Odvykačka - aneb chlast a jak se ho zbavit

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Odvykačka - aneb chlast a jak se ho zbavit  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Odvykačka - aneb chlast a jak se ho zbavit
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MSG

PříspěvekZaslal: út únor 18, 2014 3:58 pm    Předmět: Odvykačka - aneb chlast a jak se ho zbavit Odpovědět s citátem

Ahoj,

bohužel se musím přiznat, že se nějak blbě zbavuju pití.

Piju pivo, víno i tvrdý a to denně a kromě všeobecné nezdravosti mi to hlavně vadí v hubnutí, o který se poslední měsíce pokouším.

Denní míra je tak 1-2 pivka + 3-4 deci vína + sedmička tvrdýho za tejden. Někdy ulítnu i trochu více a asi bohužel musím zkonstavat začínající alkoholismus.

Nikdy mě nenapadlo, že bych mohl nějak víc pít nebo, že by se mi tomu dokonce těžce vzdorovalo. Léta jsem neměl v lednici pivo, pil jsem ho pouze u našich o víkendech a pamatuju, že flaška whisky, co jsem koupil někde v duty free shopu na letišti, u mě byla netknutá asi 5 let.

Nemáte nějaký tipy jak mě od toho odradit? Nějaký odstrašující články... Nejlíp, jak se po tom tloustne...

Měl tady někdo podobný problém? Jak to řešil?
Co se týče piva, napadlo mě přejít na nealko pivo. Sice jsou tam kalorie, ale už "počítatelný" a pak, chutná celkem hnusně, takže víc jak jendo nedám. Nebo nějaký radlery...

Víno a tvrdý je horší. Zkoušel jsem kupovat krabicák a hnusný tvrdý, např. borovičku/gin (to mi fakt nejede) a je pravda, že jsem toho vypil míň. Jenže pak neodolám a stejně si koupím něco normálního. Většinou mě dostane nějaká akční cena, bohužel.

Chlastám povětšinou doma u televize, takže kdyby se našlo něco jiného, co by se u ní dalo chlastat, možná by to alkohol nahradilo.

Cílem není být abstinent, ale omezit pití. Tj. skončit s tvrdým (až na občasné oslavy), pít doma tak 2-3 deci vína denně max., a pivko tak na nedělní oběd.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cipinek

PříspěvekZaslal: út únor 18, 2014 4:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

je pozitivní, že sis sám přiznal, že máš nějaký problém, kámoš neměl práci a taky takhle chlastal doma, pak zašel za psychologem, našel si práci, holku a už nechlastá...
H4nz

PříspěvekZaslal: út únor 18, 2014 4:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mám podobnej problém akorát se sladkym...:) bojuju už rok a půl a vždycky po 14 dnech, mě něco nasere, sem hodně unavenej a neovládnu se a stejně sežeru třeba celou čokoládu-> 14 dní držím kvaitní příjem zdrvavých živin...ale pak stejně zhřeším...zkus si vytýčit nějakej cíl, aby nebyl nedosahnutelnej, ale aby nebyl uplně jednoduchej....třeba shodit 5Kg/2 měsíce...a začni pozvolna nepřestat pít uplně, ale jednou tydně např sobotu si nech že si dáš nějaký to pivko, tvrdej a vínko...btw myslím si že to vínko tak nevadí že kdyby sis dal denně 2 dci tak se nic extra nevadí...:) jinak hodně štěstí ;)
wondra

PříspěvekZaslal: út únor 18, 2014 4:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslím že ve tvém případě je jediná možnost začít abstinovat a pochopit špatnost chlastu. Jinak nemáš šanci s tím skoncovat, když budeš popíjet... Akorát se ti tím vždycky navodí nálada dát si víc.
vejdy

PříspěvekZaslal: út únor 18, 2014 4:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jdi se léčit dokud je čas,chlast ti zničí život,přijdeš i o práci a o rodinu!
kujin

PříspěvekZaslal: út únor 18, 2014 4:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tyhle řeči že to zničí život... co bych doporučil nekupovat si chlast domů a pít leda když jdeš někam ven
vejdy

PříspěvekZaslal: út únor 18, 2014 5:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jaké keci,to když půjdu pokaždé ven tak se napiju,není toto právě ta blbost...?!
Simax

PříspěvekZaslal: út únor 18, 2014 5:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je na to jednoduchá rada. Kousni se a prostě nepij, nekupuj si chlast. Jak s tim budeš chtít skoncovat pomalu tak ti to nepujde. Ze dne na den přestaň a drž se. Aspoň 2-3 měsíce nepij vůbec a pak už je to jen na tobě. Držím palce ... (nikdy jsem tolik nepil, ale pil jsem taky dost a ze dne na den sem s tim seknul a bylo, sem tam občas si dám ale např. teď jsem od silvestra neměl ani kapku) :)
yura

PříspěvekZaslal: út únor 18, 2014 5:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

H4nz napsal:
mám podobnej problém akorát se sladkym...:) bojuju už rok a půl a vždycky po 14 dnech, mě něco nasere, sem hodně unavenej a neovládnu se a stejně sežeru třeba celou čokoládu-> 14 dní držím kvaitní příjem zdrvavých živin...ale pak stejně zhřeším...zkus si vytýčit nějakej cíl, aby nebyl nedosahnutelnej, ale aby nebyl uplně jednoduchej....třeba shodit 5Kg/2 měsíce...a začni pozvolna nepřestat pít uplně, ale jednou tydně např sobotu si nech že si dáš nějaký to pivko, tvrdej a vínko...btw myslím si že to vínko tak nevadí že kdyby sis dal denně 2 dci tak se nic extra nevadí...:) jinak hodně štěstí ;)

A kde vidíš ten problém? Vetsina lidi ma problém, ze sladke zere denne a ty tu resis cokoladu jednou za 14 dni? To si klidne doprej jednou tydne fast food a nejakou tu studentskou pecet. Nakopne ti to metabolismus a zazene chute na dalších par dni. Vetsina lidi ma daleko vetsi problém, kdy ani nesportuji a ladujou se bez výčitek nonstop. Ja jsem rad ze me to z toho cviceni zustalo, ze to jidlo a hlavne nejake nezdrave musí byt za odmenu, takze když se nehýbu, tak proste nezeru... Chlast nastesti problém není, nemá me rad. Dam si pivo a mota se me hlavna a je me divne.

JanaHn

PříspěvekZaslal: út únor 18, 2014 5:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

radím skončit s tím dřív než bude pozdě a už si ani nebudeš uvědomovat, že seš závislej.

měla jsem dost příkladů ve svém okolí..... všem to akorát zničilo život a těm okolo minimálně znepříjemnilo.

žádná závislost není dobrá.....

u TV chroupej mrkev nebo jez oříšky, dýňová semínka.....to mi pomáhá, když m honí mlsná.

nějak se zaměstnej, abys nemyslel na pití.....

najdi si něco, co si za ušetřené peníze, které bys vrazil do chlastu, koupíš.....a odkládej si je, jako kdyby sis to pití koupil.

a fakt na doma nic nekupuj, jestli musíš pít....P I J V O D U
tarzos

PříspěvekZaslal: út únor 18, 2014 5:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobrý je dát si nějakej cíl. Třeba sportovní.
Nevím, jakej sport děláš a na jaký jsi úrovni. Ale prostě si něco dej do palice a jdi za tím. Ono pak člověku dojde, že s tím chlastem toho těžko dosáhne.
TTeDy

PříspěvekZaslal: út únor 18, 2014 6:01 pm    Předmět: Re: Odvykačka - aneb chlast a jak se ho zbavit Odpovědět s citátem

Celkem elegantni, zaradit tohle tema do sekce "Vyziva a suplementace"
MSG napsal:
(...) Chlastám povětšinou doma u televize, takže kdyby se našlo něco jiného, co by se u ní dalo chlastat, možná by to alkohol nahradilo. (...)

Nehledal bych neco jineho, co se da chlastat u televize, ale zaridil bych si zivot tak, abych na koukani na televizi proste nemel cas. Tak se ostatne resi podobne problemy i v "odmastovnach", kde "pacienti" napr. dopoledne vysivaji, uklizeji..., odpoledne maji nejaky debaty v krouzku, vecer hrajou stolni hry nebo co ja vim (v odmastovne jsem nikdy nebyl ) . Proste se te tam snazej zamestnat a vnest ti do zivota rad, protoze prebytek volnyho casu (a chaos obecne) jsou v tomto pripade hlavnim puvodcem vseho zla.

Tim nechci rict, ze by sis v tuhle chvili mel najit 2 prace na plnej uvazek, dostat syndrom vyhoreni a skoncit s depresema u psychiatra (celkove ti nechci radit, jsem mladej zobak) , ale urcite se da cas travit aktivneji a smysluplneji (i kdyz kdovi, treba se v TV koukas na poucne dokumenty a chlastas u toho tvrdej )... Kdyz jsme na tom foru o posilovani, tak se treba poradne opri do cviceni, ktery jednak dokonale vnasi do zivota zminovanej rad, navic se ti bude s chlastem hadat. Zkus treba i jinej sport, zkus hrat na hudebni nastroj, neco cti, vem zenskou ven, v zivote se toho da delat strasne moc a zivot je kratkej na valeni se u TV (coz zni ironicky, kdyz se ted prave valim u PC a hned potom pujdu na hokej k TV) . Je kratkej i na popijeni o samote a popijeni o samote pri koukani na TV je pak uplnej vysmech existenci.
Jen byva tezky se k poradne aktivite donutit, ale kdyz se to cloveku povede, tak ze sebe ma dobrej pocit a nezbude mu cas na hovadiny.

Hlavne s tim ale musis sam chtit neco delat.
RoPaK

PříspěvekZaslal: út únor 18, 2014 6:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli se budeš snažit skončit tak možná vyvstane ještě jeden problém.
A sice kamarádi a známi. Ti jsou zvyklí na tvé chlastající já a všichni známe ty kecy když někdo z party nechce pít jako ostatní. Tenhle psychologický tlak tě může hodně brzdit v tvé snaze. Buď na to připravený. Většinou to je strach ostatních z tvého nového já na které nejsou zvyklí a proto se cítí nesví.

Někteří to pochopí, jiní ne. Pro ty chápající budeš vzorem a motivací taky se sebou něco udělat. Ti ostatní v krajním případě budou muset jít.

A ještě poslední věc. Nečekej, že budeš hned úspěšný...pokaždé když selžeš si uvědom co si zmrvil a proč to nevyšlo. Řekni si, že příště budeš zase víc obezřetnější a silnější a ono to půjde! gl
Cratach

PříspěvekZaslal: st únor 19, 2014 1:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bez za odbornikem (nejspis psychologem). Naucil ses chlastat sam a doma, coz je mnohem tezsi si odeprit nez nejit s partou do hospody.

A nebo se zkusit kousnout a proste vydrzet doma nechlastat. Coz se u takovy oblbujici veci jako TV dela blbe (nekdo tady spravne poukazoval i na to, ze by mozna pomohlo prestat cumet na TV ... ale jasne, co doma bez toho - cumet do PC, cumet do knihy ? U obojiho lidi pijou taky). Navic si tim chlastem dost mozna kompenzujes to, ze nemas vecer do ceho klousnyho rejpnout.
MSG

PříspěvekZaslal: st únor 19, 2014 10:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji za vaše rady, přátelé.

Tohle:

kujin napsal:
tyhle řeči že to zničí život... co bych doporučil nekupovat si chlast domů a pít leda když jdeš někam ven

mi zní docela rozumně a jednoduše. Začnu tím. Pak se ještě dokopat si nekoupit flašku, když půjdu na nákup...

Kolega mi doporučil se orientovat na čaje. To je docela věda, zatím jsem pil jen pytlíkový černý čaj. Tak to taky zkusím, něco ve stylu čajovny.

Psychologa kvůli chlastu ještě zkoušet nechci. Mj. že plánuju dělat zbroják a jednou z podmínek je nebýt alkoholik.

Co se týče té TV, zase tak často doma u ní nesedím. V týdnu chodím často domů pozdě a pak ji ani nezapínám. Na druhou stranu, piju i když ji nezapnu a místo tv třeba čtu nebo něco kutím. Dá se teda vlastně říct, že popíjím při všem co doma dělám.

Jediný, co mě omezuje a kdy nepiju, je auto a vědomí, že budu muset někam jet. Asi začnu jezdit autem i jen tak :-)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Odvykačka - aneb chlast a jak se ho zbavit Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: