napsal:
a k čemu ti to je možnost splatit kdykoliv dřív, pokud bys měl prachy už teď, tak bys to splatil dříve už teď, přece nejsi kokot a nemáš peníze, které nepotřebuješ na spořícím účtě za 1%, když na stavebku máš úvěr s úrokem třeba 3,5%, to je přece lepší splatit touto částkou část úvěru už teď, nebo plánuješ, že něco zdědíš a splatíš dědictvím stavebko, nebo ti někdo něco dá, nebo něco najdeš, nebo vyhraješ ve Sportce, nemluvím o penězích, které máš připravené jako zásobu třeba na koupi nového auta nebo rezervu ve výši jednoho čistého ročního příjmu, když by tě vyhodili z práce a nemohl jsi dlouho nic najít, tento argument, že to můžu kdykoliv splatit dříve je naprosto k ničemu...

pro me treba ne, mel jsem vyhled ze prijdu k penezum, ten vyhled vysel a umoril jsme 200 000, a ted mozna s pujckou "od rodiny" dalsich 200 000
a co argument ohledne variability s vyskou splatek?

Rychle na stránku:

Přejdi na: