|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Martys88
|
Zaslal: út únor 11, 2014 12:50 am Předmět: Treninkovy plan - cely tyden spatne nebo dobre? |
|
|
zdravim,sestavil jsem si treninkovy plan na cely tyden a chtel bych slyset od nekoho zkuseneho zda ma to smysl nebo mam pristupovat k treninku jinou metodou,Snazim se nabrat objem.Vim ze Korte je jedne z nejlepsich treninku na nabrani svalove hmoty ale chtel sem to trosku jinak naplanovat v tydnu abych mohl cvicit casteji. zde je muj tydenni plan.myslim ze telo ma cas na regeneraci jednotlivych partii tela.no zhodnotne sami zda se da vybudovat objem.
Pondeli:
Zada,biceps - Deadlift,Cable Row,Lat Pull Down (Close Grip),Chin-up
Utery:
Prsa,triceps - Bench press,Dips ,Dumbell Fly,Chest Press,Pec Deck,Triceps Extension
Streda:
Nohy - kardio 30min pred nebo po,leg press,Leg Curl (Lying),Leg Curl (Seated),Hack Squat
bricho - 4 cviky po 3x10
Ctvrtek:
zada,biceps - stejne co pondeli,krom deadliftu
Patek:
prsa,triceps - stejne co utery
Sobota:
to same co streda nohy a bricho
Nedele:
Prsa,triceps,ramena - light podle toho jak se citim,zda neni bolest jinak odpocivam.
pro nektere se to bude zdat asi prehnane a zese pretrenuju a nestacim regenerovat ale myslim ze sem se snazil to naplanovat tak aby kazda partie mela dostatek casu na regeneraci. jinak uvazoval sem treba v tu stredu ciste jen cvicit nohy a v sobotu jen kardio.drepy nemuzu delat protoze mi krupou kolena celkem fest coz sem cetl ze je zpusobeno slabou zadni casti stehen nejspis ale po jistotu delam drepy na Hack Squat ale jen do praveho uhlu nohou,to same i leg press.
jinak prijem zivin mam slusny cca 160g B, 400-500g S.
jinak beru glutamin 10g denne,ted i creatin 10g,pak vapnik 500mg v tabletach,horcik 250mg,vitamin C 500 mg
tak co rikate,je to prilis cviku ?jak nejlepe vybudovat objem.aniz bych se flakal doma,nevadi mi fitko kazdy den.jinak veskere cviky se snazim 5x5.da se takovy trenink uregenerovat nebo akorak devastuju svaly? dekuji pripadne za lepsi rady.
BTW:snazim se o objem, vek 25,vaha 95kg vyska 179
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út únor 11, 2014 6:58 am Předmět: |
|
|
kdyz ti krupou kolena kvuli slabe zadni strane stehen, nebylo by lepsi ji posilit a pak drepovat? _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út únor 11, 2014 8:33 am Předmět: Re: Treninkovy plan - cely tyden spatne nebo dobre? |
|
|
| Martys88 napsal: | jinak uvazoval sem treba v tu stredu ciste jen cvicit nohy a v sobotu jen kardio.drepy nemuzu delat protoze mi krupou kolena celkem fest coz sem cetl ze je zpusobeno slabou zadni casti stehen nejspis ale po jistotu delam drepy na Hack Squat ale jen do praveho uhlu nohou,to same i leg press.
|
1) Věta začíná velkým písmenem a za interpunkčním znaménkem se dělá mezera. Má to svoje důvody, zejména v oblasti čitelnosti textu
2) Kolena můžou křupat z různých důvodů. Jaký je zrovna ten tvůj ti řekne ortoped či fyzioterapeut. Tvrdit, že kolena všem křupou kvůli slabým hamstringům, je stejně moudré jako tvrdit, že jakýkoliv notebook má špatný výkon kvůli slabému procesoru.
3) Nevím jak dlouho cvičíš a kolik máš času, ale já osobně si svého volného času vážím, takže bych rozhodně nejel 7x týdně, i kdybych měl vše vychytané. A já silně pochybuji že máš vše vychytané. Mohu se ale mýlit.
Mimochodem, kolik z těch 95 kg je tuk?
|
|
| nahoru |
|
 |
Balista

|
|
| nahoru |
|
 |
Martys88
|
Zaslal: út únor 11, 2014 8:43 am Předmět: |
|
|
jak zmerim ten tuk presne?do leta sem vazil 85kg a pak pribral 10kg coz beru ze bude tuk a neco malo mam jako kazdy jiny.
jinak kolena mam podle ortopeda vporadku.on mi nerekl ze mam slabe hamstingy,to sem docetl nekde na netu.on mi akorak rekl ze to je prirozene protoze ty slachy a vazy pres sebe preskakuji nebo co.krupou mi kolena i bez zateze kdyz capim nebo tak,sice ne pokazde ale 4/10 ano mi lupne v koleni,je to bez bolesti ale nerad bych to zhorsil.
jinak mam v planu zajit jeste za sportovnim ortopedem tak uvidim co rekne on
Ja vim je to casove narocne a moc casu nemam ale ted mi to nevadi,az se trosku vypracuju tak budu mit jen udrzovaci trenink treba 3x tydne.zajima me jen zda telo staci takhle regenerovat nebo je to chyba.nechci doma sedet ale vytezit co nejvice z toho.vim take ze vice cvicit neznamena vice svalu ale jak rikam ted mi to nevadi do leta makat na sobe.
jinak cvicim 1 rok,s tim ze sem mel pres leto pauzu kvuli jinym vecem a vsechno ze me spadlo takze sem na podzim se sn snazil zas pribrat trosku ale je to jen asi tuk,cvicim od rijna
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: út únor 11, 2014 9:16 am Předmět: |
|
|
At už se bavíme o sile nebo o objemu, nezlepšuje se v posilovne, ale doma v posteli. Min treninku, min asistenčních cviků, vic jídla a spánku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út únor 11, 2014 9:37 am Předmět: |
|
|
| Martys88 napsal: | jak zmerim ten tuk presne?do leta sem vazil 85kg a pak pribral 10kg coz beru ze bude tuk a neco malo mam jako kazdy jiny.
jinak kolena mam podle ortopeda vporadku.on mi nerekl ze mam slabe hamstingy,to sem docetl nekde na netu.on mi akorak rekl ze to je prirozene protoze ty slachy a vazy pres sebe preskakuji nebo co.krupou mi kolena i bez zateze kdyz capim nebo tak,sice ne pokazde ale 4/10 ano mi lupne v koleni,je to bez bolesti ale nerad bych to zhorsil.
jinak mam v planu zajit jeste za sportovnim ortopedem tak uvidim co rekne on
Ja vim je to casove narocne a moc casu nemam ale ted mi to nevadi,az se trosku vypracuju tak budu mit jen udrzovaci trenink treba 3x tydne.zajima me jen zda telo staci takhle regenerovat nebo je to chyba.nechci doma sedet ale vytezit co nejvice z toho.vim take ze vice cvicit neznamena vice svalu ale jak rikam ted mi to nevadi do leta makat na sobe.
jinak cvicim 1 rok,s tim ze sem mel pres leto pauzu kvuli jinym vecem a vsechno ze me spadlo takze sem na podzim se sn snazil zas pribrat trosku ale je to jen asi tuk,cvicim od rijna |
Měření tuku si vygoogluj. Ale mě stačí rozlišení mám/nemám pneumatiku. Jestliže máš pneumatiku, soustředit se na objem je podle mě nerozumné.
Pokud ti něco přeskakuje, traumatizuješ to a říkáš si o zánět šlachy. V tom lepší případě. V kloubech může praskat i vzduch. To je v pohodě. Ale jakmile se tam tře něco co nemá, je to vo hubu. Je potřeba si uvědomit, že jakmile si něco vážně poškodíš, obvláště u kloubu, bude tě to zlobit nadoživotí.
7 dní je prostě moc. Pokud chceš akcelerovat svůj růst, zaplať si kvalitního trenéra, pilně makej, nic neošiď, hodně spi, jez hodně kvalitního jídla, nechlastej.
|
|
| nahoru |
|
 |
Martys88
|
Zaslal: st únor 12, 2014 2:20 pm Předmět: |
|
|
chci se zeptat kdybych vypustil stredu a nedeli jako odpocinkovy den a v sobotu cvicil nohy + kardio treba.5x za tyden je vpohode uz ne? rozlozeni bych nechal asi stejne.co rikate?
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st únor 12, 2014 3:39 pm Předmět: |
|
|
| Martys88 napsal: | | chci se zeptat kdybych vypustil stredu a nedeli jako odpocinkovy den a v sobotu cvicil nohy + kardio treba.5x za tyden je vpohode uz ne? rozlozeni bych nechal asi stejne.co rikate? |
jak rika zelezna koule, uber
staci pro zacatek i 3x tydne, kdyz je to dobre poskladane _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Martys88
|
Zaslal: čt únor 13, 2014 11:48 am Předmět: |
|
|
oki zkusim korte trenink 3x tydne.uvidim co nato moje kolena.myslite ze muzu nahradit drepy leg pressem?
|
|
| nahoru |
|
 |
Irminsul
|
Zaslal: čt únor 13, 2014 12:05 pm Předmět: |
|
|
| Martys88 napsal: | | oki zkusim korte trenink 3x tydne.uvidim co nato moje kolena.myslite ze muzu nahradit drepy leg pressem? | dřepy nenahradíš.A už vůbec ne leg pressem.Ten je na kolena nejhorší.
|
|
| nahoru |
|
 |
Martys88
|
Zaslal: út únor 18, 2014 11:25 am Předmět: |
|
|
muzes mi vysvetlit proc je horsi leg press oproti drepu na kolena?
|
|
| nahoru |
|
 |
Blackoff

|
Zaslal: út únor 18, 2014 5:45 pm Předmět: |
|
|
Také z vlastní zkušenosti vím, že legpress je na kolena horší, než klasický dřep. Proč ti neřeknu, ale na legpressu jsem si koleno vyku*vil už dvakrát. Víc už ho necvičím. Normální dřepy jdu zhruba 5-7 cm prdelí nad zem..
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út únor 18, 2014 6:17 pm Předmět: |
|
|
| Blackoff napsal: | | Také z vlastní zkušenosti vím, že legpress je na kolena horší, než klasický dřep. Proč ti neřeknu, ale na legpressu jsem si kolen vyku*vil už dvakrát. Víc už ho necvičím. Normální dřepy jdu zhruba 5-7 cm prdelí nad zem.. |
taky jsme slysel o vice pripadech, kdy si lidi vy...poskodili kolena spis na legpressu (konkretne se treba zeptej drapera) nez u drepu
tam totiz funguje asi nejaka blokace v mozku aby sis nenalozil moc, a kdyz uz jo, tak nechodis moc hluboko, proste je to neco jineho nez leg, kde si kazdej mysli, ze je to OK _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: út únor 18, 2014 6:29 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: |
taky jsme slysel o vice pripadech, kdy si lidi vy...poskodili kolena spis na legpressu (konkretne se treba zeptej drapera) nez u drepu
tam totiz funguje asi nejaka blokace v mozku aby sis nenalozil moc, a kdyz uz jo, tak nechodis moc hluboko, proste je to neco jineho nez leg, kde si kazdej mysli, ze je to OK |
U me bych to nespojoval s legpressem, byla to unavova zlomenina a mohlo se to stat u cehokoliv jineho. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|