|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Spazik

|
Zaslal: st únor 19, 2014 12:45 pm Předmět: |
|
|
Najdi si nějaký aktivity, aby si neseděl večer doma a nebudeš na to pití mít prostě čas - sport, ženská, kino, divadlo, whatever...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Spazik

|
Zaslal: st únor 19, 2014 12:48 pm Předmět: |
|
|
| H4nz napsal: | | mám podobnej problém akorát se sladkym...:) bojuju už rok a půl a vždycky po 14 dnech, mě něco nasere, sem hodně unavenej a neovládnu se a stejně sežeru třeba celou čokoládu-> 14 dní držím kvaitní příjem zdrvavých živin...ale pak stejně zhřeším...zkus si vytýčit nějakej cíl, aby nebyl nedosahnutelnej, ale aby nebyl uplně jednoduchej....třeba shodit 5Kg/2 měsíce...a začni pozvolna nepřestat pít uplně, ale jednou tydně např sobotu si nech že si dáš nějaký to pivko, tvrdej a vínko...btw myslím si že to vínko tak nevadí že kdyby sis dal denně 2 dci tak se nic extra nevadí...:) jinak hodně štěstí ;) |
Se přeorientuj na kvalitní čokolády (70%+ kakaa).
90% toho co se prodává v supermarketech jako "čokoláda" ve skutečnosti žádná čokoláda není, jsou to cukrovo-tukové cukrovinkyy s příchutí kakaa (čokolády)...
|
|
| nahoru |
|
 |
Martin.L

|
Zaslal: st únor 19, 2014 12:59 pm Předmět: |
|
|
dobry rady uz tu padly.
jeste je varianta chlastat vino a uplne se vysrat na tvrdej.
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: st únor 19, 2014 1:08 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | H4nz napsal: | | mám podobnej problém akorát se sladkym...:) bojuju už rok a půl a vždycky po 14 dnech, mě něco nasere, sem hodně unavenej a neovládnu se a stejně sežeru třeba celou čokoládu-> 14 dní držím kvaitní příjem zdrvavých živin...ale pak stejně zhřeším...zkus si vytýčit nějakej cíl, aby nebyl nedosahnutelnej, ale aby nebyl uplně jednoduchej....třeba shodit 5Kg/2 měsíce...a začni pozvolna nepřestat pít uplně, ale jednou tydně např sobotu si nech že si dáš nějaký to pivko, tvrdej a vínko...btw myslím si že to vínko tak nevadí že kdyby sis dal denně 2 dci tak se nic extra nevadí...:) jinak hodně štěstí ;) |
Se přeorientuj na kvalitní čokolády (70%+ kakaa).
90% toho co se prodává v supermarketech jako "čokoláda" ve skutečnosti žádná čokoláda není, jsou to cukrovo-tukové cukrovinkyy s příchutí kakaa (čokolády)... | To je asi taky duvod proc to tak vetsine lidem chutna ne? Protoze to ma minimum kakaa. Jednou jsem si dal do huby polevkovou lzicku kaka v domeni ze to je granko To bylo jeste v dobe kdy jsem neznal internert, ale pripomelo me to dnes znamou "cinnamon challenge". Nemohl jsem to spolknout ani vyflusnout a ani dychat moc neslo. od te doby nemam rad kakao.
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: st únor 19, 2014 1:22 pm Předmět: |
|
|
Obávám se, že piju moc rychle. Přijdu domů, sundám bundu, boty a jdu do kuchyně si nalejt panáka. Takže i kdybych chodil domů pozdě, panáka či dva si dám. Plus pivko na žízeň, pochopitelně.
| Spazik napsal: | | Najdi si nějaký aktivity, aby si neseděl večer doma a nebudeš na to pití mít prostě čas - sport, ženská, kino, divadlo, whatever... |
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: st únor 19, 2014 1:51 pm Předmět: |
|
|
| MSG napsal: | Obávám se, že piju moc rychle. Přijdu domů, sundám bundu, boty a jdu do kuchyně si nalejt panáka. Takže i kdybych chodil domů pozdě, panáka či dva si dám. Plus pivko na žízeň, pochopitelně.
| Spazik napsal: | | Najdi si nějaký aktivity, aby si neseděl večer doma a nebudeš na to pití mít prostě čas - sport, ženská, kino, divadlo, whatever... | | Dat si po sichte pivo na žižu prijde normalni i me a to nepiju vubec, ale prijit dom a kopnout do sebe panaka uz me moc normalni nepripada. Me by zajimalo co te k tomu vede? Je to fyzicka zavyslost, nutkani, proste musis si toho panaka dat abys byl ok, nebo ti to jen chutna jako decku sladke, nebo to je jen proste blbej zlozvyk, ze v danou dobu si proste davas panaky? Jestli to neni ta fyzicka zavyslost, tak ses snad dospelej a musis vedet, ze ti to nici zdravi a dlohodobe to tak delat nejde, tak se na to proste vyseru ne? Jestli to je fyzicka zavyslost, tak bys mel fakt nekoho vyhledat. Plno lidi to podcenuje, ale na chlast dojede fakt plno lidi, ikdyz si vsichni rikali, ze oni prece alkaci nejsou, ze jich se to netyka, oni si davaj jen panaka, dva a pivko denne...
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st únor 19, 2014 2:18 pm Předmět: |
|
|
Čtyři charakteristické fáze alkoholismu
1. Počáteční stadium – alkohol začíná působit jako droga. Přináší úlevu, euforii a především možnost navázat nové společenské kontakty. Zpočátku člověk požívá alkohol zejména pro jeho chuť, ale později pije stále více, častěji a pravidelněji. V tomto období se začíná zvyšovat tolerance k množství alkoholu a vytváří se psychická závislost. Pokud máte silnou vůli, v této fázi ještě můžete přestat.
2. Varovné stadium – častá podnapilost a opilost. Nikdo (ani piják sám, ani jeho okolí) neodhadne, zda je schopen přestat. Dávky se zvyšují, pivo a víno doplňují destiláty. Zatím ale nemá výpadky paměti, tzv. okna. Hledá si společníky, se kterými pije a které v budoucnu pravděpodobně označí jako „špatnou“ společnost, jež ho k pití přivedla. V tomto stadiu nastal nejvyšší čas přestat.
3. Rozhodující stadium – roste tolerance a také výpadky paměti. Alkohol se dostává z periferie pozornosti do centra. Piják přestává ovládat alkohol, alkohol již ovládá jeho. Znovu a znovu slibuje sobě a svým blízkým, že s pitím přestane, a neustále svůj slib porušuje. Pokud však po delší dobu abstinuje, získá rychle dojem, že pití ovládá. Může to trvat týdny nebo dokonce měsíce. Pokud bude v tomto stadiu dále pít, jeho hranice se ztratí a on už nepřestane. Je nutné okamžitě vyhledat pomoc v protialkoholní léčebně.
4. Konečné stadium – mění se tolerance na alkohol. K dosažení opilosti potřebuje alkoholik větší množství alkoholu, frekvence opilostí roste. Opíjí se „do němoty“ i při nevhodné příležitosti (pohřeb, posezení s rodinou). Pije i několik dní v kuse a pije už od rána. Jenže bez alkoholu už to nejde a s ním také ne. Tím se uzavírá kruh a zde může pomoci pouze psychiatr v protialkoholní léčebně nebo ambulantní středisko pro alkoholismus a toxikomanii. S pomocí lékaře, s pevnou vůlí a stoprocentní abstinencí se dotyčný dokáže vrátit do normálního života.
 seber se a vyser se na alkohol... pivko jednou za čas je cajk :) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: st únor 19, 2014 3:07 pm Předmět: |
|
|
No, asi tam už nějaká závislost, ať už psychická nebo fyzická, bude.
Kromě toho to chutná a stavy po tom jsou příjemné. Problém je, že už mi to nepřijde nenormální...
Asi jsem ve stádiu 1 až 2.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: st únor 19, 2014 3:34 pm Předmět: |
|
|
Si někde psal, že máš přítelkyni, ne? To Tě nemůže trochu proplesknout, kdo by chtěl žít s alkáčem? Pokud si nedokážeš říct sám dost, tak vyhledej odbornou pomoc, není co vymýšlet a nehledej žádný cestičky.
btw: podle mě není ideální se to snažit omezovat, ale nejlepší je skončit ze dne na den, vidím to na kámoších třeba s cigáráma, furt dokola říkaj: "už přestávám kouřit, dneska jsem měl jenom 2 cíga" nebo "tohle je poslední krabička a už pak nebudu kouřit", potkáš je za pár dní a stejně hulej jednu za druhou. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Balista

|
Zaslal: st únor 19, 2014 4:09 pm Předmět: |
|
|
| MSG napsal: | | Problém je, že už mi to nepřijde nenormální... |
Jenže je to nenormální.
Nedávej si "posledního panáka".. Stejně nebude poslední. Dej si radši první den bez panáka Zažil jsem alkoholismus u souseda a je to peklo. Nejhorší je právě to, že dotyčný si nejdřív uvědomoval, že je něco špatně, ale neřešil to, pak si to omlouval a odměňoval se tím a nakonec už to nevnímal.. Mnohaletý proces. Žena od něj utekla atd. Končilo to tim, že měl takové halušky, že myslel, že po něm jdou mafiáni, tak se zabarikádoval doma a zapálil byt. Ven jsme ho vytáhli jen tak tak a půl hodiny resuscitovali. Na Vánoce před lety.. Pak byl po nemocnicích a v léčebně a odstěhoval se jinam ve stejném městě. Občas ho vídám sedět před různými hospodami na vozíčku s pivem.. Jen by mě zajímalo, kdo ho vytáhne příště..
Abych to odlehčil, já mám spíš sklony k závislosti na žraní Něco jako popisoval Luster v tématu o zdravých střevech Když už porušim svoje stravovací návyky, tak to většinou stojí za to! Když ty nezdravý věci jsou tak dobrý...
Jestli máš babu, tak si ji nastěhuj domu, aby tě hlídala, když to sám někdy nezvládáš.. Nebo začni trénovat u nás a nebudeš mít na alkohol čas ani myšlenky _________________ Buď najdu cestu, nebo si udělám vlastní!
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: st únor 19, 2014 4:23 pm Předmět: |
|
|
Uvědomuju si, že považovat to za normální není normální. Je ale třeba aby mi to někdo opakovaně říkal, takže za to díky.
Babu mám, nejsme večer úplně často spolu jelikož mívá noční a pokud ne, přichází až odpolendní až po desátý. Jinak už jsme to spolu probírali. Problém je, že přede mnou měla echt alkoholika, sice "jen" pivaře, ale zase to prý stálo za to. Takže na jednu stranu je na pití citlivá, na druhou zase piju fort míň, než ten její bejvalej.
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: st únor 19, 2014 6:40 pm Předmět: |
|
|
| MSG napsal: | Uvědomuju si, že považovat to za normální není normální. Je ale třeba aby mi to někdo opakovaně říkal, takže za to díky.
Babu mám, nejsme večer úplně často spolu jelikož mívá noční a pokud ne, přichází až odpolendní až po desátý. Jinak už jsme to spolu probírali. Problém je, že přede mnou měla echt alkoholika, sice "jen" pivaře, ale zase to prý stálo za to. Takže na jednu stranu je na pití citlivá, na druhou zase piju fort míň, než ten její bejvalej. |
Nemuzes se spoléhat na nejakou zenskou nebo ze tam někdo chlasta min. Ty si ridis svůj život a je jenom na tobe jak s nim nalozis, nikdo te uz nebude vodit za ruku jako když si byl malej a chytal si na hovno a rodice te od nej odtahli. Butto ted od toho hovna odejdes sam, nebo si do nej namocis nos. Jednoduchy jak facka. V krame necumim po chlastu, nekupuju si ho. Doma nemam co chlastat = nechalstam, seru na to, nestoji me to za to hotovo a je to ne?
Naposledy upravil yura dne st únor 19, 2014 6:50 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: st únor 19, 2014 6:47 pm Předmět: |
|
|
| Balista napsal: | | MSG napsal: | | Problém je, že už mi to nepřijde nenormální... |
Jenže je to nenormální.
Nedávej si "posledního panáka".. Stejně nebude poslední. Dej si radši první den bez panáka Zažil jsem alkoholismus u souseda a je to peklo. Nejhorší je právě to, že dotyčný si nejdřív uvědomoval, že je něco špatně, ale neřešil to, pak si to omlouval a odměňoval se tím a nakonec už to nevnímal.. Mnohaletý proces. Žena od něj utekla atd. Končilo to tim, že měl takové halušky, že myslel, že po něm jdou mafiáni, tak se zabarikádoval doma a zapálil byt. Ven jsme ho vytáhli jen tak tak a půl hodiny resuscitovali. Na Vánoce před lety.. Pak byl po nemocnicích a v léčebně a odstěhoval se jinam ve stejném městě. Občas ho vídám sedět před různými hospodami na vozíčku s pivem.. Jen by mě zajímalo, kdo ho vytáhne příště..
Abych to odlehčil, já mám spíš sklony k závislosti na žraní Něco jako popisoval Luster v tématu o zdravých střevech Když už porušim svoje stravovací návyky, tak to většinou stojí za to! Když ty nezdravý věci jsou tak dobrý...
Jestli máš babu, tak si ji nastěhuj domu, aby tě hlídala, když to sám někdy nezvládáš.. Nebo začni trénovat u nás a nebudeš mít na alkohol čas ani myšlenky |
Co mam rikat ja, za 2 dny 6kg nahore. Ale je fakt, ze je urcite lepsi to občas prehant s jídlem nez s chlastem, když uz nic, tak tim dotycnej neobtezuje lidi kolem sebe. Teda v pripade ze nemá problém s plynatosti a není s ostatnima v uzavrenym prostoru.
|
|
| nahoru |
|
 |
vejdy

|
Zaslal: st únor 19, 2014 8:52 pm Předmět: |
|
|
Chlast není dobrá věc,člověk po něm dělá voloviny,jednou jsem se tak ožral že jsem se vysral do pisoáru,to byla ostuda druhý den...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|