|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
CZEBLADE

|
Zaslal: ne únor 09, 2014 10:20 am Předmět: Boty na cvičení a nejen |
|
|
To. Momentálně používám boty NIKE SHOX TURBO XII. Chci začít, zkusit ty minimalistické a třeba by někdo mohl poradit, které vybrat.
Tyto boty by měly zvládnout běh (max. 5 km trať), posilování a různé poskoky... takové crossfit srandy. Zkrátky hodně všestranné.
Zatím mně zaujaly- Vibram FiveFingers KMD SPORT LS M3781, není i novější model ?! Dále Vivobarefoot Stealth M Lime. Nedíval jsem se na všechny značky, možná má ještě něco Nike, Adidas nebo New Balance?! A také nevím u nás dostupnost, ale i Under Armour má pěknou nabídku.
A co očekávám od bot? Kromě toho, že zvládnou výše popsané zatížení, chci v nich mít ten dobrý kontakt s povrchem, jistý pohyb pod kontrolou.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Midnight
|
Zaslal: ne únor 09, 2014 11:48 am Předmět: |
|
|
Já už přes rok používám na CF INOV-8 a jsem spokojený. Jsou lehoučké, kontakt se zemí dobrý a i na kratší běh se dají použít. _________________ Each step I take
May it hurt may it ache
Leads me further
Away from the past
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: ne únor 09, 2014 12:17 pm Předmět: |
|
|
Jo podívám se, díky za tip :).
Jo ještě co třeba Reebok Nano 3.0 ?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: ne únor 09, 2014 12:41 pm Předmět: |
|
|
nano 3 su super boty,lahke aj pevne,len ta cena teda :) ale odporucam urcite _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: ne únor 09, 2014 12:49 pm Předmět: |
|
|
Mám KMD SPORT LS M3781 - používám na veškeré cvičení s kettlebells apod. Venku zatím jen na chůzi, na běh jsem netestovala. Naprosto mi vyhovujou, bez jakýchkoliv problémů při přechodu z klasických bot s tenkou podrážkou, vůbec je necítím na noze. Přitom stabilita, kontakt s podlahou perfektní. Část tréninku (benčový), absolvuju v klasických "vzpěračských" botách, ale ani při tomhle střídání dvou naprosto odlišných typů bot mi nedělá problémy.
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: ne únor 09, 2014 1:56 pm Předmět: |
|
|
| CZEBLADE napsal: | No a jak je to s takovou drobností jako ponožky? Některé boty jsou přímo na nohy a do některých jsou třeba vhodnější ponožky? Musím se rozhodnout spíš tak, abych je mohl vyzkoušet v jednom městě, nejblíže mám Brno... tady ve vesnici Zlín toho moc neseženu
|
pokud vím, tak u prstových bot se ponožky nosí až do velké zimy..když jsem si v obchodě vybírala ty svoje, povídal mi tam jeden pán, že běhá bez ponožek i ve sněhu, ale jak je už víc jak mínus deset stupňů, že si bere ponožky :-)
autorizované prodejny http://www.prstove-boty.cz/autorizovane_obchody.html
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: ne únor 09, 2014 2:14 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: ne únor 09, 2014 2:36 pm Předmět: |
|
|
ten model je pro běh a fitness, dle specifikace výrobce..odolnější budou asi jen modely určené pro treking, ale podle toho, co jsi psal na co chceš boty používat, by to podle mě mělo být optimální - http://www.prstove-boty.cz/jak_vybrat_botu.html
ale pokud máš nějaké konkrétnější dotazy, zkus se zeptat na jejich stránkách na FB, komunikace a odovědi na konkrétní otázky tam docela fungují
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: ne únor 09, 2014 3:32 pm Předmět: |
|
|
Zdarec, chtěl jsem se zeptat, je rozumný uvažovat o těhle pětiprsťácích, když jsem zvyklej běhat v nike lunarglide 4kách? ... líbí se mi to, ale zas abych si nedojebal nohy z toho :D _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: ne únor 09, 2014 3:40 pm Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | | Zdarec, chtěl jsem se zeptat, je rozumný uvažovat o těhle pětiprsťácích, když jsem zvyklej běhat v nike lunarglide 4kách? ... líbí se mi to, ale zas abych si nedojebal nohy z toho :D |
zkus se podívat na jejich stránky, myslím, že tam je popsané, jak přejít z normálních bot na tyhle, nějaké cviky a tak..a asi bude záležet na tom, jakou technikou běháš. Možná bys užitečné informace našel i na stránkách
http://www.bezeckaskola.cz/
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|