Tří směnný režim-už si nevím rady

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Tří směnný režim-už si nevím rady  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Tří směnný režim-už si nevím rady
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Martin87

PříspěvekZaslal: po únor 03, 2014 3:23 pm    Předmět: Tří směnný režim-už si nevím rady Odpovědět s citátem

Dobrý den, pracuji v zaměstnání kde je tří směnný provoz. Mám nadváhu. Chtěl bych poradit co jíst abych zhubl. Nemusím zhubnout nějaké extrémní váhy za krátkou dobu. Staci mi pomalu a jistě. Největší problém je že muj spánek je pokazdy jiný. Každý týden se mi mění směny. V práci mám pohybu dost. Ale chci ještě cvičit doma nebo ve volnem čase. Dříve cca 6 let zpátky jsem chodil do posilovny asi tři roky v kuse. Jenže jsem byl na škole, takže se to dalo dát dohromady, myslím jídlo a cvičení. Ted jsem se snažil to dát dohromady taky, ale s těmi směnami jsem vic přibral než schodil. Nemáte s tim někdo zkušenosti? Nebo jestli by jste měl někdo nějakou radu? Děkuji za odpověď.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bazycek

PříspěvekZaslal: po únor 03, 2014 5:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja delam taky tri smeny a zeru furt stejne ci podobne akorat si vse posunu podle toho v jakem rezimu jsem. Priklad.

mam ranni v 8 snidam a pak se snazim jist co 3hodky. Vyjde mi to tak na 5-6 jidel denne. snidane vlocky vajicka, svaciny protein voda,2x denne maso kruti kureci 150g + obloha zelenina ( hodne zeleniny ) nekdy dam brambory ryzi ted nezeru, mezi velkymi jidly bud protein nebo nejaka bilkovinova svacina a na noc tvaroh. Kdyz mam odpoledni zeru uplne stejne. A pres nocni taky akorat mam to posunute a zacinam jakoby snidani v 1 - 2 hodiny odpoledne a neresim. a na nocni koncim tvarohem 2 hodiny pred spankem coz je cca v 5 rano. za mesic 5kg dole,3% tuku vaha z 102 na 97. Cvicim tak 4-5x tydne zatim.

Snadsem trosku pomohl :)
Martin87

PříspěvekZaslal: po únor 03, 2014 5:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak už vím kde je ten problém. Já jsem si to neposouval. Zkusím to. Děkuji za radu. Ani mi to nedošlo :-)
70mMyW!53

PříspěvekZaslal: po únor 03, 2014 5:38 pm    Předmět: Re: Tří směnný režim-už si nevím rady Odpovědět s citátem

Martin87 napsal:
Dobrý den, pracuji v zaměstnání kde je tří směnný provoz. Mám nadváhu. Chtěl bych poradit co jíst abych zhubl. Nemusím zhubnout nějaké extrémní váhy za krátkou dobu. Staci mi pomalu a jistě. Největší problém je že muj spánek je pokazdy jiný. Každý týden se mi mění směny. V práci mám pohybu dost. Ale chci ještě cvičit doma nebo ve volnem čase. Dříve cca 6 let zpátky jsem chodil do posilovny asi tři roky v kuse. Jenže jsem byl na škole, takže se to dalo dát dohromady, myslím jídlo a cvičení. Ted jsem se snažil to dát dohromady taky, ale s těmi směnami jsem vic přibral než schodil. Nemáte s tim někdo zkušenosti? Nebo jestli by jste měl někdo nějakou radu? Děkuji za odpověď.

Mozna to bude prave tou nocni http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml?id=799949

Ja si taky zazil nocni smeny, nesnasim to. Hlavne kdyz ma clovvek cely tyden nocni a dalsi tyden ma jit na ranni. Nechutne to rozhodi cely spankovy rezim a biorytmus. Normalne se mi obvykle podarilo usnout na ranni smeny az nekdy ve Stredu nebo Ctvrtek kdy si na to telo zvyklo. No Nocni smeny uz nikdy vic !!
Martin87

PříspěvekZaslal: po únor 03, 2014 6:56 pm    Předmět: Re: Tří směnný režim-už si nevím rady Odpovědět s citátem

Ja si taky zazil nocni smeny, nesnasim to. Hlavne kdyz ma clovvek cely tyden nocni a dalsi tyden ma jit na ranni. Nechutne to rozhodi cely spankovy rezim a biorytmus. Normalne se mi obvykle podarilo usnout na ranni smeny az nekdy ve Stredu nebo Ctvrtek kdy si na to telo zvyklo. No Nocni smeny uz nikdy vic !![/quote]

No vis jak to je. Jina prace není. Jsem rad za ni. Takže se to musí nějak zvládnout. Taky mi ta noční nesedi. Je to pravda všechno je rozhazeny.
bazycek

PříspěvekZaslal: po únor 03, 2014 8:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jako nerikam ze posunout si to je správně ale tak to delam ja a vyhovuje mi to tak. nastesti me nocni nerozhodi spani na dalsi tydny jelikoz ja bych spal furt :D ale vadi mi nocni jako takova u ni sem polomrtvy :D
MAST3R

PříspěvekZaslal: po únor 03, 2014 8:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslím, že i takovej T. Horák nebo někdo mladej od těch "kulťasů" říkal, že když má noční tak jí normálně jako kdyby byl den.
Martin87

PříspěvekZaslal: út únor 04, 2014 5:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To ja právě nedelam. Ja proste ziju v tom ze v noci se jíst nemá. Evidentne je to blbe. Zkusím to a budu doufat že to zabere.
Korny

PříspěvekZaslal: út únor 04, 2014 5:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já docela obdivuju ty, co cvičí při práci na 3 směny, já jsem z toho měl dost i když jsem necvičil Hrozně mi vadily ty změny a nedělalo mi to vůbec dobře...musím říct, že teď co jsem zvyklej na flexibilní pracovní dobu, tak už by mě to asi zabilo
Martin87

PříspěvekZaslal: út únor 04, 2014 6:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Směny mi nějak nevadí. Jen co me štve tak je odpoledni to je celý den fuč. Ale dá se to zkousnout. Ted do toho
Narvu ještě to cvičení a pak uvidím.
MAST3R

PříspěvekZaslal: út únor 04, 2014 6:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Martin87 napsal:
To ja právě nedelam. Ja proste ziju v tom ze v noci se jíst nemá. Evidentne je to blbe. Zkusím to a budu doufat že to zabere.

No to je kravina. Jako když máš noční, tak kdy jíš? Já bych se teda chtěl před noční pořádně vyspat. Takže přez den bych spal a v noci ještě hladověl? Prostě jez, když si vzhuru cca každe 3 hodiny a je jedno jestli si vzhuru od 8 do 22:00 nebo od 22:00 do 8.
Davesix

PříspěvekZaslal: út únor 04, 2014 7:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Přesně tak.. V noci se nejí, protože "normální" lidé spí. Pokud to máš obráceně a přes den spíš a v noci si vzhůru, tak se logicky mění i jídlo.
Martin87

PříspěvekZaslal: po únor 24, 2014 6:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Davesix napsal:
Přesně tak.. V noci se nejí, protože "normální" lidé spí. Pokud to máš obráceně a přes den spíš a v noci si vzhůru, tak se logicky mění i jídlo.
logický mi to nepřišlo ale ted už jo. Vidim výsledky. Jen bych se chtěl zeptat co si dát misto tvarohu ja po nem bleju jak nikdo jiný :-D jinak vám panove dekuji za rady
Číča

PříspěvekZaslal: po únor 24, 2014 6:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vy si stěžujte...4 směnný provoz ranní,noční,volno,volno je teprve zabijárna! Já to na noční dělám tak,že dopoledne moc nejím,dám trénink,najím se nejvíc z celého dne (obvykle už v práci) a po zbytku noční žeru lehké věci,zeleninové saláty,cottage,tvaroh,kuskus,kombinace.
Rozhodně je blbost na noční nejíst. Ono to většinou dopadne tak (někdy i po těch lehčích pokrmech),že jakmile se člověk další den probudí,tak má takový hlad a žere všechno možný
http://forum.ronnie.cz/post1122639.html#1122639
Martin87

PříspěvekZaslal: út únor 25, 2014 5:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Číča napsal:
Vy si stěžujte...4 směnný provoz ranní,noční,volno,volno je teprve zabijárna! Já to na noční dělám tak,že dopoledne moc nejím,dám trénink,najím se nejvíc z celého dne (obvykle už v práci) a po zbytku noční žeru lehké věci,zeleninové saláty,cottage,tvaroh,kuskus,kombinace.
Rozhodně je blbost na noční nejíst. Ono to většinou dopadne tak (někdy i po těch lehčích pokrmech),že jakmile se člověk další den probudí,tak má takový hlad a žere všechno možný
tomu verim, čtyři směny jsou hnus. Zatím jsem snizil porce a jídlo rozdelil na více částí. Ted chci jídelníček trochu pozměnit. Zatím se tady trochu porozhlizim a potom si něco sepisu a budu zkoušet.

Rychle na stránku:

Přejdi na: