|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Pepkules
|
Zaslal: čt leden 30, 2014 9:17 pm Předmět: Jídelníček - začínající ektomorf |
|
|
Zdravím,
Jelikož se mi povedlo přestat kouřit, dal jsem si jako další cíl něco se sebou udělat - 192cm, 68kg, pas 75cm, kozy žádný - to asi nebude to pravé.
Do nedávna jsem přežíval na 2 energeťákách denně + večeře (jediné jídlo dne, v práci během 12h jsem si nedal ani sušenku), takže si asi umíte představit, v jakém stavu je moje tělo.
Začal jsem cvičit každý 2.-3. den, jak to umožní krátký/dlouhý týden. Cvičební plán je dle mého zatím docela o ničem, protože tělo mi toho nic nedovolí - pár kliků a 4 dny mám v háji zápěstí, na hrazdě dám 5 polovičních přítahů apod..V první řadě bych chtěl prostě něco nabrat, aby bylo vůbec z čeho fungovat.
Co se týče práce, 12 hodin se nezastavím, běhám furt sem a tam, stále něco tahám (takový člověk pro všechno + skladník v jednom), takže si troufám říct, že fyzicky je ta práce hodně náročná...
Tady je ten zázrak:
4:30: ovesné vločky 50g + mléko 100ml + rýžové chlebíčky 4ks + mutant mass 65g
8:00: rohlík tukový 3ks nebo celozrňák 3ks + eidam 50g
10:00: banán (mohl bych ho dávat v 8, ale mám pauzu v práci a jelikož nekouřím, musím tam něco poslat:D)
11:40: kuřecí prsa 100g nebo tuňák 80g + rýže 120g (před úpravou)
14:00: banán (opět bych mohl šktnout a dát v 16:00, ale ^)
16:00: rohlík tukový 3ks nebo celozrňák 3ks + eidam 50g
18:00: míchaná vajíčka 4ks + 3 rohlíky/3 celozrňáky
21:00: tvaroh + lžička cukru
Excel mi to sčítá jako 151g bílkovin, 467g sacha, 63g tuk, 12545 kj, 2988 kcal (při variantě rohlíky + kuře)
víc vloček k snídani nedám a jako sýr jsem zvolil obyč eidam, protože takový Cottage to do sebe budu soukat 3 přestávky a stejně se nakonec pobleju, takže to nikam nevede...
Jídelníček provozuji asi týden, musím říct že se určitě cítím mnohem líp - nejsem tak unavený a nechodím celou šichtu jak zombie, jedu naopak jak tank... :D Akorát mám problémy s větry, ale to vždy řeším útěkem do kouta.. :D
Takže otázka zní, myslíte že když toto stravování budu dodržovat, že to povede k nějaké znatelné změně? Dík za každý názor/radu
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
jachym
|
Zaslal: pá leden 31, 2014 4:38 am Předmět: |
|
|
docela mě zaráží žes fungoval o jednom malym jídle denně a přitom od 4 jedeš fyzicky náročnou práci, to jsi neměl od rána až do večera hlad? A jinak, jídelák neni špatný, ale možná bych trochu změnil rohlíky, nemam nic proti bílýmu pečivu, ale přijde mi jich tam až moc a taky mi přijde že toho masa je naopak směšně málo
|
|
| nahoru |
|
 |
Chadzi

|
Zaslal: pá leden 31, 2014 7:52 am Předmět: |
|
|
Zbytečně moc jídla...žaludek se vůbec nezastaví a budeš špatně trávit. Raději méně jídel a větší porce.
Vločky nech přes noc namočené v mléce a ráno přidej zbytek surovin a rozmixuj (rýžové chleby vynech). Dostaneš jich tak do sebe o mnoho víc a je to časově méně náročné.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pepkules
|
Zaslal: pá leden 31, 2014 11:59 am Předmět: |
|
|
Jak jsem přežíval dřív to taky nechápu. Vždy zkrátka pouze večeře (sice mega, ale i tak jediné jídlo dne), hlad jsem potlačoval tím, že jsem každou přestávku kouřil a na jídlo nebyl ani čas...
Co se týče jídelníčku, trošku jsem ho upravil: vloček 100g+200ml mléka; pouze jsem zalil a dal na 2 min do mikrovlnky a zasypal lžičkou cukru, a musim říct že to byla taková dobrota, že bych si dal klidně ještě jednou tolik a stihl bych to v pohodě.. Rýžové chlebíčky jsem přesunul k vajíčkům místo chleba/rohlíků, ať nemám ty sachy jenom z pečiva (a taky proto že včera jsem dělal nákup v makru a chlebíků mám 6 balení), banány jsem vrátil ke svačinám eidam+pečivo a na oběd jsem přitlačil 50g masa. V tabulkách to vypadá krásně, jídlo každé 3-4 hodiny, každé jídlo je pěkně vyvážené, že doplňuje jak sacharidy, tak bílkoviny. V plánu je přidat ještě olivový olej pod to maso, jediné tuky které mém jsou v podstatě jen z eidamu a vajíček, a myslím že přidání pár tuků by mi pomohlo zahnat hlad, který mě kolikrát popadne.
Ještě to shrnu ať to nemusíte porovnávat s prvním příspěvkem:
4:30: ovesné vločky 100g + mléko 200ml + lžička cukru + mutant mass 65g (do vloček přidám ještě pár oříšků - nemůžu to s nima přehánět, škrábe mě pak na jazyku)
8:00: celozrňák 3ks + eidam 50g + banán
11:40: kuřecí prsa 150g nebo tuňák 160g + rýže 120g (před úpravou) + trocha oliv. oleje
16:00: celozrňák 3ks + eidam 50g + banán
19:00: míchaná vajíčka 4ks + rýžové chlebíčky 4ks
21:00: tvaroh nízk. půl vaničky + lžička cukru
163/450/66/12690/3022
|
|
| nahoru |
|
 |
Chadzi

|
Zaslal: pá leden 31, 2014 12:37 pm Předmět: |
|
|
K druhé večeři bych přidal celé vejce (vařené), bude to mít pak celkově vyváženější aminkyselinové spektrum. A ještě hrstku ořechů nebo semínek, jsou tam zdravé tuky a taky se s nimi bude jídlo o něco déle trávit. Cukr bych nedával.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pepkules
|
Zaslal: pá leden 31, 2014 12:57 pm Předmět: |
|
|
| Chadzi napsal: | | K druhé večeři bych přidal celé vejce (vařené), bude to mít pak celkově vyváženější aminkyselinové spektrum. A ještě hrstku ořechů nebo semínek, jsou tam zdravé tuky a taky se s nimi bude jídlo o něco déle trávit. Cukr bych nedával. |
Jaké oříšky a semínka bys doporučil? Prodávají se nějaké směsy? Ten problém s jazykem mám především z vlašáků...
Jinak ten cukr, fakt mi to ta lžička hodně ulehčuje, lze to nahradit něčím jiným?
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny.Fox

|
Zaslal: pá leden 31, 2014 1:01 pm Předmět: |
|
|
Zkus arašídové máslo nebo to dochutit skořicí. _________________ Improvise...adapt...overcome...
|
|
| nahoru |
|
 |
Chadzi

|
Zaslal: pá leden 31, 2014 1:02 pm Předmět: |
|
|
Např. lněné semínka drcené nebo jakékoliv ořechy, to je fuk. Místo cukru kup sukralózu nebo stévii a slad tím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pepkules
|
Zaslal: pá leden 31, 2014 1:23 pm Předmět: |
|
|
Prozatím díky, dneska jdu podruhé zkusit Globus kvůli kuřecím prsíčkům tak dokoupím i ten zbytek.
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: so únor 01, 2014 5:34 am Předmět: |
|
|
přidal bych ty tuky (ořechy, ar. máslo, oliváš, tučnější ryby), přidal maso na úkor proteinu a místo rohlíků jsou dobrým zdrojem sachrů taky sušený ovoce, třeba meruňky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|